عصر کرد
بیش از یک هزار بافت فرسوده در سنندج
شنبه 21 تير 1404 - 13:31:23
عصر کرد - براساس آمار موجود، هزار و 537 هکتار بافت ناکارآمد، تاریخی و فرسوده در شهر سنندج وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای کردستان ، سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری سنندج با اعلام این خبر گفت: 371 هکتار بافت ناکارآمد میانی با 40 هزار و 202 نفر جمعیت ساکن، در سنندج وجود دارد.
سامان شکری مساحت بافت سکونت‌های غیررسمی را 657 هکتار با 126 هزار و 145 نفر، بافت تاریخی 272 هکتار با 32 هزار و 709 نفر و بافت با پیشینه روستایی را 237 هکتار با 15 هزار و 423 نفر اعلام کرد.
وی ادامه داد: بافت فرسوده در سنندج شامل محلات مسناو، حاجی آباد، دگایران، غفو، عباس آباد، خیابان شهد، کمربندی 17شهریور، ضلع غربی خیابان جامی کلکه جار، بردشت و ضلع شمالی میدان کارگر است.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری سنندج در رابطه با مشکلات کالبدی بافت‌های فرسوده شهری اظهار کرد: کمبود زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری از جمله فاضلاب، کمبود کاربری‌های خدمات عمومی از جمله فضای سبز و درمانی و عدم شکل گیری معابر استاندارد به لحظات سلسله مراتب و شیب، از جمله این مشکلات این است.
شکری عدم توجه به استحکام سازه در ساخت ابنیه و نبود ایمنی در مواقع اضطراری از جمله زلزله، عرض نامناسب معابر و نبود فضا‌های تخلیه در زمان بحران از جمله آتش سوزی، تراکم بالای جمعیت و عدم رعایت سرانه‌های خدمات عمومی و اغتشاش بصری و عدم توجه به سیما و منظر را از دیگر مشکلات کالبدی بافت‌های فرسوده عنوان کرد.
به گفته وی، این بافت ها، ساکنان این بافت‌ها با مشکلات اجتماعی از جمله نرخ بالای بیکاری، سطح پایین اقتصاد محلات و فقر، نبود مشارکت اجتماعی و کاهش حس تعلق به محله، خروج ساکنین اصلی از محله و نبود هویت در ساکنان جدید و کاهش امنیت مواجه هستند.
شکری به انجام مطالعات مداخله از جمله کوچه یمین لشکر، هاجره خاتون در سرتپوله و شروع مطالعات پیاده راه سازی خیابان امام و طالقانی و شروع مطالعات طرح ساماندهی خسروآباد، کوچه ریزان قطارچیان با همکاری اداره کل میراث فرهنگی هم اشاره کرد.
وی انجام کار‌های عمرانی از جمله آسفالت و جدول گذاری، کفسازی و هدایت آب‌های سطحی در نواحی منفصل و ایجاد فضا‌های سبز و کاربری‌های خدمات عمومی در محلات بافت فرسوده از جمله نایسر را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه بافت‌های فرسوده عنوان کرد.
براساس گفته رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان، مساحت شهر سنندج چهار هزار و 830 هکتار و براساس آخرین نقشه مصوب محدوده‌های هدف بازآفرینی، هزار و 789 هکتار یعنی 37.7 درصد آن بافت فرسوده شهری است.
پیشرو شریفی به مشکلات بافت‌های فرسوده شهری اشاره کرد و افزود: از جمله مشکلات بافت‌های فرسوده شهری می‌توان به فرسودگی کالبدی- تراکم بافت و نبود معابر با عرض استاندارد است که دسترسی سواره به داخل بافت‌ها را سخت و در برخی از مواردغیر ممکن می‌سازد.
وی اضافه کرد: نبود زیرساخت‌های مناسب و فرسودگی تاسیسات زیربنایی آب و فاضلاب و خاکی بودن معابر (که علاوه بر کاهش سطح کیفیت زندگی موجب بروز مشکلات زیست محیطی و افزایش آلودگی می‌شود) و کمبود سرانه فضا‌های عمومی، فرهنگی آموزشی و خدماتی موجب افزایش مشکلات امنیتی و آسیب‌های اجتماعی شده است.
رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان ادامه داد: علاوه بر موارد مذکور خطر زلزله و عدم مقاومت مناسب ساختمان‌ها در صورت بروزحوادث طبیعی از دیگر مشکلات این بافت‌ها به شمار می‌آید.

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/1016920/بیش-از-یک-هزار-بافت-فرسوده-در-سنندج
بستن   چاپ