عصر کرد - فارس / فردریک پلیتگن، خبرنگار سیانان، در گفتوگو با هالیوود ریپورتر با روایت مشاهدات خود از تهران در میانه حملات اسرائیل و آمریکا، گفت ایران در ثبات کامل بود و افکار عمومی، بیش از هر چیز، علیه دخالت خارجی و در حمایت از همبستگی ملی شکلگرفته بود.
شمار کمی از روزنامهنگاران غربی، ایران را بهخوبی پلیتگن میشناسند. خبرنگار ارشد بینالملل سیانان بیش از یک دهه است که درباره جمهوری اسلامی خبر مخابره میکند و گزارش تولید مینماید.
پلیتگن اولین روزنامهنگار غربی بود که پس از حملات رژیم صهیونیستی در 13 ژوئن وارد ایران شد—او از طریق مرز ترکیه وارد شد و سپس حدود 14 ساعت سوار بر خودرو بوده تا خود را به تهران برساند. او از زمان آغاز جنگ تا توقف درگیریها در ٢٤ ژوئن گزارشهای مختلفی از سطح پایتخت و همچنین مناطق مسکونی که هدف بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، تهیه کرد.
او با یادآوری خاطرات آخرین ساعاتی که در ایران حضور داشت، گفت: وقتی دونالد ترامپ گفت که اسرائیلیها «ساعات قبل از آتشبس آخرین [موشکها] را شلیک کردند»، ما واقعاً آن را حس کردیم. تقریباً در فاصله 700 یاردی از ساختمان ما، یک حمله هوایی گسترده رخ داد که همه چیز را لرزاند.
پلیتگن در مصاحبه با هالیوود ریپورتر ابتدا درباره تجربه اخیر خود در سفر به ایران گفت.
بازار
![]()
او گفت که برخلاف سفرهای قبلی که معمولاً با استقبال گرم مردم روبهرو میشده است، اینبار از همان ابتدای ورود به کشور، به دلیل «حمایت آمریکا و کشورهای غربی از حملات اسرائیل»، نوعی «سردی» و «خشم» در رفتار مردم نسبت به تیم خبریشان احساس کرده است.
«چیز دیگری که هنگام ورود احساس کردم این بود که کشور اصلاً بیثبات به نظر نمیرسید. حملات هوایی آشکارا به آنها آسیب میزد، اما هنوز شبیه خراش با سرسوزن بود، میدانید چه میگویم! کارخانهها مشغول کار بودند، کامیونها در خیابانها تردد داشتند.
هیچ حسی از بیثباتی در جامعه به چشم نمیخورد. وضعیت در تهران نیز به همین منوال بود. برخی در حال ترک شهر بودند... اما به باور من وحشت عمومی یا چیزی شبیه به این وجود نداشت.»
این خبرنگار آلمانیتبار شبکه سیانان دررابطهبا شرایط کشور در ادامه تجاوزات اسرائیل نیز به بازگشت مردم به تهران در پایان هفته اول اشاره کرد و گفت: آنها تا حدی به وضعیت عادت کرده بودند.
پلیتگن به مواضع مردم ایران پس از حملات آمریکا به تأسیسات هستهای ایران نیز پرداخت و گفت که بعد از حملات آمریکا، در یک تظاهرات حضور داشته و حال مردم عموماً خوب بوده است.
«افرادی بودند که با عصبانیت حرف دلشان را میزدند، رئیسجمهور ترامپ را تهدید میکردند و از این جور کارها. اما هیچگاه کسی با ما با خصومت یا خشونت برخورد نکرد.»
او افزود که در جریان حضورش در تهران با افراد زیادی در سطح شهر صحبت کرده است و آنان معتقد بودند آمریکا نباید در امور داخلی کشورشان دخالت کند.
وی در واکنش به تحلیلهایی که در رسانههای غربی درباره جنگ اسرائیل علیه ایران و احتمال ایجاد جرقه برای تغییر حکومت در تهران مطرح شده بود، گفت: فکر میکنم هنوز نارضایتیهایی بین بخشی از مردم وجود دارد، اما وقتی مورد حمله قرار میگیرند، این نارضایتی کنار گذاشته میشود.
پلیتگن با اشاره به ادعاهای رضا پهلوی، فرزند شاه مخلوع ایران که شرایط کشور در میانه جنگ اسرائیل را به «لحظه سقوط دیوار برلین» تشبیه کرده بود، اذعان داشت که «چنین حس و حالی را در خیابانهای تهران ندیده است».
این ژورنالیست باسابقه در ادامه مصاحبه، یکی از مهمترین خطاهای رسانههای غرب را ذکر کرد. «اولاً، من فکر میکنم پوشش خبری کشوری مثل ایران از بیرون غیرممکن است. این یک کشور بسیار بزرگ و متنوع است. گرایشهای سیاسی و فرهنگهای مختلفی وجود دارد. البته، شاید برخی افراد خواهان تغییر هستند. بعضی دیگر کاملاً از حکومت حمایت میکنند و افرادی هستند که کاملاً میهنپرست میباشند. اما افراد زیادی هستند که فقط سعی میکنند از زندگی لذت ببرند.»
او در ادامه به شرایط اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشیم این است که با وجود تحریمها، اقتصادی بسیار پیشرفته و پیچیدهای دارند. آنها کارخانجات تولیدی زیادی دارند، صنعت خودروسازی خود را دارند، بخشهای خدمات گستردهای و بخش فناوری پیشرفتهای دارند.
«ما وقتی اتفاقات سیاسی بزرگی رخ میدهد، جنگ به وقوع میپیوندند، یا وقتی ناآرامی وجود دارد، وارد کشور میشویم. اما بهطورکلی، ایران هنوز یک دولت کارآمد با امکانات فراوان مانند پرداختهای الکترونیکی، رسانههای اجتماعی است.»
«این کشور بزرگی است که شمار بسیار زیادی از افراد بسیار باهوش در آن زیست میکنند.»
رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ٢٣ خردادماه حملهای گسترده به ایران انجام داد و مناطق مسکونی، تأسیسات هستهای و پایگاههای نظامی در سراسر کشور را هدف قرارداد.
این رژیم همچنین ترورهایی هدفمند انجام داد که منجر به شهادت چندین فرمانده ارشد نظامی و دانشمندان برجسته هستهای شد. شماری از غیرنظامیان نیز در این حملات به شهادت رسیدهاند.
در واکنش به این حملات متجاوزانه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز از همان شب آغاز حملات مراکز طی عملیات بزرگ «وعده صادق ٣» که با ٢٢ موج تا انتهای جنگ ادامه یافت، نقاط حساس رژیم صهیونیستی را هدف حملات موشکی و پهپادی قرارداد.
در ادامه این تجاوزات دولت ایالات متحده آمریکا نیز به همپیمان دیرینه خود پیوست و تأسیسات هستهای ایران را هدف قرارداد.
همچنین تهران در پاسخ به حملات آمریکا به تأسیسات هستهای خود در عملیاتی تحت عنوان «بشارت فتح»، پایگاه نظامی العدیدِ آمریکا در قطر را موشکباران کرد.
این حملات متجاوزانه به دلیل شکستهای واشنگتن و تلآویو از روز دوم تیرماه متوقف گردید.
http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/1014541/مشاهدات-میدانی-خبرنگار-سیانان-از-تهرانِ-روزهای-جنگ