عصر کرد - تسنیم/ کارشناس تنیس روی میز گفت: پینگپنگبازان ایرانی، مسابقات جهانی را صرفاً با نگاه شرکت در آن میبینند.
پیمان حسنی کارشناس تنیس روی میز ، درباره مسابقات قهرمانی جهان که به میزبانی قطر در حال برگزاری است، اظهار داشت: این مسابقات از سال 2021 با حضور 128 بازیکن برگزار میشود و در این دوره نیز همین گونه بود. در واقع بازیکنان از طریق مسابقات قارهای یا رنکینگ انتخاب شوند. از 2003 که مسابقات تیمی از مسابقات انفرادی و دوبل تفکیک شد، این برای اولین بار بود که با 2 ورزشکار در انفرادی شرکت کردیم که آن هم در ابتدا یک نفر بود و بنیامین فرجی پس از انصراف نماینده شیلی، جای او را گرفت.
وی درباره کاهش پینگپنگبازان ایران نسبت به دورههای قبلی گفت: از دوره قبل تا الان به جز نوشاد عالمیان، سایر نفرات در رنکینگ اُفت داشتند. نفراتی مثل امیرحسین هدایی و نیما عالمیان که جزو نفرات اصلی تیم ملی بودند، در یک سال اخیر در مسابقات کمتری شرکت کردند و این باعث شد تا در رنکینگ جهانی، نفرات بعد از نوشاد پایین بروند. در شرایطی که سهمیه آسیا در مسابقات جهانی 26 نفر است که همین مسئله کار برای کسب سهمیه را سخت میکند، بهترین مکان برای سهمیه از طریق رنکینگ جهانی است.
دبیر سابق فدراسیون تنیس روی میز در پاسخ به این سوال که «چرا این ملیپوشان اعزام نشدند تا جایگاه بهتری در رنکینگ داشته باشند؟» گفت: فدراسیون از شرایط کسب سهمیه با خبر است، اما اینکه چرا نمیفرستند، خودش باید بگوید. در رنکینگ جهانی، فدراسیونها روی کسانی سرمایهگذاری میکنند که رنکینگ بالاتری دارند و در واقع کاری نمیکنند که آنها در مسابقات شرکت نکنند و اُفت رنکینگ پیدا کنند. در واقع فدراسیونها حداقل برای سه، چهار نفر برتر برنامهریزی میکنند تا در مسابقات شرکت کنند و رتبه خوبی بدست بیاورند.
حسنی عنوان کرد: نوشاد عالمیان به یکباره 20 پله در رنکینگ سقوط کرد، چون جایگزینی برای مسابقه گرند اسمش که در عربستان برگزار شد و 25 امتیاز هم کسب کرد و امسال برگزار نشد، وجود نداشت و نوشاد به مسابقهای برای جایگزین آن نرفت تا امتیازش را جبران کند. این همان برنامهریزی است. اینکه شما برنامهریزی و رصد کنید که چه جایگزینی باید برای یک رقابت باشد، فکر میکنم این برنامهریزی توسط فدراسیون صورت بگیرد تا شاهد اُفت رنکینگ نباشیم. ضمن اینکه رنکینگ سه نفر برتر هر کشور در رنکینگ تیمی هم تاثیر دارد، پس رنکینگ نفرات مهم است و باید در مسابقات مختلف شرکت کنند.
وی تصریح کرد: ما در دوره قبل 4 نماینده و در 2021 آمریکا هم 3 نماینده داشتیم که البته نیما فقط در دوبل بود و نتوانست در انفرادی شرکت کند. این برنامهریزی باید انجام شود تا بچهها اُفت رنکینگ نداشته باشند و در شرایط خوبی وارد فرآیند انتخابی مسابقات تیمی جهان در سال آینده و پس از آن پروسه انتخابی المپیک شویم.
بازار
![]()
وی با اشاره شرایط تیمهای دوبل ایران گفت: در دوبل که هیچ شانسی برای کسب سهمیه المپیک نداریم. بهترین تیم دو نفره تاریخ کشورمان اصلاً در رنکینگ حضور ندارد و مستلزم این است که برای نفرات برتر برنامهریزی شود که امتیاز بگیرند و در مسابقات مختلف شرکت کنند.
کارشناس تنیس روی میز در ادامه گفت: امیرمهدی کشاورزی و بنیامین فرجی به عنوان دو بازیکن 19 و 15 ساله، برای اولین بار در مسابقات بزرگسالان جهان شرکت میکردند، در حالی که نوشاد و ندا شهسواری سابقه زیادی در این رشته دارند. نوشاد در بازی دوم نتوانست عملکردش در بازی اول را تکرار کند. این مسئله دلایل زیادی دارد که یک نفر با چنین پتانسیلی نمیتواند کاری انجام بدهد. نوشاد مقابل ورزشکار آلمانی چیزی برای ارائه نداشت و «بندیکت دودا» تاکتیکی را استفاده کرد که نقطه ضعف نوشاد بود و هیچ تدبیری هم وجود نداشت که شرایط تغییر کند. پینگپنگباز آلمانی چهار گیم را مثل هم بازی کرد و به راحتی برنده شد که نشان میدهد قطعاً آنالیز خوبی داشته است. بخشی از یک بازی، آنالیز است. در واقع ممکن است آنالیز کنید و حریف در اواسط مسابقه متوجه تاکتیک شما شود و دیگر نتوانید به آن ادامه بدهید. در این مواقع باید چند تاکتیک آماده وجود داشته باشد که به وقت نیاز استفاده شود. نوشاد در بازی اول خیلی خوب بود، آن هم در حالی که سال قبل به همین حریف رومانیایی باخته بود، اما ارائه چنین عملکردی در بازی دوم، در سطح حرفهای قابل قبول نیست که یک بازیکن در فاصله 24 یا 48 ساعت اینقدر اختلاف بازی داشته باشد. نوشاد در دوره قبل دو برد بدست آورد، اما اینجا یک برد داشت.
حسنی درباره بالا بودن انتظارات از نوشاد عالمیان به واسطه سالها حضور در تیم ملی و همچنین حضور در لیگ فرانسه گفت: یک موضوعی در تنیس روی میز ایران مشاهده میشود که اکثر بازیکنان ایرانی در مسابقات مهم و سرنوشتساز قبل از ورود به کورت مسابقه میبازند. برنامهریزی برای یک مسابقه باید از قبل انجام شود. در واقع باید مشکل در تمرینات حل شود. بازیکنان ایران سرویس و تکنیک خوبی دارند، اما بخشی از مسابقه این است که تاکتیک و برنامهای ندارند. قرعهکشی مسابقات همیشه دو روز قبل از شروع رسمی انجام میشد، اما این بار استثنائاً یک هفته قبل قرعهکشی شد، یعنی مشخص بود که نوشاد و دیگر بازیکنان با چه کسی بازی دارند. حتی میشد که جدول را پیشبینی کرد. ضمن اینکه یک هفته زمان برای آنالیز و اجرای روش تمرینی وجود دارد تا نقاط ضعف کمتر شود تا اگر حداقل شکست هم میخورند، با یک جنگندگی و تلاش بیشتر باشد. باید این را هم بگویم که الان فیلم مسابقات همه بازیکنان در فضای مجازی وجود دارد و این مسئله باعث ایجاد فرصت آنالیز میشود تا ورزشکاران با شرایط بهتری در مسابقات حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: مسئله اصلی این است که پینگپنگبازان ایرانی، مسابقات جهانی را صرفاً با نگاه شرکت در آن میبینند. اگر برنامهریزی را نگاه کنید، متوجه میشوید که فقط دیدگاه شرکت در مسابقه وجود دارد. ایرادی ندارد، اما باید شرایط بهتر باشد. برای مثال وقتی مقابل ژاپنی خوب باشید، یعنی تمرینات خوبی داشتهاید و به نقطهای میرسید که دفعه بعد باز هم سهمیه المپیک بگیرید. برای مسابقات مهم همچون المپیک، قهرمانی جهان و آسیا، باید از قبل برایشان برنامهریزی کرد. به جز شهسواری که در یک اردوی چند روزه حضور داشت، فرجی و کشاورزی در اردوی جوانان بودند و نوشاد هم از فرانسه مستقیم به قطر رفت. این تا حدی مشخص میکند برنامهای که بتوانند خوب بازی کنند و به مراحل بالا بروند، نداشتند و به همین دلیل فقط با دیدگاه شرکت در یک مسابقه به مسئله نگاه میکنند. این در حالی است که همه نفراتی که میآیند، برای پیشرفت و کسب امتیاز وارد مسابقات میشوند و در دراز مدت نیز جایگاه بهتری در بخش تیمی بگیرند.
حسنی در بخش پایانی صحبتهایش عنوان کرد: بازی بنیامین فرجی با حریف کرهای را نگاه کنید که این حریف قدرتمند با وجود آنکه مقابل یک بازیکن 15 ساله بازی میکرد، اما چندین بار تاکتیکش را عوض کرده و با برنامه کار کرد. این همان چیزی است که فرجی باید درخصوص شگردهای حریفان و شرایط مسابقه آشنا شود. به نظرم اگر یک برنامهریزی روی حریفان شود و براساس آن کار و تمرین صورت بگیرد، قطعاً شرایط بهتر خواهد بود.