عصر کرد - طی سالهای گذشته، پروژه مسکن مهر در منطقه شرفآباد اسلامآباد غرب، فراز و نشیبهای متعددی را تجربه کرده است. زلزله کرمانشاه در سال 1396 موجب شد بسیاری از واحدهای این منطقه آسیب جدی ببینند و لزوم مقاومسازی آنها در دستور کار قرار گیرد. مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بهعنوان بازوی تخصصی وزارت راه، پس از بررسیهای میدانی و کارشناسی، از میان هزار واحد، 860 واحد را نیازمند مقاومسازی و 40 واحد را غیرقابل ترمیم و مستلزم بازسازی کامل اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این آغاز مسیری بود که بهرغم اقدامات متعدد، هنوز با چالشهای اجرایی، مالی و مدیریتی مواجه است. از آن زمان تاکنون، با تلاشهای انجام شده، حدود 500 واحد مقاومسازی شده و تحویل متقاضیان گردیده است. اما هنوز حدود 360 واحد باقیمانده است که روند مقاومسازی آنها با موانعی نظیر تغییر پیمانکار، عدم ایفای تعهدات، مشکلات مالی و ناهماهنگی نهادی مواجه بوده است. بهطور خاص، پروژه 60 واحدی که ابتدا به یک شرکت و سپس به شرکت دیگری واگذار شد، به دلیل خلف وعدههای پیاپی متوقف گردید تا در نهایت در زمستان 1403 مجدداً احیا شده و در حال حاضر در حال اجراست.
از سوی دیگر، پروژه 140 واحدی نیز مسیر مشابهی را طی کرده است؛ با وجود تأمین تسهیلات بانکی و بودجه بیمه زلزله، به دلیل عدم مشارکت مالی متقاضیان، پیشرفت قابلتوجهی نداشت. این موضوع، علیرغم کمکهای فرمانداری و اداره تعاون، موجب نارضایتی گستردهای شد که در مراجعات مکرر اهالی به مسئولین منعکس گردید. در نهایت، با پیگیریهای صورتگرفته، پروژه به بنیاد مسکن سپرده شد و اکنون یک شرکت با سرعت مناسبی کار مقاومسازی را پیش میبرد.
پروژه 160 واحدی نیز از دیگر بخشهای بحرانی این مجموعه بود. در این پروژه، شرکی پس از واگذاری اجرایی به تعاونی خاضی، به دلیل عدم همکاری متقاضیان در تأمین آورده نقدی، نتوانست پروژه را به سرانجام برساند. برای نجات این پروژه، آن را از شمول مسکن مهر خارج کرده و در قالب طرح نهضت ملی مسکن ادامه دادند. طبق آخرین اطلاعات، با موافقت متقاضیان و تأمین بودجه در سال جاری، مقاومسازی این بخش نیز به پایان خواهد رسید.
موضوع گلایه از وزیر راه در سفر به اسلام آبادغرب
اما موضوع حساسی که بیش از همه نگاهها را به خود جلب کرد، مربوط به 40 واحدی بود که باید بهصورت کامل تخریب و بازسازی میشد. با آنکه سالها متقاضی برای این بخش وجود نداشت، در سالهای اخیر با بالا رفتن ارزش زمین، برخی متقاضیان حاضر به مشارکت شدند. تصمیم به سپردن اجرای این پروژه به یک تعاونی، موجی از نارضایتی را برانگیخت. این نارضایتیها در جریان سفر اخیر وزیر محترم راه و شهرسازی به اسلامآباد غرب، به صورت علنی و صریح توسط ساکنان منطقه اعلام شد.

با این حال، حضور مستقیم وزیر در میان مردم و دریافت گزارشهای میدانی، منجر به اتخاذ تصمیماتی تازه برای تسریع در روند مقاومسازی و بازسازی این پروژه شد.
در پی سفر وزیر راه و شهرسازی به شهرستان اسلامآباد غرب، اهالی و متقاضیان مسکن مهر منطقه زلزلهزده شرفآباد گلایه و درد دلهای خود از سرعت کند پروژه و نارضایتی از پیمانکار را به وزیر رساندند که با استقبال فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی رو به رو شد. و دستوراتی برای رفع مشکلات صادر شد.
صاحبان این پروژه نیز امروز با برگزاری تجمعی در محل این پروژه که با حضور رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه برگزار شد از توجه ویژه و پیگیریهای دلسوزانه وزیر در خصوص پیگیری مطالبات خود قدردانی کردند.
تجمعی برای تقدیر از حضور میدانی
در این مراسم، ساکنین با در دست داشتن بنری از تلاشهای انجامشده برای تسریع در تکمیل پروژههای مسکن مهر تقدیر کردند.

در حاشیه این حضور، مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با حضور در جمع مردم، به تشریح روند اجرایی پروژه و تأمین اعتبارات مورد نیاز پرداخت و تأکید کرد که پیرو دستورات مقام عالی وزارت، تیمی از وزارتخانه برای پیگیری ویژه این پروژه در منطقه مستقر خواهد شد.
رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در حاشیه این تجمع به خبرنگار مهر با اشاره به سفر هیئت دولت و وزیر راه و شهرسازی به شهرستان اسلامآباد غرب، این سفر را بسیار پربرکت و گرهگشا در حل برخی از مشکلات مزمن پروژههای مسکن مهر این منطقه دانست و گفت: یکی از مهمترین مباحثی که در این سفر مطرح شد، موضوع تکمیل واحدهای مسکن مهری بود که در زلزله سال 1396 آسیب دیده بودند.
وی با اشاره به اینکه 360 واحد از پروژههای مسکن مهر اسلامآباد غرب طی سالهای اخیر بلاتکلیف باقی مانده بودند، افزود: این واحدها تحت مسئولیت تعاونیها بودند و در سال گذشته نارضایتی مردم نسبت به عملکرد این تعاونیها به اوج خود رسید. مردم بارها با تجمعات و مراجعات مکرر، نارضایتی خود را نسبت به تعویقهای مکرر ابراز کردند.
دستور وزیر راه و شهرسازی برای تسریه در تکمیل پروژه
الماسی ادامه داد: پس از این اعتراضات و با پیگیریهای جدی، نهایتاً در مهرماه 1403 و با موافقت وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن، و البته بنا بر دستور صریح مقام عالی وزارت، اقدامات عملی برای تسریع در تکمیل این پروژه آغاز شد.
مدیرکل راه و شهرسازی کرمانشاه با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور، قرارداد تکمیل پروژه مسکن مهر از محل منابع تملک داراییها انجام شده، اظهار کرد: این اقدام، ابتکاری است که در هیچ استان دیگری سابقه نداشته و ما در کرمانشاه موفق به تحقق آن شدیم. در سایر استانها، مسئولیت تکمیل پروژههای نیمهتمام مسکن مهر معمولاً به بنیاد مسکن سپرده میشود، اما در اینجا قرارداد مستقیم بسته شد و منابع مشخص در اختیار قرار گرفت.

وی افزود: خوشبختانه پس از شروع مجدد پروژه، پیمانکار مربوطه با تمام توان فعالیت خود را آغاز کرده و تا این لحظه نیز رضایتمندی قابلتوجهی از سوی ساکنین مشاهده شده است. اعتراضات گستردهای که قبلاً وجود داشت، امروز تا حد زیادی فروکش کرده و مردم از روند کار رضایت دارند.
رامین الماسی تأکید کرد: البته این به معنای پایان کار نیست. ما وظیفه داریم با جدیت بیشتری پیش برویم. زیبنده نیست که پس از چندین سال، همچنان بخشهایی از پروژههای مسکن مهر در حالت نیمهتمام باقی بماند. مردم چشمانتظارند و ما باید پاسخ این انتظار را با کار و پیگیری مستمر بدهیم.
وی در پایان گفت: با عنایت ویژهای که خانم دکتر صادق، وزیر راه و شهرسازی، در جریان سفر به اسلامآباد غرب نسبت به این پروژه نشان دادند، مقرر شد تیمی از طرف وزارتخانه بهطور ویژه در این پروژه مستقر شود و فرآیند نظارت و تسریع کار را دنبال کند. انشاءالله با اجرای دقیق این طرح، شاهد تحقق کامل وعدهها و بهرهمندی مردم از ثمره واقعی مسکن مهر خواهیم بود.
کد خبر 6470173
http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/1001913/پایان-بلاتکلیفی-در-مسکن-مهر-اسلامآبادغرب-با-ورود-مستقیم-«خانم-وزیر»