عصر کرد
34ونیم درصد افراد بالای 18 سال در استان کردستان بیماری فشار خون دارند
شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 18:59:25
عصر کرد - به گزارش خبرآنلاین، دکتر جهانبخش یوسفی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه، با اشاره به فرارسیدن 27 اردیبهشت ماه، روز جهانی پرفشاری خون، شعار امسال را "فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید و با کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید" اعلام کرد.
دکتر یوسفی با تاکید بر اهمیت اندازه‌گیری صحیح فشارخون در تشخیص و کنترل این بیماری، اظهار کرد: افزایش فشارخون بالاتر از حد طبیعی و عدم کنترل آن، عوارض جدی از جمله سکته‌های قلبی و مغزی را به دنبال دارد.
وی فشارخون طبیعی را فشار ماکزیمم کمتر از 120 و فشار مینیمم کمتر از 80میلی‌متر جیوه و فشارخون بالا را رسیدن فشار ماکزیمم به 140 یا فشار مینیمم به 90 میلی‌متر جیوه، عنوان کرد. همچنین، فشارخون ماکزیمم بین 120-140 یا مینیمم بین 80-90 میلی‌متر جیوه را فشارخون بینابینی و افراد دارای این میزان را در معرض ابتلا به فشارخون بالا دانست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، با استناد به گزارش سال 2023 سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد: حدود 1.28 میلیارد نفر از افراد 30 تا 79 سال در جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند که 46 درصد آنان از بیماری خود بی‌اطلاع بوده و تنها 21 درصد مبتلایان، فشارخون کنترل شده دارند.
وی افزود: طبق نتایج پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال 1400، حدود 32 درصد افراد بالای 18 سال در کشور و 34.5 درصد در استان کردستان به این بیماری مبتلا هستند.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه در استان کردستان 53 درصد افراد مبتلا از بیماری خود آگاه بوده و تنها 25 درصد آنان فشارخون مطلوب و کنترل شده دارند، بر اهمیت اندازه‌گیری دقیق فشارخون، مصرف صحیح دارو تحت نظر پزشک و اجتناب از تغییر دوز و نوع دارو بدون مشورت با پزشک تاکید کرد.
وی فشارخون کنترل شده در افراد تحت درمان را فشار ماگزیمم کمتر از 140 و مینیمم کمتر از 90 برشمرد و افزود: در افراد دیابتی، مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی، سابقه سکته مغزی و نارسایی مزمن کلیه فشار خون کنترل شده کمتر از 130 ‌و کمتر از 80 است.
وی اظهار داشت: جهت دستیابی به کنترل مطلوب همزمان با مصرف دارو رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب اهمیت ویژه ای دارد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان در ادامه به تشریح نحوه صحیح و شرایط اندازه‌گیری فشارخون پرداخت و پرهیز از مصرف قهوه و چای ، عدم فعالیت بدنی و استعمال دخانیات نیم ساعت قبل از اندازه‌گیری، خالی بودن مثانه، آرامش روانی و استراحت 5 دقیقه‌ای را از جمله عوامل موثر در دقت اندازه‌گیری برشمرد. همچنین، رعایت نکاتی نظیر نشستن صحیح، آویزان نبودن پاها،قرار دادن بازو در سطح قلب و روی تکیه گاه، گشاد بودن آستین، عدم صحبت کردن حین اندازه‌گیری و مطلوب بودن دمای محیط را ضروری دانست.
دکتر یوسفی در پایان به راهکارهای کنترل فشارخون بالا اشاره کرد و رعایت سبک زندگی سلامت محور شامل کاهش وزن، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف نمک، پرهیز از الکل و دخانیات، خواب کافی، کنترل استرس و اندازه‌گیری منظم فشارخون را از جمله موثرترین روش‌های کنترل این بیماری عنوان کرد.
48
کد خبر 2065413

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/1001904/34ونیم-درصد-افراد-بالای-18-سال-در-استان-کردستان-بیماری-فشار-خون-دارند
بستن   چاپ