عصر کرد

آخرين مطالب

قانون‌گذاری بدون صدای تولیدکنندگان، مانع توسعه است سیاسی

قانون‌گذاری بدون صدای تولیدکنندگان، مانع توسعه است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - محمدباقر قالیباف‌ شامگاه پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی گلستان، با تأکید بر ضرورت بازنگری در شیوه‌های سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری، هشدار داد: قوانینی که بدون مشارکت واقعی ذی‌نفعان نوشته شوند، نه‌تنها گره‌ای باز نمی‌کنند، بلکه خود به مانعی برای تولید و پیشرفت تبدیل می‌شوند.
وی اعلام کرد که مجلس یازدهم عزم خود را جزم کرده تا ساختار قانون‌گذاری کشور را به سمت کارآمدی و اثربخشی واقعی هدایت کند.
قالیباف در این نشست که با حضور تولیدکنندگان، صادرکنندگان، صاحبان صنایع، کشاورزان و نمایندگان اصناف گلستان برگزار شد، بر اهمیت ارتباط نزدیک نهاد قانون‌گذاری با بدنه اقتصادی تأکید کرد.
وی گفت: قانون‌گذاری موفق، قانونی است که از دل تجربه‌های میدانی و با گوش سپردن به نظرات فعالان اقتصادی شکل بگیرد. هیچ قانون کارآمدی از پشت درهای بسته و دور از واقعیت‌های میدان نوشته نمی‌شود.
رییس مجلس با انتقاد از تصمیمات غیرواقع‌بینانه گذشته، افزود: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور ریشه در سیاست‌هایی دارد که بدون توجه به شرایط واقعی فعالان اقتصادی اتخاذ شده‌اند. مجلس یازدهم مصمم است با نگاه از کف میدان، سیاست‌گذاری را به ریل اصلی بازگرداند.
تولید، ستون اقتصاد مقاومتی
رییس مجلس با اشاره به نقش محوری تولید در اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: تولید، کلید ثبات اقتصادی، اشتغال‌زایی، رشد درآمد ملی و حتی امنیت کشور است. نمی‌توان به بهانه حمایت از مردم، تولید را نادیده گرفت بلکه باید تعادلی هوشمندانه بین حمایت از تولیدکننده، مصرف‌کننده و ثبات بازار ایجاد کنیم.
وی با مثال صنعت خودرو، گفت: این صنعت شاید از نظر کمی نیاز بازار را تأمین کند، اما کیفیت پایین و نارضایتی مصرف‌کنندگان نشان می‌دهد که موفقیت واقعی در گرو نوآوری، رقابت‌پذیری و خدمات پس از فروش است.
قالیباف همچنین با نقد نگاه صوری به خودکفایی، افزود: در حوزه دارو ادعای خودکفایی داریم، اما وقتی 90 درصد مواد اولیه وارداتی است، این خودکفایی شکننده و در برابر تحریم‌ها آسیب‌پذیر است. باید به خودکفایی واقعی و پایدار فکر کنیم.
گلستان، الگویی برای توسعه متوازن
قالیباف با برشمردن ظرفیت‌های بی‌نظیر گلستان، این استان را الگویی بالقوه برای توسعه متوازن دانست و گفت: موقعیت استراتژیک، مرز اینچه‌برون، اتصال ریلی به آسیای میانه، زمین‌های حاصل‌خیز، تنوع اقلیمی، صنایع دستی پویا و نیروی انسانی متخصص، گلستان را به گنجینه‌ای برای توسعه تبدیل کرده است.

عصر کرد

وی تأکید کرد: برای شکوفایی این ظرفیت‌ها، باید زیرساخت‌ها را تقویت کنیم، بوروکراسی زائد را حذف کنیم، بخش خصوصی را به میدان بیاوریم و سرمایه‌گذاری را تسهیل کنیم.
وی افزود: گلستان می‌تواند زنجیره‌ای از مزیت‌ها را از کشاورزی و صنایع تبدیلی تا گردشگری، تجارت مرزی و صادرات فرآورده‌های دامی فعال کند. اما این تحول نیازمند قانون‌گذاری هوشمند، باثبات و تعامل نزدیک با فعالان اقتصادی محلی است.
فریاد فعالان اقتصادی از موانع تولید
در این نشست، بیش از 15 نفر از فعالان اقتصادی گلستان دغدغه‌های خود را با رئیس مجلس در میان گذاشتند. یکی از تولیدکنندگان با گلایه از تغییرات پی‌درپی قوانین مالیاتی و بیمه‌ای، گفت: نمی‌توان برای تولید برنامه بلندمدت داشت وقتی هر ماه با آیین‌نامه‌ای جدید غافلگیر می‌شویم. از مجلس انتظار داریم قوانینی پایدار و قابل پیش‌بینی وضع کند.
نماینده یک شرکت دانش‌بنیان نیز از موانع پیچیده مجوزها و صادرات گلایه کرد و افزود: شرکت‌های فناور که ارزش‌افزوده خلق می‌کنند، نباید در بروکراسی غرق شوند. اقتصاد دانش‌بنیان به قوانین تسهیل‌گر نیاز دارد.
کارآفرینی از بندرترکمن نیز با اشاره به ظرفیت صادراتی گلستان، خواستار مشوق‌های هدفمند و زیرساخت‌های متناسب با موقعیت مرزی این استان شد.
قانون‌گذاری از میدان، نه از پشت میز
قالیباف در جمع‌بندی، با تأکید بر نقش تولید در آینده اقتصاد ایران، گفت: تولید با شعار و دستور رشد نمی‌کند. باید قوانین دست‌وپاگیر را حذف کنیم، فرآیندها را ساده کنیم، سرمایه‌گذاران را دلگرم کنیم و ریسک‌های غیرضروری را کاهش دهیم.
وی افزود: قانون‌گذاری باید از دل میدان به مجلس برسد، نه اینکه مجلس بدون درک واقعیت‌ها برای فعالان اقتصادی نسخه بپیچد. سفرهای استانی ما برای همین است؛ شنیدن بی‌واسطه مشکلات و انتظارات.
رئیس مجلس با اشاره به چالش‌های اقتصاد ایران، از جمله تحریم، تورم، بیکاری و نقدینگی بالا، تأکید کرد: تنها راه برون‌رفت، تکیه بر تولید ملی، صادرات، اقتصاد دانش‌بنیان و توان مردم است. مجلس آماده است با همکاری دولت و بخش خصوصی، هر قانون و تسهیلاتی که لازم است را برای این مسیر فراهم کند.
قالیباف با قول پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی گلستان، گفت: اینجا هستیم تا صدای شما را نه فقط بشنویم، بلکه به قوانین و سیاست‌هایی تبدیل کنیم که گره از کار تولید و توسعه باز کند. گلستان با این همه ظرفیت، شایسته جایگاهی بسیار بالاتر است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/998372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلبستگی به مستکبران، سقوط در پرتگاه ذلت است/ عزت فقط از آنِ خدا، پیامبر و مؤمنان است

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد