کدام منطقه آزاد تجاری؟؟
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - جام جم آنلاین؛ پس از آن کارهای مقدماتی منطقه آزاد تجاری قصرشیرین آغاز شد، کارهایی از قبیل تعیین مدیر اجرایی، تعیین تکلیف اساسنامه و مهمتر از همه طرح جامع.
پیگیری جدیتری کارها از سال 1401 بر روی روال افتاد و در تمام این حدود سه سال طرح جامع منطقه آزاد تجاری قصرشیرین تعیین تکلیف نشده است.
این موضوع حتی انتقاد جدی منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه را نیز در جلسه چندی قبل شورای راهبردی منطقه آزاد قصرشیرین به دنبال داشت و او بر لزوم تعیین تکلیف طرح جامع تاکید کرد.
این در حالی است که نهایی شدن طرح جامع مقدمات انجام هر کاری در این منطقه است و تا طرح جامع مشخص نشود امکان فراهم کردن زیرساختها و جذب حتی یک سرمایهگذار نیز وجود ندارد.
حالا این منطقه با وسعت بین 7200 تا 7400 عملا هیچ چیز نیست و هیچ کار جدی نمیتوان در آن صورت داد.
اما آنچه که عامل اصلی نهایی نشدن طرح جامع میباشد ماجرای تامین آب منطقه است، آنطور که کارشناسان ارزیابی کردند نیاز آبی منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در افق بلندمدت نزدیک به 29 میلیون مترمکعب است که باید از سامانه گرمسیری، سدهای مجاور یا رودخانه الوند تامین شود اما تا کنون تخصیص آب آن نهایی نشده است.
موضوع تنها به تامین آب محدود نمیشود و تامین برق حدود 800 مگاواتی این منطقه در افق بلندمدت آن هم با این شرایط ناترازی انرژی نیز بسیار مهم است.
*این منطقه در افق بلندمدت و در زمان اوج فعالیت به اندازه کل مصرف استان در پیکفصل گرما برق نیاز دارد و قطعا تامین این میزان خود به احداث نه یک بلکه چند نیروگاه با سرمایهگذاری چند هزار میلیارد تومان نیاز داد.
از سوی دیگر حتی برای کوتاه مدت نیز امکان تامین برق این منطقه نیست زیرا همین حالا برق مجموع صنایع شهرکهای صنعتی استان که حدود 50 مگاوات است، خصوصا در پیک تابستان به سختی تامین میشود!
از سوی دیگر در زمینه سایر زیرساختها از جمله گاز، خطوط مخابرات و شبکه، راه دسترسی و … نیز مشکلات جدی در این منطقه وجود دارد.
با وجود اینکه در سنوات گذشته آمارهایی اعلام میشد که بین 60 تا 70 سرمایهگذار برای حضور در این منطقه اعلام آمادگی کردند، اما این بلاتکلیفی سه ساله طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین باعث شده این سرمایهگذاران هم نتوانند کاری از پیش ببرند.
این در حالی است که همزمان با منطقه قصرشیرین، چند منطقه آزاد تجاری دیگر در کشور مصوب شد که برخی از آنها طرح جامع خود را نهایی کردهاند و در این صورت در فضای رقابتی تنگاتنگی که برای جذب سرمایهگذاران در مناطق آزاد تجاری وجود دارد منطقه قصرشیرین باز هم عقب خواهد ماند.
نکته نگران کننده این است که بگونهای روی این منطقه مانور داده میشود که سرمایهگذاران گمان میکنند همه چیز در آنجا فراهم است، حتی در دیدار با مقامات و بخش خصوصی عراق نیز بارها بر لزوم سرمایهگذاریهای مشترک در این منطقه تاکید شده و البته طرف عراقی نیز بسیار اعلام تمایل کرده است.
اما اگر همین سرمایهگذاران بازدیدی از واقعیت این منطقه داشته باشند، پشت سرشان را هم نگاه نخواهند کرد.
باید قبل از آنکه سرمایهگذاران داخلی و خارجی ناامید شوند و سراغ سایر مناطق آزاد تجاری بروند کارهای جدی برای تکمیل زیرساختهای منطقه آزاد تجاری قصرشیرین صورت گیرد،
بهترین فرصت شاید همین سفر رئیس جمهور باشد تا مدیر ارشد استان و مجمع نمایندگان دست به دست هم دهند و دریافت اعتبار برای زیرساختهای این منطقه را مجدانه پیگیری کنند.
این منطقه در این سه سال سه مدیر به خود دیده اما هیچکدام تا کنون نتوانستند با جدیت طرح جامع را پیش ببرند.
فراموش نکنیم که رونق منطقه آزاد قصرشیرین یک تنه میتواند هزاران را نفر را مشغول به کار کند، سکوی جهشی در سرمایهگذاری داخلی و خارجی استان باشد و هدف صادرات پنج میلیارد دلاری را نیز محقق کند.
همه آنچه که برای کرمانشاه میخواهیم در منطقه آزاد قصرشیرین هست، نگذاریم این فرصت هم مثل بسیاری از فرصتهای دیگر از دست کرمانشاه برود.
-
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸:۵۴
-
۹ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/997260/