عصر کرد

آخرين مطالب

گروگانگیری اقتصاد ایران توسط مخالفانFATF هجده ساله شد/ مجمع تشخیص این زنجیر را باز می‌کند؟ سیاسی

گروگانگیری اقتصاد ایران توسط مخالفانFATF هجده ساله شد/ مجمع تشخیص این زنجیر را باز می‌کند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال 1386 بود که برای اولین بار بحث عضویت در کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف برای برقرار ماندن روابط بانکی ایران و بانک‌های بین‌المللی مطرح شد. نه تحریم‌ها به سختی امروز بود و نه اقتصاد ایران هنوز طعم تلخ تورم‌های بالاتر از چهل درصد را چشیده بود.
برنامه‌های بلندپروازانه‌ی احمدی نژاد در حال اجرا بود.
از یک سو وعده می‌داد همه‌ی ایرانیان قرار است صاحب ملک شوند، از سوی دیگر شریک شدن در سود کارخانجات با برنامه سهام عدالت را مطرح می‌کرد و از یک طرف قصد داشت با اجرای برنامه‌ای تحت عنوان هدفمندی یارانه‌ها اقتصاد را در چاهی بیندازد که خروج از ان هنوز ممکن نشده است . هر جا می‌رفت شعارهایی می‌داد که به سرعت در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب می‌یافت و فشار بر ایران را بیشتر و بیشتر می‌کرد.
بیشتر بخوانید: آخرین خبر از بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام/ شقاقی: خروج از لیست سیاه به اراده سیاسی نیاز دارد
ایران کنار کره شمالی و میانمار می‌ماند؟/ شمارش معکوس برای پیوستن به پالرمو آغاز شد
در این فضا بود که گره ویژه‌ی اقدام مالی به اعضای خود توصیه کرد در روابط مالی با ایران دقت کنند چرا که ایران به دلیل نداشتن قانون مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم دارای ریسکی بالاست.
همان روزها بود که دولت محمود احمدی‌نژاد دست به کار شد. قانونی که شش سالی در مجلس شورای اسلامی معطل مانده بود، قانون پولشویی در مجلس هفتم تصویب شد و در بهمن ماه از سوی شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفت. حالا واژه‌ی پولشویی به ادبیات رسانه‌ای ایران راه یافته بود و درباب آثار مخرب آن و ضرورت پیشگیری از پولشویی ،هم کارشناسان سخن می‌گفتند و هم مسئولان.

عصر کرد

گام اول اسفند 1386 اسفند 1386 هشدار اول اف‌ای‌تی‌اف به ایران اتفاق افتاد به فاصله کمتر از شش ماه دو هشدار دیگر از سوی اف‌ای‌تی‌اف صادر شد. این در حالی بود که نخستین جلسه مبارزه با پولشویی به ریاست وزیر اقتصاد دولت نهم برگزار و این نشست به تشکیل مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی منجر شد.
با این حال پس از دو اخطار مجدد به ایران بالاخره در مهر سال 1388 ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار می گیرد.
فروردین سال 1389 در شرایطی که سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی بود، مصوبه‌ی این شورا به وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات، امور خارجه و بانک مرکزی ابلاغ می‌شود. این مصوبه دلالت بر ان داشت که لازم است تعامل گسترده با اعضای اف‌ای‌تی‌اف اتفاق بیفتد تا خروج از لیست سیاه محقق شود. در حالی که ایران در تلاش بود تا شرایطی را برای خروج از لیست سیاه مهیا کند، FATF تأکید کرد که برای بررسی وضعیت ایران، علاوه بر قانون مبارزه با پولشویی، باید قانونی مستقل برای جرم‌انگاری تامین مالی تروریسم نیز تصویب شود. مقرر بود پس از تصویب این قانون، پروسه ارزیابی برای خروج از لیست سیاه آغاز شود.
در سال 1388، در زمان دولت احمدی‌نژاد شمس‌الدین حسینی، وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی، پیش‌نویس قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را در این وزارتخانه تهیه و به مجلس ارسال کرد. این قانون در نهایت در سال 1390 تصویب شد و برای تایید به شورای نگهبان ارسال گردید. این اما پایان ماجرا نبود. از سال 1390 تا 1393، این قانون در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان قرار داشت. برخی بر این اعتقادند که دغدغه‌ای جدی برای تصویب آن وجود نداشت.
در سال 1394، پس از حل مشکل مبارزه با تامین مالی تروریسم، طیب‌نیا، وزیر اقتصاد وقت، در مکاتبه‌ای به FATF اعلام کرد دومین نقص ایران برای عضویت برطرف شده است و حالا، با توجه به تصویب دو قانون مهم (مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم)، ایران آماده است تا وارد فرآیند ارزیابی FATF شود و بررسی کند که چگونه می‌تواند از لیست سیاه خارج شود.
نیمی از راه طی شده است FATF تأکید دارد که کشورها باید چهار کنوانسیون خاص را پذیرفته باشند تا در چارچوب همکاری‌های بین‌المللی مشارکت کنند. این کنوانسیون‌ها عبارتند از: کنوانسیون مبارزه با مواد مخدر و روانگردان‌ها (وین 1988)، کنوانسیون مبارزه با فساد (2004)، کنوانسیون پالرمو یا مبارزه با جرایم سازمان‌یافت و کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم معروف به CFT.
حالا ایران دو مورد ابتدایی را پذیرفته و بحث بر سر پذیرش دو مورد اخیر همچنان ادامه دارد. مجید انصاری به تازگی اعلام کرده است بحث‌ها بر سر تصویب لایحه سی‌اف‌تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال انجام است و به زودی نتایج مثبت حاصل خواذهد شد اما این سخن روی دیگری هم دارد. این بدان معناست که همچنان عضویت ایران در پالرمو رزیر علامت سوال سنگینی قرار خواهد گرفت. این علامت سوال نیز نمی‎تواند عضویت در اف‌ای‌تی‌اف را ممکن کند و در نتیجه ایران امکان عوضیت را نخواهد داشت. عدم حضور در این کنوانسیون نیز به معنای دور ماندن از نظام بانکی بین‌المللی و تحمل هزینه‌های بالا برای نقل و انتقالات مالی است. در حال حاضر ایران در کنار کره شمالی و میانمار در کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف عضویت ندارد. 
اگر مجمع تشخیص مصلت، به مصلحت اقتصاد ایران بیندیشد، قاعدتا زنجیری را که از سال 1386 تا کنون توسط کاسبان تحریم به پای اقتصاد بسته شده باز خواهد کرد و فرصت خواهد داد این گروگان بتواند نفس بکشد.
223223
کد خبر 2059658

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/997156/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«سیاه‌چاله» منتشر شد

جنگ اوکراین چگونه قبض انرژی استادیوم‌های آلمان را 3 برابر کرد

تعویق مسابقات واترپلو جام باشگاه‌های آسیا به میزبانی ایران

رئال شانس خرید ستاره ملی‌پوش را از دست داد

طعنه بتیس به وینیسیوس؛ آنتونی مدعی توپ طلاست!

پیپو اینزاگی: یامال واقعا مثل لئو مسی است

نقشه کارترون علیه برنامه پرسپولیس!

سخنگوی استقلال: ماتزاری یکی از احتمالات است

رستگاری یا سقوط؛ پایان پرونده جنجالی لیگ برتر

جایگاه آینده جباری در استقلال چیست

ساخت سپاهانِ مدعی در سکوت محض!

مرگ سرباز وظیفه هنگام بررسی صحنه تصادف محور فهرج-نرماشیر

14 دفتر حمایت از حقوق زنان و خانواده در کردستان فعالیت دارد

هفت قطعه کبک وحشی در بانه کشف شد

انتخاب جانشین فرمانده سپاه کردستان/ حسن عسکری کیست؟

ساخت و ساز غیرمجاز در بانه و مریوان بیشتر از سایر شهرهای کردستان است

اگر نظریه‌های خارجی به کارمان نمی‌آید، نظریه خودمان را بسازیم

نقش اقتصاد در افزایش آمار طلاق در ایران

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند

لیست تیم ملی فوتبال زنان اعلام شد

آرسنال امیدوار شد؛ بازگشت مامور مهار دمبله

آغاز رسمی جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا 2025

بایرن به ستاره ناراضی 10 روز وقت داد

علت عجیب غیبت کاپیتان گل گهر مقابل سپاهان!

حتی شک دارم آرنولد در رئال فیکس شود!

علی‌رغم انتقادها؛ آرسنال برای لیورپول تونل افتخار می‌زند

دیگ جوشان برای استقبال از بارسلونا

حیرت باشگاه پرسپولیس از درخواست اسماعیل کارتال!

گلزن جوان تیم ملی؛ به اشتباهات فردی خودمان باختیم

تختی همان تختی، پرسپولیس همان پرسپولیس! (عکس)

دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای با 50 کارت بانکی در قروه

نشت گاز خانگی در قروه یک فوتی برجا گذاشت+تصویر

معرفی جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی در کنگره 5536 شهید کردستان

کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دختران در سقز برگزار شد

توقیف هفت کبک وحشی از منزل یک متخلف در بانه

جانشین فرمانده سپاه کردستان معرفی شد+سوابق

جلسه مهم وزیر ارتباطات با فعالان حوزه رمزارز؛ نگرانی وزیر از بازار زیرزمینی

بدهی 100 میلیارد تومانی ادارات به مخابرات کرمان

انتشار تصویری جدید از وزیر احتمالی اقتصاد دولت پزشکیان

نرخ تورم با متغیر‌های پولی در اقتصاد ایران همبستگی دارد

وزیر ارتباطات با فعالان رمز ارز چه کاری داشت؟

تحریم‌، هزینه تجارت را تا 35 درصد بالا برد

رمز موفقیت فاز دوم پتروشیمی کرمانشاه در چیست؟

کشت محصولات آب بر بلای جان آب‌های زیرزمینی کرمانشاه شده‌اند

سرکنسول ایران: اربیل نقش موثری در توسعه روابط با ایران دارد

تعرفه بسته های اینترنت تله کیش افزایش نیافته است

امیدآفرینی و ایجاد نشاط به پیشرفت کشور کمک خواهد کرد

شیراز، خال رخ هفت کشور؛ شهری که «هی شعر تر انگیزد»

آغاز ثبت‌نام بن‌کارت‌های دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی