مشکل منابع برای رفع فقردر کشور نداریم
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - ایرنا / رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد گفت: برای رفع فقر در کشور، مشکل منابع نداریم بلکه مشکل اصلی، بدمصرفی منابع موجود است.
ابراهیم باغبانی در جلسه شورای اجتماعی استان کردستان با موضوع راهبری سامانه ملی خیر و احسان (سامانه سخا) در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: 923 هزار میلیارد تومان صرف یارانه میشود ولی همه پولی که به عنوان یارانه به مصرف کمیته امداد می رسد 100 میلیارد تومان است.
بازار ![]()
وی با تاکید بر اینکه، منابع خیر و احسان در کشور بسیار بالاست افزود: ساماندهی خیریهها و تجمیع اطلاعات کمک های موسسات در سامانه سخا در شورای اجتماعی کشور تصویب و اجرای آزمایشی آن در البرز انجام شده است.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد با بیان اینکه این سامانه مردمی است، افزود: یک میلیون و 631 هزار و 529 نیازمند تاکنون به سامانه معرفی و هفت هزار و 696 خیریه، تشکل و مراکز نیکوکاری در سامانه ثبت شده است.
به گفته باغبانی، 18 هزار خانوار کردستانی هم در سامانه ثبت شده است که تعدادی از این نیازمندان توسط چند موسسه خیریه به صورت تکراری معرفی شده است و هدف سامانه سخا نیز شناسایی ظرفیت خیریهها و شفافسازی عملکرد آنان و کمک به رفع مشکلات این تشکلهاست.
وی ادامه داد: راهاندازی سامانه ملی شناسایی نیازمندان و خیر و احسان (سخا)، با ایجاد شفافیت، زمینه ارتقای اعتماد عمومی به خیریهها را سبب میشود.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد با اشاره به اینکه بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص مردمی کردن امر خیر و احسان، گفت: با توجه به مشکلات موجود در عرصههای شناسایی نیازمندان، ارائه خدمت به نیازمندان و عناصر فعال در این حوزه، از سال 96 فعالیتهای علمی و اجرایی سامانه سخا آغاز و در سال 99 ایجاد سامانه با همکاری مجموعههای دانشگاهی و اجرایی در دستور کار قرار گرفت.
باغبانی افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای این سامانه، شفافیت است که از طریق آن حاکمیت، نیازمندان و خیران را در یک محیط شفاف به یکدیگر متصل کرده و نهایتا عملکرد آنها را نیز به صورت شفاف ارائه میکند.
وی با بیان اینکه در فرآیند این سامانه، از ابتدا تا انتها تمامی امور به صورت مردمی دیده شده است، یادآور شد: جامعه هدف این سامانه تمام نیازمندان کشور بوده و عناصر فعال شامل موسسات، خیران و خیریه به عنوان شرکای خیر و احسان در کنار کمیته امداد هستند.
وی با تاکید بر اینکه سامانه سخا از سامانههای رایج کمیته امداد نیست و یک سامانه ملی محسوب میشود، گفت: در این سامانه ملی هیچ فرآیند اداری در نظر گرفته نشده است و دارای یک منطق علمی و اقتصادی متناسب با هر نقطه جغرافیایی است که بر اساس آن نیازمندان شناسایی میشوند.
سخا ابزار کنترلی مناسب برای ساماندهی امور خیریه
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان هم در این نشست، اظهار کرد: این سامانه هدف مطلوب و خیری را دنبال میکند و ابزار کنترلی برای ساماندهی کمک به نیازمندان است.
علیاکبر ورمقانی افزود: طراحی و اجرای این سامانه، یک کار علمی و تحقیقاتی هشت ساله را پشت سر دارد و از آنجا که کار بزرگی است در مرحله اجرا مشکلات را بصورت گام به گام پشت سر خواهد گذاشت.
وی با توصیه به دستگاه های اجرایی که موسسات و تشکلهای خیریه دارند از آنان خواست تا در ثبت آن و نیز معرفی نیازمندان تسریع کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان از رسانهها به ویژه صدا و سیما خواست اطلاعرسانی مناسبی از نحوه عملکرد و اهداف سامانه سخا داشته باشند.
ورمقانی تاکید کرد: شناسایی نیازمندان واقعی، ایجاد عدالت در توزیع خدمات و شفافیت آن و همدلی اعضا و نیز تبیین شاخص فقر نسبت به تورم از جمله ویژگیهای مناسب این سامانه است.
وی گفت: برای شناساندن، بهرهمندی و بهرهگیری از سامانه باید همه اعضای شورای راهبری سامانه ملی سخا، تلاش کنند.
ورمقانی ابراز امیدواری کرد تعداد فقرا به حداقل برسد و تا آن زمان شاهد توزیع عادلانه خدمات به نیازمندان باشیم.
-
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۱:۴۰
-
۵ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/997086/