مراسم تکریم اساتید پیشکسوت و نمونه مدارس علوم دینی اهل سنت استان کرمانشاه
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، مراسم تجلیل و تکریم اساتید پیشکسوت، فرهیخته و نمونه مدارس علوم دینی اهل سنت استان کرمانشاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین توکلی؛ معاون آموزش دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در سالن خانه معلم کرمانشاه برگزار شد.
حجم ورودی در حوزه های علمیه اهل سنت کرمانشاه مطلوب بود
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین جواد فاطمی نسب؛ مدیر مرکز اسلامی استان کرمانشاه در سخنانی اظهار داشت: الحمدلله حوزه های علمیه اهل سنت با قدرت هر چه بیشتر پای کار هستند و در سال گذشته شاهد تحولات خوبی در این حوزه ها بودیم و حجم ورودی ها در حوزه های علمیه اهل سنت کرمانشاه بسیار خوب و قابل قبول بود.
مدیر مرکز اسلامی استان کرمانشاه افزود: امیدواریم امسال اتفاقات بهتری نیز در این حوزه ها روی دهد و سال گذشته، اولین سالی بود که به صورت واحد دوستان ما امتحانات خود را برای ورود به حوزه های علمیه اهل سنت در کرمانشاه برگزار کردند و امیدواریم امسال بتوانیم طلابی که سال ها در حوزه علمیه بوده اند و به هر حال با نظام آموزشی پیش نرفتند و مشکلات و نواقصی در پرونده خویش دارند مشکل آنان را مرتفع کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نسب در ادامه سخنان خود بیان داشت: خوشبختانه دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور کمک های خوبی در این باره به حوزه های علمیه اهل سنت دارد با این وجود استان کرمانشاه تا رسیدن به جایگاه مطلوبی که مد نظر داریم فاصله دارد.
وی ادامه داد: حقیقتا امروز همه دوستان همتشان این است که بتوانیم سطح علمی طلاب و حوزه های علمیه خودمان را به جایگاه مطلوب برسانیم که این هم با کمک دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور محقق خواهد شد و البته نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه نیز این موضوع را به صورت جدی پیگیری می کنند تا ان شاءالله حوزه های علمیه به سمت تعالی حرکت کنند.
مدیر مرکز اسلامی استان کرمانشاه عنوان کرد: ما در استان کرمانشاه این افتخار را داریم که با وجود ماموستا ملاقادر قادری از ظرفیت های این شخصیت والای دینی در اعتلا و توسعه حوزه های علمیه اهل سنت استفاده کنیم و امیدواریم با کمک ایشان و هدایت های نماینده مقام معظم رهبری در کرمانشاه بتوانیم در مسیری حرکت کنیم که موجبات رضای خداوند متعال و رسول اکرم (ص) را جلب کنیم.
این استاد حوزه تصریح کرد: وظیفه علما این است که در مسیری که پیامبران حرکت کرده اند، این راه را ادامه دهند و حوزه های علمیه امروز باید برای اسلام سرباز تربیت کنند بنابراین باید نگاه ما به حوزه های علمیه و نظام آموزشی و به طلبه ها در مباحث آموزشی و اخلاقی نگاهی جدی تر باشد.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نسب افزود: در بحث پرورش طلبه ها و ماموستاها اگر بخواهیم جدیت به خرج ندهیم و در این راه تلاش خود را نداشته باشیم بی شک فردای قیامت باید پاسخگو باشیم، بنابراین اگر ماموستایی اهلیت این امر را ندارد، نباید برای ایشان مجوز صادر کرد زیرا ایشان نه تعهدی به جامعه دارد و نه علمی و نه تقوایی، بنابراین شما امروز پرچمدار این مهم در حوزه های علمیه هستید.
مدیر مرکز اسلامی استان کرمانشاه گفت: باید از کسی حمایت کنیم که به دین و حوزه های علمیه تعهد و ایمان واقعی داشته باشد لذا صحبت بنده این است امروز که خداوند به شما عنایت ویژه دارد که در جایگاه خود برای اسلام سرباز تربیت کنید، خواهش می کنم تا اهلیت طرف برای شما محرز نشد هرگز این گونه افراد را تایید نکنید زیرا احتمال دارد دود این کار به چشم خود اهل سنت برود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نسب یادآور شد: با این وجود از زحمات شما و حضور شما در میدان که به صورت شبانه روزی برای دین جهاد می کنید به صورت ویژه از شما تقدیر و قدردانی را دارم و امید است که کار شما ذخیره ای برای آخرت شما شود و در پایان هفته معلم را به شما اساتید عزیز تبریک عرض می کنم.
حوزه های علمیه به فضای حقیقی و مجازی نگاه ویژه ای داشته باشند
در ادامه این مراسم، ماموستا ملاعبدالرحمن مرادی؛ امام جمعه اهل سنت شهر کرمانشاه نیز در سخنانی اظهار داشت: امروز باید به علم نگاه ویژه و درستی شود بنابراین ضمن تبریک روز معلم و همچنین تسلیت سالروز شهادت آیت الله مطهری به چندین نکته اشاره می کنم.
وی ادامه داد: امام علی علیه السلام در مورد علم می فرمایند که انسان باید عالم باشد یا متعلم، عدم پاسخ به شبهه ها در هر جامعه ای باعث انحراف فکری نسل جوان و نوجوان و قشر تحصیل کرده خواهد شد.
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه افزود: با این وجود باید اذعان کرد که حوزه های علمیه چه شیعه و چه اهل سنت در بحث استقبال از علم شاهد یک کاهش ورودی هستیم و از سوی دیگر علوم مربوطه بیشتر به سمت فضای مجازی حرکت کرده است بنابراین باید هم به فضای حقیقی و هم به فضای مجازی نگاه ویژه ای داشته باشیم تا ان شاالله جوانان ما به هستند و سوهای بد حرکت نکنند.
ماموستا مرادی اظهار کرد: با این وجود ما مشکلاتی در بحث طلاب اهل سنت داریم که نیاز به بررسی و تعامل دارد، امروز حجره های ما به صورت سنتی اداره می شوند و مدارس ما از نظر طلاب کم جمعیت هستند و این می تواند آسیب زا و مشکل آفرین باشد.
تغییر مداوم منابع درسی برای طلاب مشکل آفرین می شود
در ادامه این مراسم، ماموستا ملامحمد محمودی؛ امام جمعه شهرستان روانسر نیز در سخنانی عنوان کرد: یکی از مشکلات طلاب در حوزه های علمیه نبود کتب مورد نیاز است، بنابراین طلاب برای مطالعه و دسترسی به مطالب ناگزیرند که به سمت فضای مجازی و منابع اینترنتی بروند که این یک مشکل است زیرا نباید طلبه ما با موبایل تحصیل کند.
ماموستا محمودی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما تغییر مداوم منابع درسی است که این برای طلاب مشکل آفرین می شود و به نوعی سردرگمی آنها را به دنبال خواهد داشت.
امام جمعه شهرستان روانسر افزود: عدم همخوانی منابع درسی در سامانه یکی دیگر از مشکلات طلاب ماست.
وی افزود: بازنگری در کتب درسی یکی دیگر از نیازهای امروز طلاب و حوزه های علمیه اهل سنت می باشد.
لزوم شرکت اساتید حوزوی در دوره های هوش مصنوعی
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین توکلی؛ معاون آموزش دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور نیز در سخنانی اظهار داشت: امروز بینش بالاتر از دانش محسوب می شود بنابراین کسی که منش داشته باشد بهتر می تواند معنای دانش و ارزش دانش را بفهمد.
معاون آموزش دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور افزود: امروز دنیا و نوع آموزش عوض شده است و همانند گذشته شاهد حجره های سنتی به صورت صرف نیستیم و باید حواسمان باشد که رقیب های جدی در کنار آموزش هم در حوزه اهل سنت و هم در حوزه اهل تشیع وجود دارند که باید بسیار مراقب باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین توکلی افزود: اگر می خواهیم در جامعه نقشی داشته باشیم باید به سمت جدید حرکت کنیم یعنی به تدریج در حال مطرح کردن هوش مصنوعی هستیم، بنابراین از همه دوستان انتظار داریم که اساتید در این دوره ها حتما شرکت کنند تا توانمندی علمی آنان رشد کند.
وی افزود: یکی از کارهایی که توانمندی اساتید را افزایش می دهد بحث تخصصی شدن موضوع تدریس است، باید مدارس خوب و نظام مند ایجاد کنیم، مدارسی که در آن طلاب به صورت کامل و درست تحصیل می کنند بنابراین اگر مدارس نظام مند شوند طلاب به صورت منظم درس می خوانند و می توانند بدون هیچ مشکلی تحصیلات خود را به پایان برسانند بنابراین بحث مدارس نظام مند در استان کرمانشاه به صورت جدی مورد پیگیری قرار بگیرد.
معاون آموزش دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور عنوان کرد: لذا انتظار داریم که همه در این باره همکاری داشته باشند از سوی دیگر به لحاظ تربیتی حجره ها به معنای واقعی نظام مند و سرآمد هستند ولی با این وجود حجره ها و نظام حجره ای جوابگوی دنیای امروز نیست البته این به معنای نفی نظام حجره محور در حوزه های علمیه نمی باشد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که باید مورد توجه باشد برگزاری جلسات اخلاق به صورت منظم برای طلاب است تا آنان از علم و دانش و معرفت بزرگان دین در این زمینه استفاده کنند، بنابراین باید این سنت حسنه و دینی را ترک نکنیم زیرا موضوع تربیت و اخلاق بسیار مهم است زیرا اخلاق و تربیت اسلامی سبک رسول خدا (ص) است.
معاون آموزش دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در ایام حج تمتع اخیر که بنده نیز حضور داشتم 16.5 میلیون مسلمان در کعبه به صورت منظم دور می زدند و همه کار آنها منظم بود ولی در اوج ناهماهنگی در مقابل ستم به مردم غزه سکوت کرده بودند و این 16 میلیون مسلمان و حاجی در مقابل جمعیت قلیل صهیونیست ها حرفی نداشتند.
وی ادامه داد: در موضع گیری های خود سعی نکنیم که به دنبال توجیه مسئله باشیم، مواضعی که برادران اهل سنت و اهل تشیع در ماجرای توهین به خلیفه پیامبر (ص) اتخاذ کردند، بسیار خوب و امیدبخش بود.
در پایان این مراسم 8 نفر از مدرسین و اساتید برجسته اهل سنت کرمانشاه مورد تجلیل و تکریم قرار گرفتند.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۱:۵۱
-
۴ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/996857/