عصر کرد

آخرين مطالب

درآمد بخش گردشگری زریبار باید در این تالاب هزینه شود اجتماعی

درآمد بخش گردشگری زریبار باید در این تالاب هزینه شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - - دریاچه زریبار در سه کیلومتری غرب مریوان واقع شده و دارای هزار و 200 هکتار نیزار، سه هزار و 400 هکتار پناهگاه حیات وحش و 2 هزار و 300 هکتار تالاب است.
15 هکتار از دریاچه زریبار شامل محدوده گردشگری است که تا قبل از ثبت آن به عنوان تالاب، مدیریت این محدوده بین اداره کل منابع طبیعی کردستان و شهرداری مریوان تعیین تکلیف می‌شد و بعد از ثبت آن به عنوان تالاب، قرارداد واگذاری بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان و شهرداری مریوان منعقد می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
زریبار هفتمین تالاب ثبت شده ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنوانسیون بین المللی رامسر بوده و مالکیت آن برعهده سازمان محیط زیست است. مدیریت بخش گردشگری تالاب بین‌المللی زریبار مریوان بعد از یک سال و نیم بلاتکلیفی مشخص و بار دیگر این مهم به شهرداری مریوان سپرده شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه سه مرتبه فراخوان واگذاری محوطه گردشگری زریبار مریوان منتشر شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرداری مریوان از اهلیت مناسب برخوردار بود با تصمیم و مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب زریبار، مدیریت بخش گردشگری تالاب به این نهاد واگذار شد.
فرزاد زندی وسعت محدوده گردشگری تالاب زریبار را 15 هکتار خواند و اضافه کرد: عنوان قرارداد بین شهرداری و محیط زیست "اجاره محدوده گردشگری 15 هکتاری به منظور نگهداری و راهبری بخش گردشگری، پناهگاه حیات وحش زریبار واقع در ضلع شرقی تالاب با محوریت اجرای برنامه جامع مصوب مدیریت جامع زیست بومی تالاب" است.
وی با بیان اینکه مدیریت تالاب زریبار در بخش گردشگری، پارکینگ عمومی، اسکله قایقرانی، دکه‌ها و بوفه‌های موجود به شهرداری واگذار شده است، گفت: مبلغ اجاره این محدوده توسط کارشناس دادگستری تعیین می‌شود و میزان درآمد سالانه آن هم منبع درآمدی است که باید مطابق شرح خدمات ذکر شده در قرارداد در زریبار هزینه شود.
درآمد حاصله در منطقه گردشگری زریبار توسط شهرداری و زیرنظر محیط زیست باید به هزینه‌های جاری و عمرانی این محدوده اختصاص یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان به نحوه هزینه کرد درآمد این سایت گردشگری در زریبار اشاره کرد و گفت: درآمد حاصله باید توسط شهرداری و زیرنظر محیط زیست به هزینه‌های جاری و عمرانی محدوده گردشگری زریبار اختصاص یابد.
زندی با بیان اینکه تالاب زریبار دارای 2 بخش پهنه آبی و حاشیه آن یعنی پناهگاه حیات وحش است، اظهار کرد: براساس قانون تالاب‌ها، سازمان محیط زیست مالکیت تالاب‌ها را برعهده دارد و از سال 1388 پناهگاه حیات وحش زریبار به تصویب شورای عالی محیط زیست رسید و مالکیت آن به محیط زیست واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه پیگیر صدور سند تالاب زریبا ر به نام محیط زیست هستیم، ادامه داد: در حال حاضر مالکیت تالاب زریبار را داریم و به دنبال صدور سند عرصه تالابی آن به نام محیط زیست هستیم که امیدواریم امسال شاهد تحقق آن باشیم.
شهرداری مریوان از زمان تاسیس محدوده گردشگری زریبار تاکنون در بخش‌های مختلف آن از فضای سبز گرفته تا ایجاد اسکله و بوفه و سنگفرش، هزینه می‌کند؛ گفت و ادامه داد: قرارداد اجاره عرصه محدوده گردشگری زریبار بین شهرداری و محیط زیست 30 آذر سال 1402 به پایان رسید.
دانیال فتاحی ادامه داد: از تاریخ مذکور تا ابتدای سال جاری بیش از 21 جلسه بین محیط زیست و شهرداری تشکیل شد تا عاقبت این 2 نهاد به توافق رسیدند.
وی با اشاره به اینکه اجاره عرصه محدوده 15 هکتاری گردشگری زریبار برای سه سال به شهرداری مریوان واگذار شد، افزود: کارگروهی متشکل از محیط زیست و شهرداری تشکیل می‌دهیم تا هر اقدام عمرانی، فرهنگی و فضای سبز که در زریبار انجام می‌شود براساس دستورالعمل‌های زیست محیطی و تایید در این کارگروه باشد.
شهردار مریوان در پاسخ به اینکه مبلغ اجاره سالانه محدوده گردشگری زریبار چقدر بوده و قرار است چگونه هزینه شود، گفت: کارشناسی براساس عرصه و اعیان این محدوده انجام شده ولی با توجه به اینکه شهرداری فقط عرصه را اجاره کرده است کارشناسی آن باید دوباره برمبنای عرصه انجام شود.
فتاحی با بیان اینکه مبلغ هنوز مشخص نشده و هر مقدار که رسانه‌ای شود واقعیت ندارد، ادامه داد: بعد از کارشناسی اجاره عرصه این محدوده، درآمد‌های بدست آمده صرف هزینه‌های جاری هم، چون حمل زباله و نظافت و هزینه‌های عمرانی می‌شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب دو و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از دو طرف غرب و شرق با کوه‌های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه‌زار‌های نیمه انبوه تشکیل می‌دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
گیاهان شناوری، چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه‌هایی از گیاهان خاردار و گونه‌های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می‌دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه‌های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه‌های غیربومی این دریاچه است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/995729/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«زیبا صدایم کن» در نمایشگاه کتاب

سرمربی تیم ملی والیبال: درِ تیم ملی را نمی‌بندیم

سهیلا منصوریان: بعد از طلای بازی‌های آسیایی خداحافظی می‌کنم

مصاحبه عالمی کار دستش داد؛ احضار سرپرست استقلال به کمیته انضباطی

پدری: باید درباره این داور تحقیق شود

آمار و ارقام دیدار استقلال و چادرملو

خوشحالی یان زومر بعد از دریافت جایزه برترین بازیکن زمین

لحظه تف کردن مارتینز روی آچربی بعد از گل دوم اینتر

نامه رئیس بایرن برای هاینکس: بدون تو فقیر‌ بودیم!

ادعای مدافع بارسا: به سمت آچربی تف نکردم!

جعفرپور: احساس مسئولیت بازیکنان سپاهان کمرنگ بود

رئیس‌جمهور آموزش ‌و پرورش را در صدر اولویت‌های خود قرار داده است/ معلم خوب، معلمی با ویژگی‌های شخصیتی اثرگذار است

فلیک پس از حذف از لیگ قهرمانان: داور به سود اینتر سوت زد، اما از عملکرد تیم راضی هستم

35 نقطه کردستان دارای یادمان شهدای گمنام است

ویژه برنامه‌های «شهدای خدمت» در کردستان برگزار می‌شود

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز چهارشنبه 17 اردیبهشت منتشر شد

تیم سیار انتقال خون کرمانشاه 17 اردیبهشت در کنگاور مستقر می‌شود

رونمایی از مستند «پرواز در مه» به مناسبت سالروز شهادت شهید رییسی و شهدای خدمت

خودروی جانبازان پشت چراغ قرمز شرکت‌های واردکننده

حضور 3 نماینده از کردستان در جام بین‌المللی کشتی آزاد جهان

دو خط کتاب/ عشق بی‌خبر می‌آید

جمشیدیان: قهرمان نشدن سپاهان یک ناکامی محسوب می‌شود

امیدواری به صحبت‌های جدید رئیس فدراسیون فوتبال؛ خانه تکانی قضایی!

سال خوب استاد و شاگرد قدیمی لیگ برتر

گفتگو با بازیکنان بایرن پس از قهرمانی در بوندسلیگا

اینتر از بهترین بارساهای تاریخ را حذف کرد

پیشکسوت فوتبال: غدیر نمادی از اتحاد و همدلی زیر سایه دین است

مرفاوی: دوست دارم جباری موفق بشود

فرشته کریمی: اصلا فوتبال نگاه نمی‌کنم!

جمله‌ای که بازیکنان تیم ملی فوتسال قبل از هر مسابقه با هم تکرار می‌کنند

اتفاقی که باعث آرام شدن استقلال شد

علی‌آبادی: دولت 60 همت بدهی‌ پیمانکاران برق را تأمین می‌کند

اقدامات مؤثر برای تسهیل تردد زائران اربعین حسینی(ع) در استان کرمانشاه

مناسبت روز/ چهارشنبه، 17 اردیبهشت‌ماه

اینزاگی: این تنها راه رسیدن به فینال بود

همه چیز درباره اقامت ورزشکاران در ناگویا

کری‌خوانی طارمی برای بارسلونا بعد از صعود تاریخی به فینال اروپا

رقیب ایران با یک جادوگر به لیگ ملت‌ها می‌آید

به وقت تقابل با گزینه سابق مربی‌گری ایران در VNL

هشدار فرشاد آقای گل به مدیران پرسپولیس

بازگشت امتیاز به تیم در معرض سقوط

منعی برای حضور دانشجویان دختر در مسابقات نداریم

نخستین مصاحبه طارمی پس از تاریخ‌سازی: خوشحالم و هیجان‌زده

فلیک: داور صحنه‌های 50 – 50 را به نفع اینتر گرفت

رفع تصرف بیش از هفت‌هزار مترمربع از منطقه حفاظت شده عبدالرزاق سقز

«امبرسون‌های باشکوه» در کتابفروشی‌ها

سوت پایان بازی و تشبیه دیدار جذاب و هیجان‌انگیز اینتر و بارسلونا به یک شهربازی

پیروز قربانی: نه فجر آسانسور است و نه من آسانسورچی!

خشم فلیک: داوری به سود اینتر بود

شک ندارم که آرسنال راهی فینال می‌شود!