عصر کرد

آخرين مطالب

ترامپ به جای کسب موفقیت اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت سیاسی

ترامپ به جای کسب موفقیت اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ترامپ تنها رئیس‌جمهور پس از جنگ جهانی دوم است که در هر دو دوره خود کمتر از نیمی از حمایت عمومی را در 100 روز اول داشته است.

عصر کرد

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
داده‌های اولیه از این دوره به ما نشان می‌دهد که ترامپ در تحقق وعده‌های کلیدی خود از جمله تعرفه‌های تجاری گسترده، دستگیری و اخراج مهاجران و کاهش شدید هزینه‌های دولتی چه میزان پیشرفت کرده است.
رتبه‌بندی میزان تأیید ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش با آنچه در دوره اول داشت، مقایسه شده است. ترامپ اولین رئیس‌جمهور پس از جنگ جهانی دوم است که در دو دوره غیرمتوالی خدمت می‌کند، به همین دلیل دو مجموعه رتبه‌بندی دارد.
جان اف کندی از 83 درصد تأیید عمومی برخوردار بود و رونالد ریگان از 67 درصد.
جو بایدن و بیل کلینتون محبوبیت کمتری داشتند اما بالای 50 درصد بودند.
ترامپ تنها رئیس‌جمهور پس از جنگ جهانی دوم است که در هر دو دوره خود کمتر از نیمی از حمایت عمومی را در 100 روز اول داشته است. 44 درصد در دوره اول ریاست و 41 درصد در دوره اخیر.
دولت ترامپ در دوره دوم خود بیشترین شکاف در رتبه‌بندی میزان تأیید را داشته است، به‌ طوری‌ که 90درصد جمهوری‌خواهان از او حمایت کرده‌اند در مقابل تنها 4درصد دموکرات‌ها.
ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داد که در مسائل اصلی خود سریع عمل کند. او قول داد که در روز اول خود قیمت‌ها را کاهش دهد، جنگ در اوکراین را پایان دهد و کسانی را که در جریان شورش در کنگره آمریکا در سال 2021 نقش داشتند، عفو کند.
او به تمام این‌ها دست نیافته است اما اگر تعداد زیاد اقدامات اجرائی معیار باشد، سرعت ترامپ در صدور این فرمان‌ها بیشتر از هر رئیس‌جمهور دیگر در دوران مدرن است.
ترامپ در 100 روز بیشترین دستور اجرائی را در یک قرن اخیر صادر کرده است. او تاکنون بیش از نیمی از تعداد دستورات اجرائی که در دوره اول خود صادر کرده بود را صادر کرده است و تقریباً 90درصد تعدادی که جو بایدن در چهار سال صادر کرده بود.
برخی از دستورات اجرائی ترامپ پیامدهای عمده‌ای داشته‌اند، و بسیاری از آن‌ها هدفشان معکوس کردن میراث بایدن بوده است. از جمله دستورات روز اولش، این بود که ایالات متحده دوباره از توافق پاریس در مورد تغییرات اقلیمی خارج شود، توافقی که به گفته او آمریکایی‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد- و اعلام کرد که شورای انرژی ملی برای افزایش تولید نفت آمریکا ایجاد می‌شود.
در زمینه عملکرد اقتصادی ترامپ در نوامبر 2024 با وعده کاهش قیمت‌ها و افزایش اشتغال برای آمریکایی‌ها پیروز قاطع انتخابات شد. پیام او در طرفداری از کسب‌وکارها با استقبال وال‌استریت مواجه و به افزایش شاخص سهام اس اَند پی500 پس از پیروزی انتخاباتی‌اش منجر شد. قیمت سهام در آمریکا معمولاً در اوایل ریاست‌جمهوری‌ها به‌تدریج افزایش می‌یابد. اما در مورد ترامپ، این قیمت‌ها ثابت ماندند و به‌تدریج کاهش یافتند، زیرا لحن او درباره تعرفه‌های تجاری شدت گرفت. با اعلام طیفی از این مالیات‌ها بر واردات از سرتاسر جهان در تاریخ دوم ‌آوریل، سقوط شدیدی در بازار رخ داد. ترامپ برخی از این تعرفه‌ها را یک هفته بعد کاهش داد، که باعث بازگشت نسبی بازار شد. اما عدم قطعیت ناشی از تلاش‌های او برای تغییر شکل تجارت جهانی، عامل نوسانات اقتصادی جهانی قلمداد می‌شود.
عامل مهم دیگر، احساس مردم آمریکا نسبت به اقتصاد است. این موضوع دهه‌هاست که توسط دانشگاه میشیگان از طریق «شاخص احساس مصرف‌کننده» بررسی می‌شود. این شاخص در طول جابه‌جایی ریاست‌جمهوری تغییراتی داشته است ولی در دوران ترامپ، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته است. مصرف‌کنندگان درآوریل گفته‌اند که نگران جنگ تجاری هستند، همراه با پیش‌بینی‌های بدتر درباره میزان درآمد، تورم و امور مالی شخصی. خود ترامپ احتمال وقوع رکود اقتصادی را رد نکرده، اما وعده داده که سیاست‌های او در بلندمدت به ثمر خواهد نشست. آمریکا دهه‌هاست با کسری تجاری عمل می‌کند - حال ترامپ می‌خواهد آن را از بین ببرد. اما تعرفه‌های جدید ترامپ ممکن است اثر معکوس گذاشته باشند - یعنی به‌جای کاهش، کسری را بیشتر کرده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهد بسیاری از واردکنندگان، به‌دلیل ترس از افزایش هزینه‌ها، پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، به واردات بیشتر روی آوردند.
با وجود اعلام توقف بسیاری از تعرفه‌های شدید در تاریخ 9‌آوریل، گزارش‌هایی از احتکار برخی اقلام در آمریکا منتشر شده - که بخشی از آن به‌دلیل عدم قطعیت بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/994933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد

نادر بی‌صدا در دفاع ذوب می‌درخشد!

باید گل سوم را زودتر به بارسا می‌زدیم

روزنامه اول ایتالیا حامی مهدی طارمی!

جدایی مشهورترین زوج فوتبالی دنیا

دیشب بارسلونا با اختلاف اینتر را له کرد!

پرسپولیس با کارتال به دنبال فراموشی فاجعه

غیبت مدافع بارسا در بازی برگشت با اینتر و ال‌کلاسیکو

بدون مربی، بدون دفاع؛ رئال ناشناخته در آمریکا!

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

جواب رد مجید حسینی به کارتال و پرسپولیس

هشدار وضعیت بحرانی کیفیت هوا در سرپل‌ذهاب

کارگران، مرزبانان اقتصاد و نماد استقلال ملی

برنامه ریزی برای اتصال ایلام به راه آهن از سمت کرمانشاه و خوزستان

معاون وزیر راه: ایلام از مسیر کرمانشاه و خرم‌آباد به راه آهن متصل می‌شود

غرفه منطقه آزاد کیش در روز سوم ایران اکسپو 2025 میزبان بازدیدکنندگان تخصصی و هیئت‌های بین‌المللی بود

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

رکورد شگفت‌انگیز النصر از زمان جذب رونالدو

رقیب ایران برای قهرمانی آسیا از اسپانیا می‌آید

قول مهمی که آنچلوتی به پرز داد

اگر آرتتا جام نگیرد، به‌زودی اخراج می‌شود!

ستاره‌ای غیرمنتظره بارسلونا را شوکه کرد

جباری: برای قهرمان شدن باید بهتر شویم؛ لیگ برای ما مهم است

مجتبی جباری، سرمربی استقلال: شرایط تیم ما بعد از برد مقابل پیکان بهتر شده است

مجتبی جباری: ما لیگ و جام حذفی را از هم جدا کردیم اما سایر بازی های باقی مانده در لیگ برایمان مهم است

قطعی آب و برق درد و دل اهالی نصیر شهر رباط کریم شد

سازمان تامین اجتماعی مکلف به ارائه پوشش درمانی مناسب به کارگران است

رامسر با کنوانسیون تالاب ها جهانی شده است

دولت برای خرید برق به نرخ روز، با سرمایه‌گذاران توافق کند

گپ و گفت با دانش آموختگان و تقدیر از پژوهشگران برتر

بیانیه جبهه اصلاحات ایران به مناسبت روز جهانی کارگر

برنامه ریزی اقتصادی در سطح ملی؛ کارآمد یا ناکارآمد؟/ بررسی آینده اقتصادی ایران در خاورمیانه

استاندار کردستان: تثبیت اشتغال واحدهای تولیدی فعال اولویت دولت در استان است

خارج کردن توده 5 کیلویی از شکم خانم 42 ساله در سنندج

معاون استاندار: سرانه آموزشی در برخی مناطق کردستان یک چهارم استاندارد جهانی است

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

هشتمین حذف دردناک مسی در لیگ قهرمانان

گوندوگان: متاسفم، رودیگر از خط قرمزها عبور کرد!

شاهکار فلیک و اینزاگی؛ نمایشی که یادمان نمی‌رود

قانون گل زده در خانه حریف را برگردانید!

جهان فوتبال تسلیم فرازمینی بارسلونا

فعالیت روزانه 340 امدادگر در صحنه حادثه بندرعباس

نجات زندگی یک مادر کردستانی/ خارج کردن توده 5 کیلویی از شکم خانم 42 ساله در بیمارستان بعثت سنندج

تخصیص 250 میلیارد تومانی برای توسعه کردستان در بودجه امسال

مزایا و فواید قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (ته لنجی) تبیین شد

افتتاح 60 پروژه عمرانی محرومیت زدایی در اردبیل

نمایشگاه «رشت ساخت» به مناسبت هفته کار و کارگر گشایش یافت

آغاز عملیات گسترده محیط‌زیستی در کرمانشاه

کیش میزبان بیش از 100 تور اپراتور و فعال گردشگری از 33 کشور جهان

آلودگی به مرز هشدار رسید؛ قروه در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه‌ها