عصر کرد

آخرين مطالب

دانشمندان فاز کوانتومی عجیب و غریبی را مشاهده کردند که زمانی غیرممکن به نظر می رسید علمي

دانشمندان فاز کوانتومی عجیب و غریبی را مشاهده کردند که زمانی غیرممکن به نظر می رسید
  بزرگنمايي:

عصر کرد - تیمی از محققان دانشگاه رایس اولین مشاهده مستقیم یک پدیده کوانتومی شگفت‌انگیز را گزارش کردند که بیش از نیم قرن پیش پیش‌بینی شده بود و مسیرهایی را برای کاربردهای انقلابی در محاسبات کوانتومی، ارتباطات و سنجش باز کرد.

تیمی از محققان دانشگاه رایس اولین مشاهده مستقیم یک پدیده کوانتومی شگفت‌انگیز را گزارش کردند که بیش از نیم قرن پیش پیش‌بینی شده بود و مسیر‌هایی را برای کاربرد‌های انقلابی در محاسبات کوانتومی، ارتباطات و سنجش باز کرد.
این پدیده که به عنوان انتقال فاز ابرتابشی (SRPT) شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که دو گروه از ذرات کوانتومی شروع به نوسان در یک روش هماهنگ و جمعی بدون هیچ محرک خارجی می‌کنند و حالت جدیدی از ماده را تشکیل می‌دهند. بر اساس مطالعه منتشر شده در Science Advances، این کشف در کریستالی متشکل از اربیوم، آهن و اکسیژن انجام شد که تا منفی 457 فارنهایت خنک شد و در معرض یک میدان مغناطیسی قدرتمند تا 7 تسلا (بیش از 100000 برابر قوی‌تر از میدان مغناطیسی زمین) بود.
داسوم کیم، دانشجوی دکترای رایس در برنامه فارغ التحصیل فیزیک کاربردی که نویسنده اصلی این مطالعه است، گفت: «در ابتدا، SRPT ناشی از برهمکنش‌های بین نوسانات خلاء کوانتومی - میدان‌های نور کوانتومی که به طور طبیعی حتی در فضای کاملا خالی وجود دارند - و نوسانات ماده ایجاد می‌شود.» با این حال، در کارمان، ما این انتقال را با جفت کردن دو زیرسیستم مغناطیسی متمایز درک کردیم - نوسانات اسپین یون‌های آهن و یون‌های اربیوم در کریستال.
اسپین قطب‌های مغناطیسی الکترون‌ها یا ذرات دیگر را توصیف می‌کند و می‌توان آن را به عنوان یک فلش کوچک متصل به هر ذره تصور کرد که دائماً می‌چرخد و در جهت معینی قرار می‌گیرد. هنگامی که اسپین‌ها در یک راستا قرار می‌گیرند، الگو‌های مغناطیسی در سراسر یک ماده ایجاد می‌کنند. هنگامی که الگوی چرخش‌ها مانند یک موج در سراسر ماده موج می‌زند، برانگیختگی جمعی حاصل به عنوان ماگنون شناخته می‌شود.
تا پیش از این، اینکه آیا یک SRPT می‌تواند واقعاً انجام شود یا نه، موضوع بحث بود، زیرا با محدودیتی - که در فیزیک نظری «قضیه ممنوعه رفتن» نامیده می‌شود - در سیستم‌های مبتنی بر نور وجود دارد. با قرار دادن یک SRPT در یک کریستال مغناطیسی بر اساس برهمکنش بین دو زیرسیستم اسپین، محققان توانستند این مانع را دور بزنند و یک نسخه مغناطیسی از این پدیده ایجاد کنند. به طور خاص، مگنون‌های یون آهن نقشی را ایفا می‌کنند که به طور سنتی به نوسانات خلاء نسبت داده می‌شود، و اسپین‌های یون‌های اربیوم نوسانات ماده را نشان می‌دهند.
محققان با استفاده از تکنیک‌های طیف‌سنجی پیشرفته، نشانه‌های غیرقابل انکار یک SRPT را مشاهده کردند که سیگنال انرژی یک حالت چرخشی ناپدید می‌شد و دیگری تغییر یا پیچ خوردگی واضح را نشان می‌داد. این اثر انگشت‌های طیفی دقیقاً مطابق با آنچه تئوری برای ورود به فاز ابرتابشی پیش‌بینی می‌کند، مطابقت دارد و به تیم اطمینان زیادی می‌دهد که واقعاً حالتی را که مدت‌ها به دنبال آن بوده‌اند، ایجاد کرده‌اند.
کیم گفت: ما یک جفت بسیار قوی بین این دو سیستم چرخشی ایجاد کردیم و یک SRPT را با موفقیت مشاهده کردیم و بر محدودیت‌های تجربی قبلی غلبه کردیم. 
محققان نه تنها به این دلیل که پیش‌بینی فیزیک 50 ساله تأیید شده است، بلکه به دلیل اینکه این پیش‌بینی برای فناوری کوانتومی چه معنایی دارد، هیجان‌زده هستند. حالت‌های کوانتومی جمعی در SRPT دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند که می‌توان از آنها برای فناوری‌های کوانتومی نسل بعدی استفاده کرد.
کیم گفت: نزدیک به نقطه بحرانی کوانتومی این انتقال، سیستم به طور طبیعی حالت‌های فشرده کوانتومی را تثبیت می‌کند - جایی که نویز کوانتومی به شدت کاهش می‌یابد - و دقت اندازه گیری را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. " به طور کلی، این بینش می‌تواند حسگر‌های کوانتومی و فن‌آوری‌های محاسباتی را متحول کند و وفاداری، حساسیت و عملکرد آنها را به طور قابل توجهی ارتقا دهد.»
سهیل داسگوپتا، دانشجوی فارغ التحصیل رایس که با کادن هازارد، دانشیار فیزیک و نجوم کار می‌کند، به صورت نظری SRPT را مدلسازی کرد و بر اساس مدلی ساخته شد که توسط همکار و نویسنده همکار آنها موتوآکی بامبا، استاد دانشگاه ملی یوکوهاما، ساخته شد.
داسگوپتا گفت: "اگرچه مدل پایه ریاضی قبلاً توسط موتوآکی ارائه شده بود، ما نیاز داشتیم برخی از خواص مغناطیسی خاص ماده را برای به دست آوردن نتایج دقیق در نظر بگیریم. وقتی نظریه شما با داده‌های تجربی مطابقت دارد - که به ندرت اتفاق می‌افتد - این بهترین احساس برای یک دانشمند است. "
هازارد گفت این دستاورد نشان می‌دهد که مفاهیم اپتیک کوانتومی را می‌توان به مواد جامد ترجمه کرد.
هازارد گفت: این راه جدیدی را برای ایجاد و کنترل فاز‌های ماده با استفاده از ایده‌های الکترودینامیک کوانتومی حفره باز می‌کند.
علاوه بر این، کریستال مورد استفاده در این مطالعه نمونه‌ای از کلاس وسیع‌تری از مواد است، به این معنی که این تحقیق راه را برای کاوش پدیده‌های کوانتومی در مواد دیگر با اجزای مغناطیسی مشابه هموار می‌کند.
Junichiro Kono، پروفسور Karl F. Hasselmann، پروفسور مهندسی برق و مهندسی مواد و پروفسور مهندسی علم کامپیوتر، می‌گوید: «نمایش شکلی از SRPT که به طور کامل با جفت کردن دو نوسانات ماده داخلی هدایت می‌شود، یک پیشرفت مهم در فیزیک کوانتومی ایجاد می‌کند و چارچوب جدیدی را برای درک و بهره‌برداری از فعل و انفعالات کوانتومی درونی در مواد ایجاد می‌کند. نویسنده مسئول مطالعه این تحقیق توسط دفتر تحقیقات ارتش ایالات متحده (W911NF2110157)، بنیاد گوردون و بتی مور (11520)، بنیاد رابرت‌ای. (JPJSJRP20221202، JP24K21526)، بنیاد تحقیقات علوم و فناوری بینایی، وزارت انرژی ایالات متحده (DE-AC02-07CH11358) و بنیاد ملی علوم چین (12374116). مسئولیت محتوا صرفاً بر عهده نویسندگان است و لزوماً بیانگر دیدگاه‌های رسمی مؤسسات تأمین مالی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/986704/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی: هیچ وقت از حقوق  هسته‌ای مردم خودمان نمی‌گذریم

آمار وزارت بهداشت اسرائیل از تلفات صهیونیست‌ها درپی حملات ایران

علی مطهری: جهان بدون اسرائیل و آمریکا امن‌تر خواهد بود

موشک‌ها و پهپادهای ایرانی کدام مناطق از تل‌آویو و حیفا را هدف قرار دادند؟

نشست شورای حکام آژانس درباره تجاوز اسرائیل به خاک ایران فردا برگزار می‌شود

صدای 2 انفجار در مرکز تهران

شهادت 10 کودک در حملۀ اسرائیل به یک ساختمان مسکونی در شمال شرق تهران

منطقه ای در نیاوران مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفت

منطقه نیروهوایی تهران مورد اصابت قرار گرفت

پزشکیان در گفت‌وگو با السودانی: اگر تجاوزات ادامه یابد پاسخ‌هایی دردناک‌تر در انتظار متجاوزان خواهد بود

خبرهای مهم سخنگوی دولت: متروها در زمان حمله به عنوان پناهگاه استفاده خواهد شد

واکنش به ادعای ساختگی رسانه قبرسی: ایران هیچ پیامی برای رژیم صهیونیستی نفرستاده است

بقایی: نباید به رژیم اسرائیل اجازه داده شود قوانین بین‌المللی را از نو بنویسد

پدافند هوایی تهران علیه اهداف متخاصم مجددا فعال شد

سازمان انرژی اتمی: مسیر توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را با قدرت ادامه می‌دهیم

دانشمند هسته‌ای اهل مازندران به شهادت رسید

جزئیات دستگیری 2 نفر از اعضای تیم تروریستی موساد از زبان فرمانده فراجا

آغاز غرور‌آفرین تیم ملی واترپلو جوانان با بوسه بر پرچم ایران

فغانی امشب سوت جام جهانی را می‌زند

ماروتا: متاسفانه طارمی را از دست دادیم!

چهار ستاره، دیوانه بازی برای بارسلونا!

مخالفان و موافقان جام جهانی باشگاه‌ها

امیدواری بارسا؛ بازگشت به دوران قدرت و ثروت!

پاسخ غیرمستقیم پرسپولیس به نگرانی در مورد کارتال

خداداد عزیزی: هراسی از کفتار‌های صهیونیستی نداریم

پاسخ به مهم‌ترین سوال حقوقی فوتبال ایران

جلسه روانخواه با اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال

ادعای سی‌ان‌ان: ویتکاف عصر یک‌شنبه گذشته مستقیماً با وزیر خارجه ایران تماس گرفته است

بخشایش اردستانی: یکی، دو روز دیگر با موشک‌های هایپرسونیک ایران تکلیف جنگ مشخص می‌شود

خبر اختصاصی «آخرین خبر» از فرود دومین هواپیمای نظامی باری چین در ایران

روایت «رجا» از پیام قاطع تهران به واشنگتن از کانال سوئیس: در تنبیه اسرائیل دخالت نکنید

اظهارات سخنگوی دولت در گزارش روزانه به مردم؛ از زمان لغو پروازها تا اعلام پناهگاه‌ها

کاهش دما و هشدار وزش باد شدید همراه با گردو‌خاک در کردستان

لغو کلاس پرولایسنس به دلیل حملات رژیم صهیونیستی

اقبالی: در جام‌جهانی کاری از دستمان برنمی‌آید

بدترین تابستان یک مربی در تاریخ رئال!

تمدید قرارداد مدافع تراکتور برای دو فصل دیگر

مهاجم بایرن به تاتنهام پیوست

اوبلاک: غیرممکن است مقابل پی‌اس‌جی زجر نکشیم!

4 ورزشکار طی حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند

خلاصه بازی الاهلی مصر 0 - اینترمیامی 0

جر و بحث سوارز و بوسکتس با علیرضا فغانی

او می‌خواهد اولین گلر رنگین‌ پوست مانشافت باشد

مراسم تشییع و خاکسپاری شهدای والامقام خرم‌آباد فردا برگزار می‌شود

مسئولین ادارات در جهت حل مشکلات جامعه ایثارگری اهتمام داشته باشند

شایعه بسته شدن مرز ایران و افغانستان تکذیب شد

2 نفر از اعضای تیم تروریستی موساد دستگیر شدند

زنگنه: اجلاس کمیته سیاسی APA به تعویق افتاد

آسیب به خطوط انتقال نفت پالایشگاه‌ حیفا در پی حمله ایران

درخواست استرالیا در پی گسترش تنش‌ها میان رژیم صهیونیستی و ایران