عصر کرد

آخرين مطالب

وزیر نیرو: اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات سیاسی

وزیر نیرو: اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، عباس علی آبادی وزیر نیرو در جلسه هم اندیشی با مدیران مسئول رسانه‌های کشور که با حضور الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، محمد گلزاری دبیرشورای اطلاع رسانی دولت، محمدرضا نوروز پور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد، درباره آخرین وضعیت صنعت آب و برق و اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت این دو حوزه گفت: وزارت نیرو یک دستگاه تخصصی است که رسالت تولید و تأمین دو کالای استراتژیک و حیاتی جامعه یعنی آب و برق را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: با اینکه صنعت برق ایران به لحاظ فنی و در مقایسه با شاخص‌های منطقه و جهان جزو کشورهای برتر جهان است و در برخی موارد مانند زیرساخت‌های نیروگاهی سرآمد و صادر کننده تجهیزات به کشورهای همسایه و منطقه است، اما هم اکنون در حوزه مصرف با مشکلاتی مواجه است که لازم است در این خصوص اقدامات ویژه‌ای در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: به عنوان نمونه بسیاری از کشورها مانند پاکستان، عراق، روسیه و کشورهای آسیای میانه در حال حاضر مشتریان تجهیزات و تولیدات زیرساختی صنعت برق ایران هستند و به جرأت می‌توان گفت که صنعت برق کشور یکی از نقاط قوت کشور است.
وزیر نیرو اظهار داشت: در ایران به صورت تقریبی روزانه یک میلیارد کیلووات ساعت برق، 800 میلیون مترمکعب گاز، همچنین روزانه 120 میلیون لیتر بنزین و 100 میلیون لیتر گازوئیل تولید و مصرف می‌شود و در حوزه آب نیز سالانه 100 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود که در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان اعداد بسیار بالا و شاخصی است.
وی در عین حال ناترازی را از چالش‌های مهم مطرح در این حوزه برشمرد و تأکید کرد: مشکلاتی که هم اکنون وزارت نیرو در حوزه پاسخ به تقاضای مضاعف آب و برق با آن مواجه است تنها با تلاش جمعی و همت ملی قابل حل است و برای حل کامل این مشکلات لازم است همه ظرفیت‌های موجود در کشور به کار گرفته شود.
علی آبادی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم افتخار دارد که با شعار وفاق ملی در حال خدمتگزاری به ملت ایران است، بیان کرد: با توجه به رسالت‌هایی که وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق کشور دارد و ذکر این نکته که حل کامل این چالش‌ها نیاز به هم افزایی و تلاش جمعی دارد، این وزارتخانه می‌تواند به یکی از الگوهای موفق وفاق و همدلی برای خدمتگزاری و حل چالش‌ها باشد.
استفاده از ابزار تعرفه برای تأمین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور
وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح سیاست‌های کلان وزارت نیرو برای حل چالش‌های صنعت آب و پرداخت و در این خصوص گفت: سیاست کلان وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق بخش‌های مختلف به ویژه بخش خانگی این است که برای مشترکانی که در چارچوب الگو آب و برق استفاده می‌کنند یارانه تخصیص دهد، اما مشترکانی را که بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند و بسیار پرمصرف هستند، از طریق اقداماتی مانند افزایش تعرفه و ابزارهای فنی محدود کند تا امکان تأمین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور فراهم شود.
علی آبادی با اشاره به لزوم اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات کنونی و توسعه این دو صنعت یادآور شد: به عنوان نمونه یکی از چالش‌های صنعت برق در حال حاضر اقتصاد این صنعت است، مثلاً در حالی که در مناطق گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی 36 تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می‌شود که قیمت تمام شده تولید برق به بسیار بالاتر است.
وی در همین رابطه افزود: یکی از اقدامات وزارت نیرو برای کنترل مصرف برق در بخش‌های مختلف نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است که امکان مدیریت و محدود سازی این مشترکان را فراهم خواهد کرد و این مشترکان دیگر نمی‌توانند با مصارف بالا و تحمیل بار مضاف به شبکه به تشدید ناترازی برق دامن بزنند.
فعالیت ماینرهای غیرمجاز از چالش‌های مهم در صنعت برق است
وزیر نیرو به استخراج غیرقانونی رمز ارز به عنوان یکی از مشکلات صنعت برق که به ناترازی برق دامن می‌زند، اشاره و بیان کرد: از جمله مشکلات بزرگ وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان پرمصرف به ویژه در بخش خانگی و صنعتی فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه استخراج رمز ارز است که کشف و امحای ماینرهای فعال در این حوزه بسیار دشوار بوده و تاکنون وزارت نیرو 220 هزار ماینر غیرمجاز کشف کرده است، اما پیش بینی این است که تا 3 برابر این ظرفیت همچنان به صورت غیرمجاز در حال فعالیت و استفاده از برق غیرمجاز هستند.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا دارد تا از طریق پیگیری طرح‌هایی برای تسهیل در فرایند تشکیل سرمایه در صنعت آب و برق و جذاب کردن این دو صنعت از بخش خصوصی برای حل مشکلات این حوزه کمک بگیرد، افزود: کلید حل مشکلات صنعت برق کشور اصلاح اوضاع اقتصادی و اولین گام در این مسیر آن است که باور کنیم مشکلاتی در این حوزه وجود دارد که برای حل آن نیاز به استفاده از ابزارهای اقتصادی و فنی داریم.
وزیر نیرو از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از راهکارهای مهم رفع ناترازی برق در اوج مصرف تابستان یاد کرد و در همین رابطه گفت: یکی از اقدامات مورد تأکید وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است که در این حوزه گام‌های مهمی برداشته شده و این مسیر با جدیت تا رسیدن به اهداف تعیین شده دولت استمرار خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه چالش‌های موجود در بخش آب و مدیریت آن به مراتب نسبت به بخش برق سخت‌تر است، اظهار داشت: در حوزه آب نیز به دلیل عمق بسیار زیاد مشکلات که ناشی از خشکسالی‌های پی در پی و افت شدید منابع آبی است، اقدامات عمده بر روی توسعه زیرساخت‌های بازچرخانی آب، شیرین سازی آب دریا و هدفمند کردن مصارف متمرکز است و در تلاش هستیم با استفاده از نظرات کارشناسی نسبت به کاهش چالش‌ها در این حوزه نیز اقدام کنیم.
علی آبادی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر لزوم همکاری اصحاب رسانه برای آگاه سازی افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های صنعت آب و برق، ابراز امیدواری کرد در سایه تعامل رسانه‌ها با وزارت نیرو امکان حل چالش‌های صنعت آب و برق بیش از پیش فراهم شود.
کد خبر 6435531

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/986312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

اربعین به مثابه یک پدیده فرهنگی، زمینه‌ساز وفاق ملی است

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

فصل بدون استراحت برای ستاره جدید استقلال

اردوی مشترک بچه گلرها در غیاب ستاره اصلی

ستاره دورتموند در آمریکا بازیکن چلسی می‌شود!

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

جام جهانی فوتسال ناشنوایان در برنامه کادر فنی

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

معاون امنیتی وزیر کشور: اتباع غیرمجاز با احترام و به مرور به کشورشان بازگردند

سردار جلالی: در جنگ نابرابر 12 روزه‌ تحمیلی خدمات اصلی کشور کاملا پایدار بود

ما از یک سال قبل احتمال حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای خود را کاملاً بررسی و طراحی کردیم

سردار جلالی: رزمایش پدافند پرتوی را در سه مرکز هسته‌ای انجام دادیم

سردار جلالی: پیام رسان واتساپ در مکان یابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است؛ مکان یابی شهید هنیه به همین روش انجام شد

ماکرون: به‌زودی با رئیس جمهور ایران تماس خواهم گرفت

اسکای نیوز به نقل از بقایی: تماس‌هایی به طور غیرمستقیم وجود دارد

تخت روانچی: به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهیم داد

چه تعداد حمله سایبری در طول 12 روز جنگ داشتیم؟

تشییع پیکر پاک شهید کرمی مقدم کارمند زندان اوین

ذوب‌آهن راهی بروجن شد

اخبار و حواشی داغ جام جهانی باشگاه‌ها

معرفی باشگاه پالمیراس برزیل، تیم حاضر در جام جهانی باشگاه‌ها

خاطره‌بازی و مروری بر آخرین لحظات فوتبالی دیگو ژوتا، مهاجم درگذشته لیورپول

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچسترسیتی مقابل لیورپول در لیگ برتر انگلیس

استوری غم‌انگیز سرمربی استقلال برای ژوتا

رهبری جوانترین ارکستر فوتبال مملکت!

مجید جلالی در صنعت نفت

ستاره انگلیسی با دستمزد نجومی در بشیکتاش

ساموئله ریچی به میلان پیوست

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود