عصر کرد

آخرين مطالب

درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات ضد پیری علمي

درمان آلزایمر با استفاده از ترکیبات ضد پیری
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشمندان کشف کردند که می‌توان با استفاده از ترکیبات ضد پیری (سنولیتیک‌ها) به صورت گزینشی، آنزیم‌های مضر مرتبط با آلزایمر در مغز را هدف قرار داد و درمان‌هایی مؤثرتر برای آلزایمر طراحی کرد.

اعضای یک گروه پژوهشی از دانشگاه دالهاوزی کانادا به سرپرستی سلطان درویش (Sultan Darvesh) کشف کردند که برخی از ترکیبات ضد پیری، معروف به سنولیتیک، می‌توانند آنزیم‌های مضر مغز مرتبط با بیماری آلزایمر را (بدون تأثیر بر آنزیم‌های سالم) مسدود کنند.
سنولیتیک‌ها ترکیباتی هستند که به پاک‌سازی سلول‌های آسیب‌دیده یا «زامبی»، که با افزایش سن ایجاد می‌شوند و در ایجاد التهاب و اختلال عملکرد بافت دخیل هستند، کمک می‌کنند. یافته‌های این پژوهش، راه را برای طراحی درمان‌های ایمن‌تر برای محافظت از حافظه و سلامت مغز سالمندان هموار می‌کند.
بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین علل از دست‌ دادن حافظه و زوال عقل است. یکی از مشخصه‌های این بیماری، تجمع توده‌های پروتئینی چسبنده در مغز است که به پلاک‌های آمیلوئید بتا معروف هستند. دو آنزیم استیل کولین استراز (AChE) و بوتیریل کولین استراز (BChE)، در نزدیکی این پلاک‌ها یافت می‌شوند. این آنزیم‌ها نقش مهمی در عملکرد مغز ایفا می‌کنند؛ اما زمانی که به پلاک‌ها بچسبند به پیشرفت آلزایمر نیز کمک می‌کنند. هم‌اکنون برای مقابله با این مشکل، از داروهایی استفاده می‌شود که این آنزیم‌ها را هدف قرار می‌دهند؛ اما معمولاً آن‌ها معمولاً هم اَشکال مضر و هم سالم آنزیم‌ها را مسدود می‌کنند که می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کند.
پژوهشگران برای یافتن یک راه‌حل بهتر، شش ترکیب دارای خواص ضد پیری یا تقویت‌کننده مغز را آزمایش کردند. آن‌ها می‌خواستند بدانند که آیا این ترکیبات می‌توانند فقط اَشکال آنزیم‌های مضر استیل کولین استراز و بوتیریل کولین استراز مرتبط با بیماری آلزایمر را مسدود کنند یا خیر.
پژوهشگران با استفاده از نمونه‌های بافت مغز بیماران مبتلا به آلزایمر و سنجش فعالیت آنزیمی آن‌ها، دریافتند که ترکیباتی مانند داساتینیب (dasatinib) و نینتدانیب (nintedanib) که هر دو ماده‌ سنولیتیک هستند، می‌توانند اَشکال استیل کولین استراز و بوتیریل کولین استراز مرتبط با پلاک‌های آمیلوئید بتا را مسدود کنند؛ ولی بر آنزیم‌های طبیعی مغز تأثیری نگذارند.
همه ترکیبات به یک اندازه خوب نبودند؛ اما پژوهشگران ممکن است با تمرکز بر تفاوت‌های میان اَشکال سالم و ناسالم آنزیم‌ها بتوانند درمان‌های دقیق‌تر و مؤثرتری برای آلزایمر طراحی کنند؛ این روش ممکن است حافظه را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و از عوارض جانبی درمان‌های فعلی آلزایمر جلوگیری کند.
گزارش این پژوهش در مجله اِیجینگ ( Aging ) منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/982986/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

دختران، آینده‌سازان ایران اسلامی هستند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

دستگیری چهار سوداگر مرگ در قروه

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

تولید بنزین پایه بایواتانول در ایران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهیم کرد و نه تعجیل