عصر کرد

آخرين مطالب

نقش گرینلند در سیاست و اقتصاد جهانی سیاسی

نقش گرینلند در سیاست و اقتصاد جهانی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - گرینلندی‌ها در تاریخ 11 مارس 2025، برای انتخاب نمایندگان پارلمان پای صندوق‌های رأی خواهند رفت. اگرچه استقلال در این دوره در دستور کار رأی‌گیری قرار ندارد، اما مردم این منطقه رهبرانی را انتخاب خواهند کرد که در مقطع حساسی از تاریخ، آینده گرینلند را تعیین خواهند کرد.
این قلمروی خودمختار دانمارک در گذشته نقش برجسته‌ای در صحنه جهانی نداشته، اما در سال‌های اخیر به طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گرفته است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، چندین بار ایده خرید این منطقه را مطرح کرده و در عین حال، کشورهایی که به منابع طبیعی گرینلند چشم دوخته‌اند، علاقه زیادی به نفوذ در این سرزمین دارند. گرینلند از نظر وسعت بزرگ، اما از نظر جمعیتی کوچک است گرینلند به بزرگی آنچه که در نقشه‌های معمول نشان داده می‌شود، نیست، اما همچنان منطقه‌ای وسیع محسوب می‌شود. این قلمرو یازدهمین منطقه بزرگ جهان بوده و تقریباً هم‌اندازه عربستان سعودی است. اکثر جمعیت 56,000 نفری گرینلند در امتداد ساحل جنوب‌غربی و در نزدیکی کانادا زندگی می‌کنند. بزرگ‌ترین شهر این منطقه به نام نوک (Nuuk)، دارای 20,000 نفر جمعیت است. اکثر ساکنان این جزیره از قوم اینوئیت هستند و تنها گروه کوچکی از دانمارکی‌ها در آن زندگی می‌کنند.
گرینلند چندان سبز نیست تقریباً 80 درصد از مساحت گرینلند، به‌ویژه مناطق مرکزی آن، با لایه‌های ضخیمی از یخ پوشیده شده است. ضخامت این یخ در برخی نقاط به حدود 3 کیلومتر رسیده و گرینلند را به بزرگ‌ترین منبع ذخیره یخ در نیم‌کره شمالی تبدیل کرده است. اگر تمام این یخ‌ها ذوب شوند، سطح آب دریاهای جهان بیش از 7 متر بالا خواهد آمد.
موقعیت راهبردی گرینلند و حضور محدود نظامی در آن موقعیت گرینلند بین آمریکای شمالی و اروپا، اهمیت زیادی به این جزیره در معادلات ژئوپلیتیکی بخشیده است.
در دوران جنگ جهانی دوم، پایگاه‌های نظامی متعددی در این منطقه ایجاد شد، اما امروزه دانمارک تنها چند پایگاه کوچک در گرینلند دارد که بیشتر برای مقاصد تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
یکی از پایگاه‌های مهم گرینلند، پایگاه دانبُرگ در سواحل شرقی آن است که مقر گشت ویژه Sirius Dog Sled Patrol محسوب می‌شود. این یگان در ابتدا برای مقابله با تهدیدات آلمان در جنگ جهانی دوم تأسیس شد، اما اکنون وظیفه حفاظت و نظارت بر پارک ملی شمال‌شرقی گرینلند (بزرگ‌ترین منطقه حفاظت‌شده جهان) را برعهده دارد.
علاوه بر دانبُرگ، چند فرودگاه کوچک دیگر نیز در سواحل شرقی گرینلند وجود دارند.
در بخش شمال‌غربی جزیره، پایگاه فضایی پیتوفیک قرار گرفته که تحت کنترل ایالات متحده است. این پایگاه، شمالی‌ترین مقر نیروهای مسلح آمریکا به شمار می‌رود و از زیرساخت‌های نیروی هوایی، سامانه‌های هشدار زودهنگام موشکی و تجهیزات پیشرفته نظارت فضایی برخوردار است.
با تشدید رقابت میان روسیه و کشورهای عضو ناتو برای نفوذ در قطب شمال، اهمیت گرینلند در معادلات جهانی افزایش یافته است. همچنین، تغییرات اقلیمی و کاهش یخ‌های قطبی، امکان بهره‌برداری از مسیرهای جدید دریایی و منابع طبیعی این منطقه را بیش از پیش فراهم کرده و بر ارزش استراتژیک آن افزوده است.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! نستله و معمای سرمایه‌گذاری خارجی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد ملی؟

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/978150/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلبستگی به مستکبران، سقوط در پرتگاه ذلت است/ عزت فقط از آنِ خدا، پیامبر و مؤمنان است

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد