عصر کرد

آخرين مطالب

تنزل مجدد رتبه اقتصاد اسرائیل در گزارش موسسه مودیز سیاسی

تنزل مجدد رتبه اقتصاد اسرائیل در گزارش موسسه مودیز
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شرکت خدمات مالی مودیز، در گزارش جدید خود اقتصاد رژیم صهیونیستی را در وضعیت ریسک بالای سیاسی ارزیابی کرده و این روند را مستمر دانسته است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آژانس خدمات مالی – اعتباری مودیز روز گذشته با انتشار گزارشی از افزایش «ریسک‌های بسیار بالای سیاسی» در اسرائیل خبر داد و نسبت به پیامدهای مخرب آن برای قدرت اقتصادی این رژیم هشدار داده است.
این هشدار در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده ناشی از تلاش مجدد کابینه مجدد برای پیشبرد طرح جنجالی اصلاحات قضایی و همچنین ازسرگیری درگیری‌ها در نوار غزه صادر شده است.
تداوم ابهامات
مودیز در گزارش به‌روزرسانی دوره‌ای خود درباره رتبه اعتباری اسرائیل، با تأکید بر حفظ چشم‌انداز منفی برای این اقتصاد این رژیم، اعلام کرد: «عدم اطمینان نسبت به چشم‌انداز رشد اقتصادی و امنیت بلندمدت اسرائیل بسیار بیشتر از حالت معمول است.» این نهاد مالی بین‌المللی به‌طور ویژه به مخاطرات موجود در بخش حیاتی فناوری پیشرفته (High-Tech) اسرائیل اشاره کرد و اهمیت آن را به دلیل «نقش مهم‌اش به‌عنوان موتور رشد اقتصادی و سهم قابل توجه در درآمدهای مالیاتی» برجسته می‌سازد.
مودیز هشدار داد که هرگونه تحول منفی در این بخش یا تداوم بی‌ثباتی سیاسی می‌تواند «پیامدهای بالقوه شدیدی برای امور مالی داشته باشد و ممکن است نشان‌دهنده تضعیف بیشتر کیفیت نهادهای اسرائیلی باشد». این آژانس تصریح کرد که چشم‌انداز منفی موجود بازتاب دهنده دیدگاه موسسه مودیز مبنی بر این است که «ریسک‌های نزولی» برای رتبه اعتباری اسرائیل همچنان پابرجا هستند و احتمال تنزل هرچه بیشتر در آینده وجود دارد.
چالش‌های ساختاری و پیشینه کاهش رتبه
این اولین بار نیست که نهادهای رتبه‌بندی نسبت به وضعیت اقتصادی و سیاسی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی می‌کنند و طی یک سال گذشته، هم مودیز و هم آژانس فیچ (Fitch) رتبه اعتباری اسرائیل را کاهش دادند. مودیز در ماه سپتامبر گذشته، رتبه اسرائیل را دو پله تنزل داد و دلیل آن را «کاهش کیفیت نهادها و حکمرانی اسرائیل» در مدیریت چالش‌های مالی ناشی از جنگ و افزایش هزینه‌ها عنوان کرد. کاهش رتبه اعتباری معمولاً منجر به افزایش هزینه استقراض برای دولت، کسب‌وکارها و خانوارها می‌شود.
مودیز در گزارش اخیر خود، به مجموعه‌ای از چالش‌های ساختاری که پروفایل اعتباری اسرائیل را تحت فشار قرار می‌دهند، اشاره کرد:
مواجهه بسیار بالا با ریسک‌های ژئوپلیتیکی: تداوم درگیری‌ها و تنش‌های منطقه‌ای.سیستم سیاسی دوقطبی: شکاف عمیق سیاسی که بر حکمرانی مؤثر و ثبات سیاست‌گذاری تأثیر منفی می‌گذارد. چالش‌های اجتماعی-اقتصادی: مشارکت پایین نیروی کار در میان اقلیت‌ها در سرزمین‌های اشغالی (با اشاره ضمنی به جامعه عرب‌تباران و حریدی‌ها)، که به نابرابری درآمدی بالا و تنش‌های اجتماعی دامن زده است.
اصلاحات قضایی؛ کانون جدید بحران
هشدار مودیز درست یک روز پیش از آن صادر شد که ائتلاف حاکم به رهبری بنیامین نتانیاهو دیگر بار از قصد خود برای تصویب موج جدیدی از لوایح جنجالی اصلاحات قضایی خبر داده است. هدف این لوایح که با مخالفت گسترده داخلی و نگرانی‌های بین‌المللی مواجه شده‌اند، به دنبال افزایش کنترل سیاسی بر کمیته انتصابات قضایی و کاهش شدید نفوذ قضات، به‌ویژه در انتصابات دیوان عالی، هستند.
منتقدان، از جمله دادستان کل، دیوان عالی، سه رئیس سابق دیوان عالی و احزاب مخالف، استدلال می‌کنند که این تغییرات استقلال قوه قضاییه را تضعیف کرده و روند انتصابات قضایی را کاملاً سیاسی می‌کند. کابینه ائتلافی نتانیاهو پس از گریز از چالش مهم تصویب بودجه سالانه 2025 و رأی عدم اعتماد به دادستان کل فاز جدیدی از تقابل با دیوان عالی را آغاز کرده است.
پیش از این، نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و بتصلائل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم، آژانس‌های رتبه‌بندی را به دلیل کاهش رتبه اعتباری اسرائیل مورد انتقاد قرار داده و دلایل آن‌ها را «بدبینانه و بی‌اساس» خوانده بودند. گزارش‌ها حاکی از آن است که نتانیاهو در دیداری در سپتامبر 2023 به نمایندگان مودیز اطمینان داده بود که بخش‌های بعدی اصلاحات قضایی تنها با اجماع گسترده تصویب خواهند شد؛ وعده‌ای که با توجه به پیشبرد اولین بخش از قوانین اصلاحات توسط کابینه او در گذشته، با تردید نگریسته می‌شود.
مودیز همچنین مسیری را برای بهبود چشم‌انداز ترسیم کرد و افزود: «ما ممکن است چشم‌انداز را تثبیت کنیم، اگر چشم‌انداز روشنی برای کاهش پایدار درگیری‌های نظامی ایجاد شود که به نوبه خود به نهادهای اسرائیل امکان دهد سیاست‌هایی را تدوین کنند که از بهبود اقتصاد و مالیه عمومی حمایت کرده، امنیت را برقرار کنند و هم‌زمان طیف وسیعی از اولویت‌های سیاسی را مدیریت کنند». 
محافل صهیونیستی: اسرائیل بسیار به جنگ داخلی نزدیک است
در شرایطی که اسرائیل علاوه بر آشفتگی‌های سیاسی و قضایی داخلی، با بار مالی بالقوه درگیری‌های مجدد در غزه و همچنین حملات از جبهه‌های دیگر مانند لبنان و یمن روبروست، هشدار اخیر مودیز بر فشارهای فزاینده بر اقتصاد این کشور تأکید می‌کند. آینده کوتاه‌مدت اقتصاد اسرائیل به شدت تحت تأثیر تحولات سیاسی داخلی، به‌ویژه سرنوشت قوانین اصلاحات قضایی، و همچنین وضعیت امنیتی و ژئوپلیتیکی منطقه خواهد بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/977838/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد

دختران در اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به شهدای بندر رجایی