عصر کرد

آخرين مطالب

اعضای بدن شما چند ساله‌اند؟ علمي

اعضای بدن شما چند ساله‌اند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پژوهش جدید نشان داد، اعضای بدن در افراد مختلف با سرعت متفاوتی پیر می‌شوند و پیری سریع‌تر عضو با بیماری‌های مرتبط با همان عضو مرتبط است، مثلا افرادی که ریه‌هایشان سریع‌تر پیر می‌شود طی دو دهه بعد بیشتر احتمال دارد به بیماری‌های تنفسی مبتلا شوند

اعضای بدن شما چند ساله‌اند؟ پاسخ این سوال ممکن است با سن تقویمی شما مطابقت نداشته باشدــ و اکنون بررسی جدیدی نشان می‌دهد که سن زیستی یک عضو می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، زوال عقل و بیماری‌های قلبی را پیش‌بینی کند.
این بررسی که در نشریه لنست دیجیتال هلث (Lancet Digital Health) منتشر شده است، داده‌های پژوهش وایت‌هال 2 را تجزیه و تحلیل کرده است. وایت‌هال 2 پژوهشی بلندمدت در بریتانیا درباره روند پیری بوده که بیش از 10 هزار فرد بزرگسال بریتانیایی را به‌مدت بیش از 35 سال تحت نظر داشته است.
در پژوهش وایت‌هال، بین سال‌های 1997 تا 1999، نمونه‌های پلاسمای خون شرکت‌کنندگان در سنین 45 تا 69 سالگی جمع‌آوری شد.
در پژوهش جدید، نمونه‌های خونی جمع‌آوری‌شده و داده‌های پیگیری وضعیت 6 هزار و 235 شرکت‌کننده در پژوهش وایت‌هال را که اکنون بین 65 تا 89 سال سن دارند، تجزیه و تحلیل شده است.
پژوهشگران از این تحلیل برای اندازه‌گیری تفاوت بین سن تقویمی افراد و سن زیستی 9 عضو بدن آن‌ها استفاده کردند: قلب، رگ‌های خونی، کبد، سیستم ایمنی، لوزالمعده، کلیه‌ها، ریه‌ها، روده‌ها و مغز. سپس، داده‌های پیگیری را بررسی کردند تا مشخص شود که شرکت‌کنندگان طی دو دهه بعد به چه بیماری‌هایی مبتلا شده‌اند.
نتایج نشان داد که اعضای بدن در افراد مختلف با سرعت متفاوتی پیر می‌شوند. همچنین، افرادی که اعضای بدنشان «سریع‌تر پیر می‌شد» بیشتر در معرض خطر ابتلا به 30 مورد از 45 بیماری مرتبط با افزایش سن بودند.
در برخی موارد، پیری سریع‌تر عضو با بیماری‌های مرتبط با همان عضو مرتبط بود؛ برای مثال، افرادی که ریه‌هایشان سریع‌تر پیر شده بود طی دو دهه بعد بیشتر احتمال داشت به بیماری‌های تنفسی مبتلا شوند.
اما در برخی موارد، این ارتباط مستقیم نبود. به‌ویژه، پیری سریع‌تر کلیه‌ها نه‌ تنها با بیماری‌های کلیوی، بلکه با بیماری‌های سایر اعضا مانند کبد و لوزالمعده نیز مرتبط بود. همچنین، پیری سریع چندین عضو بدن خطر ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش می‌داد.
به گفته پژوهشگران، زوال عقل بیش از آنکه با پیری سریع مغز قابل پیش‌بینی باشد، با سن زیستی سیستم ایمنی مرتبط بود.
آن‌ها معتقدند این بررسی نشان می‌دهد که آزمایش‌ خون خاص اعضای بدن شیوه‌ای موثر و در عین حال ساده‌تر از روش‌های قبلی خواهد بود.
میکا کیویماکی، استاد دانشکده علوم مغز در یوسی‌ال (کالج دانشگاهی لندن) و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت چنین آزمایش‌هایی می‌توانند «مشخص کنند که آیا فرد به مراقبت بهتر از یک عضو خاص نیاز دارد یا خیر، و حتی ممکن است به‌عنوان هشدار زودهنگام خطر ابتلا به یک بیماری خاص عمل کنند».

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/974816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

گردان: سیدحسین بهترین دروازه‌بان ایران است

مس رفسنجان با 2 غایب مقابل پرسپولیس

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

رئال و نصف اروپا به‌دنبال الماس جدید آرژانتینی

بسته فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد بانه و مریوان رونمایی شد

دیدار معاون حقوقی کمیته امداد کشور با استاندار کردستان

استحکام مراودات علمی و پیمودن مسیر توسعه مستلزم ایده‌پردازی دانشگاهیان است

حل مشکلات نهضت ملی مسکن، مطالبه استاندار

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

اسطوره نیوکسل در خیابان گیتار می‌‌زند!

رئال قهرمان المپیک را جانشین کورتوا می‌کند!

لحظه‌ای که ساپینتو از فوتبال ایران رفت!

تاخیر در معرفی وزیر اقتصاد پیام منفی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی است

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

با برنامه‌ریزی می‌توان مریوان را به قطب گردشگری ملی تبدیل کرد

اشغالگران در آتش؛ علت: نمی‌دانند | فصل سیاه استقلال | کلاهبرداری میلیونی از قاتل سرگردان | عوارض روانگردان خطرناک کمیکال

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس