عصر کرد

آخرين مطالب

انتقاد معاون وزارت اقتصاد از اظهارنظرهای غیر کارشناسی درباره FATF سیاسی

انتقاد معاون وزارت اقتصاد از اظهارنظرهای غیر کارشناسی درباره FATF
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش ، رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی به اظهارنظرهای غیر تخصصی در فضای رسانه‌ای در جهت کم اثر جلوه دادن عادی‌سازی تعاملات کشور با FATF در بهبود شرایط موجود پاسخ داد.
از وزارت امور اقتصادی و دارایی، هادی خانی دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در واکنش به اظهارنظرهای غیر تخصصی در فضای رسانه‌ای در جهت کم اثر جلوه دادن عادی‌سازی تعاملات کشور با FATF در بهبود شرایط موجود، در یادداشتی با اعلام آمادگی مجدد مرکز اطلاعات مالی برای پاسخ به سؤالات و ابهامات نخبگان و خبرگان نوشت:
1.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تمام توصیه‌های 40 گانه FATF در حال حاضر در قانون مبارزه با پولشویی، قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی قرار گرفته و در حال اجرا است. نکته مهم اینکه قانون مبارزه با پولشویی به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده و آیین‌نامه اجرایی قانون نیز ابتدا در شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم با حضور تمامی دستگاه‌های امنیتی، قضایی و حاکمیتی تصویب سپس به تأیید رئیس قوه قضاییه و درنهایت به تصویب هیات‌ وزیران رسید و تمام ارکان نظام این قوانین و مقررات را مورد تأیید قرار داده‌اند. محوریت تمام این توصیه‌ها، مبارزه با فساد و جرایم منشأ پولشویی و شفافیت حداکثری معاملات در داخل کشور است و بسیار ساده‌اندیشی است که با وجود قرار گرفتن توصیه‌های FATF در قوانین و مقررات داخلی نخواهیم مباحث شکلی تعامل با این نهاد، آن‌ هم با هدف رفع و کاهش موانع تعاملات پولی و مالی کشورمان با تمام کشورهای دنیا را حل‌ وفصل کنیم.
2. امروز به غیر از ایران و کره شمالی، سایر کشورهای دنیا حتی کشورهای دوست و همراه ما، توصیه‌های FATF را در قوانین و مقررات خود نهادینه کرده‌اند و در حال حاضر یا عضو اصلی FATF و یا عضو یکی از گروه‌های منطقه‌ای 9 گانه این نهاد در جهان هستند.
این یعنی تمام کشورها خود را ملزم به اجرای توصیه‌های FATF می‌دانند و بابت اجرای این توصیه‌ها مستمراً ارزیابی و رتبه‌بندی می‌شوند و در کسب رتبه بهتر در این نوع ارزیابی‌ها رقابت هم می‌کنند. چراکه می‌دانند این رتبه در جذب سرمایه خارجی، ریسک شهرت نظام‌های پولی و بانکی، میزان احترام نهادهای مالی به اتباع کشور، هزینه تعاملات مالی با سایر کشورها و … اهمیت دارد.
جای تعجب است وقتی که گفته می‌شود عادی‌سازی پرونده ایران در FATF مانع تعامل ما با روسیه، چین، بریکس، شانگهای و… است. درحالیکه شفاف نمی‌کنند زمانی‌ که همه این کشورها عضو FATF هستند و خود را ملزم به اجرای توصیه‌های این نهاد می‌دانند و مصمم هستند توصیه 19 یعنی اقدامات تقابلی علیه ملیت و تابعیت ایرانی را حفظ کنند، چگونه و با چه هزینه‌هایی می‌خواهیم از فواید این تعاملات و عضویت در این سازمان‌ها استفاده کنیم؟
3. بارها اعلام کردیم که رفع و مدیریت تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و مدیریت پرونده کشور در FATF در امتداد هم نیستند بلکه موازی هم هستند و هر کدام باید به‌صورت جداگانه مدیریت و تدبیر شوند.
اینکه به بهانه وجود تحریم‌های آمریکا مسأله بسیار مهم مدیریت پرونده کشور در لیست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم را به حال خود رها کنیم، نوعی پاک کردن صورت‌ مسأله، ساده‌اندیشی و ساده‌نمایی و رها کردن میدان مطالبه منافع ملی کشور به نفع کشورهای متخاصم است و واقعاً جای تعجب است که این موضوع مهم فنی و حقوقی در تعامل با نظام‌های پولی و مالی دنیا که مستقیماً با تک‌تک اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی مرتبط است، دستمایه رویکردهای سیاسی شده است.
4. در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، تک‌تک ابهامات، سؤالات و نگرانی‌های مرتبط با توصیه‌های FATF و کنوانسیون‌های پالرمو و CFT مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت و مسیر صحیح کارشناسی طی شد.
در تمام کشورهای دنیا مدیریت توصیه‌های FATF در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، در قالب کمیته‌های تخصصی و پشت درهای بسته و در سطوح نخبگان صورت می‌پذیرد، نه در میزگردهای رسانه‌ای و با حضور افرادی که حتی یک‌بار اسناد و استانداردهای FATF اعم از توصیه‌ها، متدولوژی اجرای توصیه‌ها، تفسیر توصیه‌ها و واژه‌نامه FATF را نخوانده‌اند و بیشتر بر اساس شنیده‌ها و یا تفسیرهای غیرکارشناسی سخن می‌گویند.
البته در دلسوزی اکثر این اشخاص شکی نیست لیکن کار تخصصی و فنی باید به دستگاه متولی سپرده شود. تبدیل شدن موضوع عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به یک ابزار جذاب رسانه‌ای، اشتباه راهبردی بوده و برخلاف منافع ملی است.
5. کشور ما عضو سازمان ملل متحد است و تمام کنوانسیون‌هایی که امروز ایران پذیرفته، مملو از فرصت‌ها و تهدیدهاست. البته تمام معاهدات بین‌المللی برای تمام کشورها هم فرصت و هم تهدید است و همه دولت‌ها این مسائل را مدیریت می‌کنند. اتفاق میمون و مبارکی که در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز شاهد بودیم، ورود به بررسی این دو کنوانسیون از حیث تحلیل فرصت‌ها و تهدیدها و البته تدبیر برای مدیریت تهدیدهای احتمالی بود.
برای کشورهای دوست و همراه ما پذیرفتنی نیست که مدعی پیشتازی در مبارزه با فساد باشیم اما به معاهده بین‌المللی مبارزه با جرایم فراملی ملحق نشویم و یا هزینه‌های سنگین ریالی و حتی انسانی با شهادت هزاران نفر در مبارزه با تروریسم متحمل شویم ولی بگوییم برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم تعهدی نمی‌دهیم. همه این مسائل، ریسک اعتبار و شهرت ما را حتی در بین کشورهای دوست با تشکیک روبه‌رو کرده است.
کنوانسیون پالرمو و به‌خصوص کنوانسیون CFT توسط بسیاری از کشورها با شرط پذیرفته‌شده است. این نشان می‌دهد همه کشورها در خصوص این کنوانسیون‌ها، نگرانی داشته‌اند ولی موضوع را با تعیین شرط، شبکه‌سازی و اجماع‌سازی بین‌المللی با در نظر گرفتن منافع خودشان مدیریت می‌کنند.
نباید اجازه دهیم کشورهای متخاصم و مخالف ما به بهانه‌هایی نظیر عدم پذیرش دو کنوانسیون مبارزه با جرایم و تأمین مالی تروریسم سازمان ملل متحد، علیه کشورمان شبکه‌سازی و مرتب فضاسازی و سم‌پاشی کنند و حتی اعتماد کشورهای دوست را نسبت به کشورمان مخدوش سازند.
6. در هیچ‌یک از مواد و بندهای استاندارهای FATF، ارائه اطلاعات مالی و تراکنش‌های بانکی به این نهاد، اشاره نشده و هیچ کشوری نیز حاضر نیست چنین کاری بکند و اصولاً تا به امروز FATF از هیچ کشوری هم اطلاعات نخواسته و نمی‌تواند بخواهد.
همچنین بخوانید تاثیر لوایح FATF بر اقتصاد کشور
اصولاً ارزیابی‌های FATF از کشورها، بررسی فرآیندهای اجرایی و اثبات اثربخشی اقدامات در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است و ادعای برخی افراد مبنی بر اینکه ما باید اطلاعات مالی و تراکنش‌های بانکی را به FATF بدهیم از پایه نادرست و انحرافی است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/974660/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت نان در کردستان تاکنون افزایشی نداشته است

بررسی تصمیمات قیمت آرد و نان در کردستان

وزن یا قیمت نان، مساله کدام است؟

کیانوش پالاد، بازیکن تیم ملى هندبال: به حمایت مالی نیاز داریم

هت‌تریک 9 دقیقه‌ای شکیری در شب 10 نفره شدن بازل!

گل‌های استثنایی اینیستا در پیراهن بارسا و اسپانیا

خاطره خنده‌دار محمد طاهری کاپیتان تیم ملی فوتسال از پلی‌استیشن

یاسین کبیریان‌جو: نسل جدید هندبال وارد ترکیب اصلی شده‌اند

رافائل، سرمربی تیم ملی هندبال: در ال‌کلاسیکو طرفدار بارسا هستم

صابر حیدرى بازیکن تیم ملى هندبال: رافائل هم جدی است و هم خوش‌اخلاق

خداحافظی پادشاه ریو از دنیای بوکس

ابرقویی: مذاکره‌ای با پرسپولیس نداشتم

چالش جالب محمد طاهری، کاپیتان سابق تیم ملی فوتسال؛ گلزنی با چشمان بسته

چالش بزرگ برای فدراسیون کشتی

«حیوان دو پا؛ گوسفند» به مصر رفت

«شادآباد» روی آنتن شبکه نسیم می‌رود

نوای «هزار دف» در پالنگان طنین‌انداز می‌شود

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

شعر شیخ ابراهیم صاحب‌الزمانی و صلهٔ امام رضا«ع»

هشدار به متخلفان نانوایی کردستان؛کاهش وزن چانه پیگرد قانونی دارد

وزارت اقتصاد به چه کسی سپرده خواهد شد؟

حمایت هدفمند از محققان جوان برای ورود به عرصه تحقیقات نوین

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

هری کین: انتظار کشیدن ارزشش را داشت

تغییرات غیرقانونی در کاراته؛ بسترسازی برای ابطال احتمالی انتخابات آینده

کاپیتان رئال را در بارسلونا هم تنها نگذاشت

سبقت وینیسیوس از امباپه با دور زدن عربستان

ویژگی خطرناک آخرین حریف پرسپولیس در راه سهمیه

لئون: تیمی ساختیم که هیچ‌کس باور نداشت

اضافه وزن عجیب انگاپت در لیگ قهرمانان آسیا

حالا لیگ قهرمانان آسیا؛ این اعجوبه همه جا می‌درخشد

پرسپولیس به دنبال مذاکره با مدافع نیجریه‌ای به جای سوئیسی

غیبت تاج در جشن قهرمانی تراکتور

طارمی روی جلد روزنامه مشهور ایتالیایی

تصادف مرگبار در محور حمیل به شباب با 8 کشته

صادق: 200 هزار از متقاضیان فرهنگیان صاحب‌خانه می‌شوند

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای اجرای برنامه ابلاغی تامین مسکن اولویت راه وشهرسازی کردستان در سال جدید است

337 میلیارد ریال در راستای ارتقاء زیرساخت‌های بخش دیتا در کردستان هزینه شد

چطور زنجیره تامین سقوط کرد؟

هزینه تداوم فعالیت بانک آینده به‌مراتب بیش‌تر از هزینه حل‌وفصل آن است

زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

هشدار موسسه S&P به رژیم صهیونیستی: هرگونه رویارویی با ایران، تهدیدی برای اقتصاد شماست

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز یکشنبه 21 اردیبهشت منتشر شد

لزوم استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در پروژه‌های عمرانی است

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

واکنش مهدی مهدوی‌کیا از صعود هامبورگ به بوندسلیگا

شروع دلهره‌آور شاگردان عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

دو پاس گل سینا تقدیم به گل‌محمدی