عصر کرد

آخرين مطالب

رقابت دولت و بخش خصوصی عامل اصلی عدم مشارکت مردم در اقتصاد سیاسی

رقابت دولت و بخش خصوصی عامل اصلی عدم مشارکت مردم در اقتصاد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شایان قاسمی عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شعار سال جاری گفت: در حالی سال 1403 را به پایان می بریم که به گواه آمار وضعیت مشارکت مردم در اقتصاد مناسب نیست.
وی ادامه داد: بزرگترین اشتباه دولت که مهم‌ترین مانع مشارکت مردم محسوب می‌شود این است که دولت خود را همیشه رقیب بخش خصوصی می‌داند و به دلیل همین نگرش، سعی می‌کند بخش خصوصی را پایین بکشد.
به گفته قاسمی اگر دولت بخواهد به شعار سال عمل و مشکلات اقتصادی خود را رفع کند، یا باید فکر و اندیشه را تغییر دهد یا باید افراد را تغییر دهد.
وی افزود: دولت، قوه قضائیه و مجلس باید شفاف به مردم و بخش خصوصی بگویند که ما به شما کمک می‌کنیم و شما را رقیب خود نمی‌دانیم. هر وقت شرکت‌های خصولتی حذف و کارها به بخش خصوصی واقعی داده شود، می‌توان امیدوار بود که دولت موانع مشارکت مردم را برداشته است. وقتی دولت درک کرد که می‌تواند بدهی مالیاتی کارخانجات را ببخشد و مثلاً کارخانجات مختلف را به نرخ صفر و با مدت زمان 5 تا 10 ساله به مردم واگذار کند و قوه قضائیه هم به عنوان ترک فعل با این موارد برخورد نکند، می‌توان گفت که موانع مشارکت مردم در جهش تولید برداشته شده است. به گفته وی، راهکار اصلی رفع مانع مشارکت مردم در جهش تولید، تغییر اندیشه دولت است.
به گفته این استاد دانشگاه در حال حاضر خطرناک‌ترین مرحله در اقتصاد را پشت سر می‌گذاریم؛ تورم، رشد نرخ ارز و مشکلات موجود اقتصاد ناشی از تفکر نادرست دولت نسبت به بخش خصوصی است. شعار سال با توجه به نوع مشکلی که در کشور وجود دارد، انتخاب می‌شود. افرادی در اقتصاد مردمی پیشرو هستند که پول، عقل و سرمایه دارند و می‌خواهند کار کنند. با توجه به اصل 44 قانون اساسی بیش از 60 درصد اقتصاد ایران باید مردمی باشد و مردم بخش‌های مختلف اقتصاد و خدمات را اداره کنند؛ اما این قانون اجرا نشده است، زیرا دولت تاکنون نتوانسته بین بخش خصوصی و اقتصاد آشتی ایجاد کند، زیرا دولت در ایجاد هماهنگی و رفاقت بین بخش خصوصی و دولتی ناتوان است.
قاسمی خاطرنشان کرد: تجربه تلخی که مردم از مشارکت‌های پیشین دارند، یکی دیگر از موانع مشارکت در جهش تولید است. ساختار مشارکت مردم در اقتصاد ایران را با این رویکرد باید پیش برد که اگر اشکالی هم در جایی وجود دارد آن اشکال را باید برطرف کرد. جبران نقایص گذشته دولت در واگذاری‌ها می‌تواند انگیزه مردم را برای مشارکت بالا ببرد.
وی تاکید کرد: به صراحت می‌گویم که برخی از افراد اصل مشارکت مردم در اقتصاد ایران را زیر سوال می‌برند و معتقدند که اقتصاد باید دست دولت باقی بماند. من از تفکر و محتوای ذهن آنها اطلاع دارم، اما جرأت ابراز آن را ندارند ولی به روش دیگر اجرای کار را زیر سوال می‌برند.
به گفته قاسمی جذابیت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری را باید بالا برد تا مردم خوشان تمایل داشته باشند تا مشارکت کنند. وی درباره چگونگی افزایش میزان مشارکت مردم در جهش تولید، گفت: نمی‌توان مردم را به مشارکت در تولید دعوت کرد اما مشکلات زیر بنایی تولید را رفع نکرد.
کد خبر 6404636

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/973621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوای «هزار دف» در پالنگان طنین‌انداز می‌شود

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

شعر شیخ ابراهیم صاحب‌الزمانی و صلهٔ امام رضا«ع»

هشدار به متخلفان نانوایی کردستان؛کاهش وزن چانه پیگرد قانونی دارد

وزارت اقتصاد به چه کسی سپرده خواهد شد؟

حمایت هدفمند از محققان جوان برای ورود به عرصه تحقیقات نوین

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

هری کین: انتظار کشیدن ارزشش را داشت

تغییرات غیرقانونی در کاراته؛ بسترسازی برای ابطال احتمالی انتخابات آینده

کاپیتان رئال را در بارسلونا هم تنها نگذاشت

سبقت وینیسیوس از امباپه با دور زدن عربستان

ویژگی خطرناک آخرین حریف پرسپولیس در راه سهمیه

لئون: تیمی ساختیم که هیچ‌کس باور نداشت

اضافه وزن عجیب انگاپت در لیگ قهرمانان آسیا

حالا لیگ قهرمانان آسیا؛ این اعجوبه همه جا می‌درخشد

پرسپولیس به دنبال مذاکره با مدافع نیجریه‌ای به جای سوئیسی

غیبت تاج در جشن قهرمانی تراکتور

طارمی روی جلد روزنامه مشهور ایتالیایی

تصادف مرگبار در محور حمیل به شباب با 8 کشته

صادق: 200 هزار از متقاضیان فرهنگیان صاحب‌خانه می‌شوند

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای اجرای برنامه ابلاغی تامین مسکن اولویت راه وشهرسازی کردستان در سال جدید است

337 میلیارد ریال در راستای ارتقاء زیرساخت‌های بخش دیتا در کردستان هزینه شد

چطور زنجیره تامین سقوط کرد؟

هزینه تداوم فعالیت بانک آینده به‌مراتب بیش‌تر از هزینه حل‌وفصل آن است

زر، تندیس ملی بزرگان صنعت غذا را تصاحب کرد

هشدار موسسه S&P به رژیم صهیونیستی: هرگونه رویارویی با ایران، تهدیدی برای اقتصاد شماست

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز یکشنبه 21 اردیبهشت منتشر شد

لزوم استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در پروژه‌های عمرانی است

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

واکنش مهدی مهدوی‌کیا از صعود هامبورگ به بوندسلیگا

شروع دلهره‌آور شاگردان عطایی در لیگ قهرمانان آسیا

دو پاس گل سینا تقدیم به گل‌محمدی

واکنش سوادکوهی به غیبت در جام تختی

برانکو: اسکوچیچ ذهنیت برنده دارد

ردای فرهاد، نکو و برانکو بر تن سرمربی باتجربه

شکایت باشگاه مس رفسنجان از نساجی بابت اظهارات حدادیان

سرمربی یووه بعد از جام باشگاه‌های جهان مشخص می‌شود

خوراکچی: می‌توانیم باخت‌های قبلی مقابل مراکش را تلافی کنیم

تحقیر مسی در آمریکا

رضا عطاران را روی تخت بیمارستان ببینید | صحنه‌هایی از سریال جدید این بازیگر

19 هزار و 347 مورد ازدواج در کردستان به ثبت رسید

حمایت از جوانی جمعیت و کودکان بی‌سرپرست نیازمند همراهی مسئولان است

کشف و ضبط 12 دستگاه ماینر غیرمجاز در شهرستان دیواندره

مقرهای گروهی از احزاب کرد معاند ایرانی در سلیمانیه تخلیه شدند

تسریع در اجرای پروژه‌های کمربندی مریوان نیازمند همت جمعی است

تصادف خطرناک تراکتور با قطار در گنداب علیا

آمار جوانان بیکار کردستان تهیه شود

337 میلیارد ریال در راستای ارتقاء زیرساخت های بخش دیتا در کردستان هزینه شد