عصر کرد

آخرين مطالب

گره‌گشایی از درهم‌تنیدگی کوانتومی با کمک فرمول‌های جدید علمي

گره‌گشایی از درهم‌تنیدگی کوانتومی با کمک فرمول‌های جدید
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پژوهشگران ژاپنی، فرمول‌های ساده‌سازی‌شده‌ای را برای تعیین کمیت درهم‌تنیدگی کوانتومی در سیستم‌های الکترونی با همبستگی قوی ارائه داده‌اند.

درهم‌تنیدگی کوانتومی که اینشتین آن را به عنوان پدیده شبح‌وار در یک فاصله توصیف کرده بود، در پرتو یافته‌های پژوهش جدید پژوهشگران ژاپنی ممکن است کمتر ترسناک به نظر برسد.
به نقل از آسیا ریسرچ نیوز، فیزیک‌دانان «دانشگاه متروپولیتن اوساکا»(OMU) فرمول‌های جدید و ساده‌تری را برای تعیین کمیت درهم‌تنیدگی کوانتومی در سیستم‌های الکترونی با همبستگی قوی ارائه داده‌اند و از آنها برای مطالعه چندین ماده در مقیاس نانو استفاده کرده‌اند. نتایج این پژوهش، دیدگاه‌های جدیدی را درباره رفتارهای کوانتومی مواد با ویژگی‌های فیزیکی متفاوت ارائه می‌دهد که به پیشرفت در فناوری‌های کوانتومی کمک می‌کنند.
درهم تنیدگی کوانتومی یک پدیده‌ منحصربه‌فرد است که در آن دو ذره پس از اتصال بدون توجه به این که چقدر از یکدیگر در فضا فاصله دارند، به هم مرتبط می‌مانند. این ویژگی بنیادین، یک نقش حیاتی را در فناوری‌های نوظهور مانند محاسبات کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی بر عهده دارد.
اگرچه پیشرفت‌های قابل توجهی در درک این پدیده به اصطلاح شبح‌وار به دست آمده است اما دانشمندان هنوز خود را در پیچیدگی‌های آن گرفتار می‌یابند. «یونوری نیشیکاوا»(Yunori Nishikawa) مدرس دانشکده علوم تکمیلی دانشگاه متروپولیتن اوساکا و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین عمدتا روی خواص جهانی درهم‌تنیدگی کوانتومی در موادی متمرکز شده‌اند که دارای خاصیت مغناطیسی یا ابررسانایی هستند.
این گروه پژوهشی، درهم‌تنیدگی کوانتومی را بین یک یا دو اتم انتخاب‌شده در یک سیستم الکترونی شدیدا همبسته و محیط اطراف آنها به صفر رساندند. سیستم‌های الکترونی با همبستگی قوی، موادی هستند که در آنها تعامل‌های الکترون-الکترون بر رفتار سیستم غالب می‌شوند و حالت‌های کوانتومی غنی، پیچیده و اغلب درهم‌تنیده را پدید می‌آورند. این سیستم‌ها به عنوان بسترهای حاصل‌خیز برای بررسی درهم‌تنیدگی کوانتومی عمل می‌کنند.
پژوهشگران فرمول‌هایی را برای محاسبه کمیت اطلاعات کوانتومی کلیدی استخراج کردند؛ از جمله آنتروپی درهم‌تنیدگی که میزان درهم‌تنیدگی یک سیستم را مشخص می‌کند، اطلاعات متقابل که داده‌های مشترک بین دو قسمت از سیستم را مورد بررسی قرار می‌دهد و آنتروپی نسبی که به اندازه‌گیری تفاوت‌های بین حالت‌های کوانتومی می‌پردازد.
این اطلاعات برای درک این موضوع حیاتی هستند که چگونه بخش‌های گوناگون یک سیستم کوانتومی با یکدیگر تعامل دارند و بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. نیشیکاوا گفت: وقتی دریافتیم که فرمول آنتروپی درهم‌تنیدگی را می‌توان به صورت بسیار ساده بیان کرد، شگفت‌زده شدیم.
پژوهشگران برای آزمایش این روش، فرمول‌های خود را روی مواد گوناگون از جمله مواد مغناطیسی مصنوعی در مقیاس نانو که در یک زنجیره خطی چیده شده‌اند و آلیاژهای مغناطیسی رقیق اعمال کردند. تحلیل آنها، الگوهای ضد درهم‌تنیدگی کوانتومی را در سیستم‌های مغناطیسی مصنوعی در مقیاس نانو نشان داد. در آلیاژهای مغناطیسی رقیق، آنها با موفقیت آنتروپی نسبی کوانتومی را به عنوان یک کمیت کلیدی برای ثبت پدیده‌ موسوم به «اثر کوندو»(Kondo effect) شناسایی کردند که در آن ناخالصی مغناطیسی توسط الکترون‌های رسانا غربال می‌شود.
نیشیکاوا ادامه داد: رفتار درهم‌تنیدگی کوانتومی در مواد مغناطیسی مصنوعی در مقیاس نانو، انتظارات اولیه ما را نادیده گرفت و روزنه‌های جدیدی را برای درک تعاملات کوانتومی باز کرد.
این پژوهش، راه را برای کاوش‌های عمیق‌تر پیرامون درهم‌تنیدگی کوانتومی هموار می‌کند که می‌توانند به پیشرفت در فناوری‌های کوانتومی بیانجامند. نیشیکاوا گفت: فرمول‌های ما را می‌توان روی سیستم‌های دیگری با خواص فیزیکی گوناگون نیز اعمال کرد. امیدواریم که الهام‌بخش پژوهش‌های بیشتری باشیم و اطلاعات جدیدی را درباره رفتارهای کوانتومی در مواد گوناگون ارائه دهیم.
این پژوهش در مجله «Physical Review B» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/971424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

:::آفتاب نو::: کارشناسی داوری بازی نساجی

عزم جدی سرمایه‌گذاران برای ورود به عرصه تولید کشور/ اقتصاد کشور چشم انتظار سرمایه‌گذاران است

سخت‌ترین سال برای مردم به پایان رسید/ مهم‌ترین اتفاقات اقتصادی در سال 1403 کدامند؟

اقتصاد گردشگری؛ چشم‌انداز توسعه و فرصت‌های جدید

مارک کلاتنبرگ، کارشناس داوری انگلیسی برنامه فردوسی پور تکلیف 3 صحنه جنجالی بازی پرسپولیس و سپاهان با ملوان و نساجی را روشن کرد

آیا آبی که می‌نوشیم از بدن دایناسورها عبور کرده است؟

خلاصه بازی تیم عربستان مقابل چین + مقدماتی جام جهانی 2026

فریاد عجیب لوکیتا بر سر کیلین!

فتح ایتالیا توسط آلمان، فرار اسپانیا و شکست فرانسه و پرتغال

گل سوم اوکراین به بلژیک توسط ایلیا زابارنی در دقیقه 78

گل دوم اسپانیا به هلند توسط میکل مرینو در دقیقه 90+3

هلند 2-2 اسپانیا؛ دوئلی به رنگ تاریخ، بی‌برنده اما باشکوه

دانمارک 1-0 پرتغال؛ موج‌های والهالا، کشتی سرخ را به اعماق تاریکی برد

ایتالیا 1-2 آلمان؛ حملات هوایی آن‌ها هنوز هم ترسناک است

خلاصه بازی کرواسی 2 - فرانسه 0

گل اول اوکراین به بلژیک توسط هوتسولیاک در دقیقه 66

تیموریان: قطعی برق در حیطه وظایف من نیست

دو موقعیت عالی ایتالیا؛ ایتالیا 1-1 آلمان

تعویض ناگلزمان در یک دقیقه جواب داد!

رنار با برانکو دست به یقه شد

گل دوم آلمان به ایتالیا توسط لئون گورتسکا در دقیقه 76

گل اول دانمارک به پرتغال توسط راسموس هویلوند در دقیقه 78

عربستان 1-0 چین: سعودی‌ها در رویای صعود

بازار سرمایه در سال 1403؛ از ناامیدی تا امیدواری/ بورس در سال 1404 صعودی می‌شود؟

محبی: امیدوارم این فیفادی را با 6 امتیاز به اتمام برسانیم

گل اول بلژیک به اوکراین توسط روملو لوکاکو در دقیقه 40

گل اول کرواسی به فرانسه توسط آنته بودیمیر در دقیقه 26

گل دوم کرواسی به فرانسه توسط ایوان پریشیچ در دقیقه 45

مهدی طارمی: یک بار درباره دلار 90 تومانی صحبت کردم تمام رسانه های ورزشی من را زدند

با رئیس جمهور پس از پیروزی برابر امارات

گل دوم هلند به اسپانیا توسط تیانی ریندرز در دقیقه 46

توضیحات نبی درباره بازی‌های تدارکاتی ایران در راه جام جهانی

گل اول آلمان توسط کلین داینشت در دقیقه 49

اظهارات جنجالی مهدی طارمی درباره قطعی برق ورزشگاه آزادی

گل اول ایتالیا به آلمان توسط تونالی در دقیقه 9

گل اول اسپانیا به هلند توسط نیکو ویلیامز در دقیقه 9

گل اول هلند به اسپانیا توسط کودی خاکپو در دقیقه 28

واکنش قلعه نویی به حضور پزشکیان در ورزشگاه آزادی برای تماشای دیدار ایران و امارات

محمد محبی: بازیکنان امارات می گفتند شما در اینجا برق ندارید؟

قلعه نویی: با یک جلسه کار تاکتیکی به دیدار امارات رفتیم

پیروزی قطر، عربستان، اردن و توقف عراق

جهانبخش: باید هدف‌مان صعود به مرحله حذفی جام جهانی باشد

حرفهای جنجالی طارمی درباره ورزشگاه آزادی؛برای مسئولان متاسفم

مهدی طارمی: باید از لحاظ ساختار تیمی شرایط را بهتر کنیم

قلعه‌نویی: امارات فقط یک موقعیت داشت

عصبانیت شدید بیرانوند: حرف نزن میلاد!

برد تیم ملی مقابل امارات در طولانی‌ترین بازی سال در آزادی جنجالی

برد تیم ملی ایران مقابل امارات در طولانی‌ترین بازی سال

احیای 11 واحد تولیدی با اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری مازندران

اولین واکنش وزیر صمت به تعیین شعار سال 1404