عصر کرد

آخرين مطالب

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد

دیابت می‌تواند مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ را افزایش دهد علمي

دیابت می‌تواند مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ را افزایش دهد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد بیماری دیابت می‌تواند موجب جهش‌های ژنتیکی در باکتری‌ها شود که مقاومت به آنتی‌بیوتیک ایجاد می‌کند.

باکتری‌ها می‌توانند عفونت‌های خطرناکی ایجاد کنند. بدتر اینکه بسیاری از این باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده‌اند. این امر سالانه به مرگ نزدیک به 5 میلیون نفر در سراسر جهان منجر می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این عدد در سال‌های آینده بیشتر هم شود. حالا دانشمندان در مطالعه جدیدی دریافتند دیابت می‌تواند مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک را افزایش دهد.
دانشمندان در تلاش‌اند تا سازوکارهای مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها را بهتر بشناسند. پژوهشگران اکنون دریافتند دیابت اختلالی که در آن قند خون به‌درستی تنظیم نمی‌شود، می‌تواند مقاومت به آنتی‌بیوتیک را افزایش دهد.
مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد اثرات دیابت می‌تواند موجب جهش‌های ژنتیکی در باکتری‌ها شود که درنهایت مقاومت به آنتی‌بیوتیک را در بدن فرد افزایش می‌دهند؛ برای مثال، باکتری استافیلوکوک اورئوس می‌تواند عفونت‌هایی ایجاد کند که اغلب مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ است. این پاتوژن رایج‌ترین عفونت در بیماران دیابتی است. همچنین بیماران دیابتی بیشتر از سایرین به سویه‌های مقاوم مبتلا می‌شوند.
در این پژوهش، پژوهشگران از موش‌ها به‌عنوان مدل استفاده کردند. گروه از موش‌ها با دارویی که سلول‌های تولیدکننده انسولین را هدف می‌گیرد، دیابتی شدند. گروه دیگر دارو دریافت نکردند. سپس هر 2 گروه به استافیلوکوک آلوده شدند و با آنتی‌بیوتیک ریفامیپسین تحت درمان قرار گرفتند.
نتایج نشان داد 5 روز پس از عفونت، موش‌های دیابتی سطوح بالایی از باکتری‌های مقاوم به ریفامیپسین داشتند. درحالی‌که در موش‌های غیردیابتی چنین مقاومتی مشاهده نشد.
دکتر «برایان کانلون»، پژوهشگر مدرسه پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی (UNC)، می‌گوید: «ما دریافتیم مقاومت آنتی‌بیوتیکی در مدل‌های آزمایشگاهی دیابتی بسیار سریع‌تر از مدل‌های غیردیابتی مبتلا به عفونت ظاهر می‌شود.»
او ادامه می‌دهد: «این برهم‌کنش متقابل بین باکتری و دیابت می‌تواند محرک اصلی تکامل سریع و گستردگی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باشد که درحال‌حاضر شاهد آن هستیم.»
در دیابت، هورمون انسولین نمی‌تواند قند خون را به‌درستی تنظیم کند. باکتری استافیلوکوک از این وضعیت بهره می‌برد و با قند خون بالا سریع‌تر رشد می‌کند. علاوه‌براین، دیابت می‌تواند سیستم ایمنی را مختل کند و به عوامل بیماری‌زا این امکان را می‌دهد که سلول‌ها را راحت‌تر آلوده کنند. وقتی باکتری‌ها بیشتر رشد می‌کنند، احتمال ایجاد جهش و مقاومت افزایش می‌یابد.
اگر باکتری جهش‌یافته که مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌هاست در جمعیتی ظاهر شود، این مقاومت به‌سرعت گسترش می‌یابد.
دکتر «لنس تورلو»، استادیار میکروبیولوژی و ایمنی‌شناسی «دانشگاه کارولینای شمالی»، می‌گوید: «استافیلوکوک اورئورس به‌طرز منحصربه‌فردی برای استفاده از این محیط دیابتی مناسب است؛ هنگامی که جهش مقاومت اتفاق بیفتد شما گلوکز اضافی دارید اما فاقد سیستم ایمنی مناسب برای ازبین‌بردن باکتری جهش‌یافته‌اید و این باکتری مقاوم در عرض چند روز کل جمعیت را آن خود می‌کند.»
پژوهشگران خاطرنشان کردند این مطالعه اهمیت حفظ سطح قند خون مناسب در بیماران دیابتی را برجسته کرده است. آنها اکنون می‌خواهند درباره چگونگی ایجاد مقاومت در سایر باکتری‌های بیماری‌زا، چه در افراد دیابتی چه در افراد سالم، و در گیرندگان پیوند و بیماران سرطانی که تحت درمان با شیمی‌درمانی هستند، بیشتر بدانند.
کانلون می‌گوید:«مقاومت و گسترش آن فقط به تجویز دارو مربوط نمی‌شود، بلکه به وضعیت سلامت افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند نیز بستگی دارد. پس از تجویز آنتی‌بیوتیک، کنترل گلوکز خون اهمیت ویژه‌ای دارد. زمانی که به موش‌ها انسولین دادیم، توانستیم قند خون آنها را به حالت طبیعی برگردانیم و دیگر باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک رشد نکردند.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/969679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینزاگی: بعضی اتفاق‌ها باعث شد الهلال ببازد

حضور بتو، یوسف فوفانا و مدیرعامل باشگاه اورتون مقابل آنفیلد برای یادبود دیوگو ژوتا

بیانیه آرسنال درباره اتهام تجاوز به توماس پارتی

وقتی دروازه‌بان ترجیح می‌دهد به جای دست، با سر توپ را دفع کند!

زنان آلمان برای اروپا خط و نشان کشیدند

پاسخ تراکتور به درخواست پرسپولیس برای ترابی

قاتل اینتر، تیم اینزاگی را هم حذف کرد

اژه‌ای: توطئه‌های ریز و درشتی در جریان جنگ اخیر خنثی شد

گل اول الهلال به فلومیننزه توسط لئوناردو در دقیقه 50

گل دوم فلومیننزه توسط هرکولس در دقیقه 70

سیو محشر یاسین بونو در مصاف تک‌به‌تک

واکنش آذری‌جهرمی به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل: بعید است سرداران شهید ایران از سکو‌های پیام‌رسان خارجی استفاده کرده باشند

آغاز تمرینات پیش فصل فجرسپاسی برای لیگ بیست و پنجم

نیکو ویلیامز قرارداد خود را با اتلتیکو بیلبائو تا سال 2035 تمدید کرد

دومین خرید مجیدی برای البطائح از تیم احمد نور

دمبله: از بایرن انتقام می‌گیریم، یک انتقام کوچک!

بازگشت کاپیتان سیتی به انگلیس برای انتقام از پپ

گل اول فلومیننزه به الهلال توسط مارتینلی

واکنش فوق‌العاده گلر 44 ساله فلومیننزه روی ضربه‌سر کولیبالی در دقیقه 1+45؛ فلومیننزه 1-0 الهلال

نه بارسا نه اینتر، مهاجم کانادایی در یوونتوس

عضو هیئت مدیره استقلال خرید این تیم را لو داد

پنالتی الهلال سوخت؛ وی‌‌ای‌آر علیه عربستانی‌ها

مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی‌ در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد

پزشکیان گزارش داد: کشورهای حاضر در نشست اکو با شدت اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند

نخست‌وزیر پاکستان: از رهبری مدبرانه رئیس‌جمهور پزشکیان در مواجهه با تجاوز اسرائیل قدردانی می‌کنم

مقام ارشد سپاه: هیچ اقدام دشمن بی‌پاسخ نمی‌ماند؛ آثار سیلی جمهوری اسلامی ماندگار است

سخنگوی وزارت خارجه: افکار عمومی آنقدر خشمگین است که هیچ کس حتی جرأت صحبت درباره مذاکره را ندارد

عوامل جاسوسی و تصویربرداری از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند

یک فوتی و 4 مصدوم در تصادف محور سقز بانه

یوفا بارسلونا را 15 میلیون یورو جریمه کرد

خشم کاپیتان چلسی؛ همه چیز جام جهانی بد است!‏

باشگاه تراکتور: ریکاردو آلوز باید به تمرین بیاید

اعلام ترکیب الهلال برای ادامه شگفتی‌سازی

حرف‌های کارتال در مورد جدایی از پرسپولیس

رضایتنامه علی کریمی؛ 400 هزار دلار

ازسرگیری پروازها در فرودگاه بین‌المللی کیش

روضه‌خوانی روضه حضرت عباس(ع) توسط شهید جمهور در جلسه هیئت دولت

پزشکیان توییت زد

سردار رادان: پوستِ نوکرهای اجیر شده صهیونیست‌ها را می‌کَنیم

هوای قروه و کامیاران بسیار ناسالم شد

2 نفر بر اثر حادثه رانندگی در محور قروه- بیجار جان باختند

یک فوتی و 4 مصدوم در محور سقز بانه

کمالوند با نساجی ادامه می‌دهد

مهدوی‌کیا کیت تاریخی هامبورگ را رونمایی کرد

درگیری مدیرعامل و بازیکن برای فسخ قرارداد!

مقام یمنی: پایگاه‌های آمریکایی در عربستان در حمله اسرائیل به ایران نقش داشتند

صدا و سیما: 78 درصد مردم ایران مخالف توافق با آمریکا برای برچیده‌شدن صنعت هسته‌ای کشور هستند

موضع‌گیری ولایتی درباره اقدامات شکست‌خورده آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران

نامه سفیر ایران به پاپ درخصوص اظهارات توهین‌آمیز آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه رهبر انقلاب

حضور محسن رضایی بر سر مزار شهید حاجی‌زاده