عصر کرد

آخرين مطالب

شیر شتر می‌تواند جایگزینی بهتر برای شیر گاو باشد علمي

شیر شتر می‌تواند جایگزینی بهتر برای شیر گاو باشد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شیر شتر مزیت های فراوانی دارد و در بسیاری از نقاط جهان مرسوم است، اما مردم برخی از کشورها به آن عادت ندارند.

وقتی صحبت از محصولات لبنی به میان می‌آید، شیر گاو حرف اول را می‌زند. در سراسر جهان، شیر گاو همچنان بین بسیاری از مردم محبوبیت زیادی دارد، اما آیا ممکن است به زودی رقیبی برای آن وارد بازار شود؟
دانشمندان می‌گویند شیر شتر ممکن است برای انسان مفیدتر از شیر گاو باشد؛ زیرا احتمال اینکه موجب آلرژی شود، کمتر است، می‌تواند از روده دربرابر آنزیم‌های مضر محافظت و به هضم سالم‌تر کمک کند.
شاید بپرسید مگر شیر گاو چه مشکلی دارد؟ شیر گاو به‌دلیل محتوای بالای اسید آمینه و گوارش‌پذیری بالا اغلب به عنوان منبع عالی پروتئین درنظر گرفته می‌شود. البته همه افراد نمی توانند از مزیت‌های شیر گاو بهره‌مند شوند.
در برخی از افراد فرآورده‌های شیر گاو به خاطر آلرژی یا عدم تحمل لاکتوز می‌تواند مشکلات سلامتی را به دنبال داشته باشد. علاوه‌بر‌این، شیر گاو سرشار از چربی‌های اشباع است که می‌تواند در ایجاد بیماری قلبی، دیابت نوع دو و احتمالا آلزایمر نقش داشته باشد.
درمقابل، پژوهش جدیدی از دانشگاه ادیث کوان استرالیا نشان داده است شیر شتر در مقایسه با شیر گاو حاوی دارای پپتیدهای بیواکتیو طبیعی بیشتری است.
پپتیدهای بیواکتیو که خواص ضد میکروبی و ضد فشار خون دارند، می‌توانند عوامل بیماری‌زا را مهار کنند و با انجام این کار محیط سالمی را در روده به‌وجود آوردند. آن‌ها همچنین ممکن است بتوانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش دهند.
درحالی‌که برای تایید خاصیت پپتیدهای زیست‌فعال موجود در شیر به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، پژوهش حاضر یافته‌های مطالعات گذشته را تایید می‌کنند که نشان می‌دهند شیر شتر حاوی بتا-لاکتوگلوبولین (آلرژن اصلی موجود در شیر گاو) نیست و افرادی که به پروتئین مذکور حساسیت دارند، می‌تواند شیر شتر مصرف کنند. علاوه‌بر‌این، شواهد نشان می‌دهد شیر شتر نسبت‌به شیر گاو لاکتوز کمتری دارد.
شیر گاو حدود 81 درصد از تولید جهانی شیر را تشکیل می‌دهد، اما نشانه‌هایی مبنی بر تغییر این وضعیت وجود دارد. درحال‌حاضر، شیر شتر تنها حدود 0٫4 درصد از تولید جهانی را در اختیار دارد و پس از شیر گاومیش، بز و گوسفند در جایگاه پنجم قرار می‌گیرد.
یکی از دلایل توجه جهانی به شیر شتر شرایط محیطی است. گاوداری سنتی در مناطق خشک و نیمه‌خشک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ اما برای پرورش شتر عالی است.
مطالعه در مجله‌ی Food Chemistry منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/962841/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

دختران، آینده‌سازان ایران اسلامی هستند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

دستگیری چهار سوداگر مرگ در قروه

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

تولید بنزین پایه بایواتانول در ایران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهیم کرد و نه تعجیل

آلبوم تصویری/ مسابقات ووشو قهرمانی بانوان کشور در کرمانشاه