عصر کرد

آخرين مطالب

تحقیق جدید: آلودگی هوا عملکردهای شناختی را مختل و فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کند علمي

تحقیق جدید: آلودگی هوا عملکردهای شناختی را مختل و فعالیت‌های روزانه را دشوار می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - آلودگی هوا نه‌فقط به بدن آسیب می‌زند، بلکه توانایی‌های شناختی را کاهش می‌دهد و در فعالیت‌هایی مانند خرید و تصمیم‌گیری مؤثر است.

آلودگی هوا نه‌فقط به سلامت جسمی آسیب می‌زند، بلکه تأثیرات زیادی بر فرایندهای ذهنی ما دارد. پژوهش جدیدی که در دانشگاه‌های بیرمنگام و منچستر انجام شده، نشان می‌دهد حتی قرارگرفتن کوتاه‌مدت در معرض ذرات معلق (PM) که معمولاً در هوای آلوده وجود دارند، می‌تواند عملکرد شناختی را کاهش دهد و انجام فعالیت‌های روزانه را سخت‌تر کند.
چالش‌های شناختی ناشی از آلودگی هوا
طبق گزارش «Sciencedaily»، این پژوهس نشان داد قرارگرفتن در معرض غلظت‌های بالای آلودگی هوا، حتی مدتی کوتاه، می‌تواند توانایی فرد را برای تمرکز، تشخیص احساسات و انجام مؤثر کارها کاهش دهد. این موضوع نگران‌کننده است؛ زیرا بر فعالیت‌های ضروری مانند خرید از فروشگاه، تصمیم‌گیری و مدیریت هم‌زمان چند فعالیت تأثیر می‌گذارد.

عصر کرد


در این پژوهش، شرکت‌کنندگان در معرض هوای آلوده (شبیه‌سازی‌شده با دود شمع) یا هوای تمیز قرار گرفتند. پیش از قرارگرفتن در معرض این آلودگی و 4 ساعت پس از آن، آزمایش‌های شناختی انجام شد. این آزمایش‌ها جنبه‌های مختلف عملکرد ذهنی ازجمله حافظه کاری، توجه و تشخیص احساسات را اندازه‌گیری کرد.
محققان معتقدند التهاب ناشی از ذرات معلق عامل اصلی این اختلالات شناختی است. جالب اینکه اگرچه برخی از عملکردهای مغزی مانند حافظه کاری که محل موقت ذخیره‌سازی و دستکاری اطلاعات است، در برابر آلودگی مقاوم‌تر بودند، کارهایی که به توجه مستمر و شناخت اجتماعی نیاز داشتند، آسیب‌پذیرتر تشخیص داده شدند.
پیامدهای اجتماعی
این تحقیق تأثیر عمیق آلودگی هوا بر عملکرد مغزی را نشان می‌دهد که نه‌فقط در زمینه ریسک‌های سلامت بلندمدت بلکه در زندگی روزمره نیز تأثیر دارد. به گفته یکی از نویسندگان این پژوهش، پروفسور «فرانسیس پاپ»، آثار آلودگی هوا فراتر از سلامت جسمی است و تأثیرات منفی بر توسعه ذهنی و بهره‌وری دارد. در دنیایی که به‌صورت فزاینده‌ای به برتری شناختی وابسته است، کاهش این توانایی‌های ذهنی می‌تواند هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی قابل‌توجهی داشته باشد، به‌ویژه در مناطقی با آلودگی شدید.

عصر کرد


در مقیاس وسیع‌تر، آلودگی هوا اکنون عامل خطر محیطی پیشرو در سلامت انسان شناخته می‌شود و آلودگی‌هایی مانند ذرات PM2.5 سالانه منجر به مرگ میلیون‌ها نفر در جهان می‌شود. یافته‌های این پژوهش بر لزوم تنظیم مقررات سخت‌گیرانه‌تر در کیفیت هوا و تدابیر بهداشتی عمومی برای کاهش ریسک‌های ناشی از آلودگی هوا بر سلامت مغز تأکید دارند، به‌ویژه در جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و سالمندان.
این پژوهش خواستار تحقیقات بیشتر برای درک کامل مسیرهایی است که آلودگی هوا از طریق آنها بر عملکرد شناختی تأثیر می‌گذارد. قرارگرفتن در معرض آلودگی‌ها در درازمدت بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون را تشدید می‌کند. این شواهد جدید نشان می‌دهد اختلال شناختی ممکن است حتی بر اثر قرارگرفتن کوتاه‌مدت در معرض آلودگی نیز رخ دهد؛ به‌این‌ترتیب نیاز به کنترل‌های قوی‌تر کیفیت هوا در سطح جهانی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/962221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

دختران، آینده‌سازان ایران اسلامی هستند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

دستگیری چهار سوداگر مرگ در قروه

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

تولید بنزین پایه بایواتانول در ایران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهیم کرد و نه تعجیل

آلبوم تصویری/ مسابقات ووشو قهرمانی بانوان کشور در کرمانشاه