عصر کرد

آخرين مطالب

پیش‌بینی بحران کشت بی‌رویه چغندرقند در تابستان آینده علمي

پیش‌بینی بحران کشت بی‌رویه چغندرقند در تابستان آینده
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدیرعامل قند بیستون با اشاره به عملیاتی نشدن الگوی کشت در استان، گفت: برای بحران کشت بی‌رویه چغندرقند در تابستان آینده به مسئولان هشدار داده‌ایم. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بهرام رمضانی امروز در نشست خبری، اظهار کرد: این کارخانه روزانه 3000 تن چغندر تحویل گرفته و همین حدود نیز مصرف می‌شود.
وی عنوان کرد: پیش‌بینی شده برای چغندرقند بهاره 350 هزار تن محصول تحویل بگیریم که تاکنون 183 هزار تن آن را تحویل گرفته‌ایم و از این میزان 40 هزار تن شکر تولید می‌شود.
مدیرعامل قند بیستون از برنامه‌ریزی برای توسعه کارخانه خبر داد و گفت: ظرفیت این کارخانه کمتر از 2000 تن در روز بود که با اتوماسیون کردن بخش‌های مختلف به 3000 تن در روز رسید و اکنون خواهان توسعه آن به 5000 تن هستیم.
رمضانی بیان کرد: به همین منظور با یک شرکت آلمانی رایزنی شده که تا اواخر آبان‌ماه داده‌ها را جمع‌آوری کنند و پیشنهاد قیمت و نحوه توسعه بدون توقف کارخانه را ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه از ابتدای تابستان امسال به عنوان صنعت سبز معرفی شده است، گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب این کارخانه با 15 میلیارد تومان اعتبار راه‌اندازی شده و این در حالی است که تا قبل از این کارخانه قند به دلایل آلاینده بودن باید یک درصد از فروش خود معادل حدود 20 میلیارد تومان جریمه پرداخت می‌شد.
مدیرعامل قند بیستون با اشاره به بهره‌برداری سنگین چغندرقند پاییزه به دلیل عدم برنامه‌ریزی و بی‌توجهی مسئولان عنوان کرد: تیر ماه قرارداد ما برای چغندرقند پاییزه به اتمام رسید، اما 40 هزار تن چغندر سرپل‌ذهاب روی زمین مانده بود و تمام کارخانجات قند کشور هم کار خود را تمام کرده بودند.
رمضانی با بیان اینکه کارخانجات به طور معمول بعد از کشت پاییزه و به منظور آماده شدن برای تحویل محصول کشت بهاره اقدام به اورهال کارخانه می‌کند گفت: با این وجود تا 20 مرداد چغندرقند پاییزه کشاورزان را دریافت کردیم و از طرف دیگر تعهد داشتیم 20 هزار تن شکر خام را تصفیه کنیم.
وی افزود: به همین دلیل برنامه اورهال کارخانه تغییر کرد و تا چهارم شهریور فعال بود و بعد از آن با به‌کارگیری دو شیفت نیروها، تعمیرات کارخانه تا 15 شهریور انجام شد.
مدیرعامل قند بیستون با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی در بهمن سال گذشته قصد به‌کارگیری کارخانجات قند استان‌های دیگر را داشت که با مخالفت دو کارخانه استان مواجه شد، گفت: به دنبال این موضوع کارخانه قند بیستون متعهد به خریداری محصول 7000 هکتار و کارخانه قند اسلام‌آباد غرب نیز 3000 هکتار از اراضی شد که ما بیش از تعهد عمل کردیم.
رمضانی با بیان اینکه برخی کشاورزان با وجود داشتن قرارداد محصول خود را به کارخانجات استان‌های دیگر می‌فروشند، عنوان کرد: چغندرقند از جمله محصولاتی است که قیمت تضمینی دارد و هیچ کارخانه‌ای نمی‌تواند بالاتر از آن قیمت خریداری کند.
وی با اشاره به اینکه زمان برداشت محصول هر منطقه مشخص است و براساس آن قرارداد تنظیم می‌شود، گفت: کشاورزان با علم به این موضوع قرارداد می‌بندند، اما گاهی به دلیل وجود دلالان و تعجیل کشاورزان برای بر زمین نماندن محصولشان به سمت سایر استان‌ها می‌روند.
مدیرعامل قند بیستون بیان کرد: بارها از طریق استاندار و سایر مسئولان برای جلوگیری از خروج چغندرقند طرف قرارداد ما پیگیری شده اما بی‌نتیجه مانده است. 
رمضانی با انتقاد از عملکرد مدیران جهاد کشاورزی در راستای کشت چغندرقند عنوان کرد: تنها خدمات جهاد کشاورزی برای چغندرقند تخصیص سهمیه کود کشاورزان است و در دیگر فرایندها نقشی ندارد در صورتی که اگر متولی هستند باید به کشاورزان خدمات بیشتری بدهند.
وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به عنوان متولی برنامه‌ای برای کشت چغندرقند ندارد گفت: الگوی کشت پارامتر دارد و باید توجیه اقتصادی داشته باشد که کشاورز ملزم به رعایت آن شود.
مدیرعامل قند بیستون با بیان اینکه به مسئولان هشدار داده‌ایم که در تابستان آینده با بحران کشت بی‌رویه مواجه خواهیم بود افزود: برای کشت بهاره 7000 هکتار تنها در سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب کشت شده و این در حالی است که قرار بود در این دو شهرستان 800 هکتار خریداری کنیم که با فشار مردمی به 1700 هکتار افزایش یافت.
رمضانی گفت: با احتساب خرید سایر کارخانجات در خارج از استان مقرر بود از این دو شهرستان محصول 3200 هکتار خریداری شود و این در حالی است که 7000 هکتار کشت انجام شده است و الن بحران در تابستان آینده بیشتر هم می‌شود. 
وی با بیان اینکه تا زمانی که وزارت جهاد کشاورزی برنامه نظام‌مندی نداشته باشد وضعیت همین است افزود: چنانچه کشت سایر محصولات برای کشاورزی صرفه اقتصادی بیشتر یا حداقل برابر با چغندرقند داشته باشد، به سمت کشت چغندر نمی‌رود.
مدیرعامل قند بیستون با بیان اینکه عیار چغندرقند استان حداکثر به 16 می‌رسد و این به بافت خاک و تفاوت دمای شب و روز مربوط می‌شود گفت: هر کشاورزی که تمایل داشته باشد می‌تواند بر فرایند عیارسنجی نظارت داشته باشد و از طرفی نیروهای جهاد کشاورزی نیز بر این فرایند نظارت دارند. 
در این برنامه خبرنگاران از تصفیه خانه و بخش‌های مختلف کارخانه و فرایند تولید شکر در کارخانه قند بیستون بازدید کردند.

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/912374/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

آزادی بازی سپاهان را از دست داد

آقایی‌پور برای دیدار با استقلال آماده شد

بازی خیرخواهانه تیم ملی پیشکسوتان

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

گتفگو با امیر قلعه نویی در حاشیه دیدار دوستانه

فرجی و دستور ویژه کارتال؛ 11 نفره تمام می‌کنیم

گروسیان علیه غول‌کشی دوباره شمس‌آذر

مهندس ذوب‌آهن همچنان رکورد می‌زند(عکس)

چه کسی وزیر پیشنهادی اقتصاد را به مجلس معرفی می‌کند؟

معماری نوین مالی، پیش‌نیاز بازآفرینی در اقتصاد هوانوردی است

ظرفیت‌های مغفول وزارت اقتصاد در توسعه تأمین مالی نوین کسب‌وکارها

تقوا، اقتصاد، جمعیت و سازندگی؛ مسیر تعالی جامعه

یکی از خواسته های کرمانشاهیان از رئیس جمهور رفع عقب افتادگی این استان است

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

درخشان و جنگنده؛ ستاره رئال خستگی نمی‌شناسد

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!

مهندس ذوب‌آهن همچنان رکورد می‌زند

تازه‌ترین واکنش به استوری جهرمی

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی

شبنم مقدمی با این 5 نمایش در تئاتر شناخته شد

واکنش حزب «دموکراسی و برابری خلق‌ها» به احتمال انحلال «پ ک ک»

بزرگداشت باشکوه سردار نامی کردستان در زادگاهش نران

اعلام Binance Airdrop جدید؛ پنج صاحب Altcoin واجد شرایط دریافت توزیع Airdrop

لزوم تقویت اقتصاد خرد در مناطق آزاد

هفته آینده تکلیف جانشین همتی مشخص می‌شود

زمان معرفی وزیر جدید اقتصاد به مجلس مشخص شد

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

واکنش مالک خیبر به حواشی جنجال بازی پرسپولیس

مک‌آلیستر و پریرا بهترین‌های ماه لیگ برتر

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه

آلکاراس: دغدغه اصلی تنیسورها پیروزی و نتایج است

ماموریت تارتار با موفقیت انجام شد!

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

خلیج فارس؛ آیینه‌ای از عظمت و شجاعت ملت ایران

امام جمعه سنقر و کلیایی: امام رضا(ع) واسطه‌ی رحمت الهی است