عصر کرد

آخرين مطالب

علی تارقلی زاده: رونالدو را به ایران آوردیم تا به جامعه روحیه تزریق شود! ورزشي

علی تارقلی زاده: رونالدو را به ایران آوردیم تا به جامعه روحیه تزریق شود!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - فارس /علی تارقلی زاده، درمورد اتفاقات خوبی که از سال گذشته رخ داده، اظهار داشت: از سال گذشته مشغول به کار شدم و فکر می‌کنم اتفاقات مثبتی را در فدراسیون فوتبال شاهد بودیم. در ابتدا ظرف یک هفته توانستیم قراردادی را با فدراسیون فوتبال عربستان داشته باشیم. بزرگترین اتفاقی که افتاد رونالدو را به ایران آوردیم. در آن وضعیت روحیه‌ای به جامعه تزریق شد. وی با اشاره به ورود سیستم کمک داور ویدئوی به فوتبال کشورمان، افزود: اتفاقی خوب و البته شوک آور برای AFC بود چون باید سعی می‌کردند VAR‌ را برای بازی لیگ قهرمانان بیاوردند. کمیته اجرایی تصویب کرده تمام مسابقات لیگ قهرمانان ما با VAR برگزار شود. به اجبار ناچار شدند VAR‌ را به ایران بیاورند. مردم مشتاقانه آمدند بازیکنان بزرگ دیگری مثل نیمار را ببینند.رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: کار بین الملل یک کار ارتباطی است. اولین باری که با دبیرکل فعلی کنفدراسیون صحبت می‌کردم گفتمن فارغ التحصیل ارتباطات هستم. ارتباط در جهان امروز نقش بسیار کلیدی دارد. تمام تلاشمان این است که ارتباط خیلی خوبی با همسایگان داشته باشیم. این ملموس است.وی افزود: بعد از چند سال یک رئیس کمیته مسابقات به ما اضافه شده است. نتیجه حضور در کافا را دیدید. در جام جهانی فوتسال اتفاقات خیلی خوبی افتاد. کشورهای همسایه می‌توانند کمک‌های زیادی به ما کنند. جزو 4 کشور اول آسیا هستیم. یکی از بهترین کشورها در اجرا و تعداد مسابقات هستیم. 18-17 تیم ملی داریم. ممکن است در بعضی از زمان‌ها، یکی دوسال وقفه بیفتد ولی بالاترین تعداد تیم‌های ملی را داریم.
تارقلی زاده گفت: ارتباط باید مستمر باشد. رسانه وظیفه مهم و حیاتی دارد. مهمترین بخش کار خودمان می‌دانیم که از نظر ارتباطی کار را گسترش بدهیم. افراد تحصیلکرده و مسلط به زبان‌های خارجی را اعزام و صادر کنیم. از من سوال می‌شود در کشور شما مسابقات این چنینی هست یا نه؟ باید سعی کنیم روی سایت‌های انگلیسی و بین المللی خودمان کار کنیم تا نشان بدهیم بانوان ما مسابقات بسیار گسترده‌ای دارند.وی افزود: در سال 2003 مسئول داوری بانوان یک خانم استرالیایی به نام جنیفر بود. از من سوال کرد و شروع صحبتش این بود که این یک دروغ بزرگ است. گفت گزارشی از ایران آمده و می‌گویند شما 1200 داور خانم دارید، این امکان ندارد، ما در کشورمان این تعداد نداریم. گفتم شاید شما در کشورتان این تعداد را نداشته باشید.مستنداتی داشتم که خود من دوره‌ای را برای بانوان برگزار کرده بودم. گفتم این عکس، در یک کلاس ما 40 خانم شرکت کردند. چطور می‌گویید دروغ بزرگ است؟ گفت ما هیچ کجا این رکورد را نداریم.رئیس کمیته روابط بین الملل ادامه داد: باید روی این مساله بیشتر کار کنیم و خودمان را در این تشکیلات کوچک نکنیم. باید بتوانیم همانطور که بازیکنان در داخل زمین موفق هستند، بیرون از زمین هم موفق باشیم.تارقلی زاده درخصوص اینکه از بدقولی‌های شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی برای تجهیز ورزشگاه‌ها به VAR‌ گله مند بود، گفت: همه شاهد بودیم که VAR‌ در کشورهایی که اجرا شده چه خروجی داشته است. باید نیاز سنجی کشور خودمان را داشته باشیم.
وی افزود: خاطرم است یک سال برای بازی استقلال و پرسپولیس، از میدان آزادی تا میدان انقلاب به اندازه چند سانتی متر در خیان‌ها شیشه خرده داشتیم و ماشین‌ها روی آن‌ها حرکت می‌کردند. بسیاری از ماشین‌ها آسیب دیده بودند و جمعیت زیادی هم آسیب دیده داشتیم. همه شاهدیم دربی ما که همیشه جنجال داشته وقتی با VAR‌برگزار شد، بازیکنان و تماشاگران وظیفه خودشان را می‌دانستند. VAR‌ معمولا 2 شوک دارد. یکی وقتی داور سوت می‌زند گروهی از تماشاگران ممکن است ناراحت شوند و وقفه‌ای در بازی به وجود می‌آید. این می‌تواند به روند بازی کمک کند.رئیس کمیته روابط بین الملل ادامه داد: وقتی دربی را برگزار کردیم خون از دماغ کسی نیامد. اولین چیزی که تمام ارگان‌های دنیا اعلام می‌کنند سلامت افراد است. پس وسیله‌ای است که برای سلامت افراد جزو ملزومات است. از دولت تشکر می‌کنم. در زمان کوتاهی پول در اختیار وزارت ورزش قرار گرفت. جلسات مختلفی رفتیم یک سری از افراد شاید این الزام را نمی‌شناختند اما توضیح دادیم و برای لزوم خرید این وسیله قانع کردیم.تارقلی زاده گفت: متاسفانه اتفاقاتی در ردیف‌های دولت افتاد و پروسه کمی طولانی شد. شاهد بودم که وزیر ورزش بسیار نگران بود. جلسات زیادی در روزهای تعطیل گذاشت. شرکت توسعه الزام شد که فدراسیون فوتبال باید این وسیله را خریداری کند تا لیگ جدید ما با VAR شروع شود. رئیس فدراسیون فوتبال هیچ کوتاهی در این رابطه نکرد. همه ما یک تیم بودیم. یکی از بزرگترین موفقیت‌های کمیته بین الملل این بود که سعی کردیم یک تیم باشیم. فوتبال کار گروهی است و همه باید درد هم را بدانند. همه دست به دست هم دادند و کاری که 6-5 سال به شکل‌های مختلف متوقف شده بود را سعی کردیم به موفقیت برسانیم.
وی افزود: وزارت ورزش و صداوسیما همکاری کردند تا در لیگ آینده AVR را داشته باشیم. تنها کسی که می‌گفت لیگ با VAR برگزار می‌شود من بودم. الان هم مشخص نیست اما من می‌گویم برگزار می‌شود. سعی می‌کنیم لیگ را به صورت منصفانه برگزار کنیم. نمی‌توانیم برای یک تیم برگزار کنیم. از نظر فیفا و AFC اشکالی ندارد VAR‌ برای چند بازی باشد ولی باید منصف باشیم. باید برای همه اینطور برگزار کنیم. پلاتینی در سال 2010 در AFC‌ بود. همه ناراحت بودند و گفتند چرا با تکنولوژی خط گل مخالف هستید؟ این تکنولوژی از VAR گرانتر است. چیپ‌هایی داخل توپ هست و بسیار حساس است. گفت من میلیون‌ها دلار نمی‌دهم برای یک سری مسابقه، این پول را می‌توانیم خرج کنیم تا کشورهای ضعیف صاحب فوتبال شوند. تارقلی زاده ادامه داد: ولی VARمی‌تواند شکل‌های مختلف داشته باشد. 6 شرکت بودند که فیفا تایید کرده بود. فقط از آن‌ها می‌توانستیم خرید کنیم چون فیفا تضمین دارد و اگر دستگاه ذره‌ای اشتباه کند، بیمه و گارانتی دارد. یعنی فیفا جوابگو است و شرکت جواب نمی‌دهد. بنابراین یکی از مسائلی که نمی‌توانیم بومی سازی کنیم این است که فیفا خودش ضامن اجرای دستگاه است‌. وی افزود: VAR اینطور نیست که یک دستگاه را به تلویزیون وصل کنیم. هم نرم افزار و هم سخت افزار دارد. یک شرکت تولید کننده آن نیست. سرورهایش یک جا هست و کارهای دیگرش جای دیگری انجام می‌شود. در مجموع وقتی فیفا لایسنس می‌دهد آن وسیله قابل اجرا در همه جا است. این دستگاه مثل وسیله نقلیه در خیابان است. نمی‌توانیم بگوییم 206 در خیابان می‌تواند حرکت کند ولی مرسدس بنز نمی‌تواند! ممکن است کیفیت تصویرشان فرق کند ولی این دستگاه‌ها در همه جا قابل اجرا است.
رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال گفت: ما 13 بازی را با این وسیله برگزار کردیم و هیچ اتفاقی هم نیفتاد. VAR مختص دپارتمان داوری است. نه در اختیار کسی قرار می‌گیرد نه اجازه هست اتاق آن در اختیار کسی باشد. اتاق VAR فقط برای داوران است. دستگاهش متعلق به فیفا است. اصلا امکان ندارد کسی خط را راست یا کج کند. مانند ویدئوی فیکی که در بازی ایران و قطر اتفاق افتاد. اگر اتفاق بیفتد گارانتی و بیمه دارد که می‌توانیم به مراجع ذی صلاح شکایت کنیم.وی در پاسخ به سوال دوباره خبرنگار مبنی بر اینکه آیا شرکت توسعه و تجهیز تعهداتش را عملی کرده، اظهار داشت: بعد از بیش از 50 جلسه، دیروز جلسه خوبی داشتیم. توافق خیلی خوبی اتفاق افتاد. در بحث واریز پول رئیس شرکت توسعه واقعا همکاری کرد.تارقلی زاده ادامه داد: با مدیریت تاج این اتفاق افتاد. شرکت توسعه هم محدودیت‌های قانونی دارد ولی مهمترین مساله این بود که لیگ 25 مرداد شروع می‌شود. VAR وسیله‌ای نیست که به برق بزنیم راه بیفتد! در آخرین دربی، بچه‌های VAR، هفتاد و دو ساعت نخوابیده بودند و می‌گفتند کارهای مختلفی مانده است.رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال گفت: وسیله پیچیده‌ای است. برای برنامه ریزی، تست، صحت سنجی و... نهادهای مختلفی باید نظارت کنند. برای هر بخش حداقل 7 تا 10 روز وقت می‌خواهیم. در جلساتی آقایان می‌گفتند این کاری ندارد. 2 دوربین می‌گذارید و... گفتم اینطور نیست. کدام 2 دوربین است که 2 تن وزن دارد؟ یک سیستم بالای 2 تن وزن دارد و مشتمل بر وسایل زیادی است.
وی تصریح کرد: با ساده انگاری مردم را گول می‌زنیم. الان VAR‌ را به یکی از آن 6 شرکت سفارش بدهیم، کمتر از 7 ماه نمی‌توانند آماده کنند چون تقاضا زیاد است. آقایی در تلویزیون می‌گفت من مطمئنم خبرهایی هست! چرا اینطور حرف می‌زنی؟ چه اطمینانی دارید؟ چرا انقدر راحت در رسانه ملی صحبت می‌کنید؟تارقلی زاده گفت: راحت است شما بروید بیاورید. این وسیله در انحضار فیفا است. هزارتومان نمی‌توانیم به بانک خارجی بفرستیم و آن‌ها هم نمی‌توانند. از فرودگاه خودمان بیشتر از 10 هزار دلار نمی‌توانید ببرید یا بیاورید. چگونه به همین راحتی تهمت می‌زنید که فدراسیون حتما منافعی داشته؟ شخصا در این رابطه بالای 200 جلسه رفتم و خیلی هم نگران بودم.رئیس کمیته روابط بین الملل فدراسیون فوتبال ادامه داد: کار من هم نبوده ولی دلم می‌خواهد این کار در کشور اتفاق بیفتد. هر دردسری را هم قبول کردم. گفتم هر نهادی می‌خواهد بیاید چک کند. می‌خواهیم سود ورزشی ببریم که برای ما از همه چیز مهمتر است. در این 9 ماه واقعا اذیت شدیم. گفتم نمی‌دانم چه مشکلی هست ولی دیدم اراده‌ای از سمت وزارت ورزش وجود دارد.وی تصریح کرد: درمورد پولی که باید می‌آمد، این انتقاد وجود داشت که چرا به جای فدراسیون به شرکت توسعه رفته است؟ شاید نمی‌توانستند به فدراسیون بدهند. اگر این اتفاق می‌افتاد 2 ماه پیش آماده کرده بودیم. ممکن است بگویند دستگاه چینی آماده کرده‌اید اما الان اکثر وسائل الکترونیک در هند و شرق آسیا تولید می‌شود. ما که در AFC‌ کار می‌کردیم 99درصد اجناسمان از چین می‌آمد. وقتی کار ما را راه می‌انداز نباید اشکال بیاوریم.

تارقلی زاده گفت: افراد زیادی بودند که می‌خواستند بیزینس راه بیندازند اما در مورد VAR‌ کسی برای بیزینس جیبی ندوخته است. اول باید بحث ورزشی را در نظر بگیریم. آقایان هرکدام برای خودشان نظری داشتند. هرکسی می‌تواند بسم الله، انجام بدهد. برای آقایانی که سعی کردند جلوی این پروسه را بگیرند متاسفم. سعی کردند با ایمیل‌هایشان کاری کنند آن شرکت منصرف شود. فکر نمی‌کنم این آدم‌ها ایرانی باشند! نان این کشور را خورده‌اید، 2 روز به خارج رفته‌اید نباید همه چیز را ببازید. بروید به هرکجا می‌خواهید بگویید.وی افزود: اگر من هستم این دستگاه به ایران می‌آید. حالا بروید به فلان جا بگویید، من را تهدید کنید و... ورزش فوتبال دل و جرات می‌خواهد. فدراسیون فوتبال باید سعی کند تکنولوژی را بیاورد. پول هنوز به فدراسیون نیامده ولی این توافق صورت گرفته و بی انصافی است که بگوییم همان لحظه بیاید. در صدد هستیم لیگ را با VAR شروع کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/856206/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر انتخابی رضا ابوذری در مسابقه شعر

شعری زیبا را بشنوید

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

قبل از ال‌‌کلاسیکو اشک آنچلوتی را درآوردند!‏

وینیسیوس - یامال؛ داستان پرابهت طلا و الماس

شوت علیپور به تیر دروازه برخورد کرد و به بیرون رفت

واکنش دیدنی رفیعی به کمک تیرک مانع از گلزنی شمس‌آذر شد

نقی‌زاده: می‌توانستیم با نتیجه بهتری پیروز شویم

شکایت باشگاه نساجی از عملکرد تیم داوری

خادم‌پور: به حواشی پوستر استقلال کاری نداشتیم

محبی: برد مقابل استقلال لذت‌ بخش بود

طاهرخانی: استقلال هم مثل بقیه تیمها!

گزارش زنده؛ پرسپولیس 1 - 0 شمس آذر

دقیقی: یک بازی سوپرهیجانی مقابل استقلال ارائه دادیم

شروع بد موسیمانه با استقلال؛ دفاعی که به هیچ توپی «نه» نگفت

فیلم | صحنه دلخراش از لحظه ترور امام جمعه کازرون

«ژاله صامتی» و «اکبر زنجان‌پور» روی صحنه تئاتر

توقف عجیب بازی در انگلیس: آسمان ناامن شد! (عکس)‏

تلاش‌ها برای تامین زمین طرح نهضت ملی و پرداخت آسان وام مسکن روستایی در گرمسار

گلایدر وسط بازی؛ استادیوم به یکباره به باند پرواز تبدیل شد! (+عکس)

افتتاح چند طرح خدماتی و ورزشی در رباط کریم

تشکیل هسته‌های مقاومت در حمایت از جبهه مقاومت در گیلانغرب

نه استقلال و نه خیبر، اعتراض به گل وارد نیست!

دستگیری سارق مشاعات در شهریار

نفرات برتر پانزدهمین جشنواره تئاتر استانی بسیج کهگیلویه و بویراحمد معرفی شدند

وعدۀ صادق 1 و 2 پیشران سیاست خارجه بود

فرود گلایدر وسط بازی در استادیوم فوتبال (تصاویر)

800 تن کود دی‌آمونیوم فسفات در کردستان آماده توزیع است

سام واژیر در شیرجه روی تخته 3 متر صاحب مدال برنز شد – رسانه7 | اخبار ورزشی

امام جمعه سنندج: نتیجه تجاوز رژیم صهیونیستی رسوایی و شکست بود

کسب دومین مدال کاروان دانش‌آموزی ایران در بحرین – رسانه7 | اخبار ورزشی

توانمندسازی افسران پیشرفت

نرخ خودکشی در کردستان پایین‌تر از متوسط کشوری است

کسب دومین مدال کاروان دانش‌آموزی ایران در بحرین

توزیع 800 تن کود دی‌آمونیوم فسفات در کردستان

برگزاری یادواره شهدای ورزشکار استان کردستان به مناسبت هفته تربیت بدنی و ورزش

سرمایه گذاری 500میلیارد تومانی شرکت کشت و صنعت روژین تاک

آموزش های تخصصی برای پرستاران بخش سوختگی بیمارستان کوثر سنندج

دستگاه بادی باکس بیمارستان توحید سنندج؛ ارتقای دقت تشخیص بیماری ریوی

تحویل 36 دستگاه وانت نیسان به دهیاران استان کردستان

هیئت صلح مسجد حاج احمد بیگ سنندج افتتاح شد

وقوع یک فقره قتل خانوادگی در سقز

واژگونی خودرو سمند 3 فوتی بر جای گذاشت

اولویت مسئولان باید خدمت به مردم و ایجاد رضایتمندی اقشار باشد

36 مدال حاصل تلاش ورزشکاران دختر سبک کیک بوکسینگ شهر بلبان آباد

فیلمی از بوسترهای موشک‌های شلیک‌شده اسرائیل به‌سمت ایران

ریاست اقلیم کردستان عراق حمله به ایران را محکوم کرد

یادواره شهدای ورزشکار کردستان برگزار می‌شود

فال قهوه یکشنبه 6 آبان 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر

اطلاعیه اقلیم کردستان پس از حمله اسرائیل