عصر کرد

آخرين مطالب

بیم ها و امیدهای معیشتی در دولت آتی؛ تمدید گرانی یا پایان نگرانی؟! / برنامه های اقتصادی کدام کاندیدا با اقبال مردمی مواجه است؟ اقتصادی

بیم ها و امیدهای معیشتی در دولت آتی؛ تمدید گرانی یا پایان نگرانی؟! / برنامه های اقتصادی کدام کاندیدا با اقبال مردمی مواجه است؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد

به گزارش تابناک اقتصادی، شرایط حاکم بر جامعه نشان می دهد مهم‌ترین بخش سوالات در مناظره‌ها و برنامه‌های نامزدهای ریاست جمهوری برای مخاطبان، به حوزه اقتصاد و معیشت مربوط است. اقتصاد، چالشی‌ترین بحثی است که همه مردم با آن درگیر هستند و نامزدهای انتخاباتی هم باید پاسخ های روشنی برای آن داشته باشند.
به گفته کارشناسان وضعیت کنونی ایران حاکی از آن است که اقتصاد نیاز به یک جراحی بزرگ دارد.
وضعیت معیشتی و گرانی های افسار گسیخته که به نظر می رسد از کنترل خارج شده از اصلی ترین مطالبات مردم محسوب می شود. در این میان نامزدها نیز قطعا به رسم همیشه برنامه های اقتصادی را حداقل فعلا در اولویت قرار داده و درمورد آن سخن خواهند گفت. البته باید به این نکته توجه داشت که فاصله شعار انتخاباتی تا عمل بسیار زیاد است. چه بسیار مسئولانی که در این سال ها با شعارهای امیدوار کننده به میدان آمدند اما در عمل چیری نصیب مردم نشد و در نهایت به نارضایتی بیشتر از وضعیت اقتصادی دامن زده است.
دغدغه های مهم اقتصادی نگاهی به تحلیل ها و اظهارات اقتصادی استادان، کارشناسان، فعالان بخش و حتی اظهار نظرهای مسئولین نشان می دهد که در مجموع برخی موارد مانند رشد اقتصادی پایین با نوسان بالا، تورم‌های مزمن، کاهش‌های شدید و پیاپی ارزش پول ملی و افول قدرت خرید مردم، کمیت و کیفیت پایین اشتغال و اشتغالزایی، ناترازی عرضه و تقاضای انرژی ونزدیک شدن آن به بحران، بی‌ثباتی اقتصاد کلان، پایین بودن نرخ پس انداز، تشکیل سرمایه و طبعا سرمایه‌گذاری و مستهلک شدن سرمایه‌های فیزیکی و زیرساخت‌ها،فقدان نقش شایسته تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، فضای مجازی و اکنون چالش های مرتبط با نقش هوش مصنوعی در مسیر توسعه، روند افزایشی خروج سرمایه انسانی و مادی از کشور، ‌فرصت‌های نابرابر رقابت برای عاملان اقتصادی، مواجهه فعالان اقتصادی با فقدان شفافیت، بهره‌وری پایین نیروی کار و سرمایه و مسیر ضعیف ارتقای تکنولوژی در کشور، افزایش نابرابری در ثروت، بحران در برخی از شاخص‌های زیست محیطی، درخطر بودن منابع آبی، سطح بالای آلودگی هوا منتج به تهدید سلامتی شهروندان و نیز دغدغه های بخش خصوصی از مشکلات جدی حوزه اقتصاد در شرایط فعلی بوده، یا این که به صورت غیرمستقیم، اما جدی، در این حوزه اثرگذارند.
در حال حاضر و تاکنون نامزدهای پاستور برنامه اقتصادی شفافی ارایه نداده و در مورد تیم اقتصادی خود اظهارنظری نکرده اند. اینکه چه کسی موفق شود تیم اقتصادی قوی تری را به همکاری دعوت کند و چه برنامه ای ارایه دهد، به طور قطع یک برد برای آن نامزد خواهد بود.
اظهارات جسته و گریخته برخی نامزدها در مورد اقتصاد محمدباقر قالیباف یکی از کاندیداهای تایید شده گفته است: امروز باید یک مدیریت دقیق منطبق بر هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی فعال باشد. ما باید اقتصاد را بزرگ کنیم و بعد از آن قادر به حل مشکلات خواهیم بود. شعار ما دولت خدمت و پیشرفت است.
رییس مجلس شورای اسلامی فعلی می گوید: در اداره دولت تلاش می‌کنم شوکی وارد نکنم، مبنا کارآمدی است و اگر ضرورت پیدا کرد ، تغییراتی خواهیم داشت در غیر این صورت به همین منوال کار را ادامه خواهیم داد.
سید امیرقاضی زاده هاشمی دیگر نامزد تایید شده نیز گفت:ما تورم مزمن داریم باید ببینیم ریشه‌اش چیست که این گرانی کمرشکن که هر روز سفره مردم را کوچکتر می‌کند.باید کاری کنیم که اقتصاد کم کم ملی شود و اقتصاد به نفع مردم شکل بگیرد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه ثروت دولت باید ثروت ملی شود، تاکید کرد: مردم باید سهامداران دارایی‌های دولت باشند.
به گفته وی اگر نظام اداری جراحی نشود و اقتصاد کشور به سمت اصلاح حرکت نکند، این ساختار سفت و سلب نمی‌گذارد که تورم مزمن 60 ساله و 70 ساله از بین برود، این را هم باید اصلاح کنیم تا آن مسئله تورم درست شود.
به گفته وی ، نظام پولی و بانکی، بانک مرکزی، کسر بودجه، ساختار نامتوازن بودجه، که باعث می‌شود، مرتب دولت‌ها دست در جیب مردم کنند و هزینه‌های خودشان را از جیب مردم پرداخت و به مردم تحمیل تورم کنند.
مسعود پزشکیان هم یکی دیگر از کاندیداهای تایید شده شورای نگهبان در سخنانی اظهار داشت: کاری که ما باید در دولت انجام دهیم این است که دولت و مجریان را چابک‌تر کنیم تا ما را به اهداف مان برساند. در جهت رسیدن به این اهداف باید سه اصل مسئولیت پذیری، ادامه مسیر و پاسخ گویی مورد توجه قرار گیرد و هیچ دولت و حاکمیتی بدون رعایت این اصول نمی‌تواند به اهداف خود برسد.
وی گفت:علت آن که نتوانستیم خیلی از برنامه‌ها از جمله برنامه ششم توسعه را به هدف برسانیم این است که افرادی که در سیستم حضور داشتند، اصلا از برنامه خبر نداشتند، هدف و سیاست را پیگیری نمی‌کردند و مهارت و علم اجرای این کار را نداشتند.
ما از عدالت صحبت می‌کنیم، اما هیچ گاه سهم مناطق محروم را از نظر نیروی انسانی، منابع، فضا، تجهیزات و امکانات به شکل صحیح پرداخت نمی‌کنیم.
پزشکیان افزود: با شعار نمی‌توان به رشد هشت درصدی دست پیدا کرد، زمانی که توانستیم با مردم آشتی کنیم، اعتماد سرمایه دار و سرمایه گذار را جلب کنیم و به کارشناس و تولید کننده احترام بگذاریم، دستیابی به اهداف نیز امکان پذیر است.
وی تاکید کرد:باید مسئولان بر سر سفره‌ای بنشینند که مردم نشسته اند اگر این کار را انجام دهیم مردم می‌توانند به ما اعتماد کنند، اما اگر این کار را نکنیم ضریب‌ها صرفا عدد‌هایی است که نوشته شده است و محقق نمی‌شود و در نهایت نیز تقصیر را نمی‌پذیریم و به گردن آمریکا می‌اندازیم. تقصیر‌ها برای ما است و اگر اتفاقی در این جامعه رخ می‌دهد مقصر ما هستیم که در قبال تصمیمات گرفته شده پاسخگو نیستیم.
در روزهای آینده نامزدها احتمالا به صورت شفاف تری نسبت به قبل، در خصوص برنامه های اقتصادی خود سخن خواهند گفت تا مردم با تامل بهتر، به انتخاب کاندیدای مورد نظر خود اقدام کنند. اینکه کدام نامزد موفق می شود برنامه های اقتصادی عملگرایانه و واقعی ارایه دهد و سعی جدی ر رفع دغدغه های اقتصادی و معیشتی مردم داشته باشد او را نه یک قدم، که چندیم قدم به پاستور نزدیک تر خواهد کرد. هر چند تاکنون برنامه ملموس اجرایی و خاص از سوی کاندیداها ارایه نشده و اقبال عمومی را نیز در پی نداشته است. باید منتظر روزهای بعد بود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/842518/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متحد نبودن امت اسلامی عامل گسترش دامنه جنایات رژیم جعلی صهیونی

بهره برداری از طرح بهسازی بافت روستای وصی سنندج

چشم‌ انتظاری برای یاسمین در سی‌ امین یادواره شهدای دودانگه ساری

کیفیت پایین نان سنگک در سنندج

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در استان

کردستان باید حق خود را از توسعه دریافت کند

ساماندهی فاضلاب‌ روستاهای بالادست سدهای استان

حفاری غیرمجاز در گورستان تاریخی زاگرس سنندج

پیکر پاک پدر شهید خادمی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران در کیاسر ساری تشییع شد

برگزاری دوره بازآموزی اخلاق پزشکی

40 درصد جمعیت کردستان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

غار کرفتو در آستانه جهانی شدن

کاهش 30 درصدی خرید گندم به دلیل خشکسالی

نشست رئیس اپراتور تلفن همراه کیش و مدیر مخابرات استان هرمزگان

بیش از 220 درخواست در میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل بررسی شد

جلسه شورای اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با حضور مسئولان ستاد مرکز برگزار شد

دیدار رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و مسئولان بنیاد شهید با خانواده «شهیدان ساداتی و هاشمی تبار»

برگزاری دومین نوبت کنکور در کردستان

بازدید مدیر کل بنیاد مازندران از گلزار شهدای روستای پنجک مرزن آباد چالوس

تأکید معاون رئیس‌جمهور بر احیای 70 هزار واحد تولیدی و توسعه روستاها

تداوم وزش بادهای جنوب شرقی و ناپایداری‌های محلی در هرمزگان

ضرورت حفظ امنیت روانی مردم در جنگ شناختی

بی سرانجامی طرح جامع مطالعات منطقه آزاد تجاری مریوان

حرکت به سوی استانداردهای نوین گردشگری در پلاژهای کیش

بازدید مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش از اداره تأمین اجتماعی

دومین جلسه پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده شهید سلیمانی در روستای جلیکان بخش چمستان نور

روحانیون همبستگی را در جامعه تقویت کنند.

نارضایتی مردم از بی کیفیتی نان سنگک

آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از سد چراغ و یس سقز به شهر بانه

نقش‌آفرینی تشکل‌های ایثارگری در جنگ نرم و انسجام ملی مورد تأکید قرار گرفت

غار کرفتو، در آستانه جهانی شدن

تداوم گرما و ناپایداری‌های جوی در هرمزگان

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «سردار شهید حسین سلامی»

سیاهه جنایت‌های آمریکا علیه ایران

ضرورت مرمت پل های تاریخی

روایت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران از مظلومیت خانواده‌های شهدای حمله رژیم صهیونیستی

برداشت 46 هزار تن گیلاس، آلبالو و زردآلو

خدمات نوین بهزیستی در جزیره کیش

همایش سفیران سلامت در سنندج

بیش از هفت هزار مددجوی بهزیستی در انتظار مسکن

پایگاه خبری خلاقیت گزارش می دهد/ تحول دیجیتال در صنعت بیمه با اپلیکیشن دی دار

اقتصاد سرآمد آنلاین گزارش می دهد/ حفاظت حرفه‌ای از دارایی‌ها؛ بیمه آتش‌سوزی دی، انتخابی مطمئن برای فردا

نقش ولی فقیه در کشور تعیین کننده است

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است