عصر کرد

آخرين مطالب

هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج اجتماعی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - تجمع اعضای تعاونی‌های مسکن مقابل استانداری کردستان یکی از داستان های پرتکرار و سریالی است.
موضوع یکی از این تجمع‌ها بحث زمین‌های هفت آسیاب سنندج است که بعد از گذشت 30 سال اعضا همچنان در گیرو دار مشکلات احقاق حق خود هستند و به عنوان یک معضل اساسی مطرح شده و روز به روز کلاف آن پیچیده تر می شود.
سال‌ 72 محدوده‌ای از زمین‌های کوه آبیدر سنندج به تعدادی از کارمندان منابع طبیعی و افراد دیگر واگذار و مبالغی از آنها گرفته می‌شود، غافل از آنکه این اراضی در محدوده کوه آبیدر و منابع طبیعی است، حال این تعداد از افراد سند رسمی داشته و خواهان احقاق حق 30 ساله خود هستند، در این شرایط نیز نه دولت و نه فعالان محیط زیستی اجازه واگذاری این اراضی را به این افراد نمی‌دهند.
ادعای مالکان زمین ها
نماینده اعضای مالکان زمین‌های هفت آسیاب سنندج در این باره می گوید: زمین‌های هفت آسیاب در سال 72 از طرف وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به نیروهای خود واگذار و آنها نیز به افراد دیگر می‌فروشند، اما زمین‌ها تا کنون نه تحویل داده شده و نه تغییر کاربری شده است.
وی افزود: از طرفی استاندار کردستان قول داد که تا پایان سال 1402 تکلیف زمین‌ها مشخص و احقاق حق شود اما تاکنون اتفاقی در این باره رخ نداده است.
وی ادامه می دهد: زمین‌ها 24 هکتار است و در زمان تحویل خارج از محدوده بوده اما اکنون ورودی شهرک وحدت سنندج است و حدود 8 هکتار از این زمین‌ها در محدوده کمربندی آبیدر بوده که در سال‌های گذشته تغییر کاربری شده است.
این مدعی مالکیت اراضی زمین‌های هفت آسیاب سنندج می افزاید: در سفر ریاست جمهوری به استان کردستان مصوب شد که 5.7 هکتار زمین بابت 24 هکتار زمین معاوضه شود، کمتر از یک چهارم زمین‌های فعلی، در یک محدوده بسیار دور که با موقعیت زمین فعلی ما بسیار متفاوت است که با مخالفت افراد مواجه شد.
مخالفت فعالان محیط زیستی
در مقابل اما یکی از فعالان محیط‌زیست سنندج با اعلام مخالفت از واگذاری این زمین‌ها برای ساخت و ساز مسکونی اظهار می دارد: زمان مدیرکل وقت جهاد کشاورزی در سال‌های 70، زمین‌هایی در قالب طرح طوبی که برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات کشاورزی به دوستان ، پیمانکاران و نیروهای خود واگذار می‌کنند و اکنون بسیاری از این افراد این زمین‌ها را به افراد دیگر فروخته‌اند.
این فعال زیست محیطی با اشاره به مخالفت مردم برای ساخت و ساز در این اراضی می افزاید: اگرچه این افراد نیز حق دارند و باید به حق چندین ساله خود برسند، اما باید این زمین‌های محدوده هفت آسیاب با زمین های دیگر کاربری مسکونی معاوضه شود، آبیدر سنندج ثبت ملی شده و بسیار از گونه‌های جانوری و گیاهی ثبت جهانی شده و ساخت و ساز دراین محدوده اصلاً قابل قبول نیست و این ظرفیت بکر و سرمایه کردستان نابود خواهد شد.
باطل شدن اسناد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز ضمن اشاره به کلاف سردرگم اراضی هفت آسیاب سنندج، اظهار می دارد: در سال 72 اراضی هفت آسیاب در دل آبیدر سنندج با دستور وقت جهاد سازندگی به اعضای تعاونی مسکن اداره کل منابع طبیعی واگذار و کلیه اعضا سند دفترچه‌دار 500 و 1000 متری در دست دارند.
بهزاد شریفی‌پور با بیان اینکه 30 درصد اراضی به کارکنان منابع طبیعی و 70 درصد کارکنان جهاد سازندگی تعلق داشت، افزود: سال 76 زمین ها از طرف منابع طبیعی به اعضای تعاونی جهاد و کارکنان منابع طبیعی واگذاری شد اما سال 88 به دلیل خارج شدن این اراضی در محدوده خارج از شهر با طرح تفضیلی شهر، از اختیارات منابع طبیعی خارج می‌شود، همچنین سال 88 طبق دادگاه شعبه‌ای در مشهد توسط موقوفه معتمد وزیری اسناد منابع طبیعی به نام این اعضا را باطل می‌کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان می افزاید: کنشگران زیست‌محیطی، سازمان‌های مردم نهاد و NGOها مخالف واگذاری اراضی هفت آسیاب به این اعضا هستند، اواخر سال گذشته با چندین جلسه مختلف و سفر نهاد ریاست جمهوری طبق مصوبه شورای بیت‌المال مصوب می‌شود تا آخرسال 1402 دستگاه‌های اجرایی و جهاد کشاورزی زیر نظر دستگاه‌های نظارتی، این مشکل تعیین تکلیف و اراضی معاوضه شود.
وی با بیان اینکه این اراضی به دست چند نفر خرید و فروش شده اند ادامه می دهد: با جلسات مختلف زیر نظر معاونت عمرانی استانداری مقرر شد 5.7 دهم هکتار اراضی منابع طبیعی در قالب آپارتمان‌سازی با اراضی هفت آسیاب معاوضه شود اما تعدادی از اعضا مخالف و توافق نمی‌کنند.
شریفی‌پور در پاسخ به این سؤال که بألاخره این مشکل چه زمانی برطرف می‌شود؟ اذعان داشت: جز اختصاص این میزان اراضی در نظر گرفته شده که مسئولان استانی متعهد و موافق اجرای آن هستند، هیچ حکم دیگری قابل اجرا نیست تا شورای انجمن بیت‌المال در این راستا تصمیم جدی نگیرد.
زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز سال گذشته با وعده اینکه مشکل اراضی هفت آسیاب تا پایان سال1402 برطرف خواهد شد، اذعان کرد: هزار و 200 خانواده درگیر این اراضی‌ هستند و از سال 1372 چشم انتظار واگذاری آن هستند و این مشکل را به گونه‌ای که به آبیدر هم صدمه‌ای وارد نشود، حل خواهیم کرد.

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/827558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراژدی تلخ و عجیب شاهنامه فردوسی

شکست تلخ سرمربی سابق تراکتور در ترکیه

بانوی پینگ‌پنگ‌ باز کشورمان برای سومین بار المپیکی شد

ممبینی: فوتبال ایران جزو 10 کشور برتر دنیاست

چه کشتی‌گیرانی در بوداپست مقابل حسن یزدانی هستند؟

تقابل تکنولوژی برنابئو با سنت کاتالان‌ها در نوکمپ!

حضور مرد 6 مداله کشتی جهان در اردوی تیم غلامرضا محمدی

داوران حاضر در کلاس آموزشی مجوز VAR می‌گیرند

تیم بسکتبال دالاس به فینال کنفرانس غرب رسید

سیتی یا آرسنال چطور جام می‌گیرند

آخرین بازی سردار آزمون با پیراهن رم در ورزشگاه المپیک

مهدی طارمی همه جوایز 3 هفته آخر را بُرد!

مدال برنز پاپی در پارادوومیدانی جهان پس گرفته شد

پرسپولیس به بشار رسن پیشنهاد داد

واکنش سخنگوی سپاه به ادعای مهاجرت پزشکان ایران

ادعای مهاجرت پزشکان برای هجمه رسانه‌ای علیه نظام اسلامی است

سخنگوی سپاه: ادعای مهاجرت پزشکان، دستاویز دشمن برای عملیات روانی علیه نظام است

واکنش سخنگوی سپاه به مهاجرت پزشکان ایرانی

بز وحشی در منطقه حفاظت شده قروه بر اثر خوردن پلاستیک تلف شد

استقبال اهل‌سنت از خادمان و پرچم امام رضا(ع)+فیلم

طنین آواها و نواهای رضوی در سنندج

13 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در کردستان راه اندازی شد

کیهان: خدا قبله را از بیت المقدس به کعبه منتقل کرد تا ما مثل یهودی‌ها نباشیم

بدون برجام

مخالفت دوباره کیهان با تعطیلی شنبه

ورود اقتصاد دانش‌بنیان به حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی

جانباز 70 درصد کرمانشاهی آسمانی شد

چرا نباید به سگ‌های ولگرد غذا بدهیم؟

ماجرای توقیف یک رنجرور 15 میلیاردی در چالوس

این خانه‌ ها مشمول مالیات می‌ شوند

راه‌اندازی 13 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در کردستان

اینفوگرافی/ 8 ویژگی محیط‌های کاری مثبت و پویا

اما و اگرهای نمایشگاه کتاب که نباید مقهور اعداد و ارقامش بود!

پاس گل تماشایی طارمی در آخرین بازی لیگ پرتغال از زاویه پشت دروازه

شافعی: خدابنده‌لو از قوطی بیرون بیا!

ستارگان فوتسال بانوان ایران و رویای حضور در جام‌جهانی

تاریخ‌سازی گواردیولا یا معجزه‌ای برای آرسنال!؟

تست مثبت شجاع برای ادامه فصل

ستاره لیورپول در اروپا می‌ماند

برخى از جذاب‌ترین خوشحالى‌هاى یورگن کلوپ در لیورپول

پوست خربزه زیر پای سیلوستری؛ استخوانی در گلوی UWW

مامه تیام در آستانه آزادی از تیم ترکیه‌ای

خدا می داند داور چطور این صحنه را به نفع استقلال گرفت | 10سال است پرسپولیس با نابرابری‌ها می‌جنگد

سکوت در مسئله غزه شعله های آتش را به بلاد اسلامی خواهد کشاند

پرچم متبرک حرم امام رضا (ع) بر بالین بیماران بیمارستان کنگاور

لزوم تسهیل‌گری برای ایفای نقش مردم در اقتصاد

تعطیلی شنبه با کدام پیوست فرهنگی یا اقتصادی توجیه شده است؟

تحقق شعار سال با رشد تولیدات محصولات دانش بنیان

فاز جدید جنگ تعرفه‌ای

بهره برداری از بهسازی فرودگاه کرمانشاه در نیمه نخست سال