عصر کرد

آخرين مطالب

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید! علمي

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.
به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.
اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.
آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.
کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.
در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.
از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.
در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.
پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.
در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.
افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.
هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.
خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.
هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.
با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.
هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.
وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/825556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عنوان پرقدرت‌‌ترین گل فصل به دیابی رسید

سفر مخفیانه به میلان؛ طارمی در ایتالیا دیده شد!

ستایش کاپیتان اینتر از طارمی؛ مهاجم بزرگی‌ است

پست پیج AFC از زمین فوتبال خوشگل تو کردستان ایران

اوسمار - پرسپولیس در مرحله فینال!

قوانین جدید نقل و انتقالات

«مسرور بارزانی» در سرکنسولگری ایران در اربیل حضور یافت

جلوگیری از تعطیلی 2 هزار واحد تولیدی در کشور

سفر آیت الله رئیسی به مازندران برای جامعه ایثارگری منشا خیر و برکت بود

عزاداری کردستانی‌ها در سوگ رئیس جمهور شهید

تسلط این دختربچه را در شعرخوانی ببینید

تغییرات در کمیته داوران آغاز شد

قایدی مقابل قهرمان احتمالی لیگ امارات

تمرین پرسپولیس در غیاب ستاره خارجی

ویدئوی جالب از رقص یورگن کلوپ در مهمانی خداحاظی‌اش در لیورپول

واکنش خواهرخوانده‌های سپاهان به ضایعه تلخ در ایران

10 گل آرتم دووبیک در لالیگا؛ مهمان ناخوانده جدول گلزنان

برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در دانشگاه کردستان

سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران

تعطیلی مراکز تعویض پلاک و اخذ آزمون مهارت رانندگی در کردستان

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای 17 استان

جهان دار مکافات است

ستاره دانمارکی از میلان جدا می‌شود

واکنش رونالدو به دعوت شدن به تیم ملی

توخل بالاخره جمع کرد و از بایرن رفت!

برگردون تماشایی محمد کودوس به منچسترسیتی از زاویه‌ای متفاوت

به بهانه خداحافظی تونی کروس؛ کاشته تماشایی یکی از بهترین هافبک‌های تاریخ فوتبال

لیگ ملت‌ها، تورنمنت محبوب لیبروی ایران

صحنه شکار پهپاد آمریکایی «ام کیو9 » بر فراز آسمان البیضاء+فیلم

شهید ابراهیم رئیسی در مکتب خدمت به مردم بی‌نظیر بود

پیش بینی رگبار پراکنده باران در نیمه شرفی و شمالی کرمانشاه

محکومیت واحد صنفی در کرمانشاه برای تقلب 2000 کیلوگرمی بادام زمینی

کاپیتان بارسا دو ساله تمدید کرد!‏

شایعه جدایی آلگری تاثیری روی بازیکنان یووه نداشت

مرگ و زندگی‌ترین بازی تاریخ والیبال ایران

3 گزینه رئال برای جانشینی کروس!

مسی، پیکه و روبیالس؛ مظنون به اختلاس مالی در دوران کرونا

دومین پیروزی ایران در مسابقات هاکی سالنی قهرمانی آسیا

میلیتو: مهاجمان کمی هستند که چارچوب را مانند طارمی می‌شناسند

قهرمانی سیتی زیر سایه خداحافظی کلوپ!

هوادار با تمام قوا برای جبران و حتی انتقام!

رونمایی از توپ فصل آینده بوندس‌لیگا

کردستان در حسرت چهارمین سفر استانی رئیس جمهور

دانشگاهیان کردستانی به سوگ نشستند

شاعرانه/ که می‌بوی مشک آید از جویبار

واکنش رشفورد به خط خوردن از تیم ملی

ستاره سپاهان با ماسک محافظ در باغ فردوس

ستاره بایرن هنوز دشمن آرسنال است!

ادای احترام فولادی‌ها به شهدای خدمت

آئین یادبود شهدای خدمت در رباط‌کریم و پرند