عصر کرد

آخرين مطالب

هوش مصنوعی ردگیری عصبی در حیوانات را متحول کرد علمي

هوش مصنوعی ردگیری عصبی در حیوانات را متحول کرد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - محققان یک شیوه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ردگیری عصب‌ها (نورون‌ها) در حیوانات در حال حرکت و تغییر شکل دهنده ابداع کرده‌اند که یک پیشرفته مهم در تحقیقات علوم عصبی به شمار می‌رود.

به گزارش «نوروساینس‌نیوز»، پیشرفت های اخیر امکان تصویربرداری از نورون ها در داخل بدن حیوانات در حال حرکت را فراهم کرده است. اما برای رمزگشایی کردن از فعالیت مدار، این نورون ها تصویربرداری شده باید بطور محاسباتی شناسایی و ردگیری شوند.
این کار بطور خاصی زمانی دشوار و چالشی می شود که خود مغز حرکت می کند و در داخل بدن منعطف یک ارگانیسم مانند کرم تغییر شکل می‌دهد. جامعه علمی تا الان فاقد ابزارهای لازم برای پرداختن به این مشکل بوده است.
اکنون یک گروه از دانشمندان از دانشگاه پلی‌تکنیک فدرال در لوزان سوئیس (EPFL) و دانشگاه هاروارد یک متد پیشروانه هوش مصنوعی برای ردگیری نورون‌ها در داخل حیوانات در حال حرکت و تغییر شکل دهنده، ابداع کرده اند. این مطالعه که اکنون در نشریه «روش‌های طبیعت» انتشاریافته، با هدایت «سهند جمال رهی» در دانشکده علوم پایه دانشگاه پلی‌تکنیک لوزان انجام شده است.
این متد جدید بر اساس یک شبکه عصبی هم‌پیچشی (CNN) استوار است که نوعی از هوش مصنوعی است که برای شناسایی و فهم الگوها در تصاویر آموزش داده شده است.
این کار دربرگیرنده فرایندی موسوم به هم‌پیچش (convolution) است که به اجزای کوچک تصویر مانند لبه‌ها، رنگ ها یا نگاره‌ها (shapes)‌ توجه می‌کند و سپس همه آن اطلاعات را ترکیب می‌کند تا آن را درک کند و اشیاء یا الگوها را شناسایی کند.
مشکل این است که برای شناسایی و دنبال کردن نورون‌ها در جریان نمایشی از مغز یک حیوان، تصاویر بسیاری باید با دست برچسب زده بشوند زیرا حیوان در زمان های مختلف به علت تغییرشکل‌های بدن بسیار متفاوت به نظر می رسد.
با توجه به تنوع تصاویر حیوان، ساختن تعداد کافی از حاشیه‌نویسی‌ها (annotations) بطور دستی برای آموزش دادن به یک شبکه عصبی هم‌پیچشی می‌تواند کار رعب‌آوری باشد.
محققان برای پرداختن به این مشکل یک CNN ارتقا یافته با ویژگی «تقویت هدفمند» ابداع کردند. این تکنیک نوآورانه بطور اتوماتیک حاشیه‌نویسی‌های قابل اعتماد را ترکیب می‌کند و نتیجه این است که این CNN بطور موثر تغییر شکل های داخلی مغز را یاد می‌گیرد و سپس از آنها برای ایجاد حاشیه‌نویسی‌هایی برای حالت‌های جدید استفاده می کند و با این کار نیاز به حاشیه‌نویسی دستی چک کردن مضاعف به میزان زیادی کاهش می‌یابد.
محققان این روش جدید را بر روی یک نوع کرم موسوم به Caenorhabditis آزمایش کردند. این کرم 302 نورون دارد و یک ارگانیسم مدل پرطرفدار در علوم عصبی (نوروساینس) است.
به گفته محققان، این پیشرفت تازه این ظرفیت را دارد تا تحقیقات در زمینه تصویربرداری مغز را شتاب بخشیده و فهم دانشمندان از مدارها و رفتارهای عصبی را تعمیق کند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/762384/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غزل زیبای سعدی

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

بازگشت سیدحسین حسینی به تمرین استقلال

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

7 بازیکن جوانی که زودتر از حد انتظار به باشگاه‌های بزرگ پیوستند

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی

خلیج فارس گهواره تمدن و هویت ایران

نمایش «این آدم‌های غریب» راهی جشنواره صحنه‌ای فتح خرمشهر شد

محرومیت علیرضا بیرانوند از آخرین بازی فصل

دعوت برادران دینی به عبادت و ذکر خدا از صفات مسلمان واقعی است

ساعات کاری ادارات کرمانشاه در تا پایان شهریورماه تغییر کرد

هواشناسی کرمانشاه: احتمال وزش باد شدید و رگبار بهاری در هفته آینده

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

رقابت حساس سنگین وزن‌ها در اصفهان؛ زارع و معصومی یک گام تا فینال

گل اول تیم ملی فوتسال بانوان ایران به هنگ‌کنگ و خوشحالی پس از گل

گل‌ به‌ خودی نسترن مقیمی؛ گل اول برای هنگ کنگ

شاید این آخرین بازی گندوز در پرسپولیس بود!

اشلوت: غیرممکن است دیگر روی آرنولد حساب کنم

حمید درخشان: شکل بازی پرسپولیس خوب نیست

کمپانی: فردا به‌ خاطر مولر برنده می‌شویم

روند تغییر و پیشرفت لباس باشگاه بارسلونا از گذشته تاکنون

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

فریاد کارتال از کتک‌کاری علیه پرسپولیس به ترکیه رسید

:::آفتاب نو::: نظر کارشناسان داوری درباره گل اورونوف در بازی پرسپولیس

خبر خوش برای طرفداران پایتخت 7 / امشب منتظر باشید

پشت صحنه پایتخت را امشب در تلویزیون ببینید

تمام انگلیسی؛ تقابل منچستریونایتد و تاتنهام در صحنۀ بزرگ اروپایی

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تیم پزشکی پرسپولیس گل سه‌امتیازی زد!

مدال برنز رقابت‌های بین‌المللی جام تختی بر گردن کشتی‌گیر کرمانشاهی

حسابرسی سیستمی تاثیر به سزایی در تحقق شعار سال دارد

حرکت به سوی اقتصاد بدون نفت با تکیه بر مالیات‌ستانی شفاف

جدیدترین قیمت آپارتمان در منطقه 10 تهران از بریانک تا هفت چنار + جدول

اقتصاد 90 درصد مردم افغانستان با مشکل مواجه شده است

سیره حضرت علی بن موسی الرضا (ع) یک الگو برای مسئولان است

افزایش نارضایتی از محیط کسب‌وکار در پایان 1403 + نمودار

برگزاری نشست استانداران هم‌مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق

روزگار از من گرفت

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی