عصر کرد

آخرين مطالب

بازار کار؛ دغدغه اصلی دانشجویان اجتماعی

بازار کار؛ دغدغه اصلی دانشجویان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا/کردستان ماەها، روزها، ساعت‌ها و ثانیەها درس خواندند، شب‌بیداری کشیدند، استرس و اضطراب را بەجان خریدند، بارها و بارها خستە شدند اما امیدوار و بدون وقفە تلاش کردند تا با قبولی و کسب رتبە برتر در کنکور در آینده‌ای نه چندان دور در کسوت استاد، معلم، پزشک، مهندس و ... در بطن و متن جامعه حضور پیدا کنند.
1٦ آذر روزی است مزین بە نام دانشجو، قشری از جامعە کە اگر بە جایگاە آن‌ها در طول تاریخ معاصر نگاهی بیندازیم، خواهیم دید کە هموارە نقش اول را در تحولات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور ایفا کردەاند.
در اکثر جوامع و یا دست‌کم در جوامع ایرانی هرکجا در صدد دگردیسی‌های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی بودەایم، ابتدا بە ساکن، این دانشجویان بودەاند که سنگ بنای تحول اجتماع را بنا نهاده‌اند.
این روز بە یاد سە دانشجوی شهیدی کە در هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ 16 آذر 1332 (حدود چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد همان سال) در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، بە عنوان روز دانشجو نامگذاری شدە است.
هرسالە 1٦ آذر فرصت مناسبی است تا پای دردل‌ها و دغدغەهای دانشجویانی بنشینیم، افرادی کە در آینده بە نوبه خود درس‌آموز نسل‌های بعدی جامعه خواهند بود.
دوران دانشگاە بە ویژە دوران کارشناسی، دورانی است کە بە قول یکی از استادهایم «دوران طلایی زندگی هر فردی است که با چشم بر هم زدنی بە پایان می‌رسد و یاد و خاطره‌ی آن دوران همیشه در ذهنمان ردپایی ماندگار از خود به‌جا خواهد گذاشت؛ اما، سوال این است که دانشجویان در دانشگاەها چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟
برای تهیه گزارشی بە مناسبت روز دانشجو راهی دانشگاە کردستان می‌شوم، دستە دستە دانشجویان در حال رفت و آمد در محوطە دانشگاە هستند، برای یافتن سوژه‌ مناسب خود با کنجکاوی به دانشجویان نگاه می‌کنم.
در کنار زمین فوتبال دانشگاە در جوار خوابگاە دانشجویی پسران، روی نیمکت جلو خوابگاە گروهی از دانشجویان در حال گفت‌وگو هستند، بە آن‌ها نزدیک می‌شوم، یکی از پسرها کە دانشجوی دانشگاە فنی حرفەای است و برای دیدن دوستان خود بە دانشگاە کردستان آمدە سرحرف را باز می‌کند و از دغدغەهای دوران تحصیل خود می‌گوید.
رامیار دانشجوی دانشگاە فنی حرفەای در گفت‌وگو با ایسنا از دغدغەهای دانشجویان فنی حرفەای می‌گوید: با این تفکر کە همیشە گفتە می‌شود دورە پشت میز نشینی دیگر بە سر رسیدە؛ رشتە‌ فنی‌حرفەای را در دوران مدرسە و دانشگاە انتخاب کردم، با این امید کە با حرفەای آشنا خواهم شد کە می‌توان در آیندە وارد بازار کار شد.
وی عنوان کرد: دیدگاهم نسبت بە دانشگاە فنی حرفەای نسبت بە دانشگاەهای رشتە نظری این بود کە در دانشگاە فنی حرفەای بیشتر از اینکە کتابی تدریس شود، حرفە و شغلی بە ما آموزش دادە خواهد شد.
این دانشجو ادامە داد: متاسفانە برخلاف باور اکثر دانشجویان فنی‌حرفەای، این دانشگاە همچون دانشگاەهای نظری تاکید بیشتر بر تدریس کتاب‌ها است و عملا شغل و یا حرفەای کە مدنظر ما است، آموزش دادە نمی‌شود.
رامیار ادامە داد: اغلب کلاس‌هایی هم کە بە عنوان عملی در نظر گرفتە شدە با ارائە درس از سوی دانشجویان برگزار می‌شود و عملا کارگاهی متناسب با این رشتە کە بە دانشجویان عملا حرفە و شغلی را آموزش دهد، وجود ندارد.
او می‌گوید: چهار سال از عمر یک انسان زمان کمی نیست، اگر می‌دانستیم قرار است در محیط دانشگاە هم بە ما حرفەای آموزش دادە نشود، بەجای دانشگاە و استرس و اضطراب کنکور؛ در کلاس‌های آزاد فنی حرفەای شرکت و نتیجە بهتری می‌گرفتیم.
دوست دیگرشان وارد صحبت می‌شود و می‌گوید: واقعیت این است کە دیگر انگیزەای برای آیندە دانشجویان وجود ندارد و اگرچە ناامید از آیندە تحصیلی خود هستیم اما تحصیل ما در واقع راە فرار از انتخاب بدتر بودە است.
سعید می‌گوید: برخلاف دخترها، اغلب پسرها تحصیل در دانشگاە را راهی برای فرار از امر سربازی می‌دانند و اغلب با این هدف وارد دانشگاە می‌شود.
محدثە دانشجوی دانشگاە کردستان از دغدغەهایش می‌گوید: هر دانشجویی از زمانی کە تصمیم می‌گیرد تمام وقت خود را برای قبولی در کنکور صرف کند بە یک چیز فکر می‌کند؛ آیندەای بهتر با شغلی در خور شان.
وی عنوان کرد: همە دانشجویانی کە می‌بینید با امید آیندە بهتر به درس و دانشگاە تن دادەاند نە برای خوش‌گذرانی و گذر عمر!
این دانشجو می‌گوید: با ورود بە دانشگاە و دیدن دانشجویان فارغ‌التحصیل کە بە شدت بە دنبال کار هستند، ناامیدی بە دانشجویان هجوم می‌آورد، در مورد آیندە مردد و با استرس و ناامیدی دم خور می‌شود.
محدثە خطاب بە مسئولان اظهار کرد: بیکاری در جامعە بە ویژە در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیداد می‌کند و قشر دانشجو را با ناامیدی شدیدی مواجە کردە است، لذا امیدواریم مسئولان نسبت بە اشتغال جوانان بە ویژە دانشجویان چارە اندیشی کنند و یا دانشجویان را راهنمایی کنند تا از علم و بهرە خود در جهات دیگری بهرە ببرند.
مهدی نیز دانشجوی دانشگاە کردستان است و می‌گوید: اینکە بازار اغلب رشتەهای دانشگاهی اشباع شدە و دیگر تحصیل در این رشتە راە بە آیندەای بهتر نخواهد برد شکی نیست، لذا قشر جوان جامعە بە ناچار با امید یافتن راهی بە آیندە بهتر وارد دانشگاە می‌شود.
وی اظهار کرد: در این زمان بهتر آن است کە دانشگاەها بە جای ترویج مدرک‌گرایی و اما بی ثمر بە سمت مهارت آموزی حرکت کند تا جوانان پس از فارغ‌التحصیلی از این مهارت در ایجاد شغل در آیندە بهرە بگیرد.
لازم بە ذکر است؛ تضمین کمابیش آینده شغلی دانشجویان و بازنگری در گزینش افراد و در پیش گرفتن سیاست شایسته‌سالاری می‌تواند در افزایش انگیزه دانشجویان اثر بسزایی داشته باشد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/762019/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

انریکه: به پاریس آمده‌ام تا تاریخ‌سازی کنم!

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

سیمئونه: باید به سطح اینتر و پی‌اس‌جی برسیم!

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم

10 سیو برتر سری آ در ماه آوریل 2025

کارتال شاگردانش را به دو گروه تقسیم کرد

قهرمانی نکونام در مسابقات آزاد تفنگ

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو

بیانیه مس رفسنجان در پی اظهارات مالک باشگاه نساجی

معمای بزرگ داوری در هفته بیست و نهم لیگ برتر

حضور بیرق رضوی در کردستان بیانگر ارادت مردم به امام رضا(ع) است

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در مسیر احیای اقتصاد اسلامی است

پیش‌بینی یک اقتصاددان از آینده اقتصاد با توافق و بی توافق/ افقه: آمریکا هم به توافق با ایران نیاز دارد

هفته آینده وزیر جدید اقتصاد به مجلس معرفی خواهد شد

معماری مالی نوین، پیش‌نیاز بازآفرینی در اقتصاد حمل‌ونقل هوایی است

اقتصاد کشور نیازمند جذب مشارکت‌های مردمی و دوری از زیاده‌خواهی‌ها

اعلام زمان معرفی وزیر جدید اقتصاد به مجلس

ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان و ترکمنستان

راه برون‌ رفت از «اقتصاد شرطی» تکیه بر توان داخلی است

پیش‌بینی یک اقتصاددان از آینده اقتصاد ایران با توافق و بی‌توافق

سرمایه‌گذاران با قناعت مسیر تولید داخلی را هموار کنند

هفته آینده وزیر پشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی می‌شود

زمان معرفی وزیر اقتصاد جدید

حرکت تاریخی امام رضا(ع)از مدینه تا مرو زیربنای گسترش تشیع در ایران بود

مردم کرمانشاه که همیشه پشتیبان نظام بوده و شایسته توجه ویژه هستند

غزل زیبای سعدی

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

بازگشت سیدحسین حسینی به تمرین استقلال

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

7 بازیکن جوانی که زودتر از حد انتظار به باشگاه‌های بزرگ پیوستند

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی

خلیج فارس گهواره تمدن و هویت ایران

نمایش «این آدم‌های غریب» راهی جشنواره صحنه‌ای فتح خرمشهر شد

محرومیت علیرضا بیرانوند از آخرین بازی فصل

دعوت برادران دینی به عبادت و ذکر خدا از صفات مسلمان واقعی است

ساعات کاری ادارات کرمانشاه در تا پایان شهریورماه تغییر کرد

هواشناسی کرمانشاه: احتمال وزش باد شدید و رگبار بهاری در هفته آینده

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

رقابت حساس سنگین وزن‌ها در اصفهان؛ زارع و معصومی یک گام تا فینال

گل اول تیم ملی فوتسال بانوان ایران به هنگ‌کنگ و خوشحالی پس از گل