عصر کرد

آخرين مطالب

شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق ایجاد می‌شود اقتصادی

شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق ایجاد می‌شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد -   علی نوری در برنامه رویداد که بصورت زنده از سیمای مرکز کردستان پخش شد، با اعلام اینکه دستاوردهای اقتصادی در کردستان در بخش‌های مختلفی از جمله تجارت خارجی، معابر کولبری و بازارچه‌ها، صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدن است، اظهار داشت: در حوزه تجارت محور بحث تجارت خارجی خواهد بود چراکه به واسطه وجود مرز بین‌المللی باشماق، در حوزه ترانزیت در کشور رتبه دوم داریم و از طرفی مقصد نهایی کریدور شرق به غرب کشور است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 7 میلیارد دلار مبادلات تجاری از مرز باشماق صورت می‌گیرد، افزود: این میزان شامل حوزه‌های صادرات، واردات و ترانزیت است و اعتقاد داریم این میزان مبادلات تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش است.
وی به ساماندهی مرز باشماق به عنوان یکی از اولویت‌های اقتصادی استان تاکید کرد و گفت: این مهم جز دستاوردهای اقتصادی استان و یکی از مهم‌ترین مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری نیز هست.
نوری با بیان اینکه بیشترین مشکل مرز باشماق تملک اراضی مرز بود، خاطرنشان کرد: با رایزنی‌ها 181 میلیارد تومان اعتبار جذب و در اختیار صاحبان املاک قرار داده شد و یکی از مهم‌ترین مشکلات مرز با آزادی 25 هکتار از اراضی آن تسهیل شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: ایجاد گمرک در پسکرانه به منظور روان‌سازی خدمات گمرکی، ایجاد سه لاین تخصصی در بخش‌های مسافری، ترانزیت صادرات و واردات تا پایان سال جاری به صورت کامل اجرا خواهد شد.
نوری ادامه داد: در حوزه بازارچه‌های مرزی و معابر کولبری تصویب نامه هیئت وزیران برای استان کردستان و ادغام معابر کولبری هنگه ژال و گله سوره در بازارچه مرزی سیرانبند مصوب شد.
وی افزود: همچنین بازارچه‌های پیران و دره‌وران در مریوان در بازارچه خانم شیخان و بازارچه مله خورد در سروآباد نیز ادغام شد، گفت: پس از ادغام این معابر در بازارچه‌ها و شکل‌گیری سه بازارچه غیرموقت رسمی در سروآباد، بانه و مریوان اقدامات بازارچه در واردات کالا و ایفای نقش مرزنشینان در توسعه بازارچه مرزی را ضعیف‌تر می‌کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه بازگشایی بازارچه‌ها مطالبه عمومی مردم و مرزنشینان است، گفت: رئیس جمهور در دور اول سفر به صراحت به بازگشایی بازارچه سیف سقز تاکید داشتند و در نهایت بسته پیشنهادی برای این بازارچه تهیه شد.
نوری با بیان اینکه شیوه‌نامه‌ای مبنی بر ایجاد اشتغال پایدار در بازارچه‌های مرزی تهیه شد، گفت: در این شیوه‌نامه یک چشم‌انداز 10 ساله برای جدار مرز تهیه شده که تراز اشتغال و کارگر در شهرستان‌های مرزی منفی باشد و پدیده‌ای به نام کولبری نداشته باشیم. 
وی به دیگر دستاوردهای حوزه اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: در حوزه صنعت مهم‌ترین بخش در رابطه با تولید و رونق تولید است که چند ماهی است در طرحی به نام دوشنبه‌های تولید با حضور در شهرستان‌ها واحدهای راکد یا نیمه راکد شناسایی و مشکلات از نزدیک احصا و مصوبات مقرر می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه با حمایت بخش بانکی استان در سه ماهه اخیر 100 واحد راکد و نیمه راکد استان به چرخه تولید بازگشتند، گفت: جشن احیای این واحدها با حضور رئیس ‌جمهور برگزار می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالانه یک صد هزار نفر از اقلیم کردستان عراق برای خدمات درمانی عازم دیگر کشورها می‌شوند، خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه استان ما کمترین فاصله را با اقلیم کردستان دارد و می‌تواند بیشترین خدمات را کمترین هزینه ارائه دهد اما در جذب این تعداد توریسم درمان سهم ناچیزی داریم.
نوری اذعان کرد: این ظرفیت‌ها در استان به خوبی ظرفیت شناسایی و آسیب‌شناسی شده که یکی از آنها در حوزه زیرساخت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه به منظور ایجاد زیرساخت‌ها لاین پروازی سنندج سلیمانیه در ماه جاری آغاز می‌شود، افزود: موضوع دوم ایجاد بستر لازم در مرز برای جذب گردشگر حوزه درمان است که اقداماتی نیز در این حوزه صورت گرفته است.
نوری به بحث ایجاد اشتغال در استان نیز پرداخت و اظهار داشت: در سال 1401 تعهد اشتغال استان 33 هزار و 513 شغل بود که 44 هزار و 321 شغل و معادل 132 درصد تعهد محقق شد.
وی با عنوان اینکه این آمار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحت سنجی شده و 80 درصد صحت ایجاد شغل احراز شده است، گفت: در سال 1402 نیز تعهد اشتغال 21 هزار و 599 شغل است که تاکنون 14 هزار و 53 حدود 65 درصد محقق شده است.
نوری با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی نسبت به ایجاد اشتغال اقدامات زیادی در سطح شهرستان‌های استان انجام شده است، گفت: هدف و شعار ما توسعه متوازن و عدالت محور در شهرستان‌هاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به موضوع پرداخت تسهیلات نیز گریزی زد و گفت: سه نوع تسهیلات تکلیفی ایجاد اشتغال اعم از خانگی تبصره 16 و تبصره 18 وجود دارد.
وی میزان جذب تسهیلات تبصره 16 از مجموع یک هزار و 312 میلیارد تومان را 802 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در این زمینه جزو 15 استان برتر کشور بودیم که این تسهیلات برای حدود 8 هزار و 544 نفر شغل ایجاد کرد.
نوری با اشاره به اینکه در تسهیلات تبصره 18 نیز 971 میلیارد تومان سهم داشتیم، گفت: از این میزان هزار و 166 میلیارد تومان جذب شد ضمن اینکه در خصوص تسهیلات تبصره 18 در مهر ماه امسال سهم نقدی تخصیص داده شد اما در بانک مرکزی در قالب اوراق به ما داده خواهد داد اما برنامه‌ریزی‌ها در این خصوص انجام گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یکی از مهم‌ترین مصوبه در دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان را پرداخت 7 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات اعلام کرد و گفت: این میزان به 6 هزار و 500 استان تقلیل یافت اما به دلیل محدودیت‌های بانک مرکزی، هزار و 200 میلیارد جذب شد و 650 میلیارد تومان از آن در بخش کشاورزی و 472 میلیارد تومان در بخش صنعت هزینه شده است.
نوری با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مصوبات بسیار مهم دور اول سفر الزام رئیس‌جمهور به وزارت کار مبنی بر به کار گرفتن هلدینگ‌های ذیل این وزارت بود، گفت: در حال حاضر 9 تفاهم‌نامه بسیار مهم در سفر پیش رو رئیس جمهور آماده امضا است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مصوبات ایجاد پتروشیمی بعثت در حدفاصل دیواندره و بیجار بود که 750 میلیون یورو معادل 35 هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی به این پروژه بوده است.
نوری در پایان به بخشی از مصوبات دور دوم سفر رئیس ‌جمهور به کردستان اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصادی مجوزی برای ایجاد شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق در خاک عراق برای اولین بار در کشور صادر می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: همچنین ایجاد شهرک خورشیدی در 140 هکتار از زمین‌های شهرستان قروه، اختصاص یک صد میلیارد تومان از سهم وصول حقوق دولتی معادن برای استان، صدور مجوز واردات ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای راهداری و شهرداری از کشور عراق، تخصیص 50 میلیارد تومان برای ایجاد بازارچه سیف سقز، تکلیف وزارت خارجه مبنی بر رایزنی با دولت مرکزی عراق برای رسمی کردن مرز سیرانبند بانه و حضور هلدینگ‌های بزرگ برای سرمایه گذاری در استان و وصول الباقی اعتبارات دور اول سفر از جمله مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه کردستان استان بسیار پرظرفیتی در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری است، گفت: در تمامی ملاقات با طرف عراقی از سرمایه‌گذاری در استان استقبال کردند و این نوید را می‌دهیم به زودی شاهد حضور سرمایه‌گذاران مختلف از کشورهای عراق، ارمنستان، روسیه، چین آلمان، عراق در استان باشیم.
  

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/750935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز سوم نمایشگاه کتاب؛ حضور پرشور کودکان و پرواز هدهد سفید

پاداش هنگفت اینتر به طارمی در صورت قهرمانی

کروس: باید از تماشای بازی بارسا لذت برد

محمد صلاح؛ فرزند مصر، افسانه‌ای از شن‌های صحرا

تعریف مربی سابق از مولر: بازیکنی «غیرقابل جایگزین»

به مناسبت تولد دنیس برکمپ

سردار آزمون پس از قهرمانی: لیاقت این جام را داشتیم

چهار تمرین برای آخرین بازی فصل پرسپولیس

فراخوان جواد خیابانی برای نجات تاریخ ورزش ایران!

بازگشت به گزینه‌های آشنا پس از مذاکره بی‌نتیجه استقلالی‌ها با ماتزاری

دروازه‌بان پرسپولیس بازی آخر را از دست داد

بیرانوند بهترین دروازه‌بان لیگ برتر فوتبال شد

یکه‌تازی نمایش «کالیگولا» روی صحنه

اعلام آمار مخاطب و فروش سالن‌های دولتی تئاتر

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال: گل پرسپولیس صحیح بود

پاسخ رسمی کمیته داوران به صحنه مشکوک پرسپولیس

تایید گل اورونوف توسط کمیته داوران/ بازیکن استقلال باید اخراج می‌شد؟

لحظاتی فراتر از فوتبال! / فیلمی از صحنه‌های ارزشمند دور برگشت نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

هم‌افزایی رسانه‌ها برای حل مسائل کردستان ضروری است

لزوم همفکری رسانه‌ها برای ضریب دادن به ظرفیت‌های کردستان

برنامه‌های سالگرد شهدای خدمت با همکاری ادارات در کردستان برگزار می‌شود

کنگره ملی 5536 شهید کردستان؛ ضرورت حضور پررنگ مردم

ساختار کنگره شهدای کردستان تثبیت شد/ آغاز اجرای برنامه‌ها از خرداد ماه

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

گزینه ای از سه نرخی شدن بنزین روی میز نیست

تصمیم آخر بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی اعلام شد/ نرخ سود بانکی کاهش پیدا می کند؟

آمریکا هم به توافق با ایران نیاز دارد

نقش حیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب در اقتصاد و تولید انرژی کشور

رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

سامانه‌ای برای جستجوی پیشرفته کتاب

گاف بزرگ فدراسیون دوومیدانی؛ مسیر آب رفت همه رکورد زدند!

قضاوت داوران زن ایرانی در مقدماتی جام ملت‌ها

الخلیفی همه را در پاریس سوپرایز کرد

تمرین مشترک مدودف و آلکاراس در رم

گزارش فدراسیون جهانی از حسین رضازاده

ابهام بزرگ در پرسپولیس؛ دو نفر نمی‌خواهند قرارداد عالیشاه تمدید شود!

تاکتیک بلندگویی فرهاد مجیدی در امارات سوژه شد

تصمیم معنادار کارتال؛ او مدافع گاریدو را نمی‌خواهد

مریدی: با آقا یحیی به جایگاه واقعی برمی‌گردیم

پیشکسوت چوگان: آمریکا را در خاک خودش شکست می‌دهیم

رقص ارسطو و سالار معمولی در پشت صحنه پایتخت 7 + فیلم

پشت صحنه‌ خنده‌دار پایتخت 7 / این صحنه‌ها را در سریال ندیدید!+ فیلم

پشت صحنه مبارزه بهتاش با خرس در پایتخت 7

جواد عزتی و تماشای فوتبال میان اشرار خطرناک زندان! | صحنه نفس‌گیر قتل را ببینید

پیش بینی تولید 1.3 میلیون تن گندم در کردستان|سطح زیر کشت در استان به 666 هزار هکتار رسید

مسجد صاحب الزمان کاشان افتتاح و به بهره برداری رسید