عصر کرد

آخرين مطالب

کشف یک گونه جدید از دایناسور که هرگز دندان نداشته است علمي

کشف یک گونه جدید از دایناسور که هرگز دندان نداشته است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دیرینه شناسان دانشگاه استانی فوکویی و موزه دایناسورهای استانی فوکویی گونه دیگری از دایناسور تروپود را به فهرست ماقبل تاریخ اضافه کرده‌اند.

گونه‌های تازه کشف‌شده در عصر آپتیال دوران کرتاسه اولیه، بین 121 تا 113 میلیون سال پیش، در جایی که ژاپن کنونی نامیده می‌شود، زندگی می‌کردند. این گونه که Tyrannomimus fukuiensis نام دارد، متعلق به خانواده دایناسورها Ornithomimosauria «اورنیتومیموس‌ها» است.
اورنیتومیموس‌ها برای اولین بار در کرتاسه اولیه ظاهر شدند و تا دوره کرتاسه پسین ادامه داشتند. آنها دایناسورهای تروپود همه چیزخوار-گیاهخواری بودند که به اندازه شترمرغ بوده و سریع می دویدند. تقریباً همه آنها بدون دندان بودند و ظاهراً آرواره‌های آنها توسط یک منقار شاخ پوشیده شده بود. آنها همچنین پاها و بازوهای بسیار بلندی داشتند.
فسیل‌های آن‌ها از لوراسیا در حال حاضر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی و همچنین آفریقا و احتمالاً استرالیا شناخته شده‌است. دکتر سوکی هاتوری و همکارانش، نویسنده ارشد این مقاله، در مقاله خود نوشتند:« اورنیتومیموس‌ها از دایناسورهایی شبیه شترمرغ تشکیل شده‌است که اکثر آنها اقتباس‌های مختصری در حال دویدن را نشان می‌دهند و اغلب ویژگی‌هایی از گیاه‌خواری را نشان می‌دهند.»
اکتشافات اخیر دانش ما را در مورد تاریخچه تکاملی آنها، از جمله واگرایی به Ornithomimidae و Deinocheiridae در کرتاسه اولیه، بسیار بهبود بخشیده است، اما بخش اولیه تاریخ آنها مبهم مانده است، زیرا بقایای فسیلی آنها در رسوبات آپتین آلبین کمیاب است.

عصر کرد


نوع و نمونه های ارجاع شده Tyrannomimus fukuiensis در معدن دایناسور کیتادانی در سازند کیتادانی در بخش شمالی کاتسویاما، فوکوی، مرکز ژاپن یافت شد. این نمونه‌ها شامل دو قسمت از قفسه مغزی، چندین مهره و قطعات استخوانی است.
در سال‌های اخیر، بسیاری از بقایای اورنیتومیموس‌های جدا شده از سازند آپتین کیتادانی به دست آمده است.» این بقایای جانوران متعددی را نشان می‌دهند که برخی از ویژگی‌های مورفولوژیکی مشترک با آنها را دارند اما در سایر اورنیتومیموس‌ها ناشناخته هستند، که نشان‌دهنده تجمع تک گونه‌ای یک گونه جدید است. در نتیجه توصیف و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی، اورنیتومیموس‌ها کیتادانی به عنوان یک جنس و گونه جدید Tyrannomimus fukuiensis بازیابی شد.
به دلیل شباهت به Tyrannomimus fukuiensis، Aviatyrannis jurassica، گونه‌ای دایناسور که قبلاً یک تیرانوسور اولیه در نظر گرفته می‌شد، ممکن است نشان دهنده اولین اورنیتومیموس‌ها از اواخر ژوراسیک اروپا باشد که به طور قابل توجهی دامنه Ornithomimosauria را گسترش می‌دهد.
محققان همچنین نوشتند:«این یافته یک دودمان 20 میلیون ساله از Ornithomimosauria را پر می‌کند که با حضور قدیمی‌ترین فسیل مانیراپتورا از ژوراسیک میانی دلالت دارد و با این فرضیه که محدوده جغرافیایی زیستی آنها قبل از فروپاشی پانگه در کیمریدجین، گسترده بوده است، در بازه‌ای بین 155 و 149 میلیون سال پیش مطابقت دارد.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/742769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد

دختران در اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به شهدای بندر رجایی

اولویت تامین انرژی صنعت و تولید/ پیشران توسعه و اقتصاد در نوبت اول تامین برق قرار می‌گیرد

چرا ترامپ به توافق با ایران نیازمند است؟

اثر موج جدید تعرفه‌ها؛ اقتصاد آمریکا در مسیر طوفانی؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

افتخارآفرینی کشتی‌گیر کردستانی

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

آزادی بازی سپاهان را از دست داد

آقایی‌پور برای دیدار با استقلال آماده شد

بازی خیرخواهانه تیم ملی پیشکسوتان

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

گتفگو با امیر قلعه نویی در حاشیه دیدار دوستانه