عصر کرد

آخرين مطالب

زنده شدن ارواح نفرین شده در یک موزه/ بازیگران نوپایی که درخشیدند اجتماعی

زنده شدن ارواح نفرین شده در یک موزه/ بازیگران نوپایی که درخشیدند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «انسان/اسب، پنجاه/پنجاه» به کارگردانی مرتضی اسماعیل کاشی از جمله نمایش‌های پرمخاطب تابستان امسال است که روزهای پایانی اجرای خود را در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی سپری می‌کند.
این اثر نمایشی پیش از این با گروهی متفاوت از بازیگران و فرم اجرایی با عنوان «پنجاه/پنجاه» در تماشاخانه هیلاج به صحنه رفته بود.
هاله مشتاقی‌نیا و اسماعیل کاشی نمایشنامه «انسان/اسب، پنجاه/پنجاه» را با نگاهی به نمایشنامه «زیک و زاک» (کله گردها و کله تیزها) نوشته برتولت برشت با ترجمه کمال‌الدین شفیعی به نگارش درآورده اند.
این نمایش حاصل دوره‌های آموزشی کارگاه‌های آموزش بازیگری و تئاتر مرتضی اسماعیل کاشی است که با هدف آموزش آکادمیک بازیگری برگزار می‌شود. در این راستا پس از دوره‌های طولانی مدتِ تمرین، نمایشی به صحنه می‌رود که در نتیجه برای بازیگران جوان، امکان مواجهه با آموزه‌های خود در طول تمرینات، بر صحنه و حین اجرای حرفه‌ای فراهم می‌شود. پیش‌تر نمایش‌های «سه خواهر» و «پنجاه/ پنجاه» به کارگردانی اسماعیل کاشی با چنین رویکردی به صحنه رفته است.
در خلاصه داستان نمایش آمده است: درهای ساختمان موزه‌ای که سال‌ها پیش اردوگاه مرگ بوده به روی زن و مرد بازیگری باز می‌شود. این 2 تنها بازماندگان آن قربانگاه هستند که از آن‌جا فرار کرده بودند. ارواحِ کشته شدگان که بازیگرانی بودند با فعالیت‌های ضدفاشیستی، فراخوانده می‌شوند و در جهانی وهم‌آلود نمایشی که مجبور بودند زیرِ شکنجه بازی کنند تا زنده بمانند، دوباره جان می‌گیرد.

عصر کرد

برتولت برشت این نمایشنامه را در سال 1934 یک سال پس از روی کارآمدن نازی‌ها، با عنوان فرعی‌ «یک افسانه ترسناک» نوشت و در دانمارک روی صحنه برد. البته مشتاقی‌نیا در نمایشنامه «انسان اسب؛ پنجاه/ پنجاه» با قراردادن متن برشت در دلِ متن خود روایتی امروزی از متن ارائه می دهد.
«انسان/اسب، پنجاه/پنجاه» هر چند توسط کارگردانی حرفه‌ای و بازیگران غیرحرفه‌ای در قالب استاد-شاگردی به صحنه رفته است، اما از یکدستی و هماهنگی بالایی در زمینه طراحی، بازی‌ها، نور و موسیقی و میزانسن‌های زیبا برخوردار است. ریتم و ضرباهنگ نمایش به نحوی است که تماشاگر با فضای فرمالیستی اثر که نشانه‌های آشکاری از شیوه مه‌یر هولدی را در خود دارد، ارتباط خوبی برقرار می‌کند.
بازیگران نمایش (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از: علیرضا ‌آریا، محسن ‌ابوالحسن ‌پور، شهاب ‌اشکان، شبنم ‌اسکندری، سوگل ‌اسفندیاری، المیرا ‌بکر، محمدمهدی ‌جهان ‌آرا، افسانه ‌چناقچی، یاسین ‌چهرآذر، فروغ ‌چهره ‌گشا، جواد ‌حسینی، ایمان ‌خاکباز، پریا ‌رستگار، مهدا ‌رضایی، پوریا ‌رفیع ‌بیگی، امیرحسین ‌رئیس ‌دانایی، مبینا زیدی، آیدانا ‌سبزواری، صادق ‌سپهوند، تارا ‌سلیمی، محبوبه ‌سفیدصالحی، هاله ‌سنکا ‌جوان، ساغر ‌شادان، اسد ‌غفاری، محمدرضا ‌فتحی، شایان ‌فخری ‌طاری، علیرضا ‌فرزانیان، نازنین ‌قاضی ‌زاده، امین کشوری، آرمان ‌کنگاوری، عادله ‌گرشاسبی، نسرین ‌معافی، سید ‌محمد ‌موسوی ‌سلیم، امیررضا ‌نیک ‌پی، رایحه ‌وصالی، محمدرضا ‌هاتفی، محمد ‌یادگاری، سعید ‌یعقوبی.
«انسان/اسب، پنجاه/پنجاه» تا 31 شهریور ماه ساعت 20 در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی روی صحنه است.
تیزر نمایش را اینجا ببینید.
کد خبر 5890472

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/742555/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد

دختران در اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به شهدای بندر رجایی

اولویت تامین انرژی صنعت و تولید/ پیشران توسعه و اقتصاد در نوبت اول تامین برق قرار می‌گیرد

چرا ترامپ به توافق با ایران نیازمند است؟

اثر موج جدید تعرفه‌ها؛ اقتصاد آمریکا در مسیر طوفانی؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

افتخارآفرینی کشتی‌گیر کردستانی

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

ز دور باش حوادث دلم

آزادی بازی سپاهان را از دست داد

آقایی‌پور برای دیدار با استقلال آماده شد

بازی خیرخواهانه تیم ملی پیشکسوتان

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

گتفگو با امیر قلعه نویی در حاشیه دیدار دوستانه

فرجی و دستور ویژه کارتال؛ 11 نفره تمام می‌کنیم

گروسیان علیه غول‌کشی دوباره شمس‌آذر

مهندس ذوب‌آهن همچنان رکورد می‌زند(عکس)

چه کسی وزیر پیشنهادی اقتصاد را به مجلس معرفی می‌کند؟

معماری نوین مالی، پیش‌نیاز بازآفرینی در اقتصاد هوانوردی است

ظرفیت‌های مغفول وزارت اقتصاد در توسعه تأمین مالی نوین کسب‌وکارها

تقوا، اقتصاد، جمعیت و سازندگی؛ مسیر تعالی جامعه

یکی از خواسته های کرمانشاهیان از رئیس جمهور رفع عقب افتادگی این استان است

وضع مالی بد فردوسی!

داره فعل مجهول رو درس میده!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

درخشان و جنگنده؛ ستاره رئال خستگی نمی‌شناسد

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!