عصر کرد

آخرين مطالب

کارشناسی صحنه جنجالی کشتی تیلور-یزدانی توسط داور بین‌المللی | اشتباه 100 درصد را داور وسط انجام داد! ورزشی

کارشناسی صحنه جنجالی کشتی تیلور-یزدانی توسط داور بین‌المللی | اشتباه 100 درصد را داور وسط انجام داد!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش همشهری آنلاین فینال وزن 86 کیلوگرم رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان مطابق انتظار با رویارویی دو چهره نامدار برگزار شد. «پادشاه ایرانی» و «جادوگر آمریکایی» با سابقه قهرمانی جهان و المپیک برای ششمین بار برابر یکدیگر قرار گرفتند و در نهایت دیوید تیلور پنجمین پیروزی خود را برابر حسن یزدانی جشن گرفت.
حسن یزدانی با اخطاری که داور مسابقه به دیوید تیلور داد، یک بر صفر پیش افتاد ولی مهمترین و تعیین‌کننده‌ترین صحنه، در فاصله 30 ثانیه مانده به پایان وقت اول رقم خورد؛ جایی که تیلور زیر گرفت و در ادامه یزدانی، کنده حریف را بالا کشید. ابتدا داور وسط، نتیجه را پنج بر یک به سود یزدانی اعلام کرد اما هیات ژوری بعد از بازبینی صحنه، ورق را پنج بر سه به نفع تیلور برگرداند.
در وقت دوم نیز جادوگر آمریکایی که دو دوره قهرمانی جهان و طلای المپیک 2002 توکیو را در کارنامه داشت با کسب چهار امتیاز دیگر، 9 بر سه پیش افتاد و در ثانیه‌های پایانی هم یزدانی را میان بهت کادر فنی و کشتی‌دوستان ایرانی ضربه فنی کرد.
پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران به شدت معترض بود و حسن یزدانی را مجری فن می‌دانست. در این باره با یکی از داوران بین المللی کشتی صحبت کردیم تا نظر او را درباره صحنه جنجالی بپرسیم.
در خصوص اینکه به نظر می‌رسید هیات ژوری چندین بار نظر خود را تغییر داد،گفت: تغییر نتیجه روی اسکوردبورد ممکن است اشتباه نمره‌انداز باشد. هیات ژوری فقط یک بار نظر می‌دهد. مقررات کشتی مکتوب و کاملا مشخص است. یک صحنه در کشتی داریم که جزو حساس‌ترین صحنه‌ها محسوب می‌شود و «فن تو فن» نام دارد؛ مثل همین صحنه. وی افزود:هر دو کشتی‌گیر در دست خود فن داشتند. تیلور زیر گرفته و یزدانی کنده گرفت. از نظر کلی تیلور امتیاز می‌گیرد چون از ابتدا مجری فن بوده و تا لحظه آخر، دست او باز نمی‌شود.
کشتی‌گیر آمریکایی همچنان فن را ادامه داد؛ اینجا صددرصد پوئن اول را به کشتی‌گیری می‌دهند که زیر دو خم گرفته است. اگر مثل همین صحنه فن در داخل تشک اجرا شود، نتیجه چهار بر دو خواهد بود.داور بین المللی کشتی تصریح کرد:یزدانی کنده را بالا آورد و دو امتیاز گرفت و از طرفی چهار امتیاز داد، چون فن از بالا اجرا شد.
دو امتیاز هم گرفت چون وقتی کنده را بالا می‌کشد، حریف روی تشک است؛ یعنی هر دو کشتی‌گیر پایین هستند. اشتباه صددرصد داور وسط، این بود که ابتدا امتیاز را به یزدانی داد. هیچ داور خوب و بادانشی، امتیاز را به یزدانی نمی‌داد، چون چهار امتیاز به صورت مسلم برای تیلور بود.
صدوقی با اشاره به اینکه تنها در یک حالت امکان امتیازگیری بیشتر برای حسن یزدانی وجود داشت، خاطرنشان کرد: تنها در صورتی شرایط فرق می‌کرد که دستِ تیلور باز می‌شد و مجری فن تغییر می‌کرد. فرض کنید من زیر دو خم گرفته‌ام و حریفم کنده را بالا می‌کشد؛ اگر دستم باز شود نتیجه متفاوت خواهد بود. هیات ژوری به همین دلیل صحنه را از زوایای مختلف بررسی کرد تا ببیند دست تیلور باز شده یا نه.وی ادامه داد:اگر دست تیلور باز می‌شد، یعنی فن را رها کرده و مجری فن، حسن یزدانی می‌شد؛ در این صورت پوئن نیز به کشتی‌گیر ایران می‌رسید.
اگر دقت کرده باشید، دیوید تیلور تا آخرین لحظه، زیر دو خم را مال خود نگه داشت، حریف خود را روی پل برد و بعد هم کنده‌اش بالا آمد.
داور بین المللی کشتی به نکته جالب دیگری نیز اشاره کرد و گفت:خوشبختانه این صحنه وسط تشک اتفاق افتاد. اگر این صحنه کنار تشک رخ می‌داد اصلا دو امتیاز را هم به حسن یزدانی نمی‌دادند و نتیجه چهار بر صفر به نفع تیلور می‌شد. زیر دو خم معمولا در حاشیه تشک انجام شده و کشتی به بیرون از تشک انتقال پیدا می‌کند.
صدوقی تاکید کرد:رای داوری صددرصد درست بود. در دو روزی که مسابقات را زیر نظر دارم داوری‌ها بسیار عالی بوده و هیات ژوری بی‌نظیر عمل کرده است. «کامل بوعزیز» از تونس، «ابراهیم چی چی اوغلو» از ترکیه و «آنتونیو سیلوستری» رییس آلمانی کمیته داوران اتحادیه جهانی کشتی واقعا عالی بوده‌اند و مشکل داوری نداشته‌ایم.
وی به عملکرد ضعیف داور وسط کشتی یزدانی و تیلور هم پرداخت و گفت: همان‌طور که گفتم او اشتباه کرد و امتیاز را به یزدانی داد. مربی آمریکا «چلنج» کرد و هیات ژوری هم بعد از بازبینی، رای را به درستی عوض کرد. داور وسط، مسلط نبوده و در سطح این کشتی نبود.داور بین المللی کشتی در خصوص صحنه پایانی و ضربه فنی شدن حسن یزدانی نیز تصریح کرد حسن یزدانی، خودش را به آب و آتش زد تا امتیازات از دست رفته را جبران کند. برای او مهم نبود دیگر چه اتفاقی رخ می‌دهد.
کد خبر 789099 برچسب‌ها ویژه ورزشی حسن یزدانی -کشتی

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/741791/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش دمای هوای استان

کربلا، محور اتحاد

آئین شام غریبان در سنندج

رشد و ارتقاء هئیت بسکتبال؛ نیازمند حمایت مالی مسئولان

الزام ثبت آسیب‌دیدگی بازیکنان در سامانه ایفمارک

پیکان، یک گلزن جوان جذب کرد

درخواست رسمی رئال برای تعویق هفته اول لالیگا

روایت ویری از تراژدی آسیب‌دیدگی رونالدو

همه ستاره‌های آزاد فوتبال در بازار تابستانی 2025

ویدیوی باشگاه پیکان به بهانه جذب مهدی نجفی، هافبک جدید این تیم

حضور یعقوب براجعه در باشگاه پرسپولیس

طراحی خلاقانه‌ چهره دیگو ژوتا با چند صد مکعب روبیک!

فریبا: ساپینتو پول نگرفته بود اما در استقلال ادامه داد

پرسپولیس در کمپ مورد علاقه اسماعیل کارتال

سخنگوی دولت: افزایش اختیارات استانداران از دغدغه‌های رئیس جمهور است

ادعای خاندوزی درباره فروش زمین‌های پادگان‌های سپاه در دولت روحانی برای تامین مالی آزمایش موشک هایپرسونیک

واعظی: دیپلماسی را تعطیل نکنیم اما...

اظهارات عارف؛ از نقاط ضعف در زمینه امنیت سایبری تا گزارش‌ شاخص‌های مصرف کشور در طول جنگ

راه اندازی پویش سنندج سبز

سیدصالحی: به آقای قلعه‌نویی خرده نگیریم او نمی‌تواند پوست‌اندازی کند

ویدیوی زیبا و احساسی باشگاه ولوز برای دیگو ژوتا

مجتبی فریدونی: نقل و انتقالات استقلال خوب پیش می‌رود

روز جهانی والیبال ثبت شد!

انتقال قرضی صحرایی به آلومینیوم قطعی شد

دلیل منتفی شدن حضور فرعباسی در استقلال

وعده مهم برای تکمیل تیم وحید هاشمیان

قرارداد ربیعی و خیبر رسما فسخ شد

تب داغ اخبار نقل و انتقالات ایران!

سفر سخت تیم ملی فوتبال بانوان به اردن برای حضور در جام ملت‌های آسیا

548 تبعه غیرمجاز در کرمانشاه دستگیر و طرد شدند

واکنش موسویان به ندادن جنگنده سوخو-35 و سیستم پدافند اس- 400 توسط روسیه به ایران

واکنش روزنامه‌ها به حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری شب عاشورا

ایران حملات رژیم صهیونیستی به یمن را شدیدا محکوم کرد

ناگفته‌های زندگی شهید طهرانچی از زبان برادرش

تصویری دیده‌نشده از سرداران سپاه و فرماندهان مقاومت فلسطین

امید اول پیاتزا برای صعود به مرحله نهایی

بازگشت نکونام به لیست گزینه‌های سرمربیگری مس رفسنجان

واکنش جالب یامال به تصمیم عجیب نیکو!

ناگلزمان: مصدومیت موسیالا شوک بزرگی است

2 دوچرخه‌سوار در کوه سبلان گم شدند

دوئل با قهرمانان جهان؛ مصاف ازبکستان با اروگوئه و آرژانتین

معرفی دستیاران حدادی‌فر در ذوب آهن

تماس درویش با مالک نساجی

اولین دوئل استقلال و پرسپولیس در دربی زودهنگام

اعلام زمان دیدارهای تیم ملی در تورنمنت کافا

اقتصاد کلان گزارش می دهد/ بیمه‌نامه خودرو شرکت بیمه دی از پوشش‌های جامع و متنوع تا ارائه خدمات دیجیتال ، امداد خودرویی و پرداخت اقساطی

جعفرزاده: وفاق و آشتی ملی محصول جنگ دوازده روزه است

بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین معامله تاریخ NBA

تیم ملی ایران جام‌جهانی تکواندو را از دست داد

برنامه مسابقات کشتی آزاد و فرنگی جوانان آسیا اعلام شد