عصر کرد

آخرين مطالب

مصرف سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند مقالات

مصرف سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اکثر مردم متوجه نیستند که سیگار کشیدن به اختلالات روانی نیز مربوط می‌شود. مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ارتباط قوی بین این دو وجود دارد.

سیگار اختلالات روان را دو برابر می‌کند و خطر بستری شدن بیمار روانی در آسایشگاه را تا 250 درصد افزایش می‌دهد.
به نقل از ایندیپندنت، فهرست بیماری‌هایی که سیگار عامل آنها است، طولانی و نگران‌کننده است. بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، آمفیزم، برونشیت و چندین نوع سرطان از جمله موارد این فهرست‌اند.
با این حال، اکثر مردم متوجه نیستند که سیگار کشیدن به اختلالات روانی نیز مربوط می‌شود. مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ارتباط قوی بین این دو وجود دارد.
بنا به گزارش نیویورک پست، مصرف سیگار اختلالات روانی را تا دو برابر افزایش می‌دهد. اکنون، محققان دانشگاه آرهوس دانمارک بر این باورند که سیگار عامل بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی است.
دکتر داگ اسپید، متخصص ژنتیک آماری، در این باره گفت: «اعداد خودشان صحبت می‌کنند - سیگار کشیدن باعث بیماری روانی می‌شود، با این وجود که سیگار تنها علت نیست، اما خطر بستری شدن بیمار روانی در آسایشگاه را تا 250 درصد افزایش می‌دهد.»
اسپید و دو همکارش از کانادا، برای انجام این ‌پژوهش، به بانک ژنتیکی (بیوبانک) بریتانیا - یکی از بزرگترین پایگاه داده‌های اطلاعات سلامت انسان در جهان که حاوی داده‌های ژنتیکی بیش از نیم میلیون نفر است - دسترسی پیدا کردند.
محققان برای تقویت تجزیه و تحلیل داده‌ها، زمان شروع سیگار کشیدن را در نظر گرفتند.
اسیپد در این‌باره توضیح می‌دهد: «مصرف سیگار در واقع مدت‌ها قبل از بیماری روانی آغاز می‌شود. داده‌ها نشان می‌دهد افراد معمولا در سن 17 سالگی شروع به سیگار کشیدن کرده‌اند، در حالی که به دلایل اختلال روانی معمولاً تا سن 30 سالگی بستری نشده‌اند.»
اسپید و همکارانش یک رابطه ژنتیکی بین مصرف سیگار و بیماری روانی را کشف کردند. آنها همچنین دریافتند که ژن‌ها در سیگاری شدن افراد نقش دارند.
با توجه به توضیحات اسپیید، ژن‌های در بدن وجود دارند که می‌توانیم از آنها به عنوان «ژن‌های مربوط به مصرف سیگار» یاد کنیم.
اسپید گفت: «در این ‌پژوهش نشان دادیم که به دلیل ژن های مرتبط با سیگار، احتمال دارد خطر شروع سیگار کشیدن باعث افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانی شود.»
اما اکنون با توجه به ‌پژوهش منتشر شده در «آکتا سایکیترا اسکاندیناویا» (Acta Psychiatrica Scandinavica) سیگار کشیدن می‌تواند باعث بیماری روانی شود. اما هنوز این سوال که سیگار چگونه باعث این اتفاق می‌شود، بی‌جواب مانده است.
محققان باید مکانیسم بیولوژیکی را پیدا کنند که نشان دهد سیگار کشیدن باعث ایجاد اختلالات روانی می‌شود.
یک نظریه این است که نیکوتین جذب ناقل عصبی سروتونین در مغز را مهار می‌کند و همانطور که می‌دانیم افراد مبتلا به افسردگی، سروتونین کافی تولید نمی‌کنند.
نیکوتین موجود در سیگار تولید سروتونین در مغز را فعال می‌کند، و تا حدی باعث می‌شود فرد سیگاری بعد از کشیدن سیگار احساس آرامش کند. اما نیکوتین پس از مصرف در یک دوره زمانی، دیگر به تولید سروتونین کمک نمی‌کند، بلکه آن را مهار می‌کند و اضطراب و اختلالات عاطفی را موجب می‌شود.
به گفته اسپید یکی دیگر دلایل این است که سیگار باعث التهاب در مغز می‌شود و در درازمدت می‌تواند به بخش‌هایی از مغز آسیب برساند و منجر به اختلالات روانی مختلف شود. او تاکید کرد: «اما هنوز با اطمینان نمی‌دانیم.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/741551/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

تمجید توتومرکاتو؛ او حالا طارمی دیگری است!

فریادشیران: کمیته انضباطی خودش را به خواب زده

کونته با لوکاکو به‌سمت قهرمانی؛ گل اول ناپولی به جنوا

مهرۀ مار در فوتبال؛ مربی اخراج می‌شود، جادوگر می‌ماند

شکایت جنجالی باشگاه اماراتی از سردار آزمون!

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران - کره شمالی

با دست گرفت و با پا گل‌به‌خودی زد؛ گل اول جنوا به ناپولی

گل‌های بازی بارسلونا 4 - رئال مادرید 3

جنجال داوری ال‌کلاسیکو: شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

طرح فروش سوخت مازاد در سیستان و بلوچستان با رویکردی نوین اجرا می‌شود

مریوان؛ بهشت گردشگری با طبیعت بکر

توسعه زنجیره ارزش تولید گوشت مرغ در کردستان در سال 1404

برنامه قطعی برق کردستان روز دوشنبه 22 اردیبهشت + جدول

تصادف پراید با تیبا در جاده نورآباد ـ کرمانشاه چهار کشته بر جا گذاشت

پیش‌بینی کاهش ارزش دلار جهانی در آینده نزدیک

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

تعیین وضعیت بنزین سه نرخی به صورت رسمی اعلام شد

بیش از 1500 فقره سرقت در شهرستان کرمانشاه کشف شد

آخرین بازی خانگی بعثت کرمانشاه در لیگ یک مقابل پارس جنوبی جم

تمرین مدیریت بحران با مشارکت دستگاه‌های امدادی در کرمانشاه برگزار شد

17 هزار کارت ملی هوشمند در دفاتر پیشخوان کرمانشاه معطل دریافت است

مرز خسروی ظرفیت تردد دو میلیون زائر اربعین را دارد

مرز خسروی ظرفیت تردد 2 میلیون زائر اربعین را دارد

استقرار تیم سیار انتقال خون کرمانشاه در ثلاث باباجانی

رسانه‌ها بازوی توسعه استان کرمانشاه در مسیر امیدآفرینی و شفافیت هستند

نفوذ امواج ناپایدار و احتمال رگبارهای پراکنده بهاری در کرمانشاه

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جنجال داوری ال‌کلاسیکو؛ شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

16 گل در چهار بازی؛ بارسا دفاع رئال را اتوبان کرد!

بارندگی شدید بازی اینتر را قطع کرد!

بردن رئال اشک شزنی را درآورد!

خداحافظ؛ پایان حضور نورافکن در ملوان

سورپرایز حاج‌صفی در آخرین بازی!

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

گریه احساسی نقی معمولی در پشت صحنه سریال پایتخت + فیلم

افشاگری وحشتناک در مورد ستاره بزرگ موسیقی؛ پای تیلور سوئیفت به پرونده اخلاقی هالیوود باز شد

خداخافظی تلخ آلونسو با چهار گل خورده!

سازمان امور مالیاتی جزئیات توقیف اموال مودیان مالیاتی را منتشر کرد