عصر کرد

آخرين مطالب

مطالعه میلیون‌ها زوج، آیا ویژگی‌های مشابه زن و مرد را جذب هم می‌کند یا ویژگی‌های متضاد؟ علمي

مطالعه میلیون‌ها زوج، آیا ویژگی‌های مشابه زن و مرد را جذب هم می‌کند یا ویژگی‌های متضاد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشمندان آمریکایی با کنار هم قرار دادن اطلاعات ده‌ها تحقیق علمی که در بیش از یک قرن گذشته در مورد ویژگی‌های میلیون‌ها زوج انجام شده، به یافته دیگری در مورد جذب افراد به یکدیگر شده‌اند.

یک مطالعه علمی تازه در آمریکا، که بر اساس اطلاعات و داده‌های جمع‌آوری شده از میلیون‌ها زوج آمریکایی و بریتانیایی در 120 سال گذشته انجام شده است، این سؤال را رمزگشایی کرده که آیا افراد با ویژگی‌های متضاد جذب یکدیگر می‌شوند یا افراد با ویژگی‌های مشابه.
این محققان از بین 199 مطالعه‌ای که قبلا انجام شده است 22 ویژگی را برگزیدند و مورد بررسی قرار دادند. نمونه‌ها شامل میلیون‌ها زوج اعم از دارای فرزند، نامزد کرده‌ها، زوج‌های متاهل، یا زوج‌های بودند که صرفا با هم زیر یک سقف زندگی می‌کردند و قدیمی ترین مطالعه هم به سال 1903 باز می‌گردد.
این مطالعه به تازگی در مجله آنلاین معتبر Nature Human Behavior منتشر شده است. این متاآنالیز یا مطالعه فراتحلیلی در حقیقت مقوم مطالعات پراکنده محققانی است که دهه‌ها به چنین چیزی اشاره داشتند و برعکس، این ضرب المثل قدیمی که اضداد جذب یکدیگر می‌شوند را به چالش می‌کشد. البته صرب‌المثل‌های دیگری هم وجود دارد که از قدیم می‌گفتند «کبوتر با کبوتر،‌ باز با باز / کند هم جنس با هم جنس پرواز»
افراد تا چه حد به دنبال فردی با ویژگی‌های فردی مشابه به یکدیگر هستند؟
این بررسی نشان می‌دهد که در بین 82 تا 89 درصد از صفاتی که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته؛ از جمله تمایلات سیاسی، سن اولین رابطه جنسی، و عادات مصرف مواد مخدر، احتمال اینکه هر دو شریک‌ زندگی در آن با هم مشابه باشند بیشتر بود تا اینکه بگوییم متضاد هم باشند.
تنها در 3 درصد از صفات و ویژگی‌ها بود که، افراد تمایل به مشارکت با افرادی داشتند که با آنها متفاوت بودند.
پروفسور مت کلر، نویسنده ارشد و مدیر موسسه ژنتیک رفتاری دانشگاه کلرادو بولدر (IBG) گفت «بسیاری از مدل‌های تعریف شده در علم ژنتیک فرض می‌گیرند که جفت گیری انسان تصادفی است؛ حال آنکه این مطالعه نشان می‌دهد که این مفروض احتمالا اشتباه است.»
او گفت که آنچه به عنوان «جورآمیزی / assortative mating» یا تولیدمثل با جفت متشابه شناخته می شود؛ می توانند یافته های مطالعات ژنتیکی را تغییر دهند.
البته زوج های همجنس‌گرا در این تحقیق لحاظ نشده‌اند. چرا که الگوهای رفتاری آنها ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد. لذا محققان آن‌ها را جداگانه بررسی کرده‌اند.
از شبیه بودن در گرایشات سیاسی تا ویژگی‌های فیزیکی
به هر روی، ویژگی‌هایی مانند نگرش‌های سیاسی و مذهبی، سطح تحصیلات، و ضریب هوشیIQ، حاکی از وجود ضریب همبستگی بالای زوج‌ها دارد. به عنوان مثال، در مقیاسی که در آن عدد صفر به معنای عدم وجود همبستگی و عدد یک به این معنی است که زوج ها کاملا با هم شبیه هستند، همبستگی برای ارزش‌های سیاسی عدد 0.58 را نشان داد.
صفات مربوط به مصرف مخدرها نیز همبستگی بالایی را نشان می‌دهد، به طوری که افراد سیگاری، مصرف کنندگان الکل، و افرادی که عادات مشابه دارند، به شدت تمایل به شریک شدن با افراد دارای عادات مشابه داشتند.
عواملی مانند قد و وزن، شرایط جسمانی پزشکی و ویژگی‌های شخصیتی همبستگی بسیار پایین‌تری اما همچنان مثبت از خود نشان دادند.

عصر کرد

برون‌گرایی یا درون‌گرایی
برای برخی از صفات، مانند برونگرابودن، اصلاً همبستگی چندانی وجود نداشت. تانیا هورویتز، کاندیدای دکترا در گروه روانشناسی و علوم اعصاب دانشگاه «کلرادو بولدر» و یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: «مردم برای خود نظریه‌هایی دارند که برون‌گراها افراد درون‌گرا را دوست دارند یا اینکه برون‌گراها حتما برون‌گراها را می‌پسندند؛ اما واقعیت این است که این کار شبیه شیر یا خط کردن است و احتمال اینکه برون‌گراها از افراد برون‌گرا خوششان بیاید به همان مقدار است که ممکن است از درون‌گراها خوششان بیاید.»
نکته قابل توجه این است که محققان هیچ شواهد قانع‌کننده‌ای مبنی بر اینکه افراد جذب ویژگی‌های متضاد یکدیگر شوند پیدا نکردند. البته در نمونه‌های مطالعه شده در بانک اطلاعات پزشکی بریتانیا موسوم به «یو.کی. بیوبانک»، تعداد انگشت شماری از صفات بودند که به نظر می‌رسید یک همبستگی منفی، هرچند اندک، در آنها وجود دارد. 
این موارد شامل الگوی زمانی افراد (سحرخیزی یا شب‌زنده داری)، تمایل به نگرانی و مشکل در شنوایی بود. آنها گفتند که باید تحقیقات بیشتری برای بررسی دقیق‌تر این یافته‌ها انجام شود.

عصر کرد

عواقب اصرار مطلق بر هم جنس بودن
مسلما خصیصه‌ای که زوج ها به احتمال زیاد خیلی شبیه به هم هستند، نزدیک بودن سال تولد آن‌ها است. اما حتی ویژگی‌هایی که تا به حال به ندرت مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، مانند تعداد شرکای جنسی یک فرد در گذشته یا اینکه آیا آنها در کودکی با شیر مادر تغذیه شده‌اند، نیز از صریب همبستگی مثبت برخوردار بودند.
این یافته‌ها نشان می‌دهد که حتی در موقعیت‌هایی که احساس می‌کنیم در مورد روابط خود حق انتخاب داریم، ممکن است مکانیسم‌هایی در پشت صحنه اتفاق بیفتد که ما آنچنان هم که باید از آن آگاه نبوده‌ایم.
نویسندگان گفتند که زوج‌ها به دلایل مختلف ویژگی‌های مشترکی دارند. مثلا بعضی‌‌ها که در یک محل یا محیط بزرگ شده‌اند جذب افرادی می‌شوند که در محیط مشابه رشد یافته‌اند.
علت این موضوع هر چه که باشد، عواقب خودش را دارد. به عنوان مثال، هورویتز می‌گوید، اگر افراد کوتاه قد با افراد کوتاه قد و افراد قدبلند با افراد بلند قد تولید مثل کنند، ممکن است در نسل بعدی شاهد افراد بیشتری با قدهای به شدت کوتاه و به شدت بلند باشیم. همین امر در مورد ویژگی های روانپزشکی، پزشکی یا سایر ویژگی‌ها صدق می‌کند.
این موضوع می‌تواند پیامدهای اجتماعی نیز به همراه داشته باشد. به عنوان نمونه، برخی از مطالعات قبلی نشان داده‌اند که آمریکایی‌ها به احتمال زیاد با افرادی با سوابق تحصیلی مشابه ارتباط برقرار می‌کنند - روندی که به نظر برخی می‌تواند شکاف اجتماعی-اقتصادی را افزایش دهد.
محققان در عین حال هشدار دادند که این ضریب‌های همبستگی‌ مثبت نسبتا از درجه متوسطی برخوردار هستند و در نتیجه نباید در مورد آن اغراق‌آمیز رفتار کرد یا از آن برای پیشبرد یک دستور کار سوء استفاده شود. 
هورویتز خاطرنشان کرد که «تحقیقات در حوزه جورآمیزی، به طرز غم انگیزی توسط جنبش‌های اصلاح نژادی در سراسر جهان پیگیری شده است. این جنبش‌ها ادعا می کردند که انسان‌ها را می‌توان به کمال رساند و مشکلات اجتماعی را با عقیم سازی غیر ارادی، جداسازی، و طرد اجتماعی افراد «ناشایست» برطرف کرد.
نویسندگان اظهار امیدواری کردند که مطالعه آنها جرقه تحقیقات بیشتری را در رشته‌های مختلف از جمله اقتصاد، جامعه شناسی، مردم شناسی و روانشناسی به همراه داشته باشد.
او گفت: «مردم می‌توانند از این داده‌ها برای انجام تحلیل‌های خود استفاده کنند و درباره اینکه چگونه و چرا افراد وارد رابطه می‌شوند، بیشتر بیاموزند».

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/737877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد

دختران در اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به شهدای بندر رجایی