عصر کرد

آخرين مطالب

دانشمندان عطر باستانی متعلق به عصر فراعنه در 3500 سال پیش را احیا کردند علمي

دانشمندان عطر باستانی متعلق به عصر فراعنه در 3500 سال پیش را احیا کردند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - محققان می‌گویند بوی باستانی تازه احیا شده می‌تواند به آشکار شدن زندگی زنی که در کنار فراعنه دفن شده است، کمک کند.

دانشمندان با شناسایی موادی که در مومیایی کردن مصریان باستان استفاده می‌شد توانستند رایحه‌ای متعلق به 3 هزار و 500 سال پیش را احیا کنند.
این عطر، که «رایحه زندگی ابدی» نام گرفته است، در روزگاران قدیم مصر با استفاده از موم زنبور عسل، روغن‌های گیاهی و صمغ درختان متعلق به سرزمین‌های دور ساخته می‌شده است.
بوی بازسازی‌شده از داخل یک کوزه در تابوت زنی مومیایی‌شده برمی‌خاسته که تخمین زده می‌شود در حدود سال 1500 قبل از میلاد زندگی درگذشته باشد. تابوت باستانی حدود یک قرن پیش در سال 1900 در دره پادشاهان مصر کشف شده بود.
باربارا هوبر، محقق دکترای انسان‌شناسی در مؤسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده ارشد این مطالعه، در این باره می‌گوید: «موادی که در فرآیند مومیایی‌سازی این مومیایی‌های باستانی یافت شده‌اند، یکی از پیچیده‌ترین و متنوع‌ترین موادی هستند که از این دوره به دست آمده است و دقت و پیچیدگی روشی را نشان می‌دهند که مومیایی‌ها با آن ساخته می‌شدند.»
وی اضافه کرد: «وجود چنین مجموعه گسترده‌ای از مواد عجیب و غریب مانند صمغ درخت پسته در درون کوزه نشان می‌دهد که از مواد بسیار کمیاب و گران‌قیمت برای مومیایی کردن او استفاده شده است. این امر به موقعیت استثنایی این زن در جامعه آن زمان اشاره دارد.» 
اطلاعات کمی در مورد زندگی و مرگ «سنتانی» وجود دارد. تحقیقات قبلی نشان داده است که او در حدود سال 1450 قبل از میلاد زندگی می‌کرده و پرستار و دایه فرعون آمنهوتپ دوم ( پسر و وارث توتموس سوم) بوده است. این زن از آمنهوتپ دوم مراقبت می‌کرده و در کودکی نیز به او شیر می‌داده است.
طبق تواریخ به دست آمده، «سنتانی» ملقب به «زیور پادشاه» بوده و یکی از اعضای رده‌بالای دربار فرعون به حساب می‌آمده است. پس از مرگ او، اندام‌های حیاتی‌اش مومیایی شدند و در چهار کوزه با درب‌هایی به شکل سر انسان قرار گرفتند.
مصری‌ها در طول فرآیند مومیایی کردن اندام‌هایی مانند ریه‌ها، کبد، معده و روده‌ها را با دقت برمی‌داشتند تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری کنند و به این ترتیب بدن بهتر حفظ شود. علت تاکید مصریان باستان بر فرایند مومیایی این بود که آنان به سالم ماندن بدن برای زندگی پس از مرگ اعتقاد داشتند. به باور مصریان، بدن باید به خوبی محافظت می‌شد تا روح فرد بتواند به آن برگردد.
مکان دفن سنتانی در دره پادشاهان نشان از اهمیت بالای او در جامعه آن وقت مصر دارد، چرا که این قبرستان «معمولاً مختص فراعنه و اشراف قدرتمند بوده» و خاکسپاری در این محل نشان‌دهنده «امتیاز فوق‌العاده و احترام بالایی بوده که احتمالاً فرعون برای وی قائل بوده است.»

عصر کرد


کوزه آهکی در جنوب منطقه باستانی دره پادشاهان در مصر به دست آمده استتصویر: نشریه علمی ساینتفیک ریپورتز
کوزه‌هایی از سنگ آهک که زمانی حاوی ریه‌ها و کبد سنتانی بودند برای سالها در موزه‌ای در شهر هانوفر آلمان نگهداری می‌شدند. مسئولان موزه به هنگام جنگ جهانی دوم آنها را برای در امان ماندن از آسیب به یک معدن نمک منتقل کردند.
هرچند محتویات کوزه‌ها مدت‌هاست که از بین رفته است، با این حال محققان توانستند داخل کوزه‌ها را بتراشند تا بقایای مواد و همچنین سنگ آهک متخلخل کوزه‌ها را بررسی کنند.
دستور العمل‌های دقیق استفاده شده در تهیه روغن‌ها و عطرهای مخصوص در کوزه‌ها از دیرباز مورد بحث بوده است، زیرا متون به دست آمده از مصر باستان دقیقا به نام مواد تشکیل دهنده اشاره نمی‌کنند. با این حال تیم تحقیق با استفاده از تکنیک‌های تحلیلی بسیار پیشرفته سرانجام توانست ترکیب مواد داخل کوزه‌ها را به دست آورد. 
مطابق یافته‌های دانشمندان، این کوزه‌ها حاوی موم زنبور عسل، روغن‌های گیاهی، چربی‌های حیوانی، قیر طبیعی حاصل از فرآورده‌های نفتی و صمغ بودند. ترکیباتی مانند کومارین (که رایحه‌ای شبیه به وانیل دارد و در گیاهان نخود و دارچین یافت می‌شود) و همچنین اسید بنزوئیک (که در صمغ درختان و بوته‌ها وجود دارد) در این کوزه‌ها پیدا شده است.
پژوهشگران همچنین توانستند صمغ‌های معطر درختان کاج اروپایی و درختان خاصی از گونه پسته (از خانواده بادام هندی) که در هند و آسیای جنوب شرقی یافت می‌شوند شناسایی کنند.

عصر کرد


دیوارنگاره‌ها در معبد توت‌عنخ‌آمون در دره پادشاهانعکس: آسوشیتد پرس
دکتر هوبر در این باره می‌گوید: «وجود برخی مواد نشان می‌دهد که مصری‌ها راه‌ها و شبکه‌های تجاری گسترده‌ای ایجاد کرده بودند. وجود صمغ درخت کاج اروپایی که از شمال دریای مدیترانه و اروپای مرکزی منشأ می‌گیرد و یا صمغ درختانی که تنها در جنگل‌های استوایی جنوب شرقی آسیا پیدا می‌شوند، به دامنه وسیع راه‌های تجاری مصر در اواسط هزاره دوم قبل از میلاد اشاره دارد.»
پس از شناسایی مواد تشکیل‌دهنده، تیم تحقیقاتی با یک عطرساز فرانسوی و یک موزه‌شناس متخصص برای بازسازی رایحه واقعی مومیایی‌سازی کار کردند. پژوهشگران می‌گویند این فرآیند پیچیده ماه‌ها و چندین بار تکرار شد تا اینکه عطری دقیق به لحاظ تاریخی بدست آید.
دکتر هوبر در این باره می‌گوید: «اولین باری که با این عطر روبرو شدم، تجربه‌ای عمیق و تقریبا سورئال از جنس ارتباط ملموس و معطر با دنیای باستان داشتم. مثل این که با سفر در زمان، پژواک ضعیفی از گذشته در دست داشته باشیم.»
دانشمندان می‌گویند بازسازی این رایحه به درک بهتر موقعیت اجتماعی فرد درگذشته و همچنین روش‌های استفاده شده برای حفظ بقایای او کمک می‌کند.
این رایحه احیاشده از ماه اکتبر در موزه موسگارد دانمارک به نمایش گذاشته خواهد شد تا علاقه‌مندان ‌بتوانند بویی را که محققان آن را «عطر ابدیت» نامیده‌اند استنشاق کنند و در هوای بخشی از روزگار باستان «تنفس کنند».
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Scientific Reports» منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/736607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1

شرط عجیب رونالدو برای تمدید: اخراج پیولی!

کونسیسائو: تمدید نه، الان زمان قهرمانی میلان است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

بازیکنان گل‌محمدی، بدون پیراهن به خانه رفتند!

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

تکرار تجربه تلخ برجام، خسارتی بزرگ برای کشور است/ اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنید

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار/ گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به چه عددی می‌رسد!

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

«رژه مسکو» نمایش شکست انزوای روسیه

درخواست شلاق برای دو بازیگر زن سینما توسط یک تهیه‌کننده به جرم اشاعه فحشا

نظر نوبخت درباره سقف افزایش نرخ دلار

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

بیرانوند، شجاع و حالا علی علیپور؛ کافی است!

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

صیادمنش با گل غیبت شد!

امسال یکی از بدترین سال های فوتبالی استقلال بود

علیدوستی، پیشکسوت تیم ملی فوتبال: مطالعه میکنم، مینویسم و از فوتبال گذر کردم

صحبت رییس معاون ورزشی جزیره کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

صحبت های رییس سازمان منطقه آزاد کیش در حاشیه دیدار خیریه تیم ملی پیشکسوتان و منتخب جزیره کیش

ضیایی، مدیر سابق آکادمی استقلال: تا آخر برج 3 با استقلال قرارداد دارم

اخراج مردی که آخرین حذف تراکتور را رقم زد!

انفجار دیرهنگام مهاجم مشهور فوتبال ایران!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی

علم نوری الهی است که انسان را به قنوت و بندگی خدا سوق می‌دهد

دختران در اسلام جایگاه ویژه‌ای دارند

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به شهدای بندر رجایی