عصر کرد

آخرين مطالب

12 تیرماه 67 تا همیشه تاریخ مهر ننگینی بر پیشانی آمریکا خواهد بود بنیاد شهید و امور ایثارگران

  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدیرکل بنیاد استان چهارمحال و بختیاری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره 6 شهید استان در حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانی در خلیج‌فارس گفت: این فاجعه برای همیشه در تاریخ به‌عنوان مهر ننگین بر پیشانی آمریکا خواهد ماند.

به گزارش «ایثار چهارمحال و بختیاری»، 12 تیرماه سالروز حمله ناو آمریکایی در سال 1367 به هواپیمای ایرانی در خلیج‌فارس و پرپر شدن 290 مسافر بی‌گناه است.
مدیرکل بنیاد استان با توجه به این مناسبت گفت: یاد و خاطره 290 مسافر این هواپیما را گرامی می‌داریم.
اسماعیل عسگری چالشتری خاطرنشان کرد: در این حادثه 6 نفر از مسافرین هواپیما به نام‌های، اردشیر خسروی فارسانی، عبده محمد نوروزی چلیچه، اسفندیار شیروانی فیل آبادی، شمس علی عزیزی سورشجانی، احمد عالی پور سورشجانی، سید جواد موسوی خویی از استان چهارمحال و بختیاری بودند که به فیض عظمای شهادت نائل شدند.
عسگری ابراز داشت: این فاجعه نشان از اوج رذالت و پستی آمریکا و عدم توجه به حقوق بشر است که برای همیشه در تاریخ به‌عنوان مهر ننگین بر پیشانی آمریکا خواهد ماند.
شرح فاجعه :
در 12 تیرماه 1367، یک فروند هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، در پرواز معمولی برنامه‌ریزی‌شده 655، از بندرعباس به مقصد دبی در حالی‌که هنوز سقف پرواز موردنظر را به دست نیاورده بود بر فراز آب‌های سرزمینی ایران و در آب‌های اطراف جزیره هنگام، به دلیل شلیک دو موشک از ناو آمریکایی وینسنس سقوط کرد و تمامی 290 نفر مسافر و خدمه آن به شهادت رسیدند. 118 نفر از این مسافران بی‌گناه، زن و کودک بودند.
مروری بر جریانات پیش‌آمده، واقعیت این اقدام وحشیانه آمریکا را آشکار می‌کند:
هواپیمای ایرباس 300 متعلق به هواپیمای جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه بندرعباس به زمین نشست و طبق برنامه پیش‌بینی‌شده، قرار بود این هواپیما با شماره پرواز 655 با دویست و نود سرنشین (156 مرد، 53 زن، 57 کودک 2 تا 12 ساله و 8 کودک زیر دو سال و 42 نفر با ملیت‌های یوگسلاو، پاکستانی، هندی، عرب و 16 خدمه پروازی در ساعت حدود 10 صبح به مقصد دبی پرواز کند.
ساعت 9 صبح، تعدادی از قایق‌های تندروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مشغول گشت‌زنی در جنوب قشم بودند، با تهاجم نیروهای آمریکایی مواجه شدند. رزمندگان دریادل اسلام بلافاصله به مقابله با نیروهای آمریکایی مستقر در ناوها می‌پردازند. در جریان این درگیری، چند فروند چرخ‌بال آمریکایی بر فراز قایق‌های تندرو به پرواز درآمده و به‌سوی آن‌ها شلیک می‌کنند.
دلاورمردان سپاه اسلام، هم‌زمان با مقابله با ناوهای آمریکایی به آتش چرخ‌بال‌ها نیز پاسخ می‌دهند و در این درگیری یک فروند چرخ‌بال آمریکایی مورد هدف قرار گرفته و به قعر آب‌های نیلگون خلیج‌فارس سقوط می‌کند.
در ساعت 10:17 دقیقه، هواپیمای ایرباس 300 به پرواز درآمد. دقایق نخستین پرواز و مراحل اوج‌گیری تا ارتفاع 12 هزارپایی مطابق طرح پرواز انجام شد و خلبان به‌طور پیوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس و مرکز کنترل راه‌های هوایی ایران و امارات تماس داشت.
در خلیج‌فارس، ناو جنگی آمریکایی «وینسنس» که در تاریخ هفتم خرداد از بندر «سان دیه‌گو» وارد خلیج‌فارس شده بود، به قصد یک ماجراجویی هوایی به آب‌های مرزی ایران نزدیک شد.
«ایچنرمارک» قلب این رزم‌ناو به شمار می‌رفت. وظیفه اصلی آن، کشف هدف‌های پرنده، اعم از موشک، هواپیما و پردازش اطلاعات، تعقیب صدها هدف به‌طور هم‌زمان و کنترل آتش آن‌ها بود، هم‌چنین این رزم‌ناو به موشک‌های زمین به هوا با برد 408 کیلومتر نیز مجهز بود.
چند لحظه پیش از ورود هواپیمای ایرباس 300 به منطقه کنترل هوایی امارات، در محلی به نام «مولبیت»، خلبان به مرکز کنترل هوایی کشور اطلاع داد که قصد دارد به 14 هزارپایی صعود کند.
در ساعت 10:22 دقیقه (خلیج‌فارس) ناو وینسنس که خود را به بهترین و نزدیک‌ترین موقعیت رسانده بود، به دستور ناخدا «ویل راجرز»، فرمانده ناو، موشک استاندارد 2 را به سوی پرواز 655 شلیک کرد. ناگهان هواپیما از صفحه رادارهای زمینی محو شد و در طوفانی از دود و آتش در پهنه آب‌های نیلگون خلیج‌فارس فرو رفت.
با عدم اطلاع از سرنوشت هواپیما، برج مراقبت فرودگاه بندرعباس، در تماس با دبی، پیگیر سرنوشت پرواز 655 شده ولی آن‌ها اظهار بی‌اطلاعی کردند. بلافاصله ستاد تأمین استان هرمزگان، وضعیت اضطراری اعلام و فعالیت خود را آغاز کرد.
درهرحال آمریکایی‌ها به صورت جسارت‌آمیزی دلایل این جنایت خود را بیان و تأکید کردند که هدف آمریکا از ساقط کردن هواپیمای ایرباس ایران، وادار کردن جمهوری اسلامی به پذیرش صلح و پایان جنگ تحمیلی بود، چنان‌که رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در این زمینه اظهار کرد: «این فاجعه (سقوط هواپیمای مسافربری ایران از سوی آمریکا) ضرورت دست‌یابی به برقراری صلح را با حداکثر شتاب، دوچندان ساخته است» به عبارتی هدف آمریکا رهاندن گریبان صدام جنایتکار از دستان پرقدرت رزمندگان اسلام بود.
رفتار مزدورانه آمریکا در این میان نیز قابل‌ مطالعه است. از یک‌سو، رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، در اعلامیه‌ای، با اظهار تأسف از این رویداد تلخ، به سرنگون شدن هواپیمای مسافربری ایران اعتراف کرد، ولی اقدام ناو آمریکایی را عمل دفاعی به جا دانست و مدعی شد هواپیمای ایرباس ایرانی در حال کاهش ارتفاع و شیرجه رفتن به سوی ناو آمریکایی بوده است.
از سوی دیگر، به فرمانده ناو وینسنس که موجب سقوط هواپیمای مسافربری ایران شده بود نشان افتخار داد و بر جنایت او مهر تأیید زد. این تناقض آشکار از عوام‌فریبی ریاکارانه دولت آمریکا و نیات شوم سردمداران این کشور خبر می‌داد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/722478/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیکن ناراضی رئال مادرید شاگرد گواردیولا می‌شود

خط و نشان هوادار برای پرسپولیس و هفته آخر

نماینده وزارت ورزش روسیه: مردم ایران عاشق ورزش هستند

بیرانوند دستکش طلا را پوشید

سردار آزمون: امیدوارم امارات به جام جهانی راه پیدا کند

شوماخر آماده‌ درخشش در فرمول یک

مرد کهنه‌کار، مشاور میرشاد در هیئت فوتبال تهران

دوشنبه، اعلام محل جشن قهرمانی تراکتور

گفتگوی سایت فدراسیون جهانی ووشو با ستاره طلایی ساندا ایران

مربی شبیه کی‌روش نزدیک نیمکت استقلال

همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی در کردستان برگزار می‌شود

سازمان آمریکایی: درگیری با ایران ضربه سنگینی به اقتصاد تل‌آویو می‌زند

سازمان آمریکایی: درگیری با ایران تبعات سنگینی برای تل‌آویو دارد

مالیات بر عایدی سرمایه گامی به سوی اقتصاد عدالت محور

بازخوانی وعده‌های انتخاباتی دولت چهاردهم به مردم کرمانشاه

1.6 هکتار از اراضی راکد شهرک‌های صنعتی کردستان آزادسازی شد

برد سخت شاگردان عطایی در آغاز لیگ قهرمانان آسیا

بازگشت قهرمان پارالمپیک به جودو

قاسمپور: استقلال برای حیثیت خود برابر سپاهان بازی می‌کند

واکنش قوی‌ترین وزنه‌بردار جهان به شباهت نامش با حسن یزدانی

تیراندازی و سوءقصد به جان گلر سابق النصر!

پشت صحنه دیده نشده از سریال پایتخت؛ نقی، نیکا و رحمت ... | ببینید

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

یکه‌تازی بانک‌های کرمانشاه در سایه تهدیدهایی که عملی نشد!

خرس عروسکی بامزه و بددهن صاحب سریال می‌شود

برکناری رئیس هیات ورزشی بیماران خاص و پیوند اعضاء کرمانشاه

حسین پاکدل با «امر ملوکانه» به تئاتر برمی‌گردد

راسموس هویلون: می‌خواهم خودم را در بزرگ‌ترین صحنه‌ها نشان دهم؛ سختی‌ها باعث بهتر شدن من خواهد شد

قیمت خودرو کی ام سی در بازار؛ بالا یا پایین؟

خلاصه بازی بنفیکا 1 - اسپورتینگ 1

گل‌زنی مسی برای اینترمیامی مقابل مینه سوتا

فوتبالی‌های پراگ ورزشگاه را به آتش کشیدند!

خلاصه بازی اتلتیکو مادرید 4 - رئال سوسیداد 0

عصبانیت شدید فردین معصومی/ داوران سرنوشت کشتی فینال را عوض کردند/فیلم را برای اتحادیه جهانی بفرستید

کاهش بیکاری در آمریکا

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

آزادسازی 1.6 هکتار از اراضی صنعتی راکد در کردستان

هفته آینده وزیر پیشنهادی اقتصاد معرفی می‌شود

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

تونل افتخار بازیکنان بایرن برای مولر هنگام تعویض

گل اول اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد توسط سورلوث

بریس سورلوث، گل دوم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد

توماس مولر در میان تشویق شدید هواداران بایرن مونیخ بعد از پایان در آلیانز آرنا خداحافظی کرد

خلاصه بازی بایرن مونیخ 2 - مونشن گلادباخ 0

پوکر سورلوث، گل چهارم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد!