عصر کرد

آخرين مطالب

گردش‌ مالی میلیاردی مودیان برون استانی در کردستان و فرار مالیاتی آنها مقالات

گردش‌ مالی میلیاردی مودیان برون استانی در کردستان و فرار مالیاتی آنها
  بزرگنمايي:

عصر کرد - کردستان به واسطه مرزی بودن، ظرفیت فعالیت‌های تجاری و اقتصادی بالایی دارد و همین موضوع باعث شده است افرادی از سایر استان‌های دیگر در کردستان فعالیت‌های تجاری انجام دهند.
ورود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی برای انجام فعالیت‌های تجاری در کردستان امر ارزشمندی است که مسئولان و مردم خواهان آن بوده و از آن حمایت می‌کنند، ولی نکته مهم اینجاست که این افراد هم ملزم به پرداخت مالیات شوند تا از این محل مبالغی دریافت و صرف زیرساخت‌های استان شود، اما براساس اظهارات مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان، حدود 40 درصد فرار مالیاتی استان مربوط به مودیان برون استانی است.
  حال به منظور تشریح بیشتر این مساله و در مجموع وضعیت پرداخت مالیات در استان با «مصطفی فعله‌گری» مدیرکل امور مالیاتی استان گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ذیل می‌آید.
فرار مالیاتی در استان‌های مرزی، همچون کردستان فقط مختص به اقشاری هم، چون پزشکان نیست عده‌ای هم فعالیت تجاری می‌کنند، ولی در مقابل مالیاتشان را پرداخت نمی‌کنند؛ برای شناسایی و دریافت مالیات از این افراد چه اقداماتی انجام داده اید؟
فعله‌گری: با توجه به مرزی بودن استان و انجام مبادلات تجاری در آن، عده‌ای سودجو اقدام به اجاره کارت و حساب‌های بانکی می‌کنند تا بدین گونه مالیات خود را پرداخت نکنند که با کمک نیرو‌های انتظامی و دستگاه‌های امنیتی بسیاری از این افراد شناسایی و بازداشت شدند.
30 تا 40 درصد افرادی که اقدام به فرار مالیاتی در استان کرده اند برون استانی و از مودیان سایر استان‌ها هستند. برای نمونه یک مودی برون استانی داشتیم که سال‌ها بود در کردستان فعالیت تجاری می‌کرد و سال گذشته گردش مالی هشت هزار میلیارد تومانی هم داشت که از او حدود 200 میلیارد تومان مالیات مطالبه کردیم.
بعد از شناسایی این افراد اجازه نمی‌دهیم وقفه‌ای ایجاد شود تا مشمول مرور زمان نشود؛ بنابراین بلافاصله اقلام عمده‌ای که وارد مرز‌های استان می‌شود را دنبال و سپس مالیات آن‌ها را مطالبه می‌کنیم.
در شهر‌های مرزی استان افراد زیادی دارای کارت مرزنشینان هستند، ولی خود به طور مستقیم کالا وارد نمی‌کنند، ولی بخشی از سود و بهره ناشی از فعالیت تجاری که با کارت آن‌ها می‌شود به آن‌ها تعلق می‌گیرد، آیا مالیاتی هم از این افراد دریافت می‌شود؟
فعله‌گری: حجم معاملات با کارت‌های مرزنشینان شعاع 20 کیلومتری که در اصطلاح به آن کارت «پیله وری» گفته می‌شود محدود و اقلام مشخصی هم با این کارت‌ها وارد کشور می‌شود و با توجه به اینکه این کارت‌ها به کارگزاران سپرده شده برای دریافت مالیات، دیگر فرد صاحب کارت ملاک ما نیست بلکه مالیات برای کارگزار تعیین و از او دریافت خواهد شد.
در ارتباط با مالیات بر خانه‌های خالی و خودرو‌های لوکس، تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام داده اید؟
فعله‌گری: واقعیت این است وقتی موضوعی فراسازمانی می‌شود اجرای آن هم سخت‌تر خواهد شد، در ارتباط با مالیات خانه‌های خالی، اداره کل مالیات فقط متولی وصول مالیات است و شناسایی بر عهده ما نیست؛ اداره کل راه و شهرسازی هم براساس شاخص‌های خود آمار و اطلاعات مربوطه را به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کند و سپس پیامک به صاحب ملک ارسال می‌شود با این حال مبلغ مالیات خانه‌های خالی زیاد نیست در حد سالانه 2 تا سه میلیون است.
آماری از تعداد خانه‌های خالی استان در اختیار دارید؟
فعله‌گری: آمار استانی در این رابطه نداریم و به طور کشوری اعلام می‌شود؛ ولی در ارتباط با خودرو‌های لوکس با توجه به پلاک گذاری آن‌ها آمار دقیقی در اختیار داریم و تاکنون افزون بر 60 تا 70 درصد مالیات تعیین شده این خودرو‌ها در استان وصول شده و میزان وصولی هم در حدود چهار میلیارد تومان بوده است.
با افزایش قیمت خودرو‌ها در بازار، بسیاری از خودرو میلیاردی شدند آیا همه آن‌ها مشمول مالیات می‌شوند؟
فعله‌گری: مبنای ارزش گذاری برای مالیات، قیمت خودرو‌ها در بازار نیست بلکه برای خودرو‌های داخلی قیمت کارخانه و برای خودرو‌های خارجی ورودی گمرک مدنظر است؛ ناگفته نماند خودرو‌های لوکس که ارزش آن‌ها بیش از سه میلیارد تومان باشد و ساختمان‌های مسکونی لوکس هم که ارزش آن‌ها 20 میلیارد تومان باشد، مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.
انتظارمی رود مردم هم با ما در شناسایی افرادی که اقدام به فرار مالیاتی می‌کنند همکاری داشته باشند و در این راستا شهروندان می‌توانند به شیوه‌های مختلف از جمله تماس با شماره گویای مرکز ارتباط مردمی 1526 و یا بخش سوت زنی در سامانه امور مالیاتی نمونه‌های فرار مالیاتی مشاهده شده را اعلام کنند و ما در اسرع وقت آن را پیگیری خواهیم کرد.
براساس آمار اعلام شده سال گذشته درآمد‌های مالیاتی استان رشد و جهش خوبی پیدا کرد، در رابطه با دلایل این مهم توضیح دهید.
فعله‌گری: بزرگترین مودیان مالیاتی در کشور ما را بیمه و بانک‌ها تشکیل می‌دهند که در پایتخت متمرکز هستند در این بین شهروندان کردستانی هم مالیات بر ارزش افزوده بیمه نامه‌ها و فعالیت‌های بانکی را پرداخت می‌کردند، ولی استان ما نفعی از آن نمی‌برد و این مهم در بخش ارزش افزوده سال‌ها مغفول مانده بود تا اسفند سال گذشته که از این محل حدود 400 میلیارد تومان به استان پرداخت شد و از این میزان 150 میلیارد تومان آن سهم عوارض شهرداری بود و همین منجر شد تا سال گذشته در مجموع حدود 340 میلیارد تومان از محل مالیات برارزش افزوده به شهرداری‌های استان پرداخت شود و در مجموع هم افزون بر یک هزار و 700 میلیارد تومان مالیات در استان وصول شد.
شایعه شده بود که بخش زیادی از این یک هزار و 700 میلیارد تومان وصول مالیات را از بازاریان دریافت کردید پس اینگونه نبوده است؟
فعله‌گری: متاسفانه عده‌ای فضا را ملتهب می‌کنند و می‌گویند این میزان مالیات وصولی از بازار گرفته شده است در حالیکه اینگونه نیست و حدود 14 درصد مالیات وصولی در استان سهم اصناف و بازاریان، اشخاص حقیقی، مشاغل مهندسی و پزشکی و 17 درصد هم کارکنان دولت و مابقی هم ارزش افزوده و مالیات دریافتی از شرکت‌های دولتی است.
31 خرداد آخرین مهلت ارسال و استفاده از تسهیلات تبصره ماده 100 قانون مالیت‌های مستقیم است، در رابطه با مزایای این تبصره توضیح دهید.
فعله‌گری: مالیات نقش‌های متعددی از جمله نقش وصول درآمد و ایجاد عدالت اجتماعی باز توزیع ثروت دارد و دولت‌ها بنابر نیاز از این نقش‌ها می‌توانند استفاده کنند که در استان‌های محرومی هم، چون کردستان نقش درآمدی زیادی به چشم نمی‌آید و هدف دولت هم آن نیست.
برای شفافیت مالی و درآمدی از سال گذشته قانون پایانه‌های فروشگاهی به اجرا درآمد و برای رفاه حال مردم هم تسهیلاتی مانند تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم در نظر گرفته شده است که براساس این تبصره قانونی سازمان امور مالیاتی اجازه دارد مالیات بخشی از مودیان خرد با حجم درآمدی پایین را به طور مقطوع تعیین کند به عبارتی متناسب با میزان اطلاعاتی که در پایگاه‌ها و سامانه وجود دارد مودی باید مبلغی را پرداخت کند.
مودیانی که سقف فروش و درآمد ان‌ها در طول سال کمتر از 6 میلیارد و 720 میلیون تومان باشد، می‌توانند از مزایای تبصره ماده 100 و مالیات مقطوع استفاده کنند و اگر بالاتر از این مبلغ باشد باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند و سپس مورد رسیدگی قرار می‌گیرد؛ اگر به طور شراکتی باشد و درآمد یکی از شرکا بیش از این مبلغ باشد باید اظهارنامه تحویل دهد و در صورتی که درآمد مجموع شرکا هم بیش از 15 میلیارد تومان باشد باید اظهارنامه ارائه دهند.
چند درصد مودیان استان سال گذشته مشمول این تبصره شدند؟
فعله‌گری: براساس اطلاعات موجود، از مجموع افرادی که سال گذشته در استان مشمول این تبصره شدند بیش از 75 درصد آن‌ها از مالیات معالف شدند امسال هم برآورد می‌شود این میزان معافیت تکرار شود؛ به دلیل اینکه حجم درآمد کسبه و بازاریان استان پایین است تقریبا 25 تا 30 درصد کسبه استان مشمول مالیات می‌شوند.
خوشبختانه تعداد اظهارنامه‌های مالیاتی در کردستان یک و نیم تا 2 برابر استان‌های همجوار است که این بیانگر بالابودن سطح فرهنگ و انضباط مالیاتی در استان است و امیدواریم در فرصت باقی مانده مردم استان با بهره مندی از مزایای این تبصره قانونی نسبت به تکمیل فرم‌ها اقدام کنند.
 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/719544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

رقابت حساس سنگین وزن‌ها در اصفهان؛ زارع و معصومی یک گام تا فینال

گل اول تیم ملی فوتسال بانوان ایران به هنگ‌کنگ و خوشحالی پس از گل

گل‌ به‌ خودی نسترن مقیمی؛ گل اول برای هنگ کنگ

شاید این آخرین بازی گندوز در پرسپولیس بود!

اشلوت: غیرممکن است دیگر روی آرنولد حساب کنم

حمید درخشان: شکل بازی پرسپولیس خوب نیست

کمپانی: فردا به‌ خاطر مولر برنده می‌شویم

روند تغییر و پیشرفت لباس باشگاه بارسلونا از گذشته تاکنون

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

فریاد کارتال از کتک‌کاری علیه پرسپولیس به ترکیه رسید

:::آفتاب نو::: نظر کارشناسان داوری درباره گل اورونوف در بازی پرسپولیس

خبر خوش برای طرفداران پایتخت 7 / امشب منتظر باشید

پشت صحنه پایتخت را امشب در تلویزیون ببینید

تمام انگلیسی؛ تقابل منچستریونایتد و تاتنهام در صحنۀ بزرگ اروپایی

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تیم پزشکی پرسپولیس گل سه‌امتیازی زد!

مدال برنز رقابت‌های بین‌المللی جام تختی بر گردن کشتی‌گیر کرمانشاهی

حسابرسی سیستمی تاثیر به سزایی در تحقق شعار سال دارد

حرکت به سوی اقتصاد بدون نفت با تکیه بر مالیات‌ستانی شفاف

جدیدترین قیمت آپارتمان در منطقه 10 تهران از بریانک تا هفت چنار + جدول

اقتصاد 90 درصد مردم افغانستان با مشکل مواجه شده است

سیره حضرت علی بن موسی الرضا (ع) یک الگو برای مسئولان است

افزایش نارضایتی از محیط کسب‌وکار در پایان 1403 + نمودار

برگزاری نشست استانداران هم‌مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق

روزگار از من گرفت

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی

مومنی: بخش حقوقی باشگاه مس رفسنجان جوابیه محکمی به مالک نساجی می‌دهد

کنایه‌های پیمان یوسفی به برخی افراد سیاسی با کری‌خوانی‌های عجیب در فوتبال

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

یک نیمه‌ کلین شیت به نام گلر جوان پرسپولیس

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

«پایتخت» را امشب روی آنتن تلویزیون ببینید

پایتخت 7 امشب روی آنتن می‌رود

نظر کارشناسان داوری درباره گل اورونوف در بازی پرسپولیس - گل گهر: هند بود!؟ / یک اخراج هم سوخت!؟

قالیباف: اقتصاد کشور را باید به دست مردم بسپاریم نه مدیران ضعیف

هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

عدم صدور مجوز فشارافزایی پارس جنوبی از سوی شورای اقتصاد تکذیب شد

اقتصاد ایران در برزخ مذاکرات؛ وقتی همه منتظرند/ کندی روند صادرات و واردات به دلیل ابهام در مذاکرات

نتیجه نشست مشترک با اقلیم باید توسعه روابط همه جانبه باشد

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

6 تیم انگلیسی در لیگ قهرمانان اروپا!

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران