عصر کرد

آخرين مطالب

بی‌تابی رحیم صفوی برای مقابله با ضدانقلاب اجتماعی

بی‌تابی رحیم صفوی برای مقابله با ضدانقلاب
  بزرگنمايي:

عصر کرد - عملیات پاک‌سازی گردنه صلوات آباد را با هلی برن 14 گروه از ارتش و سپاه در سمت راست گردنه شروع کردیم، دشمن همه نیروهای خود را بسیج کرده بود و حدود 150 تا 160 نفر از آن‌ها را در ارتفاعات مشرف‌به معبر تنگ و سخت گردنه صلوات آباد مستقر ساخته بود، طوری که تمام امید ضدانقلاب به همان نقطه خلاصه می‌شد.
به گزارش ایران اکونومیست،در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از توطئه‌های دشمنان داخلی و خارجی انقلاب برای ضربه زدن بر پیکره جمهوری اسلامی و تضعیف ریشه‌های نهال نوپای انقلاب، تجزیه قومی و سرزمینی کشور با توجه به وجود اقوام مختلف در ایران بود؛ حربه‌ای که تا بدین روز نیز دشمنان انقلاب از به کار بستن آن برای تضعیف امنیت ملی ایران ناامید نیستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
یکی از این اقوام و مناطقی که از ابتدای انقلاب تا بدین روز همواره مورد تحریک دشمنان قرارگرفته، قوم کرد و منطقه کردستان بوده است. مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مصمم است در چند شماره، روند حدوداً یک‌ماهه گروگان‌گیری شهر سنندج توسط معاندین و منافقین در فروردین و اردیبهشت 1359 و سپس آزادسازی آن را توسط نیروهای وفادار به انقلاب موردبررسی قرار دهد.
اعزام واحدهای ضدچریک به غرب کشور
در ادامه پیگیری‌های مستمر محمد بروجردی مبنی بر اعزام واحدهای ضد چریک و مجرب از ستاد مرکزی سپاه پاسداران در تهران و ستاد عملیات غرب کشور، در این روزافزون بر اعزام یک گردان از پاسداران استان کرمانشاه، در تهران نیز یک گروه کوچک دوازده‌نفری، آماده انتقال با خودرو و تجهیزات همراهشان به سنندج شدند. این گروه اگرچه کوچک بود، اما از زبده‌ترین سپاهیان پاسدار به شمار می‌آمد که در به‌کارگیری ادوات نظامی و مسلسل کالیبر 50 شهرت داشت.
یکی از نظامیان فعال و انقلابی حاضر در عملیات سنندج (محور فرودگاه) که تا آن لحظه در دیدبانی و اجرای آتش توپخانه و «تفنگ 106 » مؤثر عمل کرده بود، درباره ویژگی‌های گروه یادشده می‌گوید:
جناب آقای مصطفوی که خود سال‌ها متخصص و تیرانداز ممتاز تیربارها بود، همچنین تبحر خاصی در تیراندازی با خمپاره داشت. این گروه برای کمک به نیروها و شرکت در عملیات داوطلبانه به سنندج آمده بودند. با ورود این برادران، در همان دیدگاه، یک وضعیت جدید به وجود آوردیم و در پدافند دیدگاه تجدیدنظر نمودیم.
این احتمال وجود داشت که در تداوم عملیات و سرکوب نهایی جدایی‌طلبان در نقاط مرکزی شهر سنندج، کمبود مهمات مسئله‌ساز شود. ازاین‌رو، هنگام صبح سید رحیم صفوی، فرمانده عملیات محور فرودگاه به‌منظور جلب کمک و پشتیبانی از لشکر 28 سنندج، به پادگان مراجعه کرد و مستقیم وارد اتاق فرمانده لشکر، سرهنگ صدری شد. کمال‌الدین هدایت تنها ناظر این صحنه دراین‌باره بیشتر توضیح می‌دهد:
من و بروجردی نشسته بودیم داخل اتاق فرمانده لشکر (صدری) که رحیم صفوی آمد. رحیم آن موقع آستین خود را می‌زد بالا با یک ژ 3 تاشو. حالتش خیلی برافروخته بود. اول به بروجردی گفت دستور بدهید به ما مهمات بدهند که نمی‌دانم چه شد که بروجردی از اتاق رفت بیرون. صدری گفت: پسرم مهمات چه می‌خواهید؟ گفت: ژ 3 و... . صدری گفت: خب من این‌ها را که یک زاغه تازه به شما دادم. رحیم گفت: جناب سرهنگ این مهمات‌ها برای جنگیدن است نه برای چیز دیگر.
صدری گفت: نمی‌شه من باید با برادر بروجردی صحبت کنم. رحیم جلوی میز آن‌طرف نشسته بود. من هم کنار میز سرهنگ صدری. صدری هم ‌پشت میزش. رحیم بلند شد زد محکم روی میزش. صدری گفت: پسرم من که حرفی نزدم. کمی آرام باش. شما سیدی مثل‌اینکه کمی جوشی هستی. فوراً زنگ زد به رکن چهار، گفت بچه‌های سپاه مهمات می‌خواهند، بهشان بدهید.
در این وضعیت، استمرار و تشدید حملات علیه مهاجمان، فرصت و ابتکار عمل را از آن‌ها سلب می‌کرد و بی‌تردید آمار تلفات را کاهش می‌داد؛ بنابراین هرگونه تردید و تزلزل در بین فرماندهان با قدرت‌گیری مجدد مهاجمان همراه بود. یکی دیگر از دلایل عصبانیت سید رحیم صفوی، قول‌هایی بود که پیش‌تر فرمانده لشکر 28 مبنی بر گلوله‌باران مراکز تجمع مهاجمان داده بود، ولی با وجود انتظار رزمندگان عملیاتی سپاه، هیچ‌گاه این پشتیبانی‌های آتش، عملی نشده بود.
فتح گردنه صلوات‌آباد
یکی از پاسداران اعزامی از همدان، عملیات در جبهه صلوات آباد را چنین توصیف می‌کند: کم‌کم روز عملیات فرا رسید. دیگر همه‌چیز مهیا شده بود. صد نفر نیرو داشتیم که از سه محور عمل کردیم. از ارتش هم تیپ 3 همدان را دادند که با ما به محور عملیاتی آمد و از تانک‌ها برای پاک‌سازی منطقه استفاده کردیم. از ده گلان به‌طرف صلوات آباد شروع به حرکت کردیم. به شعاع 20 کیلومتر، چپ و راست جاده را پاک‌سازی می‌کردیم. اگر مقاومتی می‌شد درگیر می‌شدیم و می‌جنگیدیم و اگر نبود روستا را پاک‌سازی می‌کردیم و رد می‌شدیم. چند نفر از افراد ضدانقلاب و دموکرات دستگیر و چند نفر هم کشته شدند.
(سردار شهید) حسین همدانی، روایت می‌کند: عملیات پاک‌سازی گردنه صلوات‌آباد را با هلی برن 14 گروه از ارتش و سپاه در سمت راست گردنه شروع کردیم، دشمن همه نیروهای خود را بسیج کرده بود و حدود 150 تا 160 نفر از آن‌ها را در ارتفاعات مشرف‌به معبر تنگ و سخت گردنه صلوات آباد مستقر ساخته بود، طوری که تمام امید ضدانقلاب به همان نقطه خلاصه می‌شد.
گروه دوم هلی‌برن ما بودیم که برادر شاه‌حسینی مسئولیت آن را به عهده داشت. مردم بی‌گناه سنندج که در دست ضدانقلاب اسیر بودند به ما پیام دادند که ما منتظر شما هستیم. ابتدا می‌بایستی گردنه را پاک‌سازی می‌کردیم. از خط الراس نظامی تا نقطه مشرف‌به تنگه صلوات آباد به پیشروی خود ادامه دادیم. روی قله چهارم بود که عوامل تأمینی دشمن واکنش نشان دادند و تیراندازی را شروع کردند. چون دشمن بر ما تسلط داشت، از سمت چپ ارتفاع یک مقدار جلو آمدیم. عمده قوای دشمن نیز در بالای تنگه بود و از همان‌جا شروع به تیراندازی کردند. هنگامی‌که ما شروع به تیراندازی کردیم و ضد انقلابیون ستون زرهی و خودرویی ما را دیدند، عقب‌نشینی را آغاز کردند.
سرگرد صیاد شیرازی درباره مأموریت بالگردهای پشتیبانی هوانیروز و جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش می‌گوید: به هوانیروز مأموریت هلی‌برن نیروها و پشتیبانی از عملیات داده شد. به این منظور 6 تا 8 فروند هلی کوپتر 214 در منطقه به کار گرفته شدند. همچنین پیش‌بینی کردیم که از هواپیماهای جنگنده نیروی هوایی ارتش برای بمباران جنوب گردنه که ارتفاع بلندی است، استفاده کنیم.
اما در محور پادگان، همچنان عمده تلاش‌های محمد بروجردی بر تداوم تحرکات ایذایی به‌سوی تپه‌های فیض‌آباد و ابتدای راه سنندج به سقز استوار بود. به‌علاوه او پیوسته در اندیشه طرحی بود که با کم‌ترین تلفات، مسیر خیابان امام خمینی از استانداری تا باشگاه افسران بازگشایی شود.
ولی به دلیل انبوه جمعیت آشوبگران در دو سوی خیابان و موقعیت برتر آنان به لحاظ دید و تیر و نیز اختلاط اجباری آنان با شهروندان سنندجی به عقب‌نشینی پاسداران منتهی شد. تعدادی از این شهروندان، حتی آنان که تنها نظاره‌گر درگیری‌ها بودند، از جنایت‌های غیرانسانی مهاجمان در امان نماندند و به‌خصوص پس از شکست توافق بر سر آتش‌بس موقت، به شدیدترین شکل به شهادت رسیدند.
این‌گونه رفتارها از یک‌سو و ابراز رأفت و رفتار عطوفت آمیز محمد بروجردی با مردم از سوی دیگر موجب شده بود؛ مهاجمان از اهداف خود به‌منظور مرعوب ساختن و به‌تبع آن، تعمیق شکاف بین توده‌های مردم و رزمندگان جمهوری اسلامی نتیجه معکوس به دست آورند.
منبع:
نداف، مجید، بیست‌ودو روز نبرد (آزادسازی سنندج)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، دانشگاه امام حسین (ع)، چاپ اول: 1399، صفحات 446، 448، 449، 450، 451، 452، 453، 454، 455، 456
منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سنندج ، دفاع مقدس ، جنگ تحمیلی

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/714089/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

محرومیت سنگین برای دروازه‌بانی که لیزر انداخت!

دربی در اسپانیا برای انتقال آردا گولر!

آقای مدیر پرسپولیس! فقط لایک نبود

انجام بیش از 1400 آزمایش در راستای جوانی جمعیت در کرمانشاه

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

کنسرت‌های اردیبهشت در راهند؛ از طلیسچی تا بانی

دقیقی: اطرافیان می‌گفتند گزینه اول تراکتور هستی

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را درهم شکست

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

فرمانده بلندپایه سپاه: پنج ساعت قبل از شروع عملیات علیه اسرائیل از خاک ایران، به کشورها خبر دادیم / ایران در زمین نتانیاهو بازی نکرد

به یاد رشادت‌های فاتح نبل و الزهرا

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آزرده خاطر شدن رانندگان از وضعیت نامناسب جاده‌ای در 7 کیلومتری کرمانشاه + فیلم

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رقابت‌های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شهدای غزه – مریوان