بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، استان کردستان یکی از کانونهای قدیمی صنایعدستی ایران محسوب میشود که تنوع آثار آن بسیار زیاد است بهطوریکه بخش عمدهای از صنایعدستی تولیدشده بومی بوده و قدمتی به بلندای تاریخ دارند.
نازککاری سنندج، گلیم سنه،کلاش مریوان، شالبافی آرمرده بانه، گلیمبافی کاکو سفلی و ارغوانبافی دیوزناو، تنها بخشی از شاهکارهای این دیار است که با همت و تلاش ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان و هنرمندان بخش خصوصی در سطح ملی و جهانی معرفی و ثبت شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان معتقد است برای احیا و استمرار صنایعدستی کردستان به عنوان میراث ارزشمند گذشتگان باید بیش از پیش تلاش شود.

منصور مهرزاد تصریح کرد: این ادارهکل در سال گذشته که از سوی مقام معظم رهبری به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شد، توجه ویژهای به هنرمندان حوزه صنایعدستی استان در بازارهای داخلی و خارجی داشت.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ٢٥ هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در ٤٥ رشته صنایعدستی و البته افراد بسیاری نیز به صورت سنتی و خودجوش در جایجای استان کردستان در زمینه صنایعدستی مشغول به فعالیت هستند.
مهرزاد افزود: این مجموعه حمایت و پشتیبانی از هنرمندان کارآفرین و تسهیل امور مربوطه و همچنین پرداخت تسهیلات کمبهره به آنها را در اولویت کاری خود قرار داده و با تمام توان از این قشر پشتیبانی خواهد کرد.

سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان بیان کرد: در همین راستا و با هدف حمایت از کارآفرینان و فعالان حوزه صنایعدستی استان، بالغ بر ٧ میلیارد تومان تسهیلات در قالب تسهیلات مشاغل خانگی تبصره 18، توسط بانک رفاه کارگران و بانک کارآفرینی امید پرداخت شد.
وی یادآور شد: اغلب دریافتکنندگان تسهیلات در رشتههای گلیمبافی، کلاشبافی، زیورآلات سنتی، سفالگری، نازککاری، خراطی، البسه محلی، تولیدات چرم، جاجیمبافی، شالبافی و قلمزنی بودهاند که با پرداخت تسهیلات مورد نظر، برای بیش از ٧٢٠ نفر شغل ایجاد شده است.
مهرزاد گفت: در سال گذشته نیز در راستای تحقق شعار سال دو هزار و ٣٣٤ مجوز در استان صادر شد که از این تعداد، دو هزار و ١٠٣ فقره پروانه تولید انفرادی، ٥٦ مورد مربوط به پروانه تولید کارگاهی، ١٧١ فقره کارت شناسایی و ٤ مورد جواز تأٔسیس کارگاهی بوده است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان افزود: این مجوزها برای صنعتگران فعال در رشتههای رودوزیهای سنتی، سفالگری، نازککاری، البسهمحلی، تولیدات چرم، جاجیمبافی، گلیمبافی، کلاشبافی، شالبافی، قلمزنی و... صادر شده است.

وی عنوان کرد: اختصاص بیش از ٣ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان اعتبار برای آموزش رایگان صنایعدستی در کردستان هم از دیگر اقداماتی است که در سال گذشته به منظور توسعه و ترویج این هنر و انتقال آن به نسل جوان انجام شده است.
مهرزاد با اشاره به موفقیت کردستان در تولید و صادرات صنایعدستی در سال گذشته، گفت: سال گذشته ١٢٤ هزار دلار انواع محصولات صنایعدستی که توسط هنرمندان استان تولید شده بود به خارج از کشور از جمله کشور عراق و بهویژه اقلیم کردستان صادر شده است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان یادآور شد: بیشترین حجم صادرات استان را نازککاری چوب، دستبافتههای سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش، سفال، حصیربافی، گیوه، نمد و محصولات چرمی و... به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در حوزه صنایعدستی استان وجود دارد، افزود: خوشبختانه در سال گذشته توانستیم با برپایی نمایشگاههای متعدد ضمن معرفی این هنر ارزشمند، به رونق روزافزون تولید و عرضه آن شتاب بخشیم.

سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان عنوان کرد: راهاندازی مجتمع تولیدی صنایعدستی تایله (طالقانی) با اشتغالزایی مستقیم بیش از ١١٠ نفر و مکانیابی برای احداث بازارچه دائمی صنایعدستی از دیگر اقدامات مهم ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان در سال گذشته بود که با هدف حمایت از هنرمندان توانمند استان انجام شد.مهرزاد اظهار کرد: حضور استان کردستان در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی تهران در بهمنماه فرصت مغتنمی بود تا کردستان از تجربیات سایر استانها و بخشهای خصوصی فعال در حوزههایمختلف گردشگری و صنایعدستی بهرهمند شود.
وی گفت: صنایعدستی متعلق به همه مردم است و ضرورت دارد با همکاری فعالان بخش خصوصی و دولتی بیش از پیش برای رونق و معرفی این صنعت ارزشمند اقدامات لازم انجام شود.
انتهای پیام/2330/71