عصر کرد

آخرين مطالب

اولین جراحی تاریخ، 31 هزار سال پیش در غار/ جراحی بدون تیغ فلزی، آنتی‌بیوتیک و داروی بی‌هوشی! علمي

اولین جراحی تاریخ، 31 هزار سال پیش در غار/ جراحی بدون تیغ فلزی، آنتی‌بیوتیک و داروی بی‌هوشی!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اسکلت مدفون در غار برونئو نشان می‌دهند که هنرمندان اولیه ساکن در این غار، اولین جراحان تاریخ نیز بوده‌اند.

به گزارش Science، در حدود 31 هزار سال پیش در جنگل‌های مه‌آلود جزیره برونئو، ابزار جراحی ساخته شده از سنگ، یک استخوان را لمس کردند و با قطع یکی از اعضای بدن یک فرد جوان، جان او را نجات دادند. محققان شواهدی برای اولین جراحی قطع عضو شناخته شده، بدون وجود ابزارهای مدرن جراحی، آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌های امروزی در ده‌ها هزار سال قبل یافته‌اند.
شارلوت رابرتز، باستان‌شناس زیستی در دانشگاه دورهام که قبلا پرستار بوده و در این تحقیق شرکت نداشته است، است، با روش کار چنین جراحی‌هایی آشناست. او می‌گوید: این یافته‌ها هم نشان‌دهنده تخصص پزشکی و هم دلسوزی شکارچی-گردآورنده‌گان اولیه‌ایی است که در آن زمان در جنوب‌شرقی آسیا ساکن‌بوده‌اند. ما شکی نداریم که آنها در سطح بالایی قرار داشته‌اند.
این یافته‌ها مربوط به اوایل سال 2020 است، زمانی که یک تیم از دانشمندان استرالیایی و اندونزیایی کف غاری به نام «لیانگ تبو» در منطقه‌ای دورافتاده و با جنگل‌های انبوه در شرق بورنئو را حفاری می‌کردند. اندیکا آریف یکی از اعضاء این تیم و باستان‌شناسی در مرکز حفاظت از میراث فرهنگی شرق کالیمانتان می‌گوید:«در این منطقه مطلقا هیچ سکونتگاه، سیگنال تلفن و برقی وجود ندارد.»
محققان دیگری که این غار را بررسی کرده بودند، تنها به تصاویر دست‌هایی که با خطوط قرمز و شابلون کشیده شده بود و همچنین تصاویر زیگزاگی اشاره کرده‌اند که دیوارها و سقف آهکی غار را پوشانده بود. قدمت این نقاشی‌ها هنوز مشخص نشده‌اند، اما هنرهای صخره‌ای سایر غارها که شامل تصاویری از چهره‌های گاوهای وحشی و سایر حیوانات است، حداقل 40 هزار سال قدمت دارند. این تصاویر، شکارچی-گردآورنده‌گانی که در اینجا زندگی می‌کردند را به اولین هنرمندان فیگوراتیو شناخته شده در جهان تبدیل می‌کند.
زمانی که کارگران، از جمله اندیکا و دیگران مشغول تراشیدن سانتی‌متر به سانتی‌متر کف غار بودند، یک اسلکت انسان را پیدا کردند که به شکل باورنکردنی دست‌نخورده باقی مانده بود. این اسکلت در حالت زانو زده بود و سنگ‌هایی در بالای سر و دستانش قرار داشتند که گویی نشانگر قبر بوده‌اند. این فرد که نمی‌توان جنسیت او را از روی استخوان‌هایش تشخیص داد، در اوایل دهه 20 زندگی خود درگذشته است. یک تکه گل اخرایی، یک رنگدانه طبیعی، در نزدیکی صورت این فرد دفن شده بود. ماکسیم اوبرت، نویسنده ارشد این مطالعه، که یک ژئوشیمیدان و باستان‌شناس در دانشگاه گریفیث در ساحل گلد استرالیا است می‌گوید: این مشخص می‌کند که آنها ممکن است برخی از نشانه‌ها را بر روی دیواره‌های غار ایجاد کرده باشند.
زمانی که اسکلت بطور کامل پدیدار شد، محققان متوجه شدند که این شخص پایین پای چپ خود(تقریبا از وسط ساق پا) را از دست داده است. ملاندری ولوک، که یک باستان‌شناس زیستی در دانشگاه سیدنی است و یکی از نویسندگان این تحقیق می‌باشد، توضیح می‌دهد: استخوان‌های ساق پا در قسمت انتهایی کاملا جوش خورده بودند؛ و این نشانه واضحی از بهبودی، پس از یک جراحت است.

عصر کرد


زمانی که کار به اینجا رسید، تیم باید تحقیقات خود را متوقف می‌کردند، زیرا به علت همه‌گیری ویروس کرونا اندونزی مرزهای خود را بست.
وقتی دانشمندان یکسال بعد دوباره به تحقیقات بازگشتند، ولوک متوجه شد که انتهای ساق پا کاملا تمیز و صاف بریده شده است؛ و هیچ اثری از له شدگی یا خرد شدن در اثر افتادن جسم سخت و سنگین و یا گاز گرفتگی حیوانات روی آن نیست. او می‌گوید:«اینطور به نظر می‌رسید که یک تیغ بسیار تیز، کاملا بر استخوان قرار داده شده و آن را بطور عمودی بریده است. و این نشانه‌ها باعث شد تا ما مطمئن شویم که این یک عمل جراحی واقعی بوده است.»
به گفته اوبرت: احتمالا جراح باستانی، برای بریدن پا از یک ابزار سنگی یا استخوانی استفاده کرده است. اگرچه این تیم هنوز ابزاری که شبیه اره باشد و از استخوان ساخته شده باشد، در عصر حجر را پیدا نکرده است.
محققان با روش تاریخ‌گذاری رادیو کربن بر روی تکه‌های ذغال چوبی که در لایه‌های رسوبی در بالا و پایین قبر وجود داشت، توانستند قدمت آن را 31 هزار سال تخمین بزنند. آنها همچنین از تکنیک تاریخ‌گذاری تشدید اسپین الکترون‌ها، برای تاریخ‌گذاری مستقیم یکی از دندان‌های آسیاب این اسکلت استفاده کردند. و نتیجه هر دو آزمایش یک تاریخ را نشان می‌داد.
این تیم که به تازگی گزارش خود را در مجله نیچر منتشر کرده است، اعلام کرده که شواهد نشان می‌دهد مردم این جزیره اولین کسانی هستند که توانسته‌اند یک عمل قطع عضو موفقیت آمیز انجام دهند. تا قبل از این، قدیمی‌ترین قطع عضو تایید شده مربوط به 7000 سال پیش در کشور فرانسه بود که بازوی یک مرد، درست از زیر شانه قطع شده بود.
این تیم نمی‌تواند علت این قطع عضو باستانی در بورنئو را مشخص کند. ممکن است این اقدام، به علت مریضی یا آسیب بوده باشد. به گفته ولوک: بر اساس درجه جوش‌خوردگی استخوان ساق پا، مشخص می‌شود که فرد بین 6 تا 9 سال پس از قطع پا زندگی و رشد کرده است. علت مرگ نیز نامشخص است.
در محیط گرمسیری این منطقه، زخم‌ها می‌توانند به آسانی عفونی شوند. ولوک می‌گوید:«یکبار در حین حفاری انگشتم را بریدم و بلافاصله مجبور شدم برای دریافت آنتی‌بیوتیک به بیمارستان مراجعه کنم.» ایندیانا دیلکز، باستان‌شناس دانشگاه استرالیای غربی در پرت، و یکی از نویسندگان مقاله می‌گوید:«نجات پیدا کردن از چنین عمل جراحی بدون تمیز کردن زخم و چیزی برای تسکین درد غیر ممکن بوده است.»
دیلکز می‌گوید: خوشبختانه تنوع زیستی بسیار بالا در بورنئو، طیف وسیعی از داروهای گیاهی را فراهم می‌کند. مثلا در صورتی که از میوه سمی درخت Pangium edule درست استفاده شود، می‌تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده عمل کند. او خاطرنشان می‌کند که انسان‌ها هزاران سال در این منطقه زندگی کرده‌اند و احتمالا خواص دارویی گیاهان محلی را آموخته بودند.
هاگن کلاووس، انسان شناس در دانشگاه جورج میسون که در این پروژه همکاری نداشته است، می‌گوید: «با کشف این عمل جراحی قطع عضو در 31 هزار سال پیش، می‌توانیم یک استدلال فوق‌العاده خوب داشته باشیم.» به عقیده او برخی از مردم شناسان تمایل دارند تا جوامع اولیه شکارچی-گردآورنده را بدوی بدانند. اما چنین یافته‌هایی به وضوح نشان می‌دهد که آنها زندگی و جوامعی پیچیده‌تر و بالاتر از سطحی که ما تصور می‌کنیم داشته‌اند. از جمله می‌توان به دانش پزشکی و شناختن آناتومی بدن انسان اشاره کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/303618/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست «دیدار با م. مؤیّد» شاعر پیشکسوت

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

رسوایی قهرمان آمریکایی؛ کایل اسنایدر بازداشت شد

سلام خاص به جواد خیابانی

برترین گل‌های مرحله نیمه‌نهایی لیگ کنفرانس اروپا

رکورد شکست؛ سریع‌ترین بازیکن جهان در لیگ پرتغال

اشجاری: با ورود هلدینگ اشتباهات سریالی شروع شد!

اجرای پیمان یوسفی ادامه کار یک رفیق

رقم قرارداد بیفوما با پرسپولیس چقدر است؟

درآمد 470 میلیونی فدراسیون از جرایم یک هفته‌ای!

واکنش اشجاری به کری‌خوانی جهرمی برای استقلال

حواشی کشتی زارع و معصومی به اتحادیه جهانی کشیده شد

«آمین گفتن مردگان در عنبر» به کارگاه نمایش تئاتر شهر رسید

توضیح کارشناس درمورد کشتی جنجالی زارع و معصومی

تامین 130کیلووات ساعت برق ساختمان های اداری شرکت گاز کردستان از طریق پنل های خورشیدی

کنگره شهدای روحانی کردستان به‌زودی برگزار می‌شود

تذکر شفاهی نماینده مجلس: تنها منبع درآمد مرزشینان کولبری است

مدیرعامل Anchorage: Stablecoins به ستون فقرات اقتصاد دیجیتال تبدیل خواهند شد

تسهیلات بانکی معادل 60 سال نقدینگی پرداخت شد | چرا اقتصاد رشد نکرد؟

میزان سرمایه گذاری در کل بنادر ایران به اندازه دومین بندر قطر است

بازگشت بابک زنجانی به صحنه اقتصاد؛  آیا سایپا قربانی بعدی است؟

زارعی: فردی کاردان برای تصدی وزارت اقتصاد به مجلس معرفی شود

چالش 2 هزار میلیارد دلاری ترامپ برای جذب سرمایه از عربستان/ اقتصاد متحول‌شده عربستان مانع کمک‌های میلیاردی به ترامپ

زمان جدید دیدار مردمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه اعلام شد

ورود وزیر میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی، سفیر ازبکستان و دبیر کل کشورهای عضو اکو به جزیره کیش

بازرسی سازمان منطقه آزاد کیش از انبارها و کانتینرهای بندرتجاری کیش

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

رونمایی از زندگی‌نامه شهید قاسم سلیمانی به زبان قزاقی

کلید انتقال آنچلوتی به برزیل؛ ستاره سابق رئال!

فهرست فروش بارسلونا مشخص شد

حریف تیم والیبال فولاد سیرجان در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد

امین اسماعیل‌نژاد دومین مهاجم برتر لیگ لهستان

تغییرات در هیات مدیره باشگاه سپاهان؛ 2 نفر از اعضای جدید مشخص شدند

اینتر با وینگر برزیلی تمام کرد!

فوتبال هلند یادآور نمایش‌های جذاب و البته مملو از بازیکنان خاص است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ صعود ژاپن و تایلند به نیمه‌نهایی

کین: قهرمان شدم، حالا چه می‌خواهند بگویند؟

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

شرح وظایف سیدورف در استقلال

توضیح کارشناس داوری در مورد کشتی جنجالی زارع و معصومی؛ چه کسی حق دارد؟

بهمن فرمان آرا شاهکار بزرگ علوی را می‌سازد

هشدار سرلشکر باقری به تهدیدکنندگان ایران؛ در صورت آغاز درگیری، خاتمه، نحوه، زمان و مکان درگیری و توسعه صحنه نبرد را جمهوری اسلامی مشخص خواهد کرد

نمایشگاه صنایع دستی بهزیستی سقز گشایش یافت

برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه گذاری خارجی در کردستان

بارقه امید در امیرآباد؛ افتتاح سرپناه برای خانواده دارای فرزندان معلول

چه کسانی رئیس‌جمهور را در سفر به کرمانشاه همراهی می‌کنند؟

گروه مالی هلدینگ خلیج فارس، مجوز گرفت

دعوت به سرمایه‌گذاری در افقی نو از اقتصاد شهری؛ آرامستان‌ها، بستری امن و پایدار برای مشارکت‌های اقتصادی

بی‌توجهی به انتقادها مانع نوآوری است