عصر کرد

آخرين مطالب

شباهت اعجاب آور انسان‌ ها و خرس‌ ها در این ویژگی علمي

شباهت اعجاب آور انسان‌ ها و خرس‌ ها در این ویژگی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - تحقیقات جدید درباره رژیم‌ غذایی پانداهای غول‌پیکر و خرس‌ های تنبل، حکایت از آن دارد که خرس‌ ها همانند انسان‌ها، موجوداتی همه چیزخوار هستند و به پروتئین کمتری نسبت به تغذیه معمول‌شان در باغ وحش‌ها نیاز دارند.

پروفسور چارلز رابینز، پروفسور دانشگاه ایالتی واشنگتن در این رابطه گفته:«خرس‌ها به معنای دقیق کلمه مثل گربه‌ها نیستند که گوشتخوار باشند و به‌سان گربه‌ها رژیم غذایی پرپروتئین داشته باشند.
البته در باغ وحش‌ها همیشه، چه درمورد خرس‌های‌قطبی، چه در مورد خرس‌های قهوه‌ای و چه خرس‌های تنبل، توصیه این است که نحوه تغذیه آنها باید با درنظر داشتن این نکته باشد که گوشتخوارانی هستند که به پروتئین بالا نیاز دارند. ولی با انجام این کار، به آرامی آنها را می‌کُشیم.»
پروفسور رابینز و همکارانش در تحقیقات‌شان، به پانداهای غول‌پیکر و خرس‌های تنبل باغ‌وحش‌های مختلفی در آمریکا، موادغذایی نامحدودی از انواع مختلف دادند تا ترجیحات آنها را ببینند و سپس اطلاعات خوراکی‌هایی که این خرس‌ها برگزیدند را ثبت کردند.
آنها آزمایش تغذیه‌ای‌شان برای یک جفت پاندای غول‌پیکر را به نحوی پیش بردند که ببینند تمایل آنها به خوردن بامبو چقدر است و دریافتند که پانداها، ساقه‌های بامبو که غنی از کربوهیدرات است را به برگ‌هایی غنی از پروتئین، ترجیح می‌دهند. در برخی مواقع، این حیوانات کلا فقط ساقه بامبو می‌خوردند. به‌عنوان مثال در 98% مواقع در ماه مارس.
محققان در عین حال داده‌های دریافتی از پنج باغ وحش در چین که پانداهای غول پیکر را با موفقیت تکثیر کرده بودند را نیز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که رژیم غذایی موردعلاقه این پانداها نیز رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا و کم پروتئین است.
در مجموعه آزمایشات تغذیه، حجم نامحدودی از آووکادو، سیب‌زمینی شیرین پخته، آب پنیر و سیب برای شش خرس تنبل در باغ‌وحش‌های کلیولند، لیتل راک و سن دیگو فراهم شد. ترجیح این خرس‌ها نیز آووکادوی غنی از چربی بود و 88% از آووکادو تغذیه کرده و 12% به سراغ سیب‌زمینی شیرین رفتند و کلا سیب را نادیده گرفتند.
این بیانگر آن بود که خرس‌های تنبل، رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات را که ممکن است تشابهات زیادی با رژیم‌شان در حیات‌وحش که از موریانه‌ها و مورچه‌ها و تخم‌ها و لاروهایشان تغذیه می‌کردند، ترجیح می‌دهند. در عین حال رژیم غذایی آنها کاملا متفاوت با رژیم پرکربوهیدراتی است که در باغ وحش‌ها برایشان تدارک دیده می‌شود.

عصر کرد


خرسهای تنبل که بومی هند هستند، معمولا حدود 17 سال در باغ‌وحش‌های آمریکا عمر می‌کنند که تقریبا 20 سال کمتر از حداکثر عمرمفید آنهاست که تحت‌نظر انسان‌ها به این سن می‌رسند و دلیل عمده مرگ این خرس‌های تنبل، سرطان کبد عنوان شده است.
محققان الگوی مشابهی را نیز در تحقیقات قبلی‌شان برروی خرس‌های قطبی مشاهده کردند که حکایت از آن داشت که خرس‌های قطبی در اسارت که معمولا با رژیم‌غذایی پرپروتئین تغذیه می‌شوند، در صورت داشتن گزینه، رژیم‌غذایی غنی از چربی خرس‌های قطبی وحشی و آزاد در طبیعت را تقلید می‌کنند.
خرس‌های قطبی در باغ وحش معمولا 10 سال زودتر از حالت معمول می‌میرند و اغلب علت مرگ‌شان ابتلا به بیماری‌های کلیوی و کبدی است. این دو بیماری به خاطر التهاب طولانی مدت این ارگان‌ها که به‌صورت بالقوه به دلیل چندین سال رژیم غذایی نامناسب است، ایجاد می‌شود. مطالعه فعلی همراه با مطالعات قبلی، حاکی از آن است که زمانی که به خرس‌های در بند، گزینه‌های مختلف غذایی داده می‌شود، آنها غذاهایی را بر می‌گزینند که مشابه با رژیم غذایی خرس‌های آزاد و در دل طبیعت است.
پروفسور رابینز در ادامه گفت:« تمام این خرس‌ها حدود 50 میلیون سال پیش شروع به تکامل کردند و از این حیث و در مورد رژیم‌غذایی‌شان، خودشان بیشتر از ما اطلاعات دارند. ما یکی از اولین کسانی هستیم که باید از خرسها بپرسیم: چه چیزی می‌خواهید بخورید؟ چه چیزی حال شما را خوب می‌کند؟»

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/287195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

سه شنبه، میعادگاه پرسپولیس و خیبر!

مویزه کین وسوسه نمی‌شود؛ بی‌توجهی مهاجم فیورنتینا به پیشنهاد سنگین القادسیه عربستان

خداحافظی کوتاه سنگربان استقلال پس از جدایی

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

عراقچی: تجاوز نظامی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، خیانت به دیپلماسی بود

ادعای پنتاگون درباره برنامه هسته‌ای ایران

ونزوئلا: در کنار ایران ایستاده‌ایم

اولین شب مراسم عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی(ره)؛ کدام چهره‌های سیاسی حضور داشتند؟

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

روانخواه زیر 21 ساله‌های امید را تمرین داد

تمرینات انفرادی آنتونی در تعطیلات تابستانی برای ثبت یک فصل درخشان دیگر

کواچ و روح تازه در دورتموند

باارزش‌ترین هافبک دنیا رئالی است!‏

جذب 5 بازیکن جدید برای تیم تازه تاسیس

ژائو پدرو، به چلسی خوش آمدی!

با پول فروش ویرتز، بایرن مونیخ را به زیر می‌کشیم!‏

شروع تمرینات آلومینیوم اراک برای فصل جدید لیگ برتر

وقتی برادر کوچک‌تان جنبه باخت ندارد با او فیفا بازی نکنید!

عجیب‌ترین انتقال عربستان؛ دشمن در خانه الهلال!

آماده‌باش 286 موکب در مسیر کنگاور تا مرز خسروی

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

واکنش عراقچی به گزافه‌گویی‌های ترامپ؛ در 12 روز نشان دادیم که بلدیم چطور از خودمان دفاع کنیم

فرزند شهید سلیمانی: هر وقت با سردار حاجی‌زاده صحبت می‌کردم، شدت دلتنگی‌اش برای حاج قاسم را می‌دیدم

همسر شهید سلامی: خودم را شاگرد او می‌دانستم

اولین گفت‌وگوی دختر شهید سلامی پس از شهادت پدر

وزارت خارجه آمریکا: ایران فوراً با آژانس همکاری کند

واکنش عراقچی به اظهارنظر اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

پزشکیان: دولت با همه ظرفیت‌ها در مسیر جبران خسارت مردم در جنگ تحمیلی گام بر می‌دارد

واکنش سازمان ملل به ابلاغ قانون تعلیق همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی

ادعای آلمان درباره طراحی تعرض به اماکن یهودی توسط ایران تکذیب شد

سه روشی که می‌توان امام حسین (ع) را در کتاب به کودکان معرفی کرد

19 سال از چشمک جنجالی رونالدو گذشت؛ صعود پرتغال به نیمه نهایی جام جهانی با غلبه بر انگلیس در ضربات پنالتی

25 سال از شکست دردناک ایتالیا گذشت؛ قهرمانی فرانسه در یورو 2000 با گل طلایی دیوید ترزگه

اولیویه بوسکالی به برایتون پیوست

کمال الدین سلیمانا به آتالانتا پیوست

پیوس: به غلامپور گفتم کاش توپم را نمی‌گرفتی!

ستاره‌های جوان شروع کردند

پیشنهاد هنگفت بایرن برای هایجک نیکو از بارسا

ستاره سابق بارسا دستیار اشلوت شد

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد