عصر کرد

آخرين مطالب

رودخانه چم بشیر؛ زباله دان شهر کرمانشاه مقالات

رودخانه چم بشیر؛ زباله دان شهر کرمانشاه
  بزرگنمايي:

عصر کرد - زباله هایی که در اطراف و داخل رودخانه چم بشیر انباشته شده است، باعث نگرانی مردم و هشدار شیوع انواع بیماری از سوی کارشناسان بهداشتی به دلیل پخش بوی تعفن زباله و ورود حیوانات موذی به داخل خانه‌ها شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، چم بشیر رودخانه ای که از شمال شهر طاقبستان سرچشمه می‌گیرد و به قره سو میرسد، این رودخانه که از دل شهر و میان مناطق مسکونی گذر می‌کند در طی چند مرحله محدوده آن کانال کشی شد، این رودخانه دارای چندین فاز است که فاز پنج آن سالهاست عنوان بحرانی ترین محدوده را به خود اختصاص داده است، این فاز از محدوده شهرک تعاون و حکمت آباد آغاز می ‌شود تا میدان امام حسین(ع) است فازی که وقتی وارد آن می شود به هر چیزی شباهت دارد جز منطقه شهری.
زباله هایی که در اطراف و داخل رودخانه انباشته شده است، نخاله هایی که تا چشم کار می کند در زمین های خاکی ریخته شده البته فاز پنج پاتوق امنی برای تجمع معتادان شده است، معتادانی که بدون هیچ واهمه ای و مقابل چشم رهگذران بساط خود را پهن می کنند و با توجه به رفتارهای پرخطر کسی نمی‌تواند به آنها تذکری دهد، سری به فاز پنج رودخانه چم بشیر زدیم و پای صحبت مردم این منطقه نشستیم.

عصر کرد

ساکنان رودخانه چم بشیر زندگی نمی‌کنند فقط زنده اند
خانمی که دقیقا منزلش کنار رودخانه چم بشیر است دست مرا گرفت و مرا بالای کانال برد و گفت: این آب را نگاه کن راکد است از بس شیرابه زباله داخلش است بوی تعفنش نمی‌گذارد ما زندگی کنیم خودتان نگاه کنید اطرافش چقدر زباله انباشته شده تا چشم کار می کند زباله است، کولر که روشن می کنیم بوی زباله داخل خانه می آید کافی است ساعت به نزدیک ظهر برسد از شدت بوی تعفن نمی‌ دانیم چکار کنیم.
وقتی پرسیدم این زباله ها را خود مردم می‌ریزند پس مقصر خودشان هستند پاسخ داد: آن طرف چم بشیر ساکنان حکمت آباد هستند عموما آنها اشغال هایشان را داخل رودخانه می‌ریزند بارها تذکر داده ایم اما فایده ندارد، این طرف چم بشیر که ساکنان تعاون هستند ما هر ماه 20 هزار تومان پول بابت جمع آوری زباله به شهرداری پرداخت می‌کنیم اما چه فایده که وضعیت این است قبول داریم فرهنگ مردم باعث ایجاد چنین وضعیتی شده اما ای کاش شهرداری اینجا را پاک سازی کند اصلا من عکس اطراف چم بشیر را نشان میدهم هیچ کس فکر نمی‌کند اینجا محدوده شهری است تصور می‌کنند مرکز جمع آوری زباله است، تجمع زباله ها در این حجم باعث جمع شدن موش، مار و مگس شده است دائما زیر در خانه هایمان را می‌پوشانیم مبادا موش یا ماری وارد خانه شود.
از بوی زباله عذاب می کشیم
فریبرز اسدی که 62 سال دارد و خانه اش اطراف فاز پنج چم بشیر است می‌گوید خود شما الان یک ساعت است اینجا هستید توانستید تحمل کنید بوی زباله ها را ببینید ما چه می کشیم به جز مردم حکمت آباد که رعایت نمی‌کنند متاسفانه بارها دیده ام که ماشین هایی می آیند و زباله هایشان را اینجا خالی می‌کنند گاهی اوقات زباله مراسم و تالارهای عروسی اینجا خالی می شود با راننده ها درگیر شده ایم اما فایده ای نداشته است وقتی مهمانی می آید خجالت می‌کشیم از وضعیتی که اینجا دارد ،الان 20ساله من اینجا هستم وضعیت چم بشیر تغییر نکرده روز به روز بدتر می شود اما بهتر نمی شود، چندین بار بچه ها داخل همین کانال رودخانه چم بشیر افتاده اند بعدش هم مریضی پوستی گرفته اند شما نگاه کنید تا جایی که چشم کار می کند یک نفر بچه را می‌بینید چرا باید اینجور باشد این فضا الان باید تبدیل به پارک بازی میشد نه اینکه وجب به وجبش کوه زباله باشد.

عصر کرد

وی افزود: الان اطراف چم بشیر را نگاه کنید بیشتر از دویست، سیصد تا معتاد اینجا هستند تا شب تعدادشان بیشتر و بیشتر هم می شود ای کاش مسئولان برای اینجا فکری کنند این رودخانه را سامان دهند
چم بشیر می تواند مثل زاینده رود مکان تفریحی باشد برای مردم
یکی از بانوانی که خانه اش مشرف به چم بشیر است گفت: قبول دارم بخش بیشتر این مشکل به مردم برمی گردد که رعایت نمی‌کنند اما وقتی اوضاع اینجور است باید به زور متوسل شد ای کاش شهرداری اینجا را پاک سازی کند و برایش دوتا نگهبان قرار دهد و با هر فردی که زباله اش را رها می کند برخورد شود.
وی ادامه داد: الان اطراف چم بشیر زمین خاکی است ای کاش چمن کاری و درخت کاری شود ،نیمکت بگذارند ،روشنایش را تامین کنند و به محل تفریحی برای مردم تبدیل شود نه منبع زباله و بیماری.
الان استان اصفهان زاینده رود را دارد شما ببینید چه استفاده ای از آن می شود به عنوان مکان گردشگری همین چم بشیر هم این ظرفیت را دارد من خودم معلم هستم دانش آموزان جرات ندارند از اینجا عبور کنند گاهی اوقات که به مدرسه می آمدند لباس هایشان واقعا بوی زباله داشت، محل عبوری دیگری نبود از کجا می‌رفتند تصور کنید بیست دقیقه وسط حجم انبوه زباله ها راه بروی چقدر فاجعه است.
این شهروند کرمانشاهی اظهار داشت: زمین را نگاه کنید پر از سرنگ معتادان است من خودم به عنوان شهروند حاضرم همپای شهرداری باشم و زباله ها را جمع کنیم حتی می توانم به مابقی همسایه ها هم بگویم پای کار بیایند و کمک کنند، به خدا سوگند از این وضعیت خسته شده ایم، وضعیت نابسامان چم بشیر باعث شده خانه هایمان هم مشتری نداشته باشد ما دو سال است خانه را گذاشته ایم برای فروش اما هر مشتری که می آید و چشمش به این همه زباله میخورد و این همه معتاد پا به فرار می گذارند، خیلی از اهالی هم خانه هایشان را یا به نصف قیمت دادند و رفتند و بعضی خانه ها هم الان اینجا خالی است متاسفانه وجود زباله و معتادها باعث نا امنی شده از خانه ها هم سرقت زیادی میشود. ای کاش داخل کانال را شهرداری پاک سازی کند زباله ها را جمع آوری کند فضای سبزی ایجاد کند که خانواده ها بتوانند از این فضا بهره ببرند.

عصر کرد

به دنبال پاکسازی فاز پنج چم بشیر هستیم/ مشکل اصلی این وضعیت خود مردم هستند
میرزایی معاون خدمات شهری شهرداری منطقه هفت کرمانشاه با اشاره به اینکه در حریم رودخانه چم بشیر دائما زباله ها جمع آوری می شود گفت: متاسفانه به دلیل عدم همکاری ساکنان این محدوده با پیمانکاران زباله های خود را اطراف رودخانه چم بشیر خالی می‌کنند.
وی افزود : بحث جمع آوری زباله های داخل رودخانه چم بشیر در دستور کار است که به محض تهیه ماشین آلات مورد نیاز پاکسازی داخل چم بشیر هم انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که چنانچه زباله ها دائما جمع آوری می شود چرا وضعیت حریم رودخانه اینگونه است گفت: یک روز با ما همراه شوید صبح اطراف حریم رودخانه را جمع آوری می کنیم اما شب زباله ها آنجا دپو شده علت هم این است که بسیاری از مردم ساکنان فاز پنج چم بشیر مبلغی که باید به صورت همیاری به پیمانکاران بخش سنتی برای جمع آوری زباله پرداختند کنند، نمی دهند و ترجیح میدهند در اطراف چم بشیر زباله های خود را رها کنند در صورتی که باید درب منازل خود قرار دهند تا یک روز در میان پیمانکار آن را جمع آوری کند ولی به خاطر پرداخت نکردن ماهی 15 هزار تومن متاسفانه این وضعیت دلخراش را به وجود آورده اند.
معاون خدمات شهری شهرداری منطقه هفت کرمانشاه در خصوص وجود نخاله های ساختمانی هم بیان داشت: نخاله های ساختمانی عمومی از جاهای مختلفی در فاز پنج رودخانه چم بشیر تخلیه می شوند قبلاً حجم نخاله های ساختمانی بسیار زیاد بود ما بخش قابل توجهی از آن را جمع آوری کرده ایم حدودا در 15 روز اخیر تقریبا چهل ماشین نخاله جمع آوری شده است و پاکسازی نخاله ها ادامه دارد.
وی افزود: از مردم درخواست داریم زباله های خود را درب منازل قرار دهند و ماهی 15 هزار تومن را به پیمانکاران پرداخت کنند تا با این حجم از تجمع روزانه زباله مواجه نباشیم هم چهره شهر را نامناسب می کند و هم باعث تحمیل خسارت به شهرداری منطقه هفت می‌شود.
میرزایی خاطر نشان کرد: در برنامه ای که داریم پس از پاکسازی سعی می کنیم نگهبان قرار دهیم تا شاید این مشکل حل شود ،الان فازهای مختلف چم بشیر فضای سبز دارد اما فاز 4و 5 زمانی بحث فضای سبز محقق می‌شود که جمع آوری زباله ها انجام و مردم هم به هیچ وجه زباله در آن محیط رها نکنند چه در حریم رودخانه چه در داخل رودخانه.
میرزایی افزود :متاسفانه ما صبح ها جمع آوری زباله را داریم و بعدازظهر ها با انباشتی از زباله مواجه می شویم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/282444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس انداز سلامتی در بانک خون بند ناف

مدیرعامل فجرسپاسی: ورزشگاه پارس به لیگ برتر می‌رسد/ 2 بازیکن مطرح و 3 سرباز جذب می‌کنیم

تیم کهکشانی ایتالیا برای هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

ستاره لیگ ایران به ترکیه کوچ کرد!

پیروزی سخت والیبال نوجوانان ایران مقابل اندونزی

محمد دایی: باشگاه و هواداران باید از هاشمیان حمایت کنند

فلیک آب پاکی را روی دست‌های تراشتگن ریخت؛ دنبال تیم باش!

اعتراف دورسون: هم پول دادم هم فحش خوردم!

خطر سقوط والیبال نشسته در رنکینگ جهانی/ پرچمی که می‌توانست در آمریکا بالا برود

بهترین گل‌های فصل لیگ برتر با شوت راه دور

بهروز عطایی و یک اعتراف تلخ: این کارم اشتباه بود

صفحه اول روزنامه‌های کرمانشاه در 21 تیرماه

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

عامل تروریستی وابسته به سرویس بیگانه در مازندران دستگیر شد

آیا حمله به زندان اوین سبب حذف جاسوسان اسرائیل شد؟

واکنش مشاور رهبر انقلاب به طرح موضوع عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور

بازگشت سرمربی خوشنام به لیگ برتر

سفر نماینده استقلال به روسیه برای مذاکره با لژیونر ایرانی

خط و نشان وحید هاشمیان برای رختکن پرسپولیس با ارونوف

بن‌بست در پروژه بازگشت علی کریمی به استقلال

اعتراف جالب رسانه لهستانی درباره تیم ملی ایران

قلی زاده غایب بزرگ لخ پوزنان در سوپرجام لهستان

گرت بیل: ژابی از کنار گذاشتن هیچ ستاره‎‌ای نمی‌ترسد

دروازه‌بان باتجربه به تیم جدید می‌رود

تیم عربستانی دست روی گزینه میلان و یووه گذاشت

نتایج ملی‌پوشان ایران در پنج وزن نخست؛ صعود سه کشتی‌گیر به نیمه نهایی

لیموچی عصا را کنار گذاشت

حیدری : فوتبال ایران به ساپینتو بدهکار است

امیرحسین اسفندیار به تیم والیبال «چلم» لهستان پیوست

عبدالرضا داوری: تندروها دنبال احیای پروژه انسدادند

گزارش سردار جلالی به سرلشکر موسوی درخصوص جنگ

تصاویری از منزل تخریب شده دانشمند شهید باکویی که همراه خانواده‌اش به شهادت رسید

سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند

چشمی بدون قرارداد در تمرین استقلال!

مدافع استقلال روزهای تلخ را فراموش کرد

تاریخ‌سازی در فصل 2025 تنیس جهان

انتخاب گرت بیل: توپ طلا را به دمبله بدهید

انتقال مهدی طارمی به فنرباغچه قطعی شده است؟

بررسی تصمیم یوفا در پرونده کریستال پالاس/ آیا عدالت اجرا شد؟

ستاره آرژانتین هم‌ تیمی جدید حسین خانزاده در لوبه

سینر: رقابت من با آلکاراس تازه شروع شده است/ بگذارید زمان قضاوت کند

آنتتوکومپو: احتمالاً در میلواکی می‌مانم

اعلام ترکیب تیم‌های ملی شمشیربازی در رقابت‌های جهانی

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

بروجردی: بر اساس نیاز کشور غنی‌سازی می‌کنیم

19 پایگاه تابستانی در کردستان

قیمت عجیب ستاره چلسی برای میلان

سوت فینال جام جهانی باشگاه‌ها در دستان علیرضا فغانی

حسین‌زاده بازیکن تراکتور: اعتماد به نفس من را گرفته بودند!

125 میلیون دلار، جایزه دیوانه‌کننده جام جهانی باشگاهی!