62 درصد کل تولید توت فرنگی کشور در استان تولید میشود
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر کرد - فارس / رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان با سطح زیر کشت توت فرنگی در سه هزار و 500 هکتار و تولید 65 هزار تن جایگاه اول کشوری را در سطح و تولید داراست.
پیمان اسکندری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در خصوص تولید توتفرنگی در گلخانههای کردستان اظهار کرد: علاوه بر تولید در فضای باز، 160 تن توتفرنگی گلخانهای در سطح دو هکتار تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه عمده تولید توت فرنگی مربوط به شهرستان سنندج است، عنوان کرد: این شهرستان با دارا بودن دو هزار و 200 هکتار، تولید حدود 37 هزار تن را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه 17 هزار بهرهبردار توتفرنگی در استان فعالیت دارند، ادامه داد: شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد در جایگاههای بعدی تولید این محصول استراتژیک استان قرار دارند.
وی در خصوص ارقام جدید توتفرنگی با کیفیت بهتر اذعان کرد: در چندسال اخیر توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان طرح تولید ارقام با طعم مناسب و تولید بالا در حال اجراست
اسکندری افرود: نتاج حاصل از این فعالیت تحقیقاتی، خوشبختانه دارای عملکرد، کیفیت، عطر و طعم بهتری نسبت به والد بوده و این موضوع در حال رصد ویژگیها و در آینده نزدیک شاهد معرفی رقم جدید در این زمینه خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان رقم غالب توت فرنگی در استان را پاروس و کویین الیزا، سلوا و کاماروسا ذکر کرد.
وی بازدهی و عملکرد برداشت توت فرنگی را مناسب خواند و عنوان کرد: متوسط عملکرد این محصول 18 تن در هکتار است که گاها عملکردهای تا 40 تن در هکتار را نیز در سطح مزارع استان شاهد بودهایم.
اسکندری با تاکید بر اینکه تولید توتفرنگی توسعه و ثروتآفرینی را به همراه دارد، گفت: پیگیری در راستای جذب تجار و صادرکنندگان به منظور صادرات توت فرنگی و معرفی ارقام جدید با عملکرد بالا و ماندگاری بیشتر در این راستا موثر است.
طول دوره برداشت توت فرنگی 45 روز و در کردستان و از اواخر اردیبهشت ماه آغاز وتا اواسط تیرماه ادامه دارد.
-
شنبه ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۶:۰۶
-
۱۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/278809/