عصر کرد

آخرين مطالب

بیماری که خطر ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی را افزایش می‌دهد علمي

بیماری که خطر ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی را افزایش می‌دهد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - با نگاهی به میلیون‌ها پرونده سلامت دانمارک در سال‌های 2020 و 2021 محققان نرخ بالاتری از چندین بیماری تخریب‌کننده عصبی را در بیماران مبتلا به عفونت کووید-19 مشاهده کردند.

نتایج تحقیقات جدید ارائه شده در کنگره آکادمی نورولوژی اروپا در وین، افزایش خطر ابتلا به چندین اختلال عصبی را در بیماران پس از یک دوره کووید-19 نشان داد همچنین نتایج بیان کرد که خطر ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی در افراد مبتلا به کووید مثبت در مقایسه با افراد غیر آلوده افزایش یافته است.
پردیس ظریف‌کار، سرپرست گروه تحقیق جدید از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ گفت: «بیش از دو سال پس از شروع همه‌گیری کووید-19، هنوز ماهیت دقیق و تکامل تاثیرات کووید-19 بر اختلالات عصبی مشخص نشده است هرچند نتایج مطالعات قبلی ارتباط این بیماری را با سندرم‌های عصبی نشان داد اما تاکنون مشخص نیست که آیا کووید-19 بر بروز بیماری‌های عصبی خاص نیز تاثیر می‌گذارد و آیا با سایر عفونت‌های تنفسی تفاوت دارد یا خیر».
محققان سوابق سلامت الکترونیکی تقریبا نیمی از کل جمعیت دانمارک را در سال‌های 2020 و 2021 تجزیه و تحلیل کردند. در طول دوره مطالعه، مشخص شد کسانی که آزمایش کووید مثبت داشتند، 3.5 برابر بیشتر احتمال دارد به بیماری آلزایمر و 2.6 برابر بیشتر به بیماری پارکینسون مبتلا شوند همچنین 4.8 برابر بیشتر خونریزی در مغز و 2.7 برابر بیشتر سکته مغزی ایسکمیک در آنان مشاهده شود.
ظریف‌کار خاطرنشان کرد: افزایش خطر ابتلا به این بیماری‌های عصبی به دنبال کووید-19، منعکس‌کننده مواردی است که قبلا در پی موارد آنفلوآنزا یا ذات‌الریه باکتریایی گزارش شده بود. با این حال، با توجه به شیوع گسترده عفونت‌های کووید، احتمالا نرخ پایه این بیماری‌های عصبی در سراسر جهان در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت.
وی افزود: ما از افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی و عروقی مغز در بیماران مبتلا به کووید-19 مثبت در مقایسه با بیماران کووید منفی حمایت کردیم که باید در آینده نزدیک توسط مطالعات ثبتی بزرگ تایید یا رد شود.

عصر کرد


برای چندین دهه، محققان ارتباط بین برخی عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های عصبی را مشاهده کرده‌اند. شاید شناخته‌شده‌ترین افزایش نرخ بیماری پارکینسون پس از همه‌گیری آنفلوآنزای اسپانیایی در اوایل قرن بیستم باشد.
از زمان آغاز همه‌گیری در سال 2020، محققان در مورد افزایش احتمالی در شرایطی مانند پارکینسون هشدار داده‌اند و این داده‌های جدید سیگنال‌های اولیه‌ای را ارائه می‌دهند که ممکن است این پیش‌بینی‌ها به واقعیت تبدیل شوند. سایر مطالعات جدیدتر شروع به کاوش در مورد مکانیسم‌هایی کرده‌اند که می‌توانند در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی پس از کووید نقش داشته باشند.
سال‌ها، برجسته‌ترین فرضیه برای توضیح ارتباط بین عفونت‌های ویروسی و تخریب عصبی این بود که التهاب ناشی از عفونت ممکن است باعث شروع یا تسریع توسعه بیماری‌های عصبی شود. یک مقاله مروری که در سال 2012 منتشر شد، نشان داد که عفونت‌های ویروسی مکرر ممکن است با فعال کردن موارد زیادی از رویدادها مطابق با آنچه در مراحل اولیه تخریب عصبی دیده می‌شود، خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش دهند.
نتایج تعدادی از مطالعات اخیر نیز نشان داده‌اند که التهاب مغز یکی از ویژگی‌های برخی از عفونت‌های کووید است اما هنوز مشخص نیست که ویروس چگونه ممکن است باعث این التهاب عصبی شود یا اینکه آیا این پاسخ خودایمنی باعث ایجاد مشکلات طولانی‌مدت می‌شود یا خیر.
سارا ایمرسیو از پژوهشگاه آلزایمر انگلستان درباره یافته‌های جدید کووید اظهار کرد: مهم است به خاطر داشته باشیم که بیماری‌های عصبی ناشی از زوال عقل توسط مجموعه‌ای از عوامل، از استعداد ژنتیکی گرفته تا سن و محیط ایجاد می‌شوند بنابراین کووید-19 به‌طور بالقوه تنها نقش کوچکی در خطر کلی ابتلا به این بیماری‌ها ایفا می‌کند.
ایمرسیو همچنین به تعدادی از عوامل دیگر اشاره کرد که می‌تواند توضیح دهد، چرا میزان بیماری‌های عصبی در افراد مبتلا به کووید-19 بیشتر است. مطمئنا برای دانستن تاثیر بلندمدت کووید بر برخی بیماری‌های مغزی که ممکن است چندین دهه طول بکشد تا ایجاد شوند، خیلی زود است.
ایمرسیو افزود: «بیماری‌هایی مانند آلزایمر طی سال‌ها در مغز ایجاد می‌شوند و کووید-19 تنها از اوایل سال 2020 در اروپا وجود داشته و ممکن است افرادی که در مراحل اولیه آلزایمر هستند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند کووید باشند. در حالی که اعلام این یافته‌ها به‌طور بالقوه نگران‌کننده است، قبل از اینکه بتوانیم نتیجه‌گیری واقعی از این تحقیق بگیریم، باید نتایج این تحقیق مورد بررسی قرار گیرد.»
نتایج این تحقیق در نشریه Frontiers in Neurology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/278484/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

سپاه در هر صحنه‌ای که وارد شد میدان پیروزی بود

کشف بیش از 5 هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین

طلایی شدن دو مازندرانی در انتخابی ووشو چین

حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند

وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای 20 خانوار کشور

کاهش 100 درصدی تصادفات فوتی در کردستان

یک قرن سنندج در قاب تصویر

خدمات رسانی سه کتابخانه سیار در شهرستان‌های هرسین، قصرشیرین و جوانرود

برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی

5 هزار و 780 زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است

معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

10 مدافع برتر تاریخ فوتبال

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

اعتراف عجیب چهره جنجالی مجلس خبرساز شد

ماموستا ملااحمد فخری؛ امام جمعه سابق جوانرود درگذشت

فردا جمعه آخرین فرصت شرکت در آزمون نهایی«زندگی با آیه‌ها»

مشارکت بیش از 300 سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی

ورود سامانه ناپایدار به جو استان کرمانشاه

نصب سه هزار و 200 دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب