عصر کرد

آخرين مطالب

بە صدا درآمدن زنگ خطر دوستی با «سایکوپات‌ها» مقالات

بە صدا درآمدن زنگ خطر دوستی با «سایکوپات‌ها»
  بزرگنمايي:

عصرکرد- اگر دوست یا کیس احساسی شما دروغگو، دو رو، بی‌رحم و پنهان کار است و با رفتار خود سبب آزار و اذیت شما می‌شود؛ اما باز با این وجود دل کندن از آن برای شما دشوار است و یا با فریب و نیرنگ مانع رفتن شما می‌شود، زنگ خطر رابطە برای شما بە صدا درآمدە است!

افراد مبتلا بە اختلال سایکوپت در نظر دیگران بسیار جذاب و مهارت بسیار بالایی در جذب جنس مخالف دارند.

این افراد هیچ گونە احساس و عشق و علاقەای بە دیگران ندارند و بسیار بی‌تفاوت و با رفتارهای بی‌رحمانە خود سبب آزار و اذیت دیگران می‌شوند؛ اما باز با این وجود جدایی از این افراد بسیار سخت و دشوار است.

سایکوپاتی‌ها بازیگران قهاری کە همە عمر خود را در حال نقش بازی کردن هستند؛ در ظاهر بسیار خوش‌رو و مهربان اما در باطن بی‌رحمی نهفتەای دارند کە بە دنبال کوچکترین فرصت برای آسیب زدن بە دیگران هستند.

بە زندگی هرکسی کە قدم بگذارند پشت سر خود کوهی از ویرانەها و قلب‌های شکستە را برجای می‌گذارند کە عواقب آن برای شما بسیار گران تمام خواهد شد.

این افراد بی‌پروا و فاقد ترس هستند و هیچ حد و مرزی برای انجام جنایات ندارند؛ اما باز با این حال احساس پشیمانی یا عذاب وجدان بە آن‌ها دست نخواهد داد بلکە آن را بە نوعی برای خود افتخار می‌دانند.

پدر بابک خرمدین را بە خاطردارید؟ وقتی در دادگاە از او پرسیدند آیا احساس پشیمانی، عذاب وجدان یا ناراحتی ندارد؟ آیا کابوس نمی‌بیند در پاسخ گفت کە من عذاب وجدان و احساس گناە ندارم پس کابوس هم نمی‌بینم! و پدر بابک خرمدین نمونە بارز یک فرد سایکوپاتی است.

این افراد آنقدر در نیرنگ و فریب و بازی‌های روحی و روانی ماهر هستند کە همیشە سعی دارند نتیجە را بە نفع خود تمام کنند.

اگر شما و یا اطرافیانتان با افراد سایکوپتی در ارتباط هستید، باید هرچە سریع‌تر برای نجات خود از این مخمصە خطرناک اقدام کنید.

بە صدا درآمدن زنگ خطر دوستی با «سایکوپات‌ها»

سایکوپات کیست؟

یک مشاور روانشناختی در کردستان با اشارە بە اینکە سایکوپات یا روان آزاری نوعی اختلال شخصیتی است؛ گفت: سایکوپاتی‌ها معمولا رفتارهایی تکانشی از خود بروز می‌دهند و افرادی بی‌احتیاط، بی‌مسئولیت، ضد اجتماعی و فاقد ترس هستند.

شیوا ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اختلال سایکوپت بسیار شبیە بە اختلال ضد اجتماعی است و بسیاری از علائم‌های آنان باهم مشترک است.

وی عنوان کرد: بی‌رحمی و سنگدلی یکی از شاخصەهای بارز این اختلال است، یا بە عبارتی دیگر این افراد رویکردی نوازشگرانە و مهربانانە دارند؛ اما در اصل دو رو و استاد تقلب و سوء استفادە از دیگران هستند.

ابراهیمی عنوان کرد: این افراد فاقد احساس و بسیار خود محور و خودشیفتە و دارای هیجان‌های سطحی و موقت هستند و در کارهای تیمی و گروهی نیز احساس همدلی را منتقل نمی‌کنند.

وی عنوان کرد: سایکوپاتی‌ها، بخش کوچکی از جامعە را تشکیل می‌دهند؛ اما می‌توانند با رفتارهای خود میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار دهد.

ابراهیمی افزود: این افراد هرچند کە دارای یک زندگی عادی هم باشند اما این علائم نشان اختلال شخصیتی در این افراد است کە نیازمند درمان است.

وی بیان کرد: افراد روان آزار سایکوپاتی، معمولا بە شیوەهای مختلف در حال تقلب و سوءاستفادە  از افراد هستند و مدام حس برتری بر دیگران دارند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: این افراد علاقە زیادی بە مورد توجە قرار گرفتن دارند و همچون بازیگران و یا هنرمندان مدام در حال نقش بازی کردن هستند.

وی با تاکید بر اینکە این افراد سعی در کنترل احساسات و رفتارهای دیگران دارند، گفت: این افراد معمولا در روابط جنسی بی‌قید و بند هستند، زیرا این افراد قادر بە درک حس و مهرورزی نسبت بە سایر افراد نیستند، همچنین برای سایکوپات‌ها ایجاد روابط انسانی عمیق و حقیقی بسیار دشوار است.

بە گفتە این مشاور روانشناختی، افراد سایکوپاتیک زندگی بدون هدفی را دنبال می‌کنند و در برخی مواقع از شاخەای بە شاخە دیگر، از شغلی بە شغل دیگر و از رابطەای بە رابطە دیگر می‌پرند و بسیار دمدمی مزاج هستند.

شیوا ابراهیمی تصریح کرد: این افراد سعی می‌کنند با بزرگنمایی مشکلات و شکست‌های دیگران خود را بزرگ‌تر و مهم‌تر از آن چیزی کە هستند جلوە دهند و همیشە در حال خودنمایی کردن هستند.

بە صدا درآمدن زنگ خطر دوستی با «سایکوپات‌ها»

علائم سایکوپاتی‌ها

وی اضافە کرد: این افراد بە شدت بی‌مسئولیت هستند و برای اشتباهات خود همیشە بە دنبال مقصر می‌گردند.

ابراهیمی اظهار کرد: یکی از خصوصیات بارز این افراد این است کە دچار تنوع جرائم هستند و هیچ حد و مرزی برای ارتکاب اعمال مجرمانە  قائل نیستند.

وی بیان کرد: افراد سایکوپاتی، افرادی دروغگو هستند کە آن را مایە افتخار می‌دانند و همیشە شرایط را بە نفع خود تمام می‌کنند.

ابراهیمی عنوان کرد: احساس همدلی و همدردی در این افراد خاموش بودە و برای آن‌ها مهم نیست کە چە تاثیر مخربی بر دیگران دارند و قادر بە درک هیجانات دیگران نیستند.

درمان سایکوپاتی‌ها

وی اضافە کرد: درمان قطعی برای اختلال شخصیتی- اجتماعی وجود ندارد، اما روش‌های درمانی برای کنترل علائم آن‌ها وجود دارد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در طول درمان فرد مبتلا بە شخصیت سایکوپات آموزش می‌بیند کە انگیزەهای خود را مدیریت و رفتارهای مناسب فرهنگی اتخاذ کند.

وی بیان کرد: این افراد در اغلب موارد جذاب هستند و خصوصیت ضد اجتماعی آنان را بە سمت جنایت سوق می‌دهد.

ابراهیمی افزود: افراد بزرگسال مبتلا بە این اختلال در مقابل درمان بسیار مقاوم هستند؛ اما برنامەهایی برای درمان این افراد وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: بە دلیل اینکە سایکوپات فاقد مشخصە رسمی است؛ علایمی کە تحت اختلال شخصیت ضد اجتماعی نام بردە می‌شود بسیاری از این علایم برای تشخیص سایکوپت در فرد مشاهدە می‌شود کە مهم‌ترین آن‌ها رفتار غیرمسئولانە و نادیدەگرفتن و نقض حقوق دیگران، ناتوانی در تشخیص رفتار درست و غلط، عدم ابراز پشیمانی و همدلی و دروغگویی و آسیب رساندن بە دیگران است.

ابراهیمی عنوان کرد: سن 1٨ سالگی زمان مناسبی برای تشخیص علائم آن است، لذا بیشتر این افراد از سن 1٥ سالگی بە بعد علائم اختلال سلوک را از خود بروز می‌دهند کە ممکن است شاخص‌های اولیە سایکوپات باشند.

بە گفتە این مشاور روانشناختی، درمان سایکوپات بسیار مشکل است، زیرا افراد مبتلا در برابر درمان مقاوم بودە و معتقدند کە هیچ مشکلی ندارند و با درمان خود مقابلە می‌کنند.

شیوا ابراهیمی افزود: طی روند درمان متخصص افکار، احساس، الگوهای رفتاری و تاریخچە پزشکی این افراد را مشاهدە می‌کند.

وی عنوان کرد: معمولا روانشناسان برای درمان سایکوپات همچون سایر اختلال‌ها از ترکیب روان درمانی، گفت‌وگو درمانی و دارودرمانی استفادە می‌کنند.

ابراهیمی تصریح کرد: روان درمانی سبب آگاە سازی فرد مبتلا در خصوص علائم رفتاری موجود می‌شود و با یک سری استراتژی‌های خاص رفتارهای خود را کنترل کند.

وی بیان کرد: علت اصلی اختلال سایکوپات بە طور دقیق مشخص نیست، اما عوامل فرهنگی، ژنتیکی و محیطی نقش موثری در شکل‌گیری این اختلال دارند و همچنین افرادی کە والدین آن‌ها درگیر اعتیاد هستند و یا دارای شخصیت‌های ضد اجتماعی هستند و دوران کودکی پرآسیبی را پشت‌سر گذاشتەاند؛ معمولا بیشتر از سایر افراد بە این اختلال دچار می‌شوند.

ابراهیمی ادامە داد: این افراد در جذب جنس مخالف مهارت بالایی دارند و این توانایی را دارند کە ایجاد حس خاص و متفاوت بودن را در مخاطب بەوجود آورند و سریع صمیمی و سعی دارند با ظاهرسازی‌های مثبت اعتماد دیگران را جلب کنند.

وی گفت: این افراد بسیار شوخ طبع و افسونگر هستند اما امکان دارند همزمان باچند نفر وارد رابطە شوند.

ابراهیمی افزود: معمولا افرادی کە بە راحتی و سریع فریب این افراد را میخورند، ممکن است خود در جنبەهای شخصیتی دچار اختلال باشند و عزت نفس پایینی داشتە باشند.

وی در ادامە سخنان خود تاکید کرد: افراد باید نسبت بە این قضیە کاملا آگاە باشند و اگر این علائم را در طرف احساسی خود مشاهدە کردند هرچە سریع‌تر خود را از معرض رفتارهای آسیب‌زا دور کنند و از اعتماد سریع بپرهیزند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/273521/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس انداز سلامتی در بانک خون بند ناف

مدیرعامل فجرسپاسی: ورزشگاه پارس به لیگ برتر می‌رسد/ 2 بازیکن مطرح و 3 سرباز جذب می‌کنیم

تیم کهکشانی ایتالیا برای هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

ستاره لیگ ایران به ترکیه کوچ کرد!

پیروزی سخت والیبال نوجوانان ایران مقابل اندونزی

محمد دایی: باشگاه و هواداران باید از هاشمیان حمایت کنند

فلیک آب پاکی را روی دست‌های تراشتگن ریخت؛ دنبال تیم باش!

اعتراف دورسون: هم پول دادم هم فحش خوردم!

خطر سقوط والیبال نشسته در رنکینگ جهانی/ پرچمی که می‌توانست در آمریکا بالا برود

بهترین گل‌های فصل لیگ برتر با شوت راه دور

بهروز عطایی و یک اعتراف تلخ: این کارم اشتباه بود

صفحه اول روزنامه‌های کرمانشاه در 21 تیرماه

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

عامل تروریستی وابسته به سرویس بیگانه در مازندران دستگیر شد

آیا حمله به زندان اوین سبب حذف جاسوسان اسرائیل شد؟

واکنش مشاور رهبر انقلاب به طرح موضوع عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور

بازگشت سرمربی خوشنام به لیگ برتر

سفر نماینده استقلال به روسیه برای مذاکره با لژیونر ایرانی

خط و نشان وحید هاشمیان برای رختکن پرسپولیس با ارونوف

بن‌بست در پروژه بازگشت علی کریمی به استقلال

اعتراف جالب رسانه لهستانی درباره تیم ملی ایران

قلی زاده غایب بزرگ لخ پوزنان در سوپرجام لهستان

گرت بیل: ژابی از کنار گذاشتن هیچ ستاره‎‌ای نمی‌ترسد

دروازه‌بان باتجربه به تیم جدید می‌رود

تیم عربستانی دست روی گزینه میلان و یووه گذاشت

نتایج ملی‌پوشان ایران در پنج وزن نخست؛ صعود سه کشتی‌گیر به نیمه نهایی

لیموچی عصا را کنار گذاشت

حیدری : فوتبال ایران به ساپینتو بدهکار است

امیرحسین اسفندیار به تیم والیبال «چلم» لهستان پیوست

عبدالرضا داوری: تندروها دنبال احیای پروژه انسدادند

گزارش سردار جلالی به سرلشکر موسوی درخصوص جنگ

تصاویری از منزل تخریب شده دانشمند شهید باکویی که همراه خانواده‌اش به شهادت رسید

سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند

چشمی بدون قرارداد در تمرین استقلال!

مدافع استقلال روزهای تلخ را فراموش کرد

تاریخ‌سازی در فصل 2025 تنیس جهان

انتخاب گرت بیل: توپ طلا را به دمبله بدهید

انتقال مهدی طارمی به فنرباغچه قطعی شده است؟

بررسی تصمیم یوفا در پرونده کریستال پالاس/ آیا عدالت اجرا شد؟

ستاره آرژانتین هم‌ تیمی جدید حسین خانزاده در لوبه

سینر: رقابت من با آلکاراس تازه شروع شده است/ بگذارید زمان قضاوت کند

آنتتوکومپو: احتمالاً در میلواکی می‌مانم

اعلام ترکیب تیم‌های ملی شمشیربازی در رقابت‌های جهانی

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

بروجردی: بر اساس نیاز کشور غنی‌سازی می‌کنیم

19 پایگاه تابستانی در کردستان

قیمت عجیب ستاره چلسی برای میلان

سوت فینال جام جهانی باشگاه‌ها در دستان علیرضا فغانی

حسین‌زاده بازیکن تراکتور: اعتماد به نفس من را گرفته بودند!

125 میلیون دلار، جایزه دیوانه‌کننده جام جهانی باشگاهی!