عصر کرد

آخرين مطالب

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو فرهنگی

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو
  بزرگنمايي:

عصرکرد- کرونا در دو سال اخیر با آمدن خود، ضربە محکمی بر بدنە کسب و کارها وارد کرد و یکی از بخش‌هایی کە بە شدت تحت ‌تاثیر کرونا قرار گرفت، بخش صنایع دستی بود.

شیوع ویروس کرونا سبب رکود و تعطیلی بسیاری از کارگاەها، مشاغل و صنایع‌دستی و سبب بیکاری بسیاری از شاغلین در این حوزە شد.

در دو سال اخیر کرونا مانع بزرگی بر سر راە توسعە صادرات صنایع دستی در کشور ولو استان کردستان بود کە بسیاری از کسب و کارها را بە ورطە نابودی کشاند.

حال با گذشت دو سال از عمر ویروس کرونا و فروکش کردن تب کرونا در راستای تقویت و توسعە همەجانبە حوزە صنایع دستی گام‌های موثری برداشتە شدە است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: در سال گذشته 15 اثر از صنایع دستی استان کردستان موفق به دریافت مهر اصالت و نشان مرغوبیت ملی صنایع دستی شدند.

فرهاد حامدی  در خصوص باز زنده‌سازی و احیای رشته‌هایی در معرض فراموشی اظهار کرد: در همین راستا پس از برگزاری چندین جلسه، اولویت به صنعت چاقوسازی کردستان داده شد که یکی از رشته‌های در معرض خطر فراموشی است.

وی باتوجه به بحث نساجی سنتی در استان کردستان عنوان کرد: در سال 1400 سیاست‌گذاری‌هایی در بحث نساجی سنتی کردستان صورت گرفته که در راستای آن شهر آرمرده بانه به عنوان شهر ملی شالبافی ثبت ملی شده است.

حامدی اضافه کرد: امیدواریم در سال جاری در حوزه جولایی، شالبافی و نمدمالی با متد و برنامه‌ای که طراحی شده، در سال جاری حداقل در یک شهر و روستا شاهد راه‌اندازی کارگاهی مجهز در حوزه نساجی سنتی باشیم.

وی ادامه داد: طی یک سال گذشته شهر آرمرده بانه به عنوان شهر ملی شالبافی، دیوزناو به عنوان روستای ملی ارغوان بافی و کاکوی سفلی به عنوان روستای گلیم بافی ثبت ملی شده‌اند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان افزود: برای سه پروژه فوق برنامه‌ریزی‌هایی برای سفر ریاست جمهوری در نظرگرفته شده است که برای ایجاد زیرساخت‌های توسعه‌ای آن باید تعیین اعتبار شود.

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو

آموزش 2400 هنرجو در رشته‌های مختلف صنایع دستی 

فرهاد حامدی با اشاره به اینکه آموزش‌های حضوری یکی از چالش‌های بزرگ حوزه صنایع دستی در دوران کرونا بود؛ بیان کرد: علیرغم وجود محدودیت‌هایی که ویروس کرونا در حوزه صنایع دستی به وجود آورد؛ خوشبختانه در سال 1400 به کمک بخش خصوصی 2 هزار و 400 نفر در قالب 18 روستا و 10 شهرستان از آموزش‌های مقدماتی صنایع دستی بهره‌مند شدند.

وی بابیان اینکه آموزش‌ها بە صورت کاملا رایگان برگزار می شود، افزود: 90 درصد آموزش‌ها در روستاها به صورت حضوری و آموزش صنعتگران نیز به صورت تلفیقی انجام شده است.

حامدی یکی از پروژه‌های مهم را در بحث احیا و بازسازی فضای تحت تملک اداره کل دانست و گفت: خوشبختانه با تلاش و همکاری مجموعه مدیریتی میراث فرهنگی، استانداری و مساعدت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ضمن بهسازی و استانداردسازی فضاهای کارگاهی در مجتمع صنایع دستی فیض‌آباد (تایله)؛ 23 کارگاه تحت عنوان مجتمع صنایع دستی تایله ایجاد شده است که تا کمتر از 15 روز دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در خصوص راه‌اندازی مجتمع صنایع دستی تایله اظهار کرد: این مجموعه با هدف ایجاد 110 شغل پایدار در استان راه‌اندازی و طی فراخوانی که داده می‌شود به ترتیب اولویت در اختیار صنعتگران و تعاونی‌های فاقد مکان و فضای مناسب قرار می‌گیرد؛ لذا اولویت با تعاونی‌های صنایع دستی است.

حامدی تصریح کرد: صنعتگرانی که در این فراخوان شرکت می‌کنند باید توجه داشته باشند که اولویت با صنعتگران دارای مهر اصالت ملی و بین‌المللی و با افرادی است که در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی حضور فعال داشته‌اند.

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو

لزوم ایجاد مراکز متمرکز فروش صنایع دستی در کردستان

معاون صنایع دستی استان کردستان ضمن تاکید بر ایجاد مراکز متمرکز فروش صنایع دستی در استان کردستان گفت: تولید یکی از مهمترین مشکلات ما در حوزه صنایع دستی است؛ لذا قبل از ایجاد مراکزی برای فروش صنایع دستی باید تولید را افزایش داد.

فرهاد حامدی ادامه داد: همه تمرکز ما در طول سه سال اخیر بر حمایت از تولیدات صنایع دستی بوده و تلاش ما توسعه فضاهای تولیدی و ارائه تسهیلات لازم به صنعتگران کردستانی برای افزایش سطح تولید در استان است. 

وی در خصوص خانه خلاق صنایع دستی در استان کردستان گفت: ایجاد مرکز خانه خلاق صنایع‌دستی استان در راستای ارائه ایده به صنعتگران کردستانی در راستای افزایش تولید بوده است.

حامدی تصریح کرد: پس از گذشت 8 الی 10 سال مطالعات امکان سنجی برای ایجاد بازارچه‌ها و شهرک‌های صنایع‌دستی و اخذ زمین جهت ایجاد این مجموعه‌ها؛ خوشبختانه در سال 1400 مکان‌یابی درستی برای ایجاد بازارچه‌ها اتفاق افتاده و در فضایی 10 هکتاری و در مکانی کاملا گردشگری در شهرستان سنندج واقع و کارهای مقدماتی اخذ زمین برای این مجموعه انجام شده است که در سال 1401 استارت احداث بزرگترین بازارچه صنایع دستی غرب کشور زده می‌شود.

وی بیان کرد: در چند ماه اخیر بهره‌برداری از فضاهای تاریخی برای ایجاد مراکز عرضه و فروش صنایع دستی به یک اولویت تبدیل شده و در همین راستا یکی از بناهایی که در نظر گرفته شده است و مقدمات کار آن قبل از عید استارت زده شده، ایجاد بازارچه صنایع دستی در حیاط خانه کُرد است که در صورت تامین اعتبار آن تا یک ماه آینده افتتاح خواهد شد.

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو

ایجاد دبیرخانه جهانی کلاش در مریوان در صورت تامین اعتبار

حامدی بیان کرد: در شهرستان مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش نیز، مقدمات اخذ زمین برای ایجاد بازارچه صنایع دستی فراهم شده است.

وی به نبود دبیرخانه شهرجهانی کلاش در مریوان اشاره و اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در استان وجود دارد، عدم ایجاد دبیرخانه شهر جهانی مریوان است که باتوجه به محدود بودن اعتبارات استانی و شهرستانی بعد از گذشت 4 سال هنوز هم که هنوز است ایجاد نشده و امیدواریم در سال جاری این مهم محقق شود.

حامدی در ادامه سخنان خود شهرداری‌ها را دبیر شهرجهانی‌ دانست و گفت: مجموعه میراث فرهنگی طی 3 سال گذشته اقداماتی در راستای برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای شاغلین صنایع دستی، در بحث برند سازی، بسته‌بندی، ایجاد تعاونی و فعال کردن تعاونی‌های فعال کلاش‌بافی در مریوان، حضور مستمر نمایندگان کلاش بافی در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی برای معرفی هرچه بیشتر شهر مریوان انجام داده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اظهار کرد: در خصوص عنوان شهر جهانی کلاش مریوان تمهیدات و برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته شده که مورد توجه داوران یونسکو خواهد بود؛ لذا در حال حاضر برای ایجاد دبیرخانه جهانی کلاش مریوان، اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان نیاز است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته به 500 شاغل حوزه صنایع دستی آموزش و همچنین به افرادی که در حوزه صنایع دستی مشغول به کار هستند آموزش‌های مدیریت تولید، برند سازی، راهکار و راه‌حل تامین منابع مالی داده شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، در خصوص صادرات صنایع دستی استان افزود: متاسفانه در 2 سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، حوزه صادرات با مشکل جدی مواجه شد؛ لذا در بحث توسعه صادرات کلاش، برنامه‌ریزی‌های جدی صورت گرفته است.

اصالت صنایع دستی از کردستان تا یونسکو

شرکت هنرمندان کردستانی در نمایشگاه صنایع دستی هلبچه

فرهاد حامدی، از برپایی نمایشگاه صنایع دستی در شهر هلبچه عراق خبر داد و گفت: این نمایشگاه در تاریخ 15 اردیبهشت و برای اولین بار در شهر هلبچه عراق برگزار و برای صنعتگران کردستانی 20 غرفه در نظر گرفته شده است که 5 غرفه آن به محصولات صنایع دستی اورامانات و 15 غرفه به صنایع دستی استان کردستان اختصاص داده شده است.

وی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به مدت چهار روز ادامه دارد و طی هماهنگی‌های صورت گرفته با کنسولگری عراق؛ هنرمندان کردستانی در تاریخ 14 اردیبهشت به عراق اعزام می شوند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/273051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی