عصر کرد

آخرين مطالب

مرز سیرانبند بانه زیر بار مشکلات مقالات

مرز سیرانبند بانه زیر بار مشکلات
  بزرگنمايي:

عصرکرد- بازارچه سیرانبند بانه در فاصله 25 کیلومتری شهر بانه و در جوار روستای تخلیه شده سیرانبند از توابع بخش ننور این شهر قرار گرفته است که به لحاظ تجاری تاریخچه ای بیش از 80 سال در زمینه صادرات و واردات دارد.

به توجه به موقعیت جغرافیایی، این مرز همیشه مورد توجه فعالان اقتصادی و بازرگانان بوده و علیرغم همه مشکلات و نارسایی ها، فعالیت تجاری در این بازارچه مرزی همیشه برقرار بوده است و تجار و بازرگان به واسطه روابط،  نزدیکی و گاهی خویشاوندی با بازرگانان اقلیم کردستان همواره به فعالیت تجاری خود ادامه داده اند.

تلاش برای رفع مشکلات و نارسایی بازارچه سیرانبند بانه از دهه 70 همزمان با بحث رسمی شده این بازارچه شروع شد اما علارغم اینکه سیرانبند بانه از سال 1399 به عنوان یک مرز رسمی معرفی شده و تردد مسافر در آن برقرار شد اما مشکلات و کمبودها همچنان وجود دارد و تجار و بازرگانان با آن دست و پنجه نرم می کنند.

نبود زیرساخت ها برای تجارت باعث شده است علیرغم موقعیت بسیار خوب این مرز، برخی از فعالان اقتصادی در مرزهای دیگر کشور به فعالیت خود ادامه دهند در حال حاضر حدود 50 صادر کننده در مرز سیرانبند به صورت حق العمل کار برای بازرگانان عراقی فعالیت می کنند.

سیرانبند بانه سرور مستقل گمرکی ندارد

یکی از تجار فعال در بازارچه سیرانبند بانه گفت: مرز سیرانبند بانه همزمان با مرز باشماق فعالیت تجاری خود را آغاز کرد اما با توجه به شرایط خاص و نزدیکی مرز باشماق به شهر پنجوین عراق، مرز باشماق مورد توجه مسوولان قرار گرفت و هم اکنون نخستین مرز ترانزیتی کشور است.

بختیار صالحی افزود: از سال 1390 مرز سیرانبند بانه به عنوان یک مرز رسمی شناخته شده اما زیرساخت های یک مرز رسمی را ندارند در مرز سیرانبند سرور مستقل گمرکی وجود ندارد و برای صادرات از کد سنندج استفاده می کنیم و همه فعالیت های تجاری بانه به نام گمرک سنندج ثبت می شود.

وی اظهار داشت: نبود گمرک مستقل برای تجار مشکلات فراوانی ایجاد کرده است اگر بخواهیم از گمرک یکی از استان های دیگر کالایی به سیرانبند انتقال دهیم باید کد گمرک سنندج را وارد کنیم که یک گمرک داخلی است و برای خروج کالاها از کشور مشکل ایجاد می کند و نیاز به مکاتبات اداری و زمان زیادی دارد.

صالحی با بیان اینکه روزانه از مرز سیرانبند به طور متوسط تا 200 کامیون کالا به اقلیم کردستان عراق صادر می شود، ادامه داد: این مرز به 2 باسکول نیاز دارد اما در حال حاضر تنها یک باسکول دارد.

وی نبود آزمایشگاه استاندارد را یکی دیگر از مشکلات این بازارچه عنوان کرد و گفت: برای تعیین ماهیت کالاها صادرکنندگان باید هزینه های گزافی پرداخت کنند یکی از اهداف ما کاهش هزینه ها و رونق صادرات است که تحمیل این هزینه باعث رکود صادرات می شود.

این فعال تجاری افزود: هیچگونه امکاناتی برای رانندگانی که شب مجبور هستند در بازارچه بمانند وجود ندارد و این رانندگان بدون کمترین امکانات در محوطه بیرون بازارچه در سرما و گرما شب و روز سرگردان هستند.

تجار با کمبود زیرساخت دست به گریبان هستند

یکی دیگر از تجار بانه گفت: بازارچه سیرانبند بانه از ابتدای شروع فعالیتش در سال 1372، پنج سال به عنوان بازارچه نمونه کشوری معرفی شد در این سال ها هر کدام از مسوولانی که مسوولیت داشتند وعده تامین زیرساخت ها را دادند اما تاکنون کمترین امکانات را به این بازارچه اختصاص داده اند.

محمد امینی ادامه داد: یکی از درخواست های ما فعالیت کارمندان بازارچه به صورت 2 شیفت است اگر بازارچه به صورت 2 شیفت اداره شود صادرات در بازارچه با سرعت بیشتری انجام می شود.

وی یاد آور شد: رانندگان و فعالان بازارچه به دلیل نابسامانی و نبود امکانات سرگردان هستند از طرف دیگر بیش از 400 خانوار در 2 باسکول بازارچه سرمایه گذاری کرده اند و همچنان بلاتکلیف مانده است.

یکی دیگر از فعالان بازارچه سیرانبند بانه نیز گفت: از سال 1390 کارت بازرگانی دارم اما تا سال گذشته از آن استفاده نکرده بودم ولی اواخر اسفند ماه سال گذشته کارت من تعلیق شد و علیرغم پیگیری های قانونی و انجام تعهدات مربوطه تا کنون به نتیجه نرسیده ام.

رحمان فاطمی افزود: زمینه برای صادرات بیشتر به دلیل بروکراسی های اداری فراهم نیست گاهی برای جواب یک نامه بیش از یک ماه باید صبر کنیم.

به گفته وی، برای تشکیل حساب ارزی باید به مرکز استان مراجعه کنیم و در بانه نمی توان حساب ارزی باز کنیم این هم یکی دیگر از مشکلات تجار بازارچه سیرانبند بانه است بانک های استان های دیگر پنج درصد سود سپرده ارزی می گیرند اما بانک های کردستان 15 درصد سود سپرده دریافت می کنند.بار با تریلی از بازارچه سیرانبند صادر نمی شود

یکی دیگر از فعالان بازارچه سیرانبند بانه با اشاره به اینکه ضعف زیرساخت باعث شده است بسیاری از صادرکنندگان، کالاهای خود را از مرزهای دیگر صادر کنند گفت: بسیاری از صادرکنندگان کالاهای خود را از مرزهای دیگر صادر می کنند و نظم و ترتیب در بازارچه رعایت نمی شود.

فواد جهانی افزود: در مرز سیرانبند بانه، بار با تریلی صادر نمی شود و صادرات میلگرد که ارز آوری بالایی دارد در این مرز صادر نمی شود.

وی با بیان اینکه روزانه 100 تن سیب از مرزهای دیگر به عراق صادر می کنیم گفت: به دلیل اینکه از جایزه صادراتی محروم نشویم کالاها را از مرزهای دیگر صادر می کنم این در حالی است که مرزها باید سه شیفت فعالیت داشته باشد.  

جهانی مرز را ویترین فرهنگ، هنر، اقتصاد و سیاست عنوان کرد و گفت: اگر در بازارچه، نمایشگاه محصولات تولید داخل ایجاد شود و تولید کنندگان کالاهای داخلی خود را به تجار عراقی معرفی کنند می توان بسیاری از تجار عراقی را به سمت مرز سیرانبند بانه جذب کرد.

وی ادامه داد: ویترین مرز سیرانبند بانه بدترین شرایط را دارد و هیچکدام از مرزهای غرب کشور چنین وضعیت نابسامانی ندارند.

سیرانبند بانه بانه در توسعه اقتصادی کردستان نقش مهمی دارد

فرماندار شهرستان بانه هم با بیان اینکه این شهرستان به عنوان یکی از شهرهای مهم اقتصادی کردستان شناخته می شود که نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد گفت: سال گذشته مرز سیرانبند بانه توسط دولت مرکزی عراق به رسمیت شناخته شد و در 10 ماه گذشته تردد مسافر در این مرز به اقلیم کردستان عراق صورت گرفته است.

اسماعیل رستم پور اضافه کرد: در بازارچه رسمی سیرانبند بانه صادرات کالا به اقلیم کردستان عراق انجام می شود که نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان داشته است.

وی اظهار داشت: اقدامات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان نیز انجام شده و وارد فاز اجرایی شده است.

رستم پور با بیان اینکه مرز سیرانبند بانه پیشینه ای 40 ساله در حوزه تجارت دارد گفت: تجار بانه به خوشنامی و خوش حسابی در حوزه بین الملل معروف هستند و نقش زیادی در رونق اقتصادی و کاهش بیکاری دارند.

او ادامه داد: علاوه بر اینکه تجار در حوزه بین المللی فعالیت می کنند در شهرک صنعتی بانه نیز سرمایه گذاری کردند که زمینه را برای اشتغال افراد جویای کار فراهم کردند و هم در زمینه تولید نیز فعالیت های زیادی انجام دادند.

فرماندار شهرستان بانه با بیان اینکه از حداقل ظرفیت های این مرز بهره گیری می شود گفت: مرز سیرانبند بانه ظرفیت های زیادی دارد اما اکنون از حداقل این ظرفیت ها استفاده می شود.

وی ادامه داد: اقداماتی برای انتقال مسوولیت بازارچه به سازمان حمل و نقل پایانه ها انجام و مسوول بازارچه نیز انتخاب شده است و بزودی به این سازمان تحویل داده می شود.

رستم پور با بیان اینکه به دلیل نزدیکی سیرانبند بانه به مراکز پزشکی کشور، مسافران از این مرز به خوبی استقبال کرده اند اظهار داشت: ساماندهی بازارچه در قالب چند فاز انجام می شود که نقشه فاز اول تایید شده و چند سرمایه گذار برای ساماندهی بازارچه اعلام آمادگی کردند.

وی اضافه کرد: شهرهای بانه و مریوان می تواند دروازه ای برای توسعه کردستان باشند و در آینده نیز مردم این استان از مزایای این مرزها بهره مند شوند.

رستم پور اظهار داشت: در سال های گذشته بیش از 105 هکتار زمین برای توسعه سیرانبند خریداری شده و تاکنون مدارک و مستندات 80 هکتار مشخص شده است، سامان دهی 57 هکتار هم انجام شده و بخشی از این زمین ها اکنون سند دارد.

وی اضافه کرد: اگر مرز سیرانبند به طور کامل ساماندهی شود بیش از 10 هزار خانوار از این مرز می توانند معیشت خود را تامین کنند.

نگاه مسوولان به مرز سیرانبند بانه توسعه نگر باشد

رییس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی کردستان گفت: مرز سیرانبند بانه یکی از مرزهای فعال برای انجام مراودات تجاری است انتظار داریم نگاه مسوولان توسعه نگر باشد و زمینه را برای اشتغال پایدار فراهم کنند.

محمد دلسوز اخگر با اشاره به اهمیت رونق صادرات افزود: مرز سیرانبند بانه از جاده و امکانات لازم برای یک مرز رسمی محروم است و جایگاه و مکانی مناسب برای رانندگان و فعالان بازارچه ندارد و حل این مشکلات و تامین زیرساخت ها نیاز به همکاری جمعی دارد.

وی با اشاره به رسمی شدن مرز سیرانبند و تردد مسافر از این مرز اظهار داشت: با رسمی شدن این مرز تنها تردد مسافر تاکنون انجام شده که انتظار داریم مسوولان پیگیر انجام رویه ها گمرکی در این مرز باشند تا  شاهد رونق تجاری، فرهنگی و اقتصادی در مرز باشیم.

اخگر ادامه داد: 10 درصد تخفیف سود بازرگانی برای واردات کالا به مرز سیرانبند بانه اختصاص یافته که انتظار داریم از این ظرفیت استفاده شود.

وی گفت: بانک اطلاعاتی از واحدهای تولیدی صادرات محور تشکیل شده و هدف تشکیل بانک اطلاعاتی کامل از تمام کسانی است که فعالیت اقتصادی انجام می دهند.

مرز سیرانبند بانه دومین و نزدیکترین مرز استان کردستان با اقلیم کردستان عراق است روزانه بیش از 200 کانتینر انواع کالا شامل انواع محصولات کشاورزی، شیشه، آهن، مصنوعات پلاستیکی، پوکه و مصالح ساختمانی توسط تجار و بازرگانان از بازارچه سیرانبند بانه به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.

حال با توجه به اینکه رونق صادرات در منطقه می تواند به شکوفایی اقتصادی نیز منجر شود، لازم است مسوولان زیربط تمام همت خود را بکار گیرند تا مشکلات پیش رو تجار در مرز سیرانبند کاهش یابد و علاوه بر آن مشوق های خاص برای فعالیت آنان در این مرز در نظر گرفته شود.

شهرستان مرزی بانه با 158 نفر در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/265673/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین (فیلم)

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

«ابله» آماده نمایش و پخش شد/ «آخرین شیهه» در جشنواره آمریکایی

رشته‌های نوپا آینده ورزش کشور را رقم می‌زنند

صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

سردار آزمون به میلان رسید

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

پنالتی و گل اول پرسپولیس درست بود؟

کارشناسی صحنه‌های جنجالی تقابل نفت و پرسپولیس

اوزونیدیس: چیزی از استقلال ندیدیم و بازی مساوی شد!

مرز پرویزخان برای عبور سوخت قاچاق ناامن شده است

پنالتی پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

پرسپولیس باز هم گل مردود زد؟ | کارشناسی صحنه‌های جنجالی نفت آبادان و پرسپولیس

فال انبیا فردا جمعه 31 فروردین 1403

انتخاب رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی کردستان

اختصاص 70 درصد درآمد‌ فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی به هیأت‌های استانی